![]() |
2011.12.25. 09:23
Labi írta:BMW94 írta:Aki X3 tulaj, az le tudná nekem ide írni a fogyasztását (városon kivül, illetve kombinált érdekelne), illetve hogy sokba kerül-e a fenntartása, illetve hogy megbízhatósága BMW-s viszonylatban milyen? Illetve hogy van-e típushibája? Végig olvastam a topikot, de azért kíváncsi lennék így összességében.
olyan X3 fogyasztása érdekel, ami rendes üzemanyagos, vagy a kotyogós!?![]()
...de sajnos el kell keserítselek, mert X3 tulaj itt csak egy van/volt
A Totálkár népítéleteit ajánlom.
2011.12.25. 10:44
BMW94 írta:Labi írta:BMW94 írta:Aki X3 tulaj, az le tudná nekem ide írni a fogyasztását (városon kivül, illetve kombinált érdekelne), illetve hogy sokba kerül-e a fenntartása, illetve hogy megbízhatósága BMW-s viszonylatban milyen? Illetve hogy van-e típushibája? Végig olvastam a topikot, de azért kíváncsi lennék így összességében.
A 2 literes kotyogósé érdekelne.
2011.12.25. 20:21
Rjani530d írta:BMW94 írta:Labi írta:BMW94 írta:Aki X3 tulaj, az le tudná nekem ide írni a fogyasztását (városon kivül, illetve kombinált érdekelne), illetve hogy sokba kerül-e a fenntartása, illetve hogy megbízhatósága BMW-s viszonylatban milyen? Illetve hogy van-e típushibája? Végig olvastam a topikot, de azért kíváncsi lennék így összességében.
Szerintem 7 literben megáll. A fenntartása hasonló lehet, mint a 320d-nek. Legalábbis addig, míg a kasztni nem sérül. Max. a fékbetét meg a féktárcsa drágább. Megbízhatóságra hasoló, mint a többi BMW, jó.
2011.12.25. 21:41
2011.12.26. 09:12
lepke írta:Rjani530d írta:BMW94 írta:Labi írta:BMW94 írta:Aki X3 tulaj, az le tudná nekem ide írni a fogyasztását (városon kivül, illetve kombinált érdekelne), illetve hogy sokba kerül-e a fenntartása, illetve hogy megbízhatósága BMW-s viszonylatban milyen? Illetve hogy van-e típushibája? Végig olvastam a topikot, de azért kíváncsi lennék így összességében.
Szerintem 7 literben megáll. A fenntartása hasonló lehet, mint a 320d-nek. Legalábbis addig, míg a kasztni nem sérül. Max. a fékbetét meg a féktárcsa drágább. Megbízhatóságra hasoló, mint a többi BMW, jó.
Helo
A 2literes X3-as fogyasztása elég hihetetlen.... de 8-11 liter között mozog a Német klub oldalakon ezeket az adatokat adták meg
2011.12.26. 11:01
2011.12.26. 11:04
BMW94 írta:A 2 littyós dízel turbója kb. hány kilométert bír, ha odavan rá figyelve, tehát karban van tartva normálisan??
2012.02.12. 11:12
BMW94 írta:A 2 literes kotyogósé érdekelne.
2012.10.13. 21:07
basildon írta:Sziasztok elvtarsak!
Nincs sok idom, csak egy gyors beszamolo. Szocske tul van egy par hatsorugo cseren es egy I-es inspekcion valamint 192000 km-en. Meg volt benne 2300 km a szemleig, de ha mar a rugotores miatt be kellett vonulni, nem lattam ertelmet tovabb halogatni. Ja, rugotores, tipikus X3 baj a hatso futomuben. Az eleje nem nagyon torik, de a hatso szinte biztosan. Az inspekcion lenyegeben mindenfele testnedveket csereltek meg ami elo van irva. Ez eddig pozitivan ertekelendo ilyen km teljesitmeny utan. Na, most jon a nem vart resz. Nem vart, mert a tervszeru megelozo karbantartas ellenere jott.
Automata valto. Ez a tipus, a GM5L40E vagy A5S390R YY, kinek hogy tetszik, ennyit bir. 150-200E km kozott szokta feladni a sokatlatott automatvaltojavitok szerint. Ez egesz jol birta. Eddig. Pontosabban, meg mindig megy, de azert mar erezhetoen haldoklik. Alacsony sebessegnel, dugoban araszolaskor eroseket ut. Eros gyorsitasnal ki-kihagy a nyomatek atvitel. Hiaba csereltunk kb 1 eve atf-et Papp Tominal, ugy tunik, nem sikerult meguszni a komolyabb beavatkozast. Ha van valakinel elfekvoben egy keveset futottilyen valto, az szoljon.
Tovabbi szep napot!
L
2012.10.13. 21:11
basildon írta:basildon írta:Sziasztok elvtarsak!
Nincs sok idom, csak egy gyors beszamolo. Szocske tul van egy par hatsorugo cseren es egy I-es inspekcion valamint 192000 km-en. Meg volt benne 2300 km a szemleig, de ha mar a rugotores miatt be kellett vonulni, nem lattam ertelmet tovabb halogatni. Ja, rugotores, tipikus X3 baj a hatso futomuben. Az eleje nem nagyon torik, de a hatso szinte biztosan. Az inspekcion lenyegeben mindenfele testnedveket csereltek meg ami elo van irva. Ez eddig pozitivan ertekelendo ilyen km teljesitmeny utan. Na, most jon a nem vart resz. Nem vart, mert a tervszeru megelozo karbantartas ellenere jott.
Automata valto. Ez a tipus, a GM5L40E vagy A5S390R YY, kinek hogy tetszik, ennyit bir. 150-200E km kozott szokta feladni a sokatlatott automatvaltojavitok szerint. Ez egesz jol birta. Eddig. Pontosabban, meg mindig megy, de azert mar erezhetoen haldoklik. Alacsony sebessegnel, dugoban araszolaskor eroseket ut. Eros gyorsitasnal ki-kihagy a nyomatek atvitel. Hiaba csereltunk kb 1 eve atf-et Papp Tominal, ugy tunik, nem sikerult meguszni a komolyabb beavatkozast. Ha van valakinel elfekvoben egy keveset futottilyen valto, az szoljon.
Tovabbi szep napot!
L
A fentieket irtam 2011 Majusaban.
Es lassatok csodat, ez a valto azota is megy. Amirol azt irtam, hogy rossz, hogy haldoklik. 210000 folott jar a km szamlalo, de igazan csak akkor veszem eszre, hogy nem tokeletes, ha figyelem. Termeszetesen csodak nincsenek, de rosszabbra szamitottam.
L
2012.10.13. 21:12
lepke írta:BMW94 írta:A 2 littyós dízel turbója kb. hány kilométert bír, ha odavan rá figyelve, tehát karban van tartva normálisan??
Helo
Maximum 200-ezret bírnak a turbók
2012.10.13. 21:28
2012.10.13. 21:36
basildon írta:Arra az esetre, ha valakit erdekel, fogyasztasi adat x3 3d, a regi-regi fajta, meg nem reszecskeszuros es meg az 5 gangos GM automata, atlagfogyi, ebben minden benne van, varos, ut, autopalya, szantofold, tetobox-al es nelkule, stb:
9.13 liter/100 km, ha en vezetek.
Ha az egyeb koltsegek is erdekelnek, az kb 23 Ft/km
Ebben benne van gumi, szerviz, idoszakos muszaki vizsga, mosatas es meg ki tudja.
Nincs benne biztositas es ado.
Ha valaki szereti az excel tablat, elkuldom.
L
2012.10.13. 22:00
BMW94 írta:Labi írta:BMW94 írta:Aki X3 tulaj, az le tudná nekem ide írni a fogyasztását (városon kivül, illetve kombinált érdekelne), illetve hogy sokba kerül-e a fenntartása, illetve hogy megbízhatósága BMW-s viszonylatban milyen? Illetve hogy van-e típushibája? Végig olvastam a topikot, de azért kíváncsi lennék így összességében.
2012.10.13. 22:15
simi64 írta:basildon írta:Arra az esetre, ha valakit erdekel, fogyasztasi adat x3 3d, a regi-regi fajta, meg nem reszecskeszuros es meg az 5 gangos GM automata, atlagfogyi, ebben minden benne van, varos, ut, autopalya, szantofold, tetobox-al es nelkule, stb:
Ebben benne van gumi, szerviz, idoszakos muszaki vizsga, mosatas es meg ki tudja.
L
Svájcban olcsó lehet a bizti, meg az adó, ha nem merted beírni
2012.10.13. 22:18
basildon írta:simi64 írta:basildon írta:Arra az esetre, ha valakit erdekel, fogyasztasi adat x3 3d, a regi-regi fajta, meg nem reszecskeszuros es meg az 5 gangos GM automata, atlagfogyi, ebben minden benne van, varos, ut, autopalya, szantofold, tetobox-al es nelkule, stb:
L
Svájcban olcsó lehet a bizti, meg az adó, ha nem merted beírni
Kanton fuggo, az egyeb szemelyes adottsagok mellett. Meg nem is biztos, hogy relevans itt leirni, mert nem az auto adottsagaihoz fuzodik szorosabban, hanem a tulajehoz. Am legyen. Februarban koltoztunk egy masik kantonba, ahol kb. 40%-al kedvezobb a gepjarmuado. Most 2 kocsira 1 robogora fizetek uszkve 600 schweizer frankot.
A biztositas is hasonlo rendszerben mukodik, mint otthon. Mindenki valtoztathat evente, ha eppen jobbat talal. Olyan 1100 chf a harom jarmure. Ebbol a robogoe kb 100 a tobbi az autoke de mivel cserelheto rendszamot hasznalok, ami azt jelenti, hogy egy rendszamom van, es mindig arra rakom, amelyikkel megyek, ezert csak a "dragabbat" szamoljak ki, a masikra pedig van egy adminisztracios koltseg. Ez a fenti adora is vonatkozik, es hasonlo aranyban. Tehet kb. 950chf/ev a kotelezo bizti az x3-ra.
Udv
L
2013.07.25. 20:16
2013.07.25. 20:55
Labi írta:A 3.0-ás moci itt 2004 lovas, ellenben a korábbi e39-es 3.0-al.
2013.07.25. 21:02
...erős na!