* *
Pontos idő: 2026.05.01. 03:52

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2727 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 137  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.25. 19:19 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 2 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 4.4
Évjárata: 1998
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Most találtam csak erre a topikra.Nyáron vettem a 98-as touring 540 i-t.Igazából egy plexilámpás 750 il-t indultunk megnézni,de oda már nem jutottam el.A 750 tulaj nem ért rá délelőtt,így az isteni gondviselés eme fehér családi autóhoz vezetett.Ben
zinest szerettem volna,mindenféleképpen min. V8.Legalább 4000 ccm.Bevallom,a Subaru oldalon is sokat csemegéztem,nagyon szerettem volna egy Imprezát,meglepődve láttam mikor megjelent itt "Atommanó",aki ott igencsak elmélyült érdeklődést,elhivatottságot, mutatott a márka iránt,és nagy tapasztalatokkal a háta mögött,de ő is végül itt kötött ki.Hasonló okokból.Család,gyerekek.A feleségemnek a légzsákok száma ill. a törésteszt volt a legfontosabb.Egyedül az e39 tudta a négy csillagot 96-2004-ig,meg a Volvo,de azt nem akartam.A6 3 csillag2003-ig ,A4 2.5 csillag 2002-ig,Merci c 2 csillag 99-ig,itt már halál volt 60-al falnak,E osztály 3 csillag 2002-ig.Tehát így döntöttünk a BMW mellett.Volt már 750-m de még az e32,Nagyon szerettem.Szeretjük a ngy benzineseket.
Az autót már láttam a neten előtte is,de később levették.Majd újra feltették,de olcsóbban,aztán ahogy a Blöff-ben mondta Brad Pitt "Megnézted,oszt megvetted".Megnéztem,tényleg 2002-től egy tulaj,volt már elég sok autónk,-mert minden amit motor hajt,lázba hoz 2 perc alatt,-így megközelítőleg nehezen eszem a nepper dumákat,cseleket,de az autó tényleg várakozáson felüli volt,így már 750 :belay .T.mezőre nem tudtam elmenni,mert akkor kaptam meg az autót a festőtől,lökhárítócsere,stb...Remélem majd találkozunk.
A gép:
540 touring

540 touring

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája: Bemutatkozom
HozzászólásElküldve: 2010.09.30. 22:17 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1997
Kivitele: Sedan
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam a fórumot de itt az ideje, hogy bemutatkozzak.
Augusztus 20-án kezdődik a történetem ezzel a kocsival.
Eddig trabant, fiesta, swit és focus típusú kocsijaim voltak, mind racionális döntések eredménye képen. Most jött az elhatározás, Autó kell. Nézegettem az e34 -et 535i vel de feleségem nyomására ismét racionális döntést kellet hozni e39 28i (biztonság a gyerekek miatt, nincs huligánkodás).
Megnéztem néhány gépet a hirdetések közül, de nem mondtak igazat az eladók, csalódtam. Unokatestvéremnek panaszkodtam a helyzetről, kínálatról és hogy bátortalan vagyok vásárláskor, mert ha nem megy két henger, akkor is meg fog győzni a kocsi, mert nem ültem még ilyen erős autóba. Ajánlotta, ha megyünk szüleimhez látogatóba, akkor a faluba tud egy fiatal srácot (vigyáz a kocsira nem kilinccsel előre közlekedik vele) akinek pont 528i van kérdezzük meg mi a véleménye és vigyen el egy körre, illetve keressek fórumot, onnan sokat lehet tanulni. Elmentünk kis falumba, meg lett a srác is, kerültünk egyet és fél óra beszélgetés után kibökte, hogy végül is eladná a gépet, mert lakásra kell a pénz. Kompresszió és rétegvastagság mérés után másnap megegyeztünk.
Óra szerint 270 ekm van benne, egyszer feltörték ezért a jobb első üveg nem eredeti, a bal hátsó sárvédőbe beletolattak (csak az ív van gittelve) és a bal első ajtó díszléc alatti része van vékonyan megfújva, szinte hibátlan a gép. Megfogott a színe és a bézs belső. Kicsit eszi az olajat (azóta kiderül nemkicsit) de ez valószínűleg szelepszár szimering lesz.
Kiderültek azóta apróbb hibák, van amit már orvosoltam (ablakmosó szivattyú, bal hátsó ablakemelő), de a java még háta van.
Eddig meg vagyok elégedve vele, kifejezetten tetszik a menetteljesítménye, szedi szépen a lábát. Jelenleg kicsit sok a fogyasztásom ami annak köszönhető, hogy próbálgatom a határokat, bár a kipörgésgátlót még nem mertem kikapcsolni.
Most ennyi jut eszembe, a problémáim megoldásához majd az adott helyen érdeklődök.
Töltöttem fel néhány képet a kocsimról.

Sakall

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.05. 10:58 
Guru
Guru

Adott köszi: 156 alkalommal
Kapott köszik: 159 alkalommal
Motor tipusa: M52
Évjárata: 1996
Üdvözlök mindenkit, jó pár napnyi olvasás után úgy vélem itt az ideje hogy beköszönjek nektek.

Ez az első BMW-m (E39 sedan), úgyhogy ha itt-ott majd alapvető dolgokat kérdezgetek esetleg legyetek megértőek ha kérhetem. :)

Szép napot.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.05. 12:37 
Guru
Guru

Imco írta:
F_E_K_ írta:
Üdvözlök mindenkit, jó pár napnyi olvasás után úgy vélem itt az ideje hogy beköszönjek nektek.

Ez az első BMW-m (E39 sedan), úgyhogy ha itt-ott majd alapvető dolgokat kérdezgetek esetleg legyetek megértőek ha kérhetem. :)

Szép napot.

Hi!

Üdv a klubban!

Irj már 2 szót magadról!
lletve az adatlapodra ird be a tipust...
...ja és ettől függetlenül szavazz a benzinre! :)
Légyszíves!

Rendszergazdaként dolgozom, a BMW előtt volt egy 2T Wartburgom (ellopták) és egy Honda Civic-em (összetörtem), eredetileg újra Hondát akartam venni, csak az ismerősi körben elém került egy "kihagyhatatlan" ajánlat 8)

Az adatlapot nézegettem, de egyenlőre nem találtam meg az autóra vonatkozó részeket (azért nem adom fel), egyébként 1996-os 523i benzines sedan (bár a tulaj szerint igazából 528i, szerinte a papírja van elrontva, erről egyenlőre nem tudom hogy lehetne megbizonyosodni) újonc tulajdonosa vagyok. Mint látható első-kerékileg is újonc lennék :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.05. 12:46 
Guru
Guru

BU22803

A http://www.realoem.com/bmw/select.do?vin=bu22803 szerint a szám bizony 2,5-ös motort jelent (ami nem baj egyébként).

Azt viszont nem ellenőriztem le hogy valóban az eredeti motor van-e benne, bár ezt csak érdekességnek tekintem igazából, menni megy így is amennyire kell.

(illetve azt sem néztem még meg hogy a számos stimmelnek-e, eredetiségvizsgán átment mindenesetre)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.05. 13:00 
Guru
Guru

Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 523i
F_E_K_ írta:
BU22803

A http://www.realoem.com/bmw/select.do?vin=bu22803 szerint a szám bizony 2,5-ös motort jelent (ami nem baj egyébként).

Azt viszont nem ellenőriztem le hogy valóban az eredeti motor van-e benne, bár ezt csak érdekességnek tekintem igazából, menni megy így is amennyire kell.

(illetve azt sem néztem még meg hogy a számos stimmelnek-e, eredetiségvizsgán átment mindenesetre)

Pár karakter eltéréssel az enyém is ez. Szintén BU-val kezdődik. Nem tudnék aludni, ha nem passzolna a motorszám. :)
Ja és szintén vilkágított a légzsák lámpa, (már kétszer is) Kb másfél éve jó, bőséges WD40 az övfeszítő patron csatlakozóiba, űlés alatt találod. Majd üttesd ki. Nem árt normálisan felkötözni, rögzíteni, mert az űlés tologatásával mocorog a kábel. De ezt inkább másik topikban folyt.
Üdv a klubban. Milyen színű a kocsid?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.05. 13:05 
Guru
Guru

Viper írta:
F_E_K_ írta:
BU22803

Pár karakter eltéréssel az enyém is ez. Szintén BU-val kezdődik. Nem tudnék aludni, ha nem passzolna a motorszám. :)
Ja és szintén vilkágított a légzsák lámpa, (már kétszer is) Kb másfél éve jó, bőséges WD40 az övfeszítő patron csatlakozóiba, űlés alatt találod. Majd üttesd ki. Nem árt normálisan felkötözni, rögzíteni, mert az űlés tologatásával mocorog a kábel. De ezt inkább másik topikban folyt.
Üdv a klubban. Milyen színű a kocsid?

Grafitszürke, ha gondoljátok hétvégén körbefotózom, a héten még az átírás zajlik 8)

Tisztogatást is megnézem hétvégén, hátha nem kell ülést érzékelőt cserélni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.05. 13:14 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 73 alkalommal
Kapott köszik: 63 alkalommal
Motor tipusa: V8
F_E_K_ írta:

Szép napot.

Érezd jól magad a klubban!
üdv.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: .
HozzászólásElküldve: 2010.10.05. 23:11 
haladó
haladó

Adott köszi: 99 alkalommal
Motor tipusa: 528i
Évjárata: 1998
Üdv a klubban,sok sikert az autóhoz.
lacir1

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.05. 23:13 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
tibi666 írta:
Íme a sas még tavaly nyárról, megvétel után retkesen:
kép1
felni - na ez undorító, de most meg lettek görgőztetve és lemosva szépen, csodás
hátul - itt goodyear f1 gumik vannak, de most le lesz cserélve ugyanolyan michelinre, mint elöl vannak, de tavaly nem volt már mindenre pénz
síelünk

Eddig nagyon bevált, most van benne 281 ezer km, 263-al került hozzám, csak kirándulásra van használva.
Küszöböket kellett csináltatni hátul, mert rohadtak, a hátsó ajtó is rohad, most megcsináltattam, de majd kap újat.
Hátsó üzemanyagpumpát kellett cserélni, mert alacsony üzemanyagszintnél hajlamos volt megállni a motor alapjáraton.
Cseréltem sünit, de továbbra is lemerül kb 2 hét állás után. Rámértünk, 0.3a körül fogyaszt nyugalomban, fene se tudja mi lehet, már megszoktam.
A motortérben kellett cserélni valami műanyag bizbaszt, amit megevett a nagy hő, és emiatt kiírta vagy kétszer, hogy alacsony a hűtőfolyadék szint.
Emellett ami riadalmat okozott, hogy valami kattogott mint az állat hátul. A 5ernél féltengelyt mondtak, de még nem látták a hibát. Azóta volt a hátsó részen lakatoltatva, és akkor valamit cseréltek a fékekben is (nem fogott a kézifék, gondolom berohadt, automatánál senki se használja), utána halkult a kattogás, mostanra meg el is tűnt, viszont a kézifék még mindig harmatos, szóval ezt megnézetem majd a fünfernél nyaralás előtt. Akkor úgyis lesz olajcsere, meg egy átvizsgálást kérek majd, mert 6 ezer km-es túrára megyek.

Egyébként remekül működik az autó (tape errort ír ki valamiért, nem próbáltam még kazettát tenni bele, csak mikor váltogatok, feltűnik), az MK2-es navi néha érdekesen tervez ugyan, de hát 10 éves, ahhoz képest király. A szokásos check park lights és numplate lights üzenetek már egészen a szívemhez nőttek. :)

Az automata is jó, szépen finoman vált, kúszónyomaték is van, egyedül négyesből ötösbe ránt néha egyet, de szerintem ez nem még nem lehet gond. Főleg, hogy ... módjára vezetem és olyankor hajlamos ezt csinálni. Nagy gázzal felmegyek 110-120ig (pályán), aztán visszaveszek és akkor néha ránt egyet.

Remélem még pár évig hű társam lesz és utána jöhet egy E60 (bár elég puritán az E39-hez képest belülről, szóval ha nem lesz nagy gond vele, akkor lehet, hogy F10 lesz belőle).

Néhány szó a felszereltségéről: Individual modell Avusblau színben, napfénytető, légrugós hátsó futómű, mk2 navi, m-es szürke bőr belső, ülésfűtés, tempomat, xenon, tv, cd váltó, nokia mélynyomós hifi (trágya hangminőség), telefon, servotronic, pdc, asc, meg még fene tudja mi.

Hétköznapokon egy Nissan Primerat hajtok, 2005-öst, 1.9-es dízelt, 150 pónilóra chippelve, most van benne 117 ezer km, már jobban zörögnek a műanyagok, mint a BMW-ben (amiben szinte alig), a klímakompresszora már búg és a kormányszervó is felújításra szorul. Pedig vigyázok rá, a szemem fénye mindkét autó.

Primera1
Primera2
Primera belülről

Kb. ennyit az autókról. :)
Egyébként Balázs vagyok.

Na, egy kis kiegészítés.
Szóval Balázs vagyok, orvosnak tanulok.
A BMW a családi autónk, a sajátom a Nissan.

És egy kép, hogy a sok hozzászólás mellé egy arcot is tudjatok társítani, míg nem találkozunk személyesen.
Vidáman sört kortyolgatok a tengerparton:
http://imagerz.com/QEJDDEtvAwMEUAocGQVR

Kb. ennyit akartam még.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.06. 22:20 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Helo
Akkor üdv minden új tagnak a klubban

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.06. 22:38 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 159 alkalommal
Kapott köszik: 180 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: 1.4T
Évjárata: 2001
Szeretettel látunk minden új tagot, és örülök, hogy bővül a klub.
Találkozókra gyertek, mert kihagyhatatlan érzés és nagyon nagy buli.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Bemutatkozás
HozzászólásElküldve: 2010.10.18. 18:00 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Sziasztok!

Bad Titaa (23) vagyok, alias Pite (Suhanósuna). :D :D :D A motorozás és az autók a szenvedélyem.
Alapból félkegyelmű vagyok (akik ismernek tudják mire írtam ezt), így ha nemnormális bigének tűnök, akkor az így is van. :D Bármennyire is próbálkozom az emberek megsértésével nem kell komolyan venni. :D

Azt hiszem kezdetnek ennyi bőven elég belőlem.

Mindenkinek további kellemes napot!

Őszinte nagyrabecsüléssel: BT :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.28. 09:36 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 4 alkalommal
Motor tipusa: 520D
Évjárata: 2003
Sziasztok,

Hosszas keresgélés után tegnap sikerült megvennem egy 2003-as 520D Touringot. Egyelőre csak a hirdetést tudom megmutatni, ami nem tudom meddig lesz még fent. (Link), de amint tudok majd töltök fel képeket is. A MK3-as navi van benne, van magyar térkép is, plusz magyar menü. Amúgy nagykanizsai vagyok de 2002 óta Pesten élek (egyetem majd most már meló, informatikusként dolgozom). Na de inkább a kocsiról, volt diagnosztikán vásárlás előtt, ahol egyetlen hiba volt az első parkolóradar egyik szenzorát írja hibásnak, illetve úgy néz ki az egyik izzítógyertya haldoklik. Futómű átvizsgálás alapján kifogástalan, nem lóg, nem zörög semmi, egy kis ütést kapott a bal eleje, de csak egy elemet érintett, a többi elem gyári értékű, motortér nem sérült. Jelenleg a fenti linken látható 17-es kerek vannak rajta nyári gumival, de hétvégén mennek a rá a 16-osok téli gumival. Egy kis horpadástól és pár karcolástól eltekintve kívülről is rendben van.
192e km van benne, ami reálisnak tűnik, mivel sikerült utánanézetnem, hogy tavaly év vége felé, amikor átesett a műszakin 177e km volt az órában.
Röviden ennyi.

Üdv,
Laci

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.28. 09:40 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
ktlaci írta:
Sziasztok,

Hosszas keresgélés után tegnap sikerült megvennem egy 2003-as 520D Touringot. Egyelőre csak a hirdetést tudom megmutatni, ami nem tudom meddig lesz még fent. (Link), de amint tudok majd töltök fel képeket is. A MK3-as navi van benne, van magyar térkép is, plusz magyar menü. Amúgy nagykanizsai vagyok de 2002 óta Pesten élek (egyetem majd most már meló, informatikusként dolgozom). Na de inkább a kocsiról, volt diagnosztikán vásárlás előtt, ahol egyetlen hiba volt az első parkolóradar egyik szenzorát írja hibásnak, illetve úgy néz ki az egyik izzítógyertya haldoklik. Futómű átvizsgálás alapján kifogástalan, nem lóg, nem zörög semmi, egy kis ütést kapott a bal eleje, de csak egy elemet érintett, a többi elem gyári értékű, motortér nem sérült. Jelenleg a fenti linken látható 17-es kerek vannak rajta nyári gumival, de hétvégén mennek a rá a 16-osok téli gumival. Egy kis horpadástól és pár karcolástól eltekintve kívülről is rendben van.
192e km van benne, ami reálisnak tűnik, mivel sikerült utánanézetnem, hogy tavaly év vége felé, amikor átesett a műszakin 177e km volt az órában.
Röviden ennyi.

Üdv,
Laci

:e39

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.28. 20:05 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 135 alkalommal
Kapott köszik: 34 alkalommal
Motor tipusa: 30da
Évjárata: 2002
lepke írta:
MChris írta:
ktlaci írta:
Sziasztok,

Röviden ennyi.

Üdv,
Laci

:e39

Helo
Üdvözlet a Dieselek között

Üdvözlünk mi is!! Orsika és Péter

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.28. 21:13 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 73 alkalommal
Motor tipusa: V8
ktlaci írta:
Sziasztok,

Röviden ennyi.

Üdv,
Laci

Érezd magad jól közöttünk!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.28. 21:42 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
Szia Laci!

Sok boldog, baleset- és hibamentes km-t kívánok új családtagoddal!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.29. 08:40 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 4 alkalommal
Motor tipusa: 520D
Évjárata: 2003
tibi666 írta:
Szia Laci!

Sok boldog, baleset- és hibamentes km-t kívánok új családtagoddal!!!

köszönöm (mindenkinek). Reméljük így lesz, hogy igazi családtag lesz az már most biztos (annak ellenére, hogy kb 20km-t mentem vele eddig), de majd ma lesz egy 220 km-es utacska, pályával mindennel, remélem eddigi jó tapasztalataim csak tovább gyarapodnak. Képeket töltök fel jövő héten, ha minden jól megy.

/Laci

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.10.30. 21:11 
haladó
haladó

Adott köszi: 15 alkalommal
Kapott köszik: 22 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N62B44
Évjárata: 2005
Kivitele: Coupe
Hello mindenkinek,

Orvil vagyok, ma kerult csaladba 2001es 525i sedan, automata, 110ezer merfold, jobbkorManyos, hehe, vegig vezetett szervizkony+osszes szamla, MOT, stb ... hibai vannak mint minden 9 eves jarganynak, szerencsere csak aprosagok.
Sikerul ra olcso biztositas kotnom, csak 969font/ev :evil: (a legdurvabb ajanlat 4500 font/ev, de kitrukkoztuk)
Elore is bocsanat az ekezetek hianya miattb :oops:

Fenykep csak egy sotet van, holnap dobok fel parat, mara halal .. 240merfoldel levezettem egyseggen, fele a bombivel, eleg is volt mara, holnap folytatjuk :-D

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orvil 2011.08.12. 17:41-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2727 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 137  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]