Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2006.07.16. 20:41

Sziasztok!
2001 530D-t vásároltam a napokban.Ma megnéztem a titkos menűben (Menű 1) a műszerfal gyártási számát itt 2004 szerepel. Szerintetek ez azért van, mert az órát forgatták, vagy mi lehet az oka? Előre is köszi.
Csabesz :

2006.07.16. 21:12

Csabesz írta:Sziasztok!
2001 530D-t vásároltam a napokban.Ma megnéztem a titkos menűben (Menű 1) a műszerfal gyártási számát itt 2004 szerepel. Szerintetek ez azért van, mert az órát forgatták, vagy mi lehet az oka? Előre is köszi.
Csabesz :

Hi,
lehet hogy cserélni kellett az órát benne (pl. pixelhiba vagy vmi miatt) és nem foglalkoztak a javítással, hanem cserélték az egészet. Ezután nyilván fel kell programozni az újat, ekkor már akármi is bele kerülhet. Én ezen nem aggódnék, ha egyébként jó az autó. Mennyi a km egyébként benne? Kinti az autó?

De van itt néhány profi márkatárs, ők jobban meg tudják ezt mondani.

Üdv.
Sepi

2006.07.16. 21:18

Hi Sepi,
Igen kinti az autó és 161000km van benne és 2004 végén hozták be (azóta egy tulajnál volt). Budakalászon vettem és nagyon dicsérték, egyébként szép is, igaz szerintem fújva volt, de ennek ellentmond, hogy a műszer körbe 100 alatti értéket mutatott. A hibatárolóban is van valami, holnap majd megnézetem.
Köszi a választ!
Üdv.
Csabesz

2006.07.16. 21:23

Csabesz :

Helló!

Egyezik a menübe és a forgalmidba az alvázszám? Különben szerintem is az van amit Sepi is mond.
Azért hogy a km-ert átállítsuk, nem kell akkora költségbe verni magát az embernek hogy órát cserél!

2006.07.16. 21:37

Szia!
Igen az alvázszám u.a.
Köszi a választ.
üdv.
Csabesz

2006.07.16. 21:47

Csabesz írta:Szia!
Igen az alvázszám u.a.
Köszi a választ.
üdv.
Csabesz

Szivesen.
Egyébként meg üdvözöllek a csapatban! Ha még kérdésed van dobd fel, és ha tudunk segítünk.

2006.07.16. 22:42

tbesze írta:
Csabesz :

Helló!

Egyezik a menübe és a forgalmidba az alvázszám? Különben szerintem is az van amit Sepi is mond.
Azért hogy a km-ert átállítsuk, nem kell akkora költségbe verni magát az embernek hogy órát cserél!

Lehet 2004-be még csak igy ment :lol:

Megkel nézni menyi üzem óra van bene és aból már lehet kalkulálni.

2006.07.16. 23:34

hozzánemértőként csatlakoznék az előttem szólókhoz: valószínűleg kicserélték az órát. ennek viszont számos oka lehet, nem feltétlenül a tekergetés.
viszont az, hogy öt éves D-ről van szó, azt szinte biztosra lehet venni, hogy nem 160.000 van benne. De ha százzal több is, akkor sincs semmi :wink:

2006.07.17. 00:01

Csabesz írta:Hi Sepi,
Igen kinti az autó és 161000km van benne és 2004 végén hozták be (azóta egy tulajnál volt). Budakalászon vettem és nagyon dicsérték, egyébként szép is, igaz szerintem fújva volt, de ennek ellentmond, hogy a műszer körbe 100 alatti értéket mutatott. A hibatárolóban is van valami, holnap majd megnézetem.
Köszi a választ!
Üdv.
Csabesz

Hi!

Ilyet még nem hallottam hogy 100 alatti értéket mutatna amennyiben festékréteg vastagság mérőre gondoltál?
Tudtommal a gyári értékek 120 - 140 mikron között mozognak?!

Üdv,

2006.07.17. 17:23

Sziasztok!
Olajszervíz kijező nullázása állítólag a műszerfal gombokkal lehetséges.
Tudja valaki hogyan oldható meg?
1999-es 528iA

2006.07.17. 17:40

Sziasztok!

Nem találkozott még senki az én rádiós problémámmal ? Vagy lehet, hogy rossz fórumba írtam volna ? (nem szemrehányás !!!, csak még senki nem reagált)

Előre is köszönök minden hozzászólást. h-g

2006.07.17. 18:27

hun-ger írta:Sziasztok!

Nem találkozott még senki az én rádiós problémámmal ? Vagy lehet, hogy rossz fórumba írtam volna ? (nem szemrehányás !!!, csak még senki nem reagált)

Előre is köszönök minden hozzászólást. h-g

Én azt tudnám javasolni,hogy összekelene futni egy segitőkész klubtársal és megcserélni a rádiót hogy akkor mi a helyzet ha akkorjó akkor a rádiód szarakszik.
Volt itt már ilyen hogy recsegést kerestek és igy megtalálták a hibát.
Én segitenék de sajnos az enyém nem navis igy más a rádió modulom.

2006.07.17. 21:49

Sziasztok!
Ma egyszer megjelent a BC-n, hogy "Bremsbelag" viszont most néztem a check control-t az ok-t jelzett ill. a hibakódom sem változott a titkos menüben (menü 14). ez a hiba többet nem jelent meg egyébként azóta. Szerintetek ez a fékbetét kopása lehet, ha igen ilyenkor még mennyit bír, ill. mennyibe kerülhet a csere? Pénteken vettem az autót kb. 70km-t mentem vele és máris van egy hibám. Szerintetek?
Üdv.
Csabesz

2006.07.17. 22:24

houdini írta:Sziasztok!
1999-es 528iA

igen, ez lehetséges (valakinek - talán beginek - már sikerült is), de asszem csak fészlifteseknél, úgyhogy neked nem fog menni - sajna...

2006.07.17. 23:10

1999-es 528iA

Hi,
Az enyém is 99-es, de még csatlakozóról kell resetelni. Ha szerencséd van műszerfalról, ha nincs akkor csatlakozóról. Ha jól tudom a gyújtás + napiszámláló nullázójával kell mahinálni, de nem biztos. Egyszer mutatták, de mivel az enyém nem ment nem is jegyeztem meg.

Sepi

2006.07.17. 23:12

efer írta:
1999-es 528iA

igen, ez lehetséges (valakinek - talán beginek - már sikerült is), de asszem csak fészlifteseknél, úgyhogy neked nem fog menni - sajna...

Hi,
Valami rémlik, mintha olvastam volna a könyvében is hogy kell.

Sepi

Gumi

2006.07.19. 14:22

Sziasztok!
Nem tud valaki 1db használt Pilot Primacy Michelin 225/45 R17 Y-os gumit eladót. Ma vettem észre, hogy az egyik szálszakadt és igazából nem merek vele járni. Az új 52.000,-Ft és ennyit most nem szeretnék rákölteni.
Előre is köszi!

2006.07.24. 12:15

Sziasztok.
Reggel mikor próbáltam volna kivenni a csomagtartóból pár benn feleljtett dolgot, hát valahogy nem akart nyílni. Ez kicsit meglepett de főként az hogy se kép se hang mintha zárva volna pedig nem.
Van valakinek vmi ötlete hogy hogyan lehetne kinyitni?

E39-523 /1997 Sedan
Köszönöm előre is.
J.

2006.07.24. 21:26

jankeer írta:Sziasztok.
Reggel mikor próbáltam volna kivenni a csomagtartóból pár benn feleljtett dolgot, hát valahogy nem akart nyílni. Ez kicsit meglepett de főként az hogy se kép se hang mintha zárva volna pedig nem.
Van valakinek vmi ötlete hogy hogyan lehetne kinyitni?

E39-523 /1997 Sedan
Köszönöm előre is.
J.

Hi,
a gyári kulcsok közül van amelyik nem nyitja a hátulját és a kesztyűtartót (például szervízkulcs, a manualban olvastam, hogy a négy kulcsnak mi a funkciója). Bár ha este még nyílt és reggel nem akkor nem ez a megoldás.

Sepi

2006.07.28. 13:49

Sziasztok!

Az autó beinditása után rögtön el kell aludnia az olajnyomást jelző lámpának, vagy néhány tizedmásodperces latencia belefér???
Most cseréltek olajat és mintha korábban rögtön kialudt volna.
Hozzászólás küldése

VigLink badge