![]() |
2017.01.03. 11:06
Afterdark írta:bendegúz írta:Nem akartam beleszólni, de még mielőtt sokan beijednének elmondanám, hogy amit Afterdark kolléga csinál az nem átlagos karbantartás!
És nem is normális, a legnagyobb jóindulattal mondom!![]()
![]()
Szerintem nem kell egy közel húsz éves autóból újat csinálni, pedig Ő megpróbálja!![]()
Ez így félig meddig vicces is, de ami nem működik azt ki kell cserélni nem? Hát de!![]()
Van akinek olyan szerencséje van, hogy valaki már ráborította ezeket az összegeket és évekig használja a kocsit nagygenerál nélkül, én sajnos nem tartozom közéjük.
), rozsda körben, a gyenge 105 le-s motor, kiszakadt alcantara kárpit, kopott gumik stb., hazafelé az úton már volt, hogy csak 3 pd elem működött
, és kiköhögött érte 1,5mft-ot. Aztán cseréltek rajta kuplungot, motortéri vezetékköteget, gumikat, féket, stb.
, a másiknál pedig csak annyit kérdezett, hogy csere érdekel-e, mire mondom, hogy nem, erre vissz-hall. Kb. 6 másodperces beszélgetés volt.
2017.01.03. 12:22
kovessyroli írta:Afterdark írta:bendegúz írta:Nem akartam beleszólni, de még mielőtt sokan beijednének elmondanám, hogy amit Afterdark kolléga csinál az nem átlagos karbantartás!
![]()
Szerintem nem kell egy közel húsz éves autóból újat csinálni, pedig Ő megpróbálja!![]()
Ez így félig meddig vicces is, de ami nem működik azt ki kell cserélni nem? Hát de!![]()
Van akinek olyan szerencséje van, hogy valaki már ráborította ezeket az összegeket és évekig használja a kocsit nagygenerál nélkül, én sajnos nem tartozom közéjük.
Pont ezen gondolkodtam valamelyik este, hogy sok olyan autótulajdonos van, aki leszarja, hogy valami nem jó, vagy kopott, csúnya, karcos, stb. az autóban, és mégis el tudja adni az autóját.
Mondjuk pont "olyannak", amilyen ő maga.
Ismerősöm vett a fiának A3-at, 2004-es évj., 450ekm körüli futással (de az óra vissza van állítva 300-ra), rozsda körben, a gyenge 105 le-s motor, kiszakadt alcantara kárpit, kopott gumik stb., hazafelé az úton már volt, hogy csak 3 pd elem működött
, és kiköhögött érte 1,5mft-ot. Aztán cseréltek rajta kuplungot, motortéri vezetékköteget, gumikat, féket, stb.
De a gyereknek fekete A3 kellett.
Ez azért jutott eszembe, mert hónapok óta árulom a Compactomat, ami olasz származású, tehát egy gramm rozsda nincs rajta sehol, még a lámparögzítő csavarokon sem, 2002-es évj., 294ekm van benne. Én cseréltem rajta kuplungot - kettőstömegű lendkereket, megvettem a gyári 17-es M-es felnire a vadiúj 245/40R17 Yokohama gumikat, elejében új Monroe lengéscsillapítók - porvédők - toronycsapágy, új jobb oldali komplett lengőkar, hátul teljesen új fék, aztán kicseréltettem a motortartó bakokat, és most éppen 1mft-ért árulom, és a 2 hónap alatt összesen 2 cigó hívott fel, abból az egyik azt sem tudta, hogy a Compact 3 vagy 4 ajtós,, a másiknál pedig csak annyit kérdezett, hogy csere érdekel-e, mire mondom, hogy nem, erre vissz-hall. Kb. 6 másodperces beszélgetés volt.
![]()
A lényeg, hogy magadnak költöd rá a pénzt az autóra, más ebből semmit nem fog megfizetni, hiába költöttél rá 1milliót, ha valaki olcsóbban adja a szakadt szarát 200eft-tal, akkor azt veszik meg.
Felújításban új részelem nálam: új első szélvédő beszerelése.
Komolyan mondom, új távlatokat nyit meg. Szó szerint.
2017.01.03. 13:46
kovessyroli írta:Ez azért jutott eszembe, mert hónapok óta árulom a Compactomat, ami olasz származású, tehát egy gramm rozsda nincs rajta sehol, még a lámparögzítő csavarokon sem, 2002-es évj., 294ekm van benne. Én cseréltem rajta kuplungot - kettőstömegű lendkereket, megvettem a gyári 17-es M-es felnire a vadiúj 245/40R17 Yokohama gumikat, elejében új Monroe lengéscsillapítók - porvédők - toronycsapágy, új jobb oldali komplett lengőkar, hátul teljesen új fék, aztán kicseréltettem a motortartó bakokat, és most éppen 1mft-ért árulom, és a 2 hónap alatt összesen 2 cigó hívott fel, abból az egyik azt sem tudta, hogy a Compact 3 vagy 4 ajtós,, a másiknál pedig csak annyit kérdezett, hogy csere érdekel-e, mire mondom, hogy nem, erre vissz-hall. Kb. 6 másodperces beszélgetés volt.
![]()
2017.01.03. 18:31
broton írta:Akkor ezek szerint valószínű hogy az előző tulaj megelőzött, mert egy éve van meg 28ezret mentem vele és olajcseréken kívül nem akadt más tenni való, pedig mindig megkérdeztem Muhaatit, hogy minden rendben ö mindig azt mondta hogy minden ok.
(mondjuk én nyomorult múltkor letörtem a jobbos visszapillantót)
2017.01.03. 19:00
kovessyroli írta:Afterdark írta:bendegúz írta:Nem akartam beleszólni, de még mielőtt sokan beijednének elmondanám, hogy amit Afterdark kolléga csinál az nem átlagos karbantartás!
![]()
Pont ezen gondolkodtam valamelyik este, hogy sok olyan autótulajdonos van, aki leszarja, hogy valami nem jó, vagy kopott, csúnya, karcos, stb. az autóban, és mégis el tudja adni az autóját.
Mondjuk pont "olyannak", amilyen ő maga.
Ismerősöm vett a fiának A3-at, 2004-es évj., 450ekm körüli futással (de az óra vissza van állítva 300-ra), rozsda körben, a gyenge 105 le-s motor, kiszakadt alcantara kárpit, kopott gumik stb., hazafelé az úton már volt, hogy csak 3 pd elem működött
De a gyereknek fekete A3 kellett.
Ez azért jutott eszembe, mert hónapok óta árulom a Compactomat, ami olasz származású, tehát egy gramm rozsda nincs rajta sehol, még a lámparögzítő csavarokon sem, 2002-es évj., 294ekm van benne. Én cseréltem rajta kuplungot - kettőstömegű lendkereket, megvettem a gyári 17-es M-es felnire a vadiúj 245/40R17 Yokohama gumikat, elejében új Monroe lengéscsillapítók - porvédők - toronycsapágy, új jobb oldali komplett lengőkar, hátul teljesen új fék, aztán kicseréltettem a motortartó bakokat, és most éppen 1mft-ért árulom, és a 2 hónap alatt összesen 2 cigó hívott fel, abból az egyik azt sem tudta, hogy a Compact 3 vagy 4 ajtós,, a másiknál pedig csak annyit kérdezett, hogy csere érdekel-e, mire mondom, hogy nem, erre vissz-hall. Kb. 6 másodperces beszélgetés volt.
![]()
A lényeg, hogy magadnak költöd rá a pénzt az autóra, más ebből semmit nem fog megfizetni, hiába költöttél rá 1milliót, ha valaki olcsóbban adja a szakadt szarát 200eft-tal, akkor azt veszik meg.
Felújításban új részelem nálam: új első szélvédő beszerelése.
Komolyan mondom, új távlatokat nyit meg. Szó szerint.
2017.01.03. 19:07
bzsoltie írta:broton írta:Akkor ezek szerint valószínű hogy az előző tulaj megelőzött, mert egy éve van meg 28ezret mentem vele és olajcseréken kívül nem akadt más tenni való, pedig mindig megkérdeztem Muhaatit, hogy minden rendben ö mindig azt mondta hogy minden ok.
Irtó nagy mázlid van. Én májusban vettem az enyém, majdnem patika állapotban, pár kisebb hibája volt, amit max. 50ezer Ft-ból orvosolni lehetett. De azóta folyamatosan elszáll valami (pl. porlasztó, kerékcsapágy, termosztát, ablaktörlő, motortartó bak, kézifékszerkezet, főtengely szíjtárcsa, meg sok-sok egyéb apróság, amivel sokan együtt tudnának élni de én nem), és a fél év alatt több mint 700ezret locsoltam rá, és még nincs minden kész. Ráadásul rosszabb állapotban van mint mikor vettem. Nem mondom, hogy ettől nem szeretem az autót, csak szomorú szembesülni vele, hogy ez ennyire lutri, és hogy ilyen szarul/jól is lehet járni.
2017.01.03. 19:44
broton írta:bzsoltie írta:broton írta:Akkor ezek szerint valószínű hogy az előző tulaj megelőzött, mert egy éve van meg 28ezret mentem vele és olajcseréken kívül nem akadt más tenni való, pedig mindig megkérdeztem Muhaatit, hogy minden rendben ö mindig azt mondta hogy minden ok.
Irtó nagy mázlid van. Én májusban vettem az enyém, majdnem patika állapotban, pár kisebb hibája volt, amit max. 50ezer Ft-ból orvosolni lehetett. De azóta folyamatosan elszáll valami (pl. porlasztó, kerékcsapágy, termosztát, ablaktörlő, motortartó bak, kézifékszerkezet, főtengely szíjtárcsa, meg sok-sok egyéb apróság, amivel sokan együtt tudnának élni de én nem), és a fél év alatt több mint 700ezret locsoltam rá, és még nincs minden kész. Ráadásul rosszabb állapotban van mint mikor vettem. Nem mondom, hogy ettől nem szeretem az autót, csak szomorú szembesülni vele, hogy ez ennyire lutri, és hogy ilyen szarul/jól is lehet járni.
A jól-rosszul járni dolgot azért a vételár is befojásolja valamennyire szerintem , mondjuk én nagyon drágán vettem, és ha valami egyik napról másikra megadná magát, hát megtépném a ruhát magamon.
2017.01.03. 19:53
2017.01.03. 20:19
bzsoltie írta:broton írta:bzsoltie írta:broton írta:Akkor ezek szerint valószínű hogy az előző tulaj megelőzött, mert egy éve van meg 28ezret mentem vele és olajcseréken kívül nem akadt más tenni való, pedig mindig megkérdeztem Muhaatit, hogy minden rendben ö mindig azt mondta hogy minden ok.
A jól-rosszul járni dolgot azért a vételár is befojásolja valamennyire szerintem , mondjuk én nagyon drágán vettem, és ha valami egyik napról másikra megadná magát, hát megtépném a ruhát magamon.
Ha drágábban veszek autót, azzal garanciát is veszek, hogy nem fognak elromlani azok, amik nekem elromlottak? Kb. ugyanolyan korú és ugyanannyit futott autókról beszélünk. Ha papírod van róla, hogy már cserélték, az valamennyire megnyugtató. A felsoroltak nagy része olyan, hogy jó esetben az autó életében egyszer kell cserélni. (Feltételezem, ha elfutottak 300e km-t és 15 évet, akkor a cseredarabok is fognak tudni ennyit, már ha megfelelő minőségűt, és nem a leggagyibb unixosat veszi az ember.) Egy autó vásárlásánál pedig sosem lehet biztos az ember abban, hogy valami tényleg cserélve volt.
Én továbbra is fenntartom a véleményem, hogy mázlid van.
2017.01.03. 22:26
2017.01.03. 23:28
hamoriarpi írta:BORZALOM, amiket írtok fenntartási költségként. És a 61 még durvább. Örülök neki, hogy kinőttem ezt a BMW-őrületet. És nagyon sajnálom, hogy ennyi pénzt dobtam ki az ablakon, amit a családra is költhettem volna.![]()
Senkinek nem szeretnék a zsebében turkálni még csak véletlenül sem, de a 10. oldalon leírtak kb. 1 milliós nettó jövedelemhez arányos kiadások (és ez csak autó, lakás, egyébről szó sincs).
Remélem 5-10 év múlva mindenki azt fogja mondani, hogy megérte, de gyanítom, hogy ez nem így lesz.
2017.01.04. 15:24
hamoriarpi írta:BORZALOM, amiket írtok fenntartási költségként. És a 61 még durvább. Örülök neki, hogy kinőttem ezt a BMW-őrületet. És nagyon sajnálom, hogy ennyi pénzt dobtam ki az ablakon, amit a családra is költhettem volna.![]()
Senkinek nem szeretnék a zsebében turkálni még csak véletlenül sem, de a 10. oldalon leírtak kb. 1 milliós nettó jövedelemhez arányos kiadások (és ez csak autó, lakás, egyébről szó sincs).
Remélem 5-10 év múlva mindenki azt fogja mondani, hogy megérte, de gyanítom, hogy ez nem így lesz.
2017.01.04. 15:47
Afterdark írta:hamoriarpi írta:BORZALOM, amiket írtok fenntartási költségként. És a 61 még durvább. Örülök neki, hogy kinőttem ezt a BMW-őrületet. És nagyon sajnálom, hogy ennyi pénzt dobtam ki az ablakon, amit a családra is költhettem volna.![]()
Szerencsés vagyok, mert ennyi bejön havonta. De akkor is valaki vagy kidobott pénznek érzi, vagy nem. Később meg már úgysem tudok változtatni rajta.
2017.01.04. 19:29
2017.01.05. 00:00

2017.01.05. 08:46
2017.01.05. 08:54
kanyobence írta:Èn meg csak olvasok, látom a számokat... a reakciókat és kb így vagyok:
Inkább nem is mondok semmit![]()
2017.01.05. 11:15
2017.01.05. 12:57
2017.01.05. 14:06
atesz155 írta:Azért kíváncsi lennék pl. egy W210, (211), vagy egy E39 korabeli A6 szervizköltségeire is.