![]() |
2016.05.03. 20:20
2016.05.03. 20:34
bendegúz írta:Sziasztok!
Milyen olajat töltsek a váltómba?
75w90 vagy 75w80?
Motul, Castrol, Liqui Moly?
2016.05.03. 20:37
barbrady írta:bendegúz írta:Sziasztok!
Milyen olajat töltsek a váltómba?
75w90 vagy 75w80?
Motul, Castrol, Liqui Moly?
Gyárit. Még a castrol kalkulátor is azt ajánlja.
http://castrolmintabolt.hu/castrol-kalkulator
Tapatalk
2016.05.03. 21:57
atesz155 írta:BMWMuller írta:
Az összes BMW alkatrészt csak cikkszám szerint lehet azonosítani, a gyűrűk, színek, görbeség felejtősek. Az alvázszámból minden kiderül, pl. vákuumcső.
http://www.schmiedmann.hu/displayproduc ... 323&pty=uj
Akkor miért vannak különböző színű, sőt változó méretű vákuum csövek az alvázszámhoz belőtt realoem szerint?
VACUUM HOSE WHITE 3,3X1,8 11747797177
VACUUM HOSE BLACK 3,5X2,0 11747797129
VACUUM HOSE BLACK 3,5X1,8 11727545323
VACUUM HOSE BLUE 3,5X2,0 11657796879
VACUUM HOSE RED 3,3X1,8 11747797050
2016.05.04. 21:14
2016.05.04. 21:34
szasza0226 írta:Srácok ilyen hibát dobot a diag:
Variálható bütyköstengelyvezérlés vezérműtengely szívás,szűk vagy szorul!Kitöröltem,mentem vele egy kört,és nem írta visza! Esetleg valaki talalkozott ilyennel vagy tudja a hiba forrasat?Vanos problema lenne?
2016.05.04. 21:45
Gallaca írta:szasza0226 írta:Srácok ilyen hibát dobot a diag:
Variálható bütyköstengelyvezérlés vezérműtengely szívás,szűk vagy szorul!Kitöröltem,mentem vele egy kört,és nem írta visza! Esetleg valaki talalkozott ilyennel vagy tudja a hiba forrasat?Vanos problema lenne?
Az.
2016.05.07. 18:04
2016.05.07. 18:18
FuReady írta:Nesze neked "WASCHWASSER FÜLLEN": miután ezt kiírta, feltöltöttem teljesen a tartályt, majd mentem vele egy kört, de hiába nyomom a gombot, semmi.
Ami még volt a csőben, azt kinyomatta, de utána nulla, sokáig nyomtam, de nem jött a szélvédőmosó.
Az egyik barátom épp be akart szállni a jobb egybe, amikor szólt: tiszta habos a jobb első kerék mögött az úttest...![]()
Már kiokosítottam magam, hogyan kell szétszedni, remélem sikerül, de nem tudom, mi baja lehet. A szivattyú működik, lehet hallani, ahogy dolgozna, csak nincs mivel.![]()
Valakinek valami ötlete?
2016.05.08. 10:48
F_E_K_ írta:FuReady írta:Nesze neked "WASCHWASSER FÜLLEN": miután ezt kiírta, feltöltöttem teljesen a tartályt, majd mentem vele egy kört, de hiába nyomom a gombot, semmi.
Ami még volt a csőben, azt kinyomatta, de utána nulla, sokáig nyomtam, de nem jött a szélvédőmosó.
Az egyik barátom épp be akart szállni a jobb egybe, amikor szólt: tiszta habos a jobb első kerék mögött az úttest...![]()
Már kiokosítottam magam, hogyan kell szétszedni, remélem sikerül, de nem tudom, mi baja lehet. A szivattyú működik, lehet hallani, ahogy dolgozna, csak nincs mivel.![]()
Valakinek valami ötlete?
Szétcsúszott a cső (ritka), vagy körbe repedt a műanyag (gyakoribb)...
Asus Z00AD
2016.05.08. 11:27
FuReady írta:F_E_K_ írta:FuReady írta:Nesze neked "WASCHWASSER FÜLLEN": miután ezt kiírta, feltöltöttem teljesen a tartályt, majd mentem vele egy kört, de hiába nyomom a gombot, semmi.
Valakinek valami ötlete?
Asus Z00AD
Egy fontos részletet elfelejtettem leírni, miszerint az alatt a pár perces próbálgatás alatt ismét "WASCHWASSER FÜLLEN" következett, tehát a tele töltött tartály totál kiürült, és a szivattyún is hallani, hogy úgy pörög, mint egy villanyborotva. (normál esetben, ha van folyadék is a közelébe, tompább a hangja)
Hogy mi a franc történhetett a tartállyal, elképzelni sem tudom, vagy valami nem bírta a víznyomást? Mert ha egy cső ment volna szét, nem köpte volna ki ilyen hamar az összes vizet, nem?
2016.05.08. 22:08
FuReady írta:F_E_K_ írta:FuReady írta:Nesze neked "WASCHWASSER FÜLLEN": miután ezt kiírta, feltöltöttem teljesen a tartályt, majd mentem vele egy kört, de hiába nyomom a gombot, semmi.
Valakinek valami ötlete?
Asus Z00AD
Egy fontos részletet elfelejtettem leírni, miszerint az alatt a pár perces próbálgatás alatt ismét "WASCHWASSER FÜLLEN" következett, tehát a tele töltött tartály totál kiürült, és a szivattyún is hallani, hogy úgy pörög, mint egy villanyborotva. (normál esetben, ha van folyadék is a közelébe, tompább a hangja)
Hogy mi a franc történhetett a tartállyal, elképzelni sem tudom, vagy valami nem bírta a víznyomást? Mert ha egy cső ment volna szét, nem köpte volna ki ilyen hamar az összes vizet, nem?
2016.05.08. 23:02
2016.05.09. 08:49
2016.05.09. 08:53
csiatt írta:Mi a vélemény és tapasztlat a füst színű ködlámpákról? És mi a tapasztalatotok az utángyártott M-es ködlápmpákról?
És keresek e39 Clear üveges bal oldali M-es ködlámpát
2016.05.09. 10:05
csiatt írta:Mi a vélemény és tapasztlat a füst színű ködlámpákról? És mi a tapasztalatotok az utángyártott M-es ködlápmpákról?
És keresek e39 Clear üveges bal oldali M-es ködlámpát
2016.05.09. 22:06
atesz155 írta:Sziasztok!
Milyen összefüggés szerint működik a hőmérséklet szabályzó tekerő (a két első rostély között) és a digit klímán beállítható hőfok?
Van mikor tudom a tekerővel változtatni a levegő hőmérsékletét, de van mikor nem csinál semmit.
Tapasztalatom szerint az sem mindegy, hogy a IHKA AUTO módban van-e vagy sem, viszont a konkrét összefüggést (ha van) még nem sikerült megfejtenem.![]()
Szóval hogy is van ez?
Köszi
2016.05.09. 22:36
attila94 írta:atesz155 írta:Sziasztok!
Milyen összefüggés szerint működik a hőmérséklet szabályzó tekerő (a két első rostély között) és a digit klímán beállítható hőfok?
Van mikor tudom a tekerővel változtatni a levegő hőmérsékletét, de van mikor nem csinál semmit.
Tapasztalatom szerint az sem mindegy, hogy a IHKA AUTO módban van-e vagy sem, viszont a konkrét összefüggést (ha van) még nem sikerült megfejtenem.![]()
Szóval hogy is van ez?
Köszi
Szia, szerintem:
1 kék 1 piros: nem csinál semmit, "csak" szellőztet
1-kék pötty+2 kék pötty=hideg, 2-3 kék=nagyon hideg
a piros pöttyök ugyan ez a logika.
kb. 2 hete kísérletezek, nappal néha klímázok is annyira felmelegszik az autó este meg már fűteni kell. Sokat számít a belső hőmérséklet érzékelő tisztasága is a pontosságot illetően. (az a kis ventilátor ami ferdén parkolva zörögni szokott)
2016.05.10. 00:30
atesz155 írta:attila94 írta:atesz155 írta:Sziasztok!
Szóval hogy is van ez?
Köszi
Szia, szerintem:
1 kék 1 piros: nem csinál semmit, "csak" szellőztet
1-kék pötty+2 kék pötty=hideg, 2-3 kék=nagyon hideg
a piros pöttyök ugyan ez a logika.
kb. 2 hete kísérletezek, nappal néha klímázok is annyira felmelegszik az autó este meg már fűteni kell. Sokat számít a belső hőmérséklet érzékelő tisztasága is a pontosságot illetően. (az a kis ventilátor ami ferdén parkolva zörögni szokott)
Igen, ez egyértelmű lenne egy nem digitklímás kocsinál, csak éppen még ott van a digitális hőmérséklet beállítás is.
Ma próbálgattam a vezérlőt, és azt tapasztaltam, hogy ha full auto üzemmódban van, akkor nem lehet állítani a hőfokot a tekerőn, csak a levegő áramlásának a hangja változik meg, és ilyenkor ha állítom digitálisan a hőfokot, akkor lehet hallani, hogy belül egy motor állítatja a rostélyt, vagy terelőt, vagy amit kell neki.
Viszont, ha nincs auto módban, akkor hiába nyomkodom a gombokat, a motor nem állít semmit.
Csináltam is érdekesség képpen egy videót, hátha egyszer hasznos lesz valakinek.
Szerencsére nekem még nem zörög semmilyen ventillátor sehol
2016.05.10. 09:11