![]() |
2015.10.09. 20:45
Sullivan írta:Sziasztok, ha már téma volt elnézést....... Rakott már valaki gyári navis e39-be utólagos rádiót, ne adj Isten kormánytávvezérlő adapterrel?, megvan minden hozzá, csak naívan azt hittem, nem nagy művelet, de a fejegységnek, csak két kicsi csatija van, és az a nagy csati, amiből normál ISO -ra lehetne alakítani, nincs...mi tévő legyek? 530d 2003 köszi
2015.10.09. 20:46
Sullivan írta:Hello, ezzel a kerettel be lehet rakni a 2 dines fejegységet...
http://www.ebay.de/itm/BMW-5er-E39-Dopp ... 5673b8577bBor3sz írta:2DIN beépítő keretet nézek, de talán ez az ami még passzolna a belsőhöz. KATT (fóliázva a díszlécek színére) Igen a kritikája nem a legjobb,de..
A gyári 16:9 fejet kukáznám, és egy Pioneer vagy Kenwood 2DIN egységet raknék a helyére.
Arra lennék kíváncsi,hogy mekkora helyem van hátrafelé a műszerfalban? Nem akarok koppanni, amikor éppen 1 cm híján nem lehet betolni a fejegységet a "helyére".
2015.10.09. 20:49
Sullivan írta:Ugyanevvel a problémával szenvedek én is,, jó az az elmélet ,hogy az utólagos fejegység-ről a hangszóró kábeleket hátraviszem az erősítőhöz onnan kihúzom összekötöm, és áramot meg keresek elöl a fejegységnek? De mondjuk mi lesz a rádió antennával?Imco írta:Gallaca írta: Ha 16:9 van most a kocsidban, a tervezett fejek beépítéséhez készülj egy teljes kábelezésre, perpill azok a csomiban vannak, hangszórókábelestül.
Hogy Te milyen kiábrándító tudsz lenni!![]()
2015.10.09. 20:50
Gallaca írta:Sullivan írta:Sziasztok, ha már téma volt elnézést....... Rakott már valaki gyári navis e39-be utólagos rádiót, ne adj Isten kormánytávvezérlő adapterrel?, megvan minden hozzá, csak naívan azt hittem, nem nagy művelet, de a fejegységnek, csak két kicsi csatija van, és az a nagy csati, amiből normál ISO -ra lehetne alakítani, nincs...mi tévő legyek? 530d 2003 köszi
Hát ezt a kérdésed előtt ecseteltem párral feljebb. Az nem fejegység, csak egy monitor! Megoldás. 1: Venned kell 1 gyári sima stereo kábelköteget, azt behúzni és összecsattintani az átalakítóval. 2: Hozol 1 állandó, 1 kapcsolt pozitívot a biztitábláról, valahol 1 közösítőben letesteled az iso csatit, hangszóróvezetékeket leviszed a csomiba, vagy direkt a hangszórókhoz. Antenna kábelt és az antennaerősítő pozitívját se feledd hátravinni. Nagy vonalakban, a teljesség igénye nélkül írtam
2015.10.09. 20:55
Sullivan írta:Gallaca írta:Sullivan írta:Sziasztok, ha már téma volt elnézést....... Rakott már valaki gyári navis e39-be utólagos rádiót, ne adj Isten kormánytávvezérlő adapterrel?, megvan minden hozzá, csak naívan azt hittem, nem nagy művelet, de a fejegységnek, csak két kicsi csatija van, és az a nagy csati, amiből normál ISO -ra lehetne alakítani, nincs...mi tévő legyek? 530d 2003 köszi
Hát ezt a kérdésed előtt ecseteltem párral feljebb. Az nem fejegység, csak egy monitor! Megoldás. 1: Venned kell 1 gyári sima stereo kábelköteget, azt behúzni és összecsattintani az átalakítóval. 2: Hozol 1 állandó, 1 kapcsolt pozitívot a biztitábláról, valahol 1 közösítőben letesteled az iso csatit, hangszóróvezetékeket leviszed a csomiba, vagy direkt a hangszórókhoz. Antenna kábelt és az antennaerősítő pozitívját se feledd hátravinni. Nagy vonalakban, a teljesség igénye nélkül írtam
Köszönöm, mehvegy kerdesem.volna otleted, hogy hogyan tudom negildani a kormanyrol vezerlest, mert vettem olyan atalakitot, normals eestben vilagis kenne csak így nem
Tapatalk-kal küldve az én C5303-el
2015.10.09. 20:59
Gallaca írta:Sullivan írta:Gallaca írta:Sullivan írta:Sziasztok, ha már téma volt elnézést....... Rakott már valaki gyári navis e39-be utólagos rádiót, ne adj Isten kormánytávvezérlő adapterrel?, megvan minden hozzá, csak naívan azt hittem, nem nagy művelet, de a fejegységnek, csak két kicsi csatija van, és az a nagy csati, amiből normál ISO -ra lehetne alakítani, nincs...mi tévő legyek? 530d 2003 köszi
Köszönöm, mehvegy kerdesem.volna otleted, hogy hogyan tudom negildani a kormanyrol vezerlest, mert vettem olyan atalakitot, normals eestben vilagis kenne csak így nem
A végét nem tudom elolvasni. Kormánytávnak van leírása biztos, hogy hogyan kell bekötni, ez a fajta bekötés szerintem nem változtat rajta. Valószínűleg I-busra, tápra kell kötni és bele a rádióba a megfelelő csatit.
2015.10.09. 21:44
Sullivan írta:http://www.ebay.de/itm/BMW-X5-E53-Lenkrad-Fernbedienung-Adapter-MOST-Kabel-auf-Pioneer-Auto-RADIO-4-/321436259234?hash=item4ad71813a2
abból a feketi kis dobozból jön ki egy jack dugó amit a pioneer magnóba kell dugni, így működne normál esetben, ha sima kábelköteg lenne..Gallaca írta:Sullivan írta:Gallaca írta:Sullivan írta:Sziasztok, ha már téma volt elnézést....... Rakott már valaki gyári navis e39-be utólagos rádiót, ne adj Isten kormánytávvezérlő adapterrel?, megvan minden hozzá, csak naívan azt hittem, nem nagy művelet, de a fejegységnek, csak két kicsi csatija van, és az a nagy csati, amiből normál ISO -ra lehetne alakítani, nincs...mi tévő legyek? 530d 2003 köszi
A végét nem tudom elolvasni. Kormánytávnak van leírása biztos, hogy hogyan kell bekötni, ez a fajta bekötés szerintem nem változtat rajta. Valószínűleg I-busra, tápra kell kötni és bele a rádióba a megfelelő csatit.
2015.10.09. 23:01
Gallaca írta:Bor3sz írta:2DIN beépítő keretet nézek, de talán ez az ami még passzolna a belsőhöz. KATT (fóliázva a díszlécek színére) Igen a kritikája nem a legjobb,de..
A gyári 16:9 fejet kukáznám, és egy Pioneer vagy Kenwood 2DIN egységet raknék a helyére.
Arra lennék kíváncsi,hogy mekkora helyem van hátrafelé a műszerfalban? Nem akarok koppanni, amikor éppen 1 cm híján nem lehet betolni a fejegységet a "helyére".
A belinkelt cuccnak köze nincs az E39-hez. X5-é. Vedd ki a kijelzőt, mérd meg mekkora a hely. 5 csavar. Ha 16:9 van most a kocsidban, a tervezett fejek beépítéséhez készülj egy teljes kábelezésre, perpill azok a csomiban vannak, hangszórókábelestül.
2015.10.09. 23:05
Bor3sz írta:Gallaca írta:Bor3sz írta:2DIN beépítő keretet nézek, de talán ez az ami még passzolna a belsőhöz. KATT (fóliázva a díszlécek színére) Igen a kritikája nem a legjobb,de..
A belinkelt cuccnak köze nincs az E39-hez. X5-é. Vedd ki a kijelzőt, mérd meg mekkora a hely. 5 csavar. Ha 16:9 van most a kocsidban, a tervezett fejek beépítéséhez készülj egy teljes kábelezésre, perpill azok a csomiban vannak, hangszórókábelestül.
A kép alapján megy a műszerfal görbületéhez :/
Azzal tisztában vagyok hogy újra kell kábelezni. A főbb komponensek már ki vannak nézve. Mihejst (így kell írni?) megvan a szervízelés, megy a kocsi a hifis bácsihoz.
2015.10.10. 09:19
2015.10.10. 09:59
zoomon írta:A kocsimban gyárilag biznisz cd és rádió van, csomagtartóban 6-os cd tár az mögött meg erősítő gondolom, de nem látom át a rendszer működését teljesen. A silány hangját már megszoktam a rendszernek, már nem zavar, viszont érdekel, hogy épül fel, mert gondolkodom, hogy ha találok valami esztétikus szép kijelzővel megáldott, navis, mikro sd-ről mindent lejátszó androidos fejet 100 körül akkor kiváltom a gyárit. De nem tudom, hogy beépített erősítős kell-e nekem, mert fogalmam sincs, hogy a hátsó erősítő az összes hangszóró jelét erősíti-e vagy csak a hátsókét.
2015.10.10. 11:40
Jerry írta:Az összes rá van kötve. Mind a 10 (ha nem DSP-s).
2015.10.10. 12:20
Gallaca írta:Sullivan írta:Hello, ezzel a kerettel be lehet rakni a 2 dines fejegységet...
http://www.ebay.de/itm/BMW-5er-E39-Dopp ... 5673b8577bBor3sz írta:2DIN beépítő keretet nézek, de talán ez az ami még passzolna a belsőhöz. KATT (fóliázva a díszlécek színére) Igen a kritikája nem a legjobb,de..
Be, de ez ugyanaz az X5 keret.
2015.10.10. 12:35
Sullivan írta:Jó e39 hez....
..... nem vészes esztétikailag szerintem, ha érdekel fotót tudok mutatni róla
2015.10.10. 15:20
2015.10.10. 15:21

Bor3sz írta:Sullivan írta:Jó e39 hez....
..... nem vészes esztétikailag szerintem, ha érdekel fotót tudok mutatni róla
jöhet, kivárom/várjuk a dolgot szerintem gond nélkül

Sullivan írta:Egyebkent ki sem kell várni, most jut eszembe pont ezzel foglalatoskodom ma is
2015.10.10. 21:24
2015.10.13. 18:51

2015.10.13. 21:18
atesz155 írta:Sziasztok,
Na, a lényeg az, hogy az alábbi állapot fogadott.
Jól sejtem, hogy itt már előttem valaki megcsinálta a forrasztásos RCA kivezetést a rádió modulból? Erre a 2 pár RCA csatlakozóból mertem következtetni amik a modulból jönnek ki.
De vajon a 2db "lengő" RCA csatlakozó mire szolgálhat?
Biztos vagyok benne, hogy vannak már olyan tapasztaltak itt, akik csak ránéznek, és rávágják, hogy mi a helyzet.
Amit eddig biztosan tudok, hogy a gyári hangszórókat le fogom cserélni, első körben egy ilyet néztem ki előre:
Köszi!
2015.10.13. 22:49
atesz155 írta:Sziasztok,
ma nem volt kedvem neki kezdeni a hátsó nyitható ablakkeret gázrugójának cseréjéhez, így hát úgy döntöttem, hogy megnézem, hogy BM24 vagy 54-es rádió modulom van-e, meg úgy érdekelt ennek a dolognak a felépítése, meg még sohasem láttam élőben![]()
A HI-FI téma 111 oldalából már kb 80-90-et már elolvastam, de mindig tanul valami újat az ember, főleg ha saját maga tapasztalja azt meg élőben.
Na, a lényeg az, hogy az alábbi állapot fogadott.
Jól sejtem, hogy itt már előttem valaki megcsinálta a forrasztásos RCA kivezetést a rádió modulból? Erre a 2 pár RCA csatlakozóból mertem következtetni amik a modulból jönnek ki.
De vajon a 2db "lengő" RCA csatlakozó mire szolgálhat?
Biztos vagyok benne, hogy vannak már olyan tapasztaltak itt, akik csak ránéznek, és rávágják, hogy mi a helyzet.
Ezen témával kapcsolatban várok minél több infót, hogyan csatlakoztathatok a rendszerre erősítőt, vagy hogy egyáltalán mi látható a képen, azt sem bánom, ha a kedves volt tulajdonos világosít fel.
Egyébként szól a rendszer a maga silány és kritikán aluli gyári hangminőségével, és működik minden, CD-tár is hibátlanul működik, egyedül a bal első csipogó nem szól. Az okát még nem tudtam kideríteni.
Amit eddig biztosan tudok, hogy a gyári hangszórókat le fogom cserélni, első körben egy ilyet néztem ki előre: Hertz DSK 130.3
Köszi!