* *
Pontos idő: 2026.07.03. 09:33

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 25847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247 ... 1293  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Minden, amit mondani akarsz...
HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 08:59 
haladó
haladó

Adott köszi: 138 alkalommal
Kapott köszik: 51 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Azért nem érted, amiért én sem. Egyszerüen nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ez a hitvány viselkedés belefér a márkaszervízek imázsába. DÖGÖLJENEK ÉHEN! Voltam a rack autónál. Azt dilettáns félbunkó flegma irodai csapatot,ami ott volt..... Az embernek az az első gondolata, hogy meneküljünk, mert megtaposnak. Ez nem prémium kategória hanem szonb kategória. Amiért sok dolguk van, az pedig nem más mint amiért szarra sem tartom az új bmw-ket. Pár röhejes példa: régebbi, kb 5 éves sztori. 50ekm- nél vastag olajzabálás, és kék füst egy pár éves egy tulajos 325i e90- nél. Egy 2014es 3 turbós csodadízel x5. Fél év alatt egy hónapot volt az autó a tulajnál. A többit szervízben. Magától eltalál már a rack autohoz vészüzemben. A tulaj fél év után addig reklamált, amíg az autót visszavette a kereskedés. Szerencse, hogy egy jól futó ügyvéd. F10 20d 110ezer km, vezérmű biciklilánc szakad. Ügyes. Hasonszőrű szemét, egyesben lett felejtve, és visszagurult fél métert hátrafelé a felhajtón. Következő indításnál összeverte a szelepeit, mert elmászott a vezérlése. Jól megszerkesztett megbízható autók, ugye? Tényleg az utolsó utáni bmw az e39....

Tapatalkkal küldve az én SM-J500FN eszközömről

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 09:01 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 427 alkalommal
Kapott köszik: 479 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2005
waresz írta:
Hasonszőrű szemét, egyesben lett felejtve, és visszagurult fél métert hátrafelé a felhajtón. Következő indításnál összeverte a szelepeit, mert elmászott a vezérlése. Jól megszerkesztett megbízható autók, ugye?

Ezt nagyon kevés autó bírja :!:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 09:09 
E39 FAN
E39 FAN

rockolo77 írta:
Nem lett volna szabad telefonban lerázniuk a klubtársat, akár egy friss, és ropogós F-szériás autóval is lehetett volna gondja, amit esetleg az ország másik végében, vagy külföldön vásárolt, azért nem volt ismerős a neve.
Ezt a szolgáltatás-alkalmazott témát nem igazán értem, azt hiszem el beszélünk egymás mellett.

Tehát még egyszer leírom. Van egy ügyfélkörük, ha benne vagy és felhívod őket, akkor mennek, ellenben nem. Túl sok nálad a ha, hogy ország másik vége, vagy külföld. Az nem érdekli őket ilyen esetben. Ki az aki ma a biztos bevétel helyett elmegy a bizonytalanért? :roll:

"Senkit nem tudok sajnálni a szolgáltatói szektorban a kitermelni valója miatt, pláne nem egy márkaszervízt!"

Szolgáltató cég vagyunk, többek között, amiatt van brutál kitermelni valónk, mert 13 embert alkalmazunk. A haszon nincs egyenes arányosságban az alkalmazottak számával, de emberségből, családcentrikusságból egyenlőre nem jöhet szóba leépítés, hanem csak optimalizálás. Mivel a szolgáltatunk a szolgáltatói szektorban dolgozunk, keményen, azért, hogy nekünk és más embereknek legyen miből boldogulnia. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ennek a fellengző, gusztustalan kijelentésednek van valami értelmes alapja, vagy pont olyan vagy, mint a szűk látókörű honfitársaim tetemes része :roll: Szóval, aki nem óhajt alkalmazotti beosztásban dolgozni, mert esetleg másra vágyik, az egész nyugodtan b*ssza meg magát? :taps:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 09:17 
haladó
haladó

NagyMatyas írta:
waresz írta:
Hasonszőrű szemét, egyesben lett felejtve, és visszagurult fél métert hátrafelé a felhajtón. Következő indításnál összeverte a szelepeit, mert elmászott a vezérlése. Jól megszerkesztett megbízható autók, ugye?

M50-52nél még nem hallottunk ilyenről.... de nem a lényeget vetted észre. Ez még lehet emberi hiba, de a többi nem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 09:25 
E39 FAN
E39 FAN

waresz írta:
NagyMatyas írta:
waresz írta:

M50-52nél még nem hallottunk ilyenről.... de nem a lényeget vetted észre. Ez még lehet emberi hiba, de a többi nem.

Szándékosan nem reagáltam rá, mert egyet értek vele. Ez megint külön egy esettanulmány, napokig lehetne elemezgetni a miértjét. Sajnálom, aki így járt. Nekem is van olyan ismerősöm, akinek a Range Roverében kettő tört a főtengely kétezer km után. Azért az esetek többségében szerencsére kártalanítva van az ügyfél. Az új autók már csak ilyenek. Annyira komplikáltak, hogy sokszor a gyáriakon kívül évekig nem látja át senki őket, a javításról meg szó sem lehet. Pl. nem rég hallottam, hogy Audiéknál már úgy megy, hogy a szerviz nem lát hibakódot diag után. Konkrétan online, a gyáriaknak küldi ki a látottakat és X időn belül onnan érkezik vissza az instrukció a javítással kapcsolatban.

Azért reagáltam a lánc átugrásra, mert ott nagyfokúan közrejátszik az emberi tényező. Tök mindegy miben mekkora motor van az adott járműben, nem hagyjuk ott kézifék nélkül. Ha kicsi, ha nagy, simán átugorhat a vezérlése. Szerelő vagy, ezt te tudod a legjobban :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára NagyMatyas 2016.10.28. 09:26-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 09:26 
haladó
haladó

NagyMatyas írta:
rockolo77 írta:
Nem lett volna szabad telefonban lerázniuk a klubtársat, akár egy friss, és ropogós F-szériás autóval is lehetett volna gondja, amit esetleg az ország másik végében, vagy külföldön vásárolt, azért nem volt ismerős a neve.
Ezt a szolgáltatás-alkalmazott témát nem igazán értem, azt hiszem el beszélünk egymás mellett.

Tehát még egyszer leírom. Van egy ügyfélkörük, ha benne vagy és felhívod őket, akkor mennek, ellenben nem. Túl sok nálad a ha, hogy ország másik vége, vagy külföld. Az nem érdekli őket ilyen esetben. Ki az aki ma a biztos bevétel helyett elmegy a bizonytalanért? :roll:

"Senkit nem tudok sajnálni a szolgáltatói szektorban a kitermelni valója miatt, pláne nem egy márkaszervízt!"

Szolgáltató cég vagyunk, többek között, amiatt van brutál kitermelni valónk, mert 13 embert alkalmazunk. A haszon nincs egyenes arányosságban az alkalmazottak számával, de emberségből, családcentrikusságból egyenlőre nem jöhet szóba leépítés, hanem csak optimalizálás. Mivel a szolgáltatunk a szolgáltatói szektorban dolgozunk, keményen, azért, hogy nekünk és más embereknek legyen miből boldogulnia. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ennek a fellengző, gusztustalan kijelentésednek van valami értelmes alapja, vagy pont olyan vagy, mint a szűk látókörű honfitársaim tetemes része :roll: Szóval, aki nem óhajt alkalmazotti beosztásban dolgozni, mert esetleg másra vágyik, az egész nyugodtan b*ssza meg magát? :taps:

Jó. Akkor a 25-30ezres órabérből mennyi jut az alkalmazottnak aki egy óra alatt lebontja a szívósort, és megállapítja a karterszellőztető szelep cseréjének szükségességét? Egy ilyen csere meló reális 80ezerért anyaggal?
Az alkalmazott meg néha(senkinek nem kell magára venni) nem nevezhető szerelőnek, hiszen csak csereberélni tud. Vagy létezik méltányosság?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 09:31 
E39 FAN
E39 FAN

waresz írta:
Jó. Akkor a 25-30ezres órabérből mennyi jut az alkalmazottnak aki egy óra alatt lebontja a szívósort, és megállapítja a karterszellőztető szelep cseréjének szükségességét? Egy ilyen csere meló reális 80ezerért anyaggal?
Az alkalmazott meg néha(senkinek nem kell magára venni) nem nevezhető szerelőnek, hiszen csak csereberélni tud. Vagy létezik méltányosság?

Ezt a kérdést abszolút nem így kell megközelíteni. Nem is fogjuk tudni, addig amíg nem látjuk a fix kiadásokat, illetve azt, hogy mennyi marad a hó végén. Ettől függetlenül biztos, hogy a bevétel nagy része a fejesre, illetve a látszatra megy, de ez így működik, ehhez kell az árbevétel, különben nem márkaszerviz lenne.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: waresz
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 10:20 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Motor tipusa: M57D30
Évjárata: 2003
Kivitele: Touring
NagyMatyas írta:
rockolo77 írta:
Valószínüleg én sem vagyok százas!
Senkit nem tudok sajnálni a szolgáltatói szektorban a kitermelni valója miatt, pláne nem egy márkaszervízt!
Ilyen hozzá állást egy Lada dealertől sem tudnék elfogadni, nemhogy egy prémium gyártótól.
Münchenben kéne gondoskodniuk róla, hogy ilyen ne fordulhasson elő!

Megnézném mondjuk Németországhoz képest hány darab új BMW-t adnak el idehaza. Ez kb az alapja mindennek :D Nem szeretnék üzletpolitikából senkit oktatni, de elmondom felületesen a véleményemet.

Tehát, van a márkaszerviznek egy ügyfélköre, ez általában azokból az ügyfelekből áll, akik vagy megveszik szalonból az új autót, vagy a márkaszerviz által értékesített jahreswagen-eket. Ezen autók előélete ugyebár ismert. Fiatalok, viszonylag alacsony futás, nagyjából a javításokkal kapcsolatos kockázat is alacsony. Mit értek kockázat alatt? Azt, hogy nem merül fel olyan probléma, amikor a javítás kimenetele kétes. Elég a márkaszerviznek az olyan probléma, amikor az ügyfél hetek óta kölcsönautóval vagy taxival jár, mert fejvakarva nem tudják megoldani, hogy mitől állt meg a sok 10 milliós autó. Nem vállalnak ennek tetejébe olyat, hogy valaki lerobbant az út szélén ismeretlenül. Ha az előbb említett ügyfelek közül robban le valaki, azért természetesen kimennek, de azért, mert belőlük élnek meg :wink: Ezekbe az autókba nem gagyizott bele senki sufni szerelő, nem fog szembe jönni semmi szétbarmolt, megtákolt alkatrész, ők nyúlnak hozzá jó esetben először.

Egy márkaszerviz nem fog elvállalni ismeretlen embertől, az út széléről egy autót. Ha új autó lenne tudnák, hogy kié, névről kimennének, megoldanák, az ügyfél pedig kifizetné a 25-30 ezer forintos rezsi óradíjat, mert köti a garancia és a többi. Ezt egyszerűen egy "útszéli ismeretlen" emberből nem nézik ki. Van nekik elég munkájuk továbbá. Azt nem is mondom, hogy az új modellek mellett, ha tetszik, ha nem, egy bevitt E39, hogy is mondjam, imázs romboló :evil: 10-15-20-30-40-50-60 millió forintos autók tulaja nem elégülnének ki a gondolattól, hogy ahova ők viszik a drága autót, ott egy 13 éves mondjuk 1 millió forintos E39-et is javítanak. Akkor mi benne a prémium, amit a pénzért kapnak? ( Én nem ez a fajta ember vagyok, de ez itt erről szól, aki máshogy látja, az magát csapja csak be.)

Én ezt alapjában nem ítélem el. A szolgáltatói szféra erről szól. Mindenki megtalálja az igényeinek, pénztárcájának való szolgáltatást. Nem kell nemtetszésből azt mondani, hogy a szolgáltatókat nem sajnálod. Mitől jobb egy alkalmazott? Tényleg csak kérdezem :wink: Mi is 13 másik embernek adunk munkát és hidd el sokszor k*rvára könnyebb lenne, hogyha nem így kéne eljárni. A márkaszervizben is emberek dolgoznak, magukért, másokért. Ez nem az ő hibájuk, hogy az üzletpolitika ezt kívánja meg. Ez így tud működni. :wink:

Kedves NagyMatyas,
Nem kívántam már ezzel a témával foglalkozni, de néhány dologra hadd reagáljak, s utána részemről befejezettnek tekintem.
Mint már többször is leírtam, nem tudták sem az autó korát, sem a típusát, sem azt hogy lerobbant, a telefonos kisasszonynak bemutatkoztam s elmondtam hogy a szervizzel szeretnék beszélni.
Nos ennél nem jutottam tovább öt hívás után sem, s továbbra is fenntartom hogy ez elfogadhatatlan.
Nem hiszem hogy fejből tudják minden ügyfelük nevét, de tovább megyek.
Ha pontosan tudtak volna minden körülményt, akkor szerinted elfogadható lenne ez a viselkedés részükről ?
Az normális hogy csak azokkal akarnak foglalkozni akik az elmúlt x évben új autót vettek tőlük ?
Mert legalábbis ezt próbálod megmagyarázni.
Az én pénzem miért rosszabb másénál ?
Én úgy vélem (magam is egy szektorában meghatározó multinál dolgozva 25 éve), hogy egy márkaképviselet ilyent egyszerűen nem engedhet meg magának.
Azt írod hogy az idősebb autókkal magasabb a kockázat.
Ez így van, sőt az ég kék, a fű zöld.
De mégis, egy szerviz nem autójavításból szeretne megélni ?
Elárulom, az autóm hobbiatóként funkcionál, harmadik a családban, s 13 éves kora ellenére sok újabb autó szeretne olyan állapotban lenni mint ez.
Abból amit az elmúlt három évben ráköltöttem a műszaki és esztétikai rendbetételére, akár vehettem volna egy jóval fiatalabb E60-ast is, de mit csináljak ha nekem az E39 a becsípődésem, s mint tudjuk hobbiban/szerelemben nem a racionális érvek a mérvadóak… :D
Mi a kockázat abban, ha legalább meghallgatják az embert, s mivel idegen a városban, mondjuk próbálnak szerezni neki egy trélert ?
Ezt én magánszemélyként megtenném bárkinek aki segítséget kér (s ahogy a márkatársak azonnal próbáltak is segíteni, mint írtam).
„az új modellek mellett, ha tetszik, ha nem, egy bevitt E39, hogy is mondjam, imázs romboló 10-15-20-30-40-50-60 millió forintos autók tulaja nem elégülnének ki a gondolattól, hogy ahova ők viszik a drága autót, ott egy 13 éves mondjuk 1 millió forintos E39-et is javítanak.”
Bocs, de ezzel nem tudok mit kezdeni, javaslom, látogass meg néhány BMW szervizt Németországban, érdekes módon ott jól megférnek egymás mellett a különböző generációjú autók…
Ha ezt a mondatod valóban komolyan gondolod, akkor nagyon máshogy látjuk a világot, de persze nincs ezzel semmi baj.
Béke Veled !

Ezt a hozzászólást a szerzőnek TomFox az itt látható tagok köszönték meg: 3 NagyMatyas, rockolo77, waresz
Értékelés: 14.29%
Vissza a tetejére
 Profil Twitter  

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 13:19 
E39 FAN
E39 FAN

TomFox írta:

Ha pontosan tudtak volna minden körülményt, akkor szerinted elfogadható lenne ez a viselkedés részükről ?

Nem, de ez akkor így is lett volna.

Az normális hogy csak azokkal akarnak foglalkozni akik az elmúlt x évben új autót vettek tőlük ?

Igen, mert ott borítékolt a végeredmény.

Az én pénzem miért rosszabb másénál ?

Nem rosszabb, nem is mondtam, csak őket ez így ebben a formában, telefonon keresztül nem vonzza. Nem autómentő szolgálat. Amint mondtam, bizonyos ügyfélért kimennek, ennyi.

De mégis, egy szerviz nem autójavításból szeretne megélni ?

Elárulom, az autóm hobbiatóként funkcionál, harmadik a családban, s 13 éves kora ellenére sok újabb autó szeretne olyan állapotban lenni mint ez.
Abból amit az elmúlt három évben ráköltöttem a műszaki és esztétikai rendbetételére, akár vehettem volna egy jóval fiatalabb E60-ast is, de mit csináljak ha nekem az E39 a becsípődésem, s mint tudjuk hobbiban/szerelemben nem a racionális érvek a mérvadóak… :D

Elhiszem, nem vontam kétségbe, elvégre erről szól ez a klub, de ez a hozzánk hasonló emberek szívét dobogtatja csak meg, illetve az olyan szerelőéket, akik mondjuk tényleg youngtimerként tekintenek erre a típusra és úgy is kezelik őket. Azért, ha most átlagba itthon azt mondom, hogy E39, akkor 90%-ban lepukkant autókat érthetek alatta sajnos. (Tegnap is láttam, egy Touring-ot, amit matt fekete spray-vel fújtak újra.)

Mi a kockázat abban, ha legalább meghallgatják az embert, s mivel idegen a városban, mondjuk próbálnak szerezni neki egy trélert ?

Nem foglalkoznak ezzel, nem éri meg.

„az új modellek mellett, ha tetszik, ha nem, egy bevitt E39, hogy is mondjam, imázs romboló 10-15-20-30-40-50-60 millió forintos autók tulaja nem elégülnének ki a gondolattól, hogy ahova ők viszik a drága autót, ott egy 13 éves mondjuk 1 millió forintos E39-et is javítanak.”

Bocs, de ezzel nem tudok mit kezdeni, javaslom, látogass meg néhány BMW szervizt Németországban, érdekes módon ott jól megférnek egymás mellett a különböző generációjú autók…
Ha ezt a mondatod valóban komolyan gondolod, akkor nagyon máshogy látjuk a világot, de persze nincs ezzel semmi baj.

Örülnék, ha sok minden Németországhoz hasonló módon működne. Kár vele példálózni, mert habár közel van, mégis baromira távol állunk ettől. Itt a legtöbb ilyen korú BMW-t már a vérpistik rommá kókányolták. Tényleg, hány embernek van itt pénze és idegrendszere E39-et hobbi autóként tartani? Hát nem soknak sajnos.

(Máshogy látjuk a világot, de csak olyan szempontból, hogy én realistább vagyok ezek szerint. Én is boldog lennék, hogyha nem lenne ez a fajta megkülönböztetés, de sajnos így van, ha meg egyszer így van, akkor megpróbálom túltenni magam rajta. )

Azt nem vonom kétségbe, hogyha oda mennél és bejelentkeznél, a te autódat is szívesen fogadnák, de ahhoz kell ez a fajta előjáték :franko:

Béke Veled !

Veled is! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 16:45 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 94 alkalommal
Kapott köszik: 27 alkalommal
Motor tipusa: 540i
Évjárata: 2002
Szerintem pedig ez már tisztán emberi tényező (márhogy egyáltalán meghallgat/felveszi a telefont vagy sem). Ha tényleg ez az üzletpolitika, hogy csak új autót szervizelnek, akkor még mindig mondhatja, hogy nem tud/akar segíteni vagy bármi. Erről eszembe jutott egy jó példa. Egyszer szükségem volt kb 20 kg betonacélra (vágva, hajtogatva kb 5ezer Ft), így ráírtam egy hozzám közel eső üzemre, hogy legyártanák e nekem. Sok reményt nem fűztem hozzá, de a munkafelvevő készséges és segítőkész volt és megcsinálták. Pedig évi több ezer tonnát gyártanak metróépítés és hasonló projektekhez... Mikor mentem érte, viccesen megjegyezte, hogy több volt vele a papírmunka mint a leszabás...:)
De megcsinálták, és ez csak a munkafelvevőn múlt. Mondta is, hogy a kollégái nem szoktak foglalkozni ekkora rendelésekkel, de ő szeret mindenkit kiszolgálni...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Reszka az itt látható tagok köszönték meg: 3 bendegúz, TomFox, waresz
Értékelés: 14.29%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 17:57 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 591 alkalommal
Kapott köszik: 368 alkalommal
Motor tipusa: M47
" Azt nem is mondom, hogy az új modellek mellett, ha tetszik, ha nem, egy bevitt E39, hogy is mondjam, imázs romboló"
Na, nálam ez a mondat verte le a biztit. Ugyanis ez a márka attól az ami, amiket eddig gyártott,(és büszkének kéne lenni rá) nem attól amiket most csinálnak.
Ezért igazán remélem, hogy ez csak egyedi példa, és a kolléga által említett gondolat sem állja meg a helyét.
Mert ha igen, az az imázsromboló igazán. :doglotlo:
Mert aki a múltját megtagadja, annak jövője sem nagyon lesz.
Egyébként nem az agyontákolt szarkupacokról beszélek, de azt a személyes találkozás és szemrevételezés után is lehet mondani, hogy viszlát!
Nehéz ügy egyébként.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 18:15 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
Útszéli lerohadásra van az assistance (vagy autómentő). Márkaszervíz pedig a javításra.

Nem ismerem azt a márkaszervízt, de nekem a helyivel nincs gondom. Megcsinálták a tizenéves E61-et és az X3-at is. Korrektül, korrekt áron. Igaz, mindkét autó lábon ment oda.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 18:33 
E39 FAN
E39 FAN

bendegúz írta:
Na, nálam ez a mondat verte le a biztit. Ugyanis ez a márka attól az ami, amiket eddig gyártott,(és büszkének kéne lenni rá) nem attól amiket most csinálnak.

Persze van olyan, de az ennyi idős BMW-k általában ridegtartva vannak és majd szét dőlnek, tisztelet a kivételnek :wink: Hahu-n is amilyen E39-ek vannak, hát ha én szerelő lennék, sokat kéne fizetni, hogy hozzájuk nyúljak :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 19:02 
E39 FAN
E39 FAN

NagyMatyas írta:
bendegúz írta:

Persze van olyan, de az ennyi idős BMW-k általában ridegtartva vannak és majd szét dőlnek, tisztelet a kivételnek :wink: Hahu-n is amilyen E39-ek vannak, hát ha én szerelő lennék, sokat kéne fizetni, hogy hozzájuk nyúljak :roll:

Van benn valami! Ezért írtam, hogy nehéz ügy ez.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 19:06 
E39 FAN
E39 FAN

bendegúz írta:
NagyMatyas írta:
bendegúz írta:

Nehéz hát, ezért mondtam, hogy inkább a biztosat választják, már ha már egyszer megillető őket a választás joga :) (Én sem osztom a véleményüket és mesélhetnék, hogy micsoda förtelmes kalandjaim voltak a helyi márkaszervizben, de inkább túlléptem rajta, mert ettől nekem jobb nem lesz)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.28. 19:13 
E39 FAN
E39 FAN

NagyMatyas írta:
bendegúz írta:
NagyMatyas írta:
bendegúz írta:

Nehéz hát, ezért mondtam, hogy inkább a biztosat választják, már ha már egyszer megillető őket a választás joga :) (Én sem osztom a véleményüket és mesélhetnék, hogy micsoda förtelmes kalandjaim voltak a helyi márkaszervizben, de inkább túlléptem rajta, mert ettől nekem jobb nem lesz)

Ámen Atyám! :franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.29. 00:44 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 17 alkalommal
Kapott köszik: 92 alkalommal
Széria kód: E71
Motor tipusa: 35d
Évjárata: 2010
Blog: Blog megtekintése (1)
NagyMatyas írta:
bendegúz írta:
NagyMatyas írta:
bendegúz írta:

Több mint egy hete figyelem az információfolyamot ebben a témában csendben, mi nem szerviz vagyunk, hanem alkatrészesek, az E21-től a G10-ig, amiket próbálunk mindig legjobban megoldani, tehát sokszor belefutunk a szervizes dolgokba is. Van néhány szervizpartnerünk is, az egyszerűbbeket általában helyben megoldjuk, de ha nagy a gond, arra vannak a profik. Itt kezdődik a probléma, az utóbbi 10-15 éve kijött modellekhez az autószerelők 95%-nak lövése sincs a szakmunkásbizonyítványa és mestervizsgája ellenére sem. Nincs hozzáértő ember. Sajnos még a márkaszervizekben sem, ott is csak emberek dolgoznak, a nagyjából havi 150e Ft nem motiválja őket semmire, ledolgoztam a 8 órát és megyek haza. Ezekhez az autókhoz már komoly mérnöki tudás - fizika, elektrotechnika, kémia, mechanika - szükséges és alapból angol vagy német szakmai nyelvtudás, enélkül esélye sincs. Egyik partnerünknél évek óta kinn van az ártábla, modelltől függően 5-9 ezer Ft volt a rezsióradíj, ők is inkább az F, G és I modellekhez nyúltak szívesen, de most egységesítettek 15e forintra, mindenki jöhet az Isettától kezdve a legújabb X6-ig. Meglepő módon nem csökkent a forgalma, egyre több autó áll az udvarában és szinte elérhetetlen telefonon. Ennyit a szakemberhiányról nálunk, de sajnos a németeknél sem jobb a helyzet, ott is 2-3 hónapra adnak időpontot (nem a sima kötelező szervizre gondoltam), hanem mondjuk egy E39, E60 F10 főtengelycserére, motorgenerálra vagy Vanos javításra.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.10.29. 12:40 
E39 FAN
E39 FAN

BMWMuller írta:

Több mint egy hete figyelem az információfolyamot ebben a témában csendben, mi nem szerviz vagyunk, hanem alkatrészesek, az E21-től a G10-ig, amiket próbálunk mindig legjobban megoldani, tehát sokszor belefutunk a szervizes dolgokba is. Van néhány szervizpartnerünk is, az egyszerűbbeket általában helyben megoldjuk, de ha nagy a gond, arra vannak a profik. Itt kezdődik a probléma, az utóbbi 10-15 éve kijött modellekhez az autószerelők 95%-nak lövése sincs a szakmunkásbizonyítványa és mestervizsgája ellenére sem. Nincs hozzáértő ember. Sajnos még a márkaszervizekben sem, ott is csak emberek dolgoznak, a nagyjából havi 150e Ft nem motiválja őket semmire, ledolgoztam a 8 órát és megyek haza. Ezekhez az autókhoz már komoly mérnöki tudás - fizika, elektrotechnika, kémia, mechanika - szükséges és alapból angol vagy német szakmai nyelvtudás, enélkül esélye sincs. Egyik partnerünknél évek óta kinn van az ártábla, modelltől függően 5-9 ezer Ft volt a rezsióradíj, ők is inkább az F, G és I modellekhez nyúltak szívesen, de most egységesítettek 15e forintra, mindenki jöhet az Isettától kezdve a legújabb X6-ig. Meglepő módon nem csökkent a forgalma, egyre több autó áll az udvarában és szinte elérhetetlen telefonon. Ennyit a szakemberhiányról nálunk, de sajnos a németeknél sem jobb a helyzet, ott is 2-3 hónapra adnak időpontot (nem a sima kötelező szervizre gondoltam), hanem mondjuk egy E39, E60 F10 főtengelycserére, motorgenerálra vagy Vanos javításra.

Ezt nem vitatja el senki. Én mondjuk Fehérváron szerencsés helyzetben vagyok, mert lehet 2-3 hely közül választani, de amit inkább tudok, azt megoldom én magam, mert van lehetőségem rászánni az időt, ki tudom gondolni a megfelelő megoldást. Ha kell, akkor pedig természetesen ki van fizetve a megfelelő szerelő és csak akkor nyúlhatnak hozzá az autóhoz, ha ott lehetek (az más, hogy általában nem szoktam ott lenni, de aki ellenkezik, az valószínűleg sumákolni akar)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.01. 07:29 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 74 alkalommal
Kapott köszik: 299 alkalommal
Motor tipusa: M57 M62
Évjárata: 2002
Blog: Blog megtekintése (4)
Kicsit hozzászólva a kereskedős, márkaszervízes eszmecseréhez:
Ez a jelenség az anyaországban meg nem történhet.
Én a bajor márkát mostmár a munkám miatt a gyártól a vevőig iss ismerem. Emiatt sok kereskedésben voltam.
Ott ha papi begurult a régi cápa 3-assal, ha fiatal kis csikó kölyök összecsukta a 46-ot és be kellett hozni, vagy apa bejött, hogy otthon nem indul a 39 30i... azonnal segítettek.
Ott ha BMW akkor csinalják. Igaz más ország, de ezt a mentalitást itthon is elfogadnám!
Főleg mikor a Merci kaionon cserélt izzót a műhelyfőnök ingyen, és közben mosolygott, akkor lehetett észrevenni, hogy nem az itthoni faszkalap kategória az egész.

Az itthoniakról nekem borzasztó véleményem van, annyira hogy kultúráltan le se tudnám írni.

Ja: amúgy halkan idesúgom, hogy a találkozós topic átlépte az 1milliós nézetséget! :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kanyobence az itt látható tagok köszönték meg: 2 conzales05, Reszka
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2016.11.02. 14:32 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 124 alkalommal
Kapott köszik: 40 alkalommal
Motor tipusa: S62
Évjárata: 2000
Off autót szeretnék házilag diagolni (2016 Jumper) elsősorban ,(másodban a sajátot),de nincs hozzá gép,illetve amivel kolléga fia próbálta (fiat szervizben melózik) az csak 213ig olvassa a kocsikat (delphi). Konkrét eszközt tudna nekem linkelni valaki hozzáértő amivel menne ez a művelet?
Köszönöm.

szerk: ezt találtam: autocom

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 25847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247 ... 1293  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]