![]() |
2017.12.16. 12:28
2017.12.17. 15:48
dreizwanzig írta:Sziasztok! A touring rolómmal akadt egy kis gondom. Ki akartam volna venni a rolót és azzal szembesültem, hogy az egyik oldalon nem jön ki. A gomb, amit meg kellene nyomni, nem jött ki, lenti állásban van, mint amikor ki van véve a roló. Hiába rángattam előre-hátra, gondolván hátha bepattan, vagy kijön, nem történt semmi. Van valakinek ötlete, hogyan tudnám kiszabadítani?
2017.12.17. 20:32
2017.12.19. 15:04
huuu, koszi! Siker! Azt hittem, hogy szanaszet kell majd barmolnom mindent es vehetek uj rolot, de nem. KosziNagyMatyas írta:dreizwanzig írta:Sziasztok! A touring rolómmal akadt egy kis gondom. Ki akartam volna venni a rolót és azzal szembesültem, hogy az egyik oldalon nem jön ki. A gomb, amit meg kellene nyomni, nem jött ki, lenti állásban van, mint amikor ki van véve a roló. Hiába rángattam előre-hátra, gondolván hátha bepattan, vagy kijön, nem történt semmi. Van valakinek ötlete, hogyan tudnám kiszabadítani?
Igen van, haveroméval ugyan ez történt. Vékony csavarhúzóval piszkáld helyére a gombot és utána ki fogod tudni oldani.
2017.12.22. 16:03
2017.12.22. 20:40
Devlev írta:Sziasztok!
Van egy BMW e39 2002 2.2 benzines autóm!
A problémám a következő:Hideg indítás után az autó jár szépen majd 1 percen bellűl lefullad!Ez addig megy míg a hőfok visszajelző kb a negyedévi nem megy fel majd minden hiba megszűnik!Alapjárati motor tisztítva, légtömegmérő cserélve,gyújtótrafók jók, gyertyák cserélve!Valami tipp valakinek?
Előre is köszi a válaszokat!
2017.12.22. 21:33
Devlev írta:Sziasztok!
Van egy BMW e39 2002 2.2 benzines autóm!
A problémám a következő:Hideg indítás után az autó jár szépen majd 1 percen bellűl lefullad!Ez addig megy míg a hőfok visszajelző kb a negyedévi nem megy fel majd minden hiba megszűnik!Alapjárati motor tisztítva, légtömegmérő cserélve,gyújtótrafók jók, gyertyák cserélve!Valami tipp valakinek?
Előre is köszi a válaszokat!
2017.12.23. 09:14
2017.12.29. 19:15
2017.12.29. 21:39
ChristianN írta:Sziasztok!
Egyik percről a másikra, minden előjel nélkül elment a műszerfal világításom, nem tudok indexelni, refit, ködlámpát kapcsolni, illetve a fényszóróim fixen világítanak, azt se reagál a kapcsolgatásra. Bizti tábla leírásába nem találtam erre vonatkozó biztosítékot, végig mértem az összeset, elvileg jó mind.
Mi lehet a baj?
2017.12.29. 23:29
Ma reggel indítom hibátlanul ment egész nap 2017.12.30. 13:48
Szia kérlek azonnal szolj ha megtalaltad a hibat. Ugyan ez van az enyemmel is es 3 szerelo sem jott ra mi baj van es nallam az osszes gyertya trafok kartelgaz szurok stb nagyon sok mindent csinaltak es semmieddy írta:Sziasztok
2001 2.2 benzin. A következő hiba lépett fel : kb. 2 hete, amikor elég hideg volt kint, kocsi garázsban állt , indítom , beindul de nem megy mind a 6 henger. Leállítom, újraindítom tökéletesen ment. A nap folyamán hibátlan volt. Másnap reggel megint előjött a hiba, de utána megint jó volt. Gépre rátettem 4,6 henger gyújtás kimaradást írt ki. Jött a Karácsony, 3 napig pihent a garázsban, indítom, tökéletesen működöttMásnap reggel megint nem ment mind a 6 henger, a 3-4 -ik újraindításnál megint tökéletes volt.
Ma reggel indítom hibátlanul ment egész nap
![]()
![]()
Tegnap is gépre tettük és az 5,6 hengert hozta ki gyújtás kimaradásként. Szerelő átnézte, gyertyák, trafó ok. Viszont mondta hogy a hőgomba mindig -48 C fokot mutat. Jövőhéten veszek egy újat, hátha.....
Remélem nem nagy hiba lehet mivel nem észleltem többletfogyasztást vagy hogy gyengébb lenne.
Ötletek esetleg ?
2017.12.30. 13:49
2.2 benzin ez isdomcsimisi írta:Szia kérlek azonnal szolj ha megtalaltad a hibat. Ugyan ez van az enyemmel is es 3 szerelo sem jott ra mi baj van es nallam az osszes gyertya trafok kartelgaz szurok stb nagyon sok mindent csinaltak es semmieddy írta:Sziasztok
2001 2.2 benzin. A következő hiba lépett fel : kb. 2 hete, amikor elég hideg volt kint, kocsi garázsban állt , indítom , beindul de nem megy mind a 6 henger. Leállítom, újraindítom tökéletesen ment. A nap folyamán hibátlan volt. Másnap reggel megint előjött a hiba, de utána megint jó volt. Gépre rátettem 4,6 henger gyújtás kimaradást írt ki. Jött a Karácsony, 3 napig pihent a garázsban, indítom, tökéletesen működöttMásnap reggel megint nem ment mind a 6 henger, a 3-4 -ik újraindításnál megint tökéletes volt.
![]()
![]()
Tegnap is gépre tettük és az 5,6 hengert hozta ki gyújtás kimaradásként. Szerelő átnézte, gyertyák, trafó ok. Viszont mondta hogy a hőgomba mindig -48 C fokot mutat. Jövőhéten veszek egy újat, hátha.....
Remélem nem nagy hiba lehet mivel nem észleltem többletfogyasztást vagy hogy gyengébb lenne.
Ötletek esetleg ?
Tapatalkkal küldve az én VTR-L29 eszközömről
2017.12.30. 17:11
domcsimisi írta:Szia kérlek azonnal szolj ha megtalaltad a hibat. Ugyan ez van az enyemmel is es 3 szerelo sem jott ra mi baj van es nallam az osszes gyertya trafok kartelgaz szurok stb nagyon sok mindent csinaltak es semmi.eddy írta:Sziasztok!
2001. 2.2 benzin. A következő hiba lépett fel: 4,6 és az 5,6 hengert hozta ki gyújtás kimaradásként. Szerelő átnézte, gyertyák, trafó ok. Viszont mondta hogy a hőgomba mindig -48 C fokot mutat. Jövőhéten veszek egy újat, hátha...
Ötletek esetleg ?
2017.12.30. 21:57
Bandi1978 írta:domcsimisi írta:Szia kérlek azonnal szolj ha megtalaltad a hibat. Ugyan ez van az enyemmel is es 3 szerelo sem jott ra mi baj van es nallam az osszes gyertya trafok kartelgaz szurok stb nagyon sok mindent csinaltak es semmi.eddy írta:Sziasztok!
2001. 2.2 benzin. A következő hiba lépett fel: 4,6 és az 5,6 hengert hozta ki gyújtás kimaradásként. Szerelő átnézte, gyertyák, trafó ok. Viszont mondta hogy a hőgomba mindig -48 C fokot mutat. Jövőhéten veszek egy újat, hátha...
Ötletek esetleg ?
Befecskendező rendszert is szemügyre kellene venni, ha hol egyik, hol másik henger nem megy.
Várom a fejleményeket, hogy a hőjeladó cserére mi változik
2017.12.31. 11:10
Bandi1978 írta:ChristianN írta:Sziasztok!
Egyik percről a másikra, minden előjel nélkül elment a műszerfal világításom, nem tudok indexelni, refit, ködlámpát kapcsolni, illetve a fényszóróim fixen világítanak, azt se reagál a kapcsolgatásra. Bizti tábla leírásába nem találtam erre vonatkozó biztosítékot, végig mértem az összeset, elvileg jó mind.
Mi lehet a baj?
Lehet megpróbálkoznék egy "akku reset"-tel elsőnek. (Ilyenkor elég sok mindent elfelejt a kocsi, de ez nem jelenti azt, hogy tönkremegy...)
Ilyenkor jól jön egy BMW Scanner, egy gyors diaghoz, nem tudom van-e neked.
Hirtelen az IKE és vagy LCM hibájára gyanakodnék a leírás alapján.
2017.12.31. 21:37
eddy írta:Sziasztok
![]()
![]()
Ötletek esetleg ?
2017.12.31. 23:08
attila94 írta:eddy írta:Sziasztok
![]()
![]()
Ötletek esetleg ?
Melyik hőgomba mutat -48C fokot? A titkos menüben az olajhőmérsékletre mindig -48C fokot fog írni, mert az csak az M5-be jutott.
Ha hülyeséget írtam, és másik hőgombáról van szó hagyd figyelmen kívűl a hozzászólásomat.
2018.01.01. 02:07
eddy írta:attila94 írta:eddy írta:Sziasztok
![]()
![]()
Ötletek esetleg ?
Melyik hőgomba mutat -48C fokot? A titkos menüben az olajhőmérsékletre mindig -48C fokot fog írni, mert az csak az M5-be jutott.
Ha hülyeséget írtam, és másik hőgombáról van szó hagyd figyelmen kívűl a hozzászólásomat.
Nem a titkos menüben![]()
Rátette gépre a szerelőm, járt a motor és figyelte az adatokat, végig nézet mindent és akkor figyelt fel erre a jeladóra hogy beállt -48C fokra és nem változik az értéke pedig kellene. Lehúzta ,akkor sem. Ha a kocsival szemben állsz bal oldalt a hűtő aljában található.
2018.01.01. 14:50
Gallaca írta:Az a hűtőből kilépő víz hőmérséklet jeladó. Attól nem hiszem, hogy változni fog bármi is. Persze ha rossz, természetesen cserélni kell.