![]() |
2016.05.06. 11:29
Zo78 írta:fmcfmc írta:Vasarlas elott allok, es tanacsot kernek errol az autorol:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/5-o ... ta-9703154
Ami fontos: automata, tempomat, klima, benzin, allapot, nem touring
Aminek orulok: futheto ules es tolatoradar
KEKKH-n ellenoriztem, 2012 ota van a rendszerben, szerintem a tekergetes kizarhato. Ma nezem meg, "a hasznalatot nem hatraltato egyeb hibai"-ra kivancsi leszek (gondolom par extra nem megy..). Tulajdonos szerint napi hasznalatban van.
ODB kiolvasot viszek, meglatjuk, torque pro mit mond hibakod szinten.
Mire erdemes figyelnem? Kepek/leiras alapjan van esetleg olyan red-flag, ami elkerulte a figyelmemet? A bal elsejenel mintha az illesztesek nem lennenek pontosak, tehat ganyabb munka lehetett vele valamikor az evek soran egy tores utan..
Esetleg a fenti szempontok mellett tudtok javasolni jobbat/sokkal jobbat? 1.5m a keret, + 200-300k lenne, amit vasarlas utan szivesen rakoltenek, hogy (eletkorahoz kepest) tip-top/megbizhato legyen.
Ha ilyet keresnék, a képek alapján biztosan nem sajnálnám az időt hogy elmenjek megnézni. Mondom, ha...
Aztán személyes találkozás (mármint az autóval) mindent elmond majd... a tulajról is.
Az ülések mellett a kormánnyal is foglalkozni kell, de ez legyen a legnagyobb baja.
(20i-t automatával biztosan nem vennék)
2016.05.06. 12:47
fmcfmc írta:Zo78 írta:fmcfmc írta:Vasarlas elott allok, es tanacsot kernek errol az autorol:
KEKKH-n ellenoriztem, 2012 ota van a rendszerben, szerintem a tekergetes kizarhato. Ma nezem meg, "a hasznalatot nem hatraltato egyeb hibai"-ra kivancsi leszek (gondolom par extra nem megy..). Tulajdonos szerint napi hasznalatban van.
Mire erdemes figyelnem? Kepek/leiras alapjan van esetleg olyan red-flag, ami elkerulte a figyelmemet? A bal elsejenel mintha az illesztesek nem lennenek pontosak, tehat ganyabb munka lehetett vele valamikor az evek soran egy tores utan..
Esetleg a fenti szempontok mellett tudtok javasolni jobbat/sokkal jobbat? 1.5m a keret, + 200-300k lenne, amit vasarlas utan szivesen rakoltenek, hogy (eletkorahoz kepest) tip-top/megbizhato legyen.
Ha ilyet keresnék, a képek alapján biztosan nem sajnálnám az időt hogy elmenjek megnézni. Mondom, ha...
Aztán személyes találkozás (mármint az autóval) mindent elmond majd... a tulajról is.
Az ülések mellett a kormánnyal is foglalkozni kell, de ez legyen a legnagyobb baja.
HA... : 90%-ban kipipalva; bar pont a motor nekem mindegy, amig benzines.
20i automataval: mi a gond vele? Elotte 99-es 525-om volt automata (hasonlo teljesitmeny), teljesen meg voltam vele elegedve. Palyan nekem 140 jo, varosban meg elvezem a dugot/tajat.
Te miert BIZTOS nem vennel ilyen motor/valto kombot?
2016.05.06. 12:59
Zo78 írta:fmcfmc írta:Zo78 írta:fmcfmc írta:Vasarlas elott allok, es tanacsot kernek errol az autorol:
...
20i automataval: mi a gond vele? Elotte 99-es 525-om volt automata (hasonlo teljesitmeny), teljesen meg voltam vele elegedve. Palyan nekem 140 jo, varosban meg elvezem a dugot/tajat.
A 99-es 525 az 523i lehetett inkább, nemde?![]()
Azért nem vennék, mert a 20i aut. - bár kétségtelenül szépen el lehet vele közlekedni - ugyanannyit eszik, mint egy 30i kézi, csak éppen a +60LE hiányzik, amikor kellene. De mindennek ellenére a példány tetszetős (ez a szín nem is tudom hirtelen, van-e a klubban... talán qwerti) a beltér sem hétköznapi. Ezért mondtam, hogy nem sajnálnám az időt... úgy meg pláne nem, hogy "motor nekem mindegy, amig benzines."
2016.05.06. 13:16
Zo78 írta:fmcfmc írta:Zo78 írta:fmcfmc írta:Vasarlas elott allok, es tanacsot kernek errol az autorol:
A 99-es 525 az 523i lehetett inkább, nemde?![]()
Azért nem vennék, mert a 20i aut. - bár kétségtelenül szépen el lehet vele közlekedni - ugyanannyit eszik, mint egy 30i kézi, csak éppen a +60LE hiányzik, amikor kellene. De mindennek ellenére a példány tetszetős (ez a szín nem is tudom hirtelen, van-e a klubban... talán qwerti) a beltér sem hétköznapi. Ezért mondtam, hogy nem sajnálnám az időt... úgy meg pláne nem, hogy "motor nekem mindegy, amig benzines."
2016.05.06. 13:41
Afterdark írta:
Qerti-nek csak volt, mert vett egy M5-öt.
2016.05.06. 15:21
Zo78 írta:Afterdark írta:
Ja, én még ott tartottam, hogy a 28i mellé jött az M5... egy seggel két lovat...
2016.05.06. 15:32
Gallaca írta:Zo78 írta:Afterdark írta:
Ja, én még ott tartottam, hogy a 28i mellé jött az M5... egy seggel két lovat...
Úgy is van, az maradt a munkaautója!
2016.05.06. 16:51
Afterdark írta:Gallaca írta:Zo78 írta:Afterdark írta:
Nekem csak az M5 volt fókuszban![]()
2016.05.06. 23:49
2016.05.07. 09:05
Schnitzer írta:Pistinek szerintem glaciergrün a 28I.
Ez meg szerintem arktist silber,vagy bluewater
2016.05.07. 10:01
Gallaca írta:Zo78 írta:Afterdark írta:
2016.05.07. 16:26
Imco írta:Gallaca írta:Zo78 írta:Afterdark írta:
AZ M5 a munka autó! Az az amin dolgozni kell!
2016.05.14. 15:17
dreizwanzig írta:bzsoltie írta:Norbi86 írta:A motor egyből indult és szépen járt aztán egyszer csak elkezdett dadogni mintha egy henger nem menne és a kereskedő bepattant nyomott egy nagy gázt és elmúlt a jelenség ez azért nem volt pozitív!
Én is hasonlóképpen jártam tegnap Németországban. Egyúttal elmesélném a tegnapi próbálkozásomat.
Sajnos elég konkrét elképzelésem van, 525da touring kell fekete bőrbelsővel és napfénytetővel, lehetőleg Edition Exclusive kivitelben. A kínálat aljából nézelődtem (ez konkrétan 3300-ért van hirdetve. ) Túl nagy elvárásaim nem voltak, a Motor, Getriebe legyen top, a többi meg lehet olyan amilyen.
(...)
Belöktem azért egy 2200 eurós ajánlatot, de szerencsére nem ment bele, 2900ert hozhattam volna el, de a füst miatt, és az eladó személye miatt nem mertem.
Eléggé szomorú vagyok, nem hittem hogy BMW nélkül jövök majd haza. Én nyúltam bele, vagy tényleg ezt kapni kint 3ezer EUR-ért? Vagy egyszerűen én reagálom túl ezt a kék füst dolgot, és igazából ezen az áron még az is belefér, és vállalható lett volna?
Bárkinek bármi hozzáfűznivalója van a dologhoz, kérem ne tartsa magában.
hát szerintem lehet találni már 3000EUR körül jót. Én annyiért vettem az enyémet. Igaz én úgy voltam vele, hogy legyen benne navi, meg elől-hátul PDC, meg tempomat aztán ezek általában úgysem nullextrás darabok, de a többi nem létszükség... Kinéztem 5-6 darabot kb 1 útvonalon, mert nem akartam úgy járni, hogy kimegyek megnézni egyet aztán ha nem lesz jó, akkor beszívtam.
Szerintem az E39-ek ára nagyon széles palettán mozog kint is, de szerintem már 2500-tól lehet normális állapotú autókat kapni - persze nem full extrával meg nagy felnivel meg m-packettel. Mert ezek az utóbbiak szerintem nagyon megdobják az árát.
Szerintem a te esetben az lehet a gond, hogy annyira konkrét elképzelés alapján szűrsz, hogy nagyon kevés darab van, amiből válogathatsz.
2016.05.19. 13:03
2016.05.19. 13:28
Norbi86 írta:Sziasztok!Ennek az autónak a megvásárlását tervezem!A tulajjal történt egyeztetés alapján szimpatikus nekem!Igaz van rajta tenni való de a legtöbb E39 ilyen!esetleg egy Debrecenben élő fórumos ha tudna vetni rá egy pillantást azt megköszönném mert ez aztán teljesen az ország másik fele számomra!Bármi féle véleményt szívesen várok:)Köszönöm szépen![]()
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
2016.05.19. 13:37
SvidronyA írta:Norbi86 írta:Sziasztok!Ennek az autónak a megvásárlását tervezem!A tulajjal történt egyeztetés alapján szimpatikus nekem!Igaz van rajta tenni való de a legtöbb E39 ilyen!esetleg egy Debrecenben élő fórumos ha tudna vetni rá egy pillantást azt megköszönném mert ez aztán teljesen az ország másik fele számomra!Bármi féle véleményt szívesen várok:)Köszönöm szépen![]()
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Szerintem először kérj még NAGYÍTHATÓ képeket a karosszéria neuralgikus pontjairól:ajtók alja, csomiajtó, emelőbakok környéke, hátsó sárvédők alja (a lökös feletti részek), jobb hátsó sárvédő-üzemanyagbetöltő nyílás, küszöbök-így első blikkre... Ezek láttán már tudni fogod a következő lépést, bármi is legyen az.
2016.05.19. 13:46
Norbi86 írta:Szegény tulaj már 3 napja bombázom e-mailben a kérdéseimmel szerintem már tele a hócipője velem
2016.05.19. 14:28
PeterE39 írta:Norbi86 írta:Szegény tulaj már 3 napja bombázom e-mailben a kérdéseimmel szerintem már tele a hócipője velem
A klubbot meg már 6 éve![]()
Hallgass Andrásra, ezeken a képeken is látni rozsdát, jobb alaposan körbejárni.
2016.05.19. 15:26
PeterE39 írta:Norbi86 írta:Szegény tulaj már 3 napja bombázom e-mailben a kérdéseimmel szerintem már tele a hócipője velem
A klubbot meg már 6 éve![]()
Hallgass Andrásra, ezeken a képeken is látni rozsdát, jobb alaposan körbejárni.
2016.05.19. 15:59
Norbi86 írta:
Ami pozitív,hogy 8 éve nála van ő maga hozta Németországból ottani állítólagos első tulajtól!Új gyári turbót kapott nem rég és jó pár dolog került kicserélésre!Szemmel látható esztétikai hiba akad bőven sajnos!