Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2016.05.03. 20:20

Sziasztok!
Milyen olajat töltsek a váltómba?
75w90 vagy 75w80?
Motul, Castrol, Liqui Moly?

2016.05.03. 20:34

bendegúz írta:Sziasztok!
75w90 vagy 75w80?

Gyárit. Még a castrol kalkulátor is azt ajánlja.
http://castrolmintabolt.hu/castrol-kalkulator

Tapatalk

2016.05.03. 20:37

barbrady írta:
bendegúz írta:Sziasztok!
75w90 vagy 75w80?

Gyárit. Még a castrol kalkulátor is azt ajánlja.
http://castrolmintabolt.hu/castrol-kalkulator

Tapatalk

Csakugyan! Köszi!

2016.05.03. 21:57

atesz155 írta:
BMWMuller írta:
Az összes BMW alkatrészt csak cikkszám szerint lehet azonosítani, a gyűrűk, színek, görbeség felejtősek. Az alvázszámból minden kiderül, pl. vákuumcső.

http://www.schmiedmann.hu/displayproduc ... 323&pty=uj

Akkor miért vannak különböző színű, sőt változó méretű vákuum csövek az alvázszámhoz belőtt realoem szerint?

VACUUM HOSE WHITE 3,3X1,8 11747797177
VACUUM HOSE BLACK 3,5X2,0 11747797129
VACUUM HOSE BLACK 3,5X1,8 11727545323
VACUUM HOSE BLUE 3,5X2,0 11657796879
VACUUM HOSE RED 3,3X1,8 11747797050

A színjelölés valószínűleg a könnyebb szerelhetőség miatt van, a más falvastagság és belső átmérő pedig az áteresztés mértéke és az eltérő vákuumérték miatt van. Amúgy pedig minden alkatrészt egyértelműen a cikkszám határozza meg.

2016.05.04. 21:14

Srácok ilyen hibát dobot a diag:
Variálható bütyköstengelyvezérlés vezérműtengely szívás,szűk vagy szorul!Kitöröltem,mentem vele egy kört,és nem írta visza! Esetleg valaki talalkozott ilyennel vagy tudja a hiba forrasat?Vanos problema lenne?

2016.05.04. 21:34

szasza0226 írta:Srácok ilyen hibát dobot a diag:
Variálható bütyköstengelyvezérlés vezérműtengely szívás,szűk vagy szorul!Kitöröltem,mentem vele egy kört,és nem írta visza! Esetleg valaki talalkozott ilyennel vagy tudja a hiba forrasat?Vanos problema lenne?

Az.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: szasza0226
Értékelés: 4.76%

2016.05.04. 21:45

Gallaca írta:
szasza0226 írta:Srácok ilyen hibát dobot a diag:

Az.

Danke schöne!

2016.05.07. 18:04

Nesze neked "WASCHWASSER FÜLLEN": miután ezt kiírta, feltöltöttem teljesen a tartályt, majd mentem vele egy kört, de hiába nyomom a gombot, semmi.
Ami még volt a csőben, azt kinyomatta, de utána nulla, sokáig nyomtam, de nem jött a szélvédőmosó.
Az egyik barátom épp be akart szállni a jobb egybe, amikor szólt: tiszta habos a jobb első kerék mögött az úttest... :facepalm:
Már kiokosítottam magam, hogyan kell szétszedni, remélem sikerül, de nem tudom, mi baja lehet. A szivattyú működik, lehet hallani, ahogy dolgozna, csak nincs mivel. :roll:
Valakinek valami ötlete?

2016.05.07. 18:18

FuReady írta:Nesze neked "WASCHWASSER FÜLLEN": miután ezt kiírta, feltöltöttem teljesen a tartályt, majd mentem vele egy kört, de hiába nyomom a gombot, semmi.
Ami még volt a csőben, azt kinyomatta, de utána nulla, sokáig nyomtam, de nem jött a szélvédőmosó.
Az egyik barátom épp be akart szállni a jobb egybe, amikor szólt: tiszta habos a jobb első kerék mögött az úttest... :facepalm:
Már kiokosítottam magam, hogyan kell szétszedni, remélem sikerül, de nem tudom, mi baja lehet. A szivattyú működik, lehet hallani, ahogy dolgozna, csak nincs mivel. :roll:
Valakinek valami ötlete?

Szétcsúszott a cső (ritka), vagy körbe repedt a műanyag (gyakoribb)...

Asus Z00AD

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: FuReady

2016.05.08. 10:48

F_E_K_ írta:
FuReady írta:Nesze neked "WASCHWASSER FÜLLEN": miután ezt kiírta, feltöltöttem teljesen a tartályt, majd mentem vele egy kört, de hiába nyomom a gombot, semmi.
Valakinek valami ötlete?

Asus Z00AD

Egy fontos részletet elfelejtettem leírni, miszerint az alatt a pár perces próbálgatás alatt ismét "WASCHWASSER FÜLLEN" következett, tehát a tele töltött tartály totál kiürült, és a szivattyún is hallani, hogy úgy pörög, mint egy villanyborotva. (normál esetben, ha van folyadék is a közelébe, tompább a hangja)
Hogy mi a franc történhetett a tartállyal, elképzelni sem tudom, vagy valami nem bírta a víznyomást? Mert ha egy cső ment volna szét, nem köpte volna ki ilyen hamar az összes vizet, nem? :roll:

2016.05.08. 11:27

FuReady írta:
F_E_K_ írta:
Valakinek valami ötlete?

Asus Z00AD

Egy fontos részletet elfelejtettem leírni, miszerint az alatt a pár perces próbálgatás alatt ismét "WASCHWASSER FÜLLEN" következett, tehát a tele töltött tartály totál kiürült, és a szivattyún is hallani, hogy úgy pörög, mint egy villanyborotva. (normál esetben, ha van folyadék is a közelébe, tompább a hangja)
Hogy mi a franc történhetett a tartállyal, elképzelni sem tudom, vagy valami nem bírta a víznyomást? Mert ha egy cső ment volna szét, nem köpte volna ki ilyen hamar az összes vizet, nem? :roll:

http://www.schmiedmann.hu/displayproduc ... 200&pty=uj

Ezt a hozzászólást a szerzőnek BMWMuller az itt látható tagok köszönték meg: FuReady

2016.05.08. 22:08

FuReady írta:
F_E_K_ írta:
Valakinek valami ötlete?

Asus Z00AD

Szoktak vinni betöltőcsövet a tartályhoz, a hibával magával még nem találkoztam, de valamiért viszik. 2 csavar + 3 bolha és megtalálod a megoldást a dobbetét mögött, szerintem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: FuReady

2016.05.08. 23:02

Sziasztok!

Milyen összefüggés szerint működik a hőmérséklet szabályzó tekerő (a két első rostély között) és a digit klímán beállítható hőfok?
Van mikor tudom a tekerővel változtatni a levegő hőmérsékletét, de van mikor nem csinál semmit.
Tapasztalatom szerint az sem mindegy, hogy a IHKA AUTO módban van-e vagy sem, viszont a konkrét összefüggést (ha van) még nem sikerült megfejtenem. :oops:

Szóval hogy is van ez?

Köszi

2016.05.09. 08:49

Mi a vélemény és tapasztlat a füst színű ködlámpákról? És mi a tapasztalatotok az utángyártott M-es ködlápmpákról?

És keresek e39 Clear üveges bal oldali M-es ködlámpát :)

2016.05.09. 08:53

csiatt írta:Mi a vélemény és tapasztlat a füst színű ködlámpákról? És mi a tapasztalatotok az utángyártott M-es ködlápmpákról?

Fust szinu jol nez ki,bar csak egy lakteteg van rajta,de fenyero szempontbol egy kalap fos nagyon nincs fenyereje.

2016.05.09. 10:05

csiatt írta:Mi a vélemény és tapasztlat a füst színű ködlámpákról? És mi a tapasztalatotok az utángyártott M-es ködlápmpákról?

http://www.schmiedmann.hu/displayproduc ... 017&pty=uj

2016.05.09. 22:06

atesz155 írta:Sziasztok!

Milyen összefüggés szerint működik a hőmérséklet szabályzó tekerő (a két első rostély között) és a digit klímán beállítható hőfok?
Van mikor tudom a tekerővel változtatni a levegő hőmérsékletét, de van mikor nem csinál semmit.
Tapasztalatom szerint az sem mindegy, hogy a IHKA AUTO módban van-e vagy sem, viszont a konkrét összefüggést (ha van) még nem sikerült megfejtenem. :oops:

Szóval hogy is van ez?

Köszi

Szia, szerintem:

1 kék 1 piros: nem csinál semmit, "csak" szellőztet

1-kék pötty+2 kék pötty=hideg, 2-3 kék=nagyon hideg

a piros pöttyök ugyan ez a logika.

kb. 2 hete kísérletezek, nappal néha klímázok is annyira felmelegszik az autó este meg már fűteni kell. Sokat számít a belső hőmérséklet érzékelő tisztasága is a pontosságot illetően. (az a kis ventilátor ami ferdén parkolva zörögni szokott)

2016.05.09. 22:36

attila94 írta:

Szóval hogy is van ez?

Köszi

Szia, szerintem:

kb. 2 hete kísérletezek, nappal néha klímázok is annyira felmelegszik az autó este meg már fűteni kell. Sokat számít a belső hőmérséklet érzékelő tisztasága is a pontosságot illetően. (az a kis ventilátor ami ferdén parkolva zörögni szokott)

Igen, ez egyértelmű lenne egy nem digitklímás kocsinál, csak éppen még ott van a digitális hőmérséklet beállítás is.
Ma próbálgattam a vezérlőt, és azt tapasztaltam, hogy ha full auto üzemmódban van, akkor nem lehet állítani a hőfokot a tekerőn, csak a levegő áramlásának a hangja változik meg, és ilyenkor ha állítom digitálisan a hőfokot, akkor lehet hallani, hogy belül egy motor állítatja a rostélyt, vagy terelőt, vagy amit kell neki.
Viszont, ha nincs auto módban, akkor hiába nyomkodom a gombokat, a motor nem állít semmit.
Csináltam is érdekesség képpen egy videót, hátha egyszer hasznos lesz valakinek.

Szerencsére nekem még nem zörög semmilyen ventillátor sehol :D

2016.05.10. 00:30

atesz155 írta:
attila94 írta:

Szóval hogy is van ez?

Köszi

Szia, szerintem:

Igen, ez egyértelmű lenne egy nem digitklímás kocsinál, csak éppen még ott van a digitális hőmérséklet beállítás is.
Ma próbálgattam a vezérlőt, és azt tapasztaltam, hogy ha full auto üzemmódban van, akkor nem lehet állítani a hőfokot a tekerőn, csak a levegő áramlásának a hangja változik meg, és ilyenkor ha állítom digitálisan a hőfokot, akkor lehet hallani, hogy belül egy motor állítatja a rostélyt, vagy terelőt, vagy amit kell neki.
Viszont, ha nincs auto módban, akkor hiába nyomkodom a gombokat, a motor nem állít semmit.
Csináltam is érdekesség képpen egy videót, hátha egyszer hasznos lesz valakinek.

Szerencsére nekem még nem zörög semmilyen ventillátor sehol :D

A középső tekerő, mindentől függetlenül bowdennel, mechanikusan állít egy pillangószelepet. Ez a pillangó a hideg levegő útját tudja zárni. Ha lezár, elmegy a meleg levegő útját záró visszacsapó szelep útjából, ami így ki tud nyílni, és amit csak az áramló levegő tud nyitni, semmi más. Ezt diaggal nem látod, csak ha kiveszed a fűtésboxot.
Majd fog, ne izgulj! :mrgreen:

2016.05.10. 09:11

Ki találja meg a legújabb egyedi extrámat? :D

Kép
Hozzászólás küldése

VigLink badge