Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2015.08.25. 07:55

FuReady írta: kihagytam valamit?

Pl. a veséket, de gallaca a DSC-t, és a 30d motort is fészliftezte. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%

2015.08.25. 08:31

PeterE39 írta:
FuReady írta: kihagytam valamit?

Pl. a veséket, de gallaca a DSC-t, és a 30d motort is fészliftezte. :)

Meg a féket, kipuffot stb-t...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2015.08.25. 13:54

Sziasztok !
Kérdés belső visszapillantó tükröm fényre sötétedő és riasztós is ki akarom cserélni mert kicsit hullámos az üveg meg kezd barna foltos lenni ajánlottak párat de azon a téglalap volt az alján nekem meg gömb van az befolyásol valamit ?
Köszi :)

2015.08.26. 10:34

Sziasztok,

Díszcsík téma:)

A sedan díszcsikjai megegyeznek a Touringéval? Gondolom a két első ajtó okés, első lökhárító is. Hátsó ajtón lévők? Esetleg a hátsó lökhárító oldalán lévők? Gondolom nem,de ha mégis akkor tudnék egy szép szettet,hibátlant:)

Köszönöm a segítséget előre is!

2015.08.26. 10:56

oleez írta:Sziasztok,

Díszcsík téma:)

A sedan díszcsikjai megegyeznek a Touringéval? Gondolom a két első ajtó okés, első lökhárító is. Hátsó ajtón lévők? Esetleg a hátsó lökhárító oldalán lévők? Gondolom nem,de ha mégis akkor tudnék egy szép szettet,hibátlant:)

Köszönöm a segítséget előre is!

A hátsó ajtó is jó. Mert a kárpit stimmel. Ergo az ajtó mérete megegyezik csak a felső rész más.
A lökös -tudtommal- hosszabb.

2015.08.26. 14:34

Szép napot!

Sikerült múlt hétfőn az özönvízben Pesten lennem. A víz letépte az első rendszámom, a tartóval együtt. A holland rendszám meglett, de a lökhárítóra pattintható léc és tartó odaveszett. Ezt keresnék egyet! (Sterling ezüst a kocsim, de végül ezüst, fekete is lehet) Ha tud valaki segíteni, előre is köszönöm. A másik gond a külső hőmérő azóta nagyon meleget mutat, 28 és 41,5 fok is volt; miközben alig volt 24 a kinti hőmérséklet. Mi lehet a baj?

:kösz

2015.08.26. 15:52

Sziasztok,
pár napja tapasztalom, hogy az autó elejéből ritmikus “cicergő” hang hallatszik.
Kb. 40 km/ó-nál kezdődik (ekkor kb. másodpercenként egyszer), majd 80-90 km/ó-nál válik folyamatossá.
Viszont nem mindig csinálja, van olyan hogy egy idő után elhallgat, vagy csak egy idő után kezdi el.
Ami még érdekes, amikor csinálja akkor jobbkanyarban elhallgat, de egyenesben vagy balkanyarban folytatja.
Az autót rendszeresen szervizeltetem, az elmúlt bő egy évben a komplett futómű cserélve lett két részletben.
Van valami ötletetek mi lehet ez ?
Kösz,
Tomfox

2015.08.26. 20:18

Újra lenne egy kérdésem: bárkinek az autóján van-e ilyen gumis koptató szerűség az első lökhárítójának alján? :) (tulajdonképpen úgy nagyjából a közepén lóg le a legjobban)

Kép

Akárhány autót vagy képet látok, egyiken sincs (vagy nem nézem eléggé), kissé idétlen, gondolom le lehet szerelni valahogy? :roll:

2015.08.26. 20:33

FuReady írta:Újra lenne egy kérdésem: bárkinek az autóján van-e ilyen gumis koptató szerűség az első lökhárítójának alján? :) (tulajdonképpen úgy nagyjából a közepén lóg le a legjobban)

Kép

Akárhány autót vagy képet látok, egyiken sincs (vagy nem nézem eléggé), kissé idétlen, gondolom le lehet szerelni valahogy? :roll:

Nem idétlen az, csak neked nincs a helyén igazán! Nekem mondjuk a padka már letépte néhányszor.

2015.08.26. 20:45

bendegúz írta:Nem idétlen az, csak neked nincs a helyén igazán! Nekem mondjuk a padka már letépte néhányszor.

Áhhá, szóval akkor jól gondoltam, hogy ez így nem jó. :mrgreen:
Alapállapotban hogyan kéne kinéznie? Mennyire kell lelógnia? Tudok valamit javítani rajta? :roll:

2015.08.26. 20:53

FuReady írta:Újra lenne egy kérdésem: bárkinek az autóján van-e ilyen gumis koptató szerűség az első lökhárítójának alján? :) (tulajdonképpen úgy nagyjából a közepén lóg le a legjobban)

Kép

A gumi gyári tartozék, csak a legtöbbünknek már leszakadt az évek során.
Én a helyedben ot hagynám, nálad inkább a lökhárító héj alja lóg csúnyán, ha az rendbe van a gumi nem is látszik.
Egy műanyagos pár perc alatt rendbe teszi, le sem kell venni. Megcsinálhatod magadnak is, ha nem repedt, nem egy nagy történet, hőlégfúvó, vizes szivacs, meg egy kis kézügyesség kell hozzá.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockolo77 az itt látható tagok köszönték meg: FuReady

2015.08.26. 20:54

FuReady írta:
bendegúz írta:Nem idétlen az, csak neked nincs a helyén igazán! Nekem mondjuk a padka már letépte néhányszor.

Alapállapotban hogyan kéne kinéznie? Mennyire kell lelógnia? Tudok valamit javítani rajta? :roll:

Van gyárilag egy horony végig, ami ráillik a lökhárító aljára, és akkor elvileg jól is áll. :franko:
A kép alapján a koptató nincs a helyén, mintha látszana is a horony!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: FuReady

2015.08.26. 21:03

bendegúz írta:
FuReady írta:

Van gyárilag egy horony végig, ami ráillik a lökhárító aljára, és akkor elvileg jól is áll. :franko:
A kép alapján a koptató nincs a helyén, mintha látszana is a horony!

A két csavart a végein ne felejtsd el. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: FuReady

2015.08.27. 06:00

Kép

Pont ilyet kerestem a "keresés minden után" topicban. :D Ha valakinek lenne elfekvőben vagy nem tetszene, szóljon. :D

2015.08.27. 09:41

Titkosban a 7-es számú tesztben a fordulatszámom ingadozik alapjáraton is, de egyenes országúton tempomatnál se ír állandó értéket. (+/- 20) Ez normális? Valaki megnézné nekem a sajátját? :D

2015.08.27. 11:29

attila94 írta:Titkosban a 7-es számú tesztben a fordulatszámom ingadozik alapjáraton is, de egyenes országúton tempomatnál se ír állandó értéket. (+/- 20) Ez normális? Valaki megnézné nekem a sajátját? :D

Ezt nem igazán értem. Ha menet közben a fordulatszám mindig állandó volna, hogyan tudna az autó erősködés nélkül megbirkózni a beállított sebességérték megtartásából és a változó terepviszonyok leküzdéséből (össze)adódó kihívással? :roll: Tehát ebből kiindulni - vagy ebből messzemenő következtetést levonni - az alapjáratod milyenségére vonatkozóan nem érdemes.
Minimális mértékű "kilengésnek" alapjáraton is lennie kell.
:szerintem
Azt, hogy a +/- 20 sok-e vagy tűréshatáron van, majd az okosabbak megmondják.

2015.08.27. 13:10

TomFox írta:Sziasztok,
pár napja tapasztalom, hogy az autó elejéből ritmikus “cicergő” hang hallatszik.
Kb. 40 km/ó-nál kezdődik (ekkor kb. másodpercenként egyszer), majd 80-90 km/ó-nál válik folyamatossá.
Viszont nem mindig csinálja, van olyan hogy egy idő után elhallgat, vagy csak egy idő után kezdi el.
Ami még érdekes, amikor csinálja akkor jobbkanyarban elhallgat, de egyenesben vagy balkanyarban folytatja.
Az autót rendszeresen szervizeltetem, az elmúlt bő egy évben a komplett futómű cserélve lett két részletben.
Van valami ötletetek mi lehet ez ?
Kösz,
Tomfox

Senkinek semmi ötlet ?

2015.08.27. 16:06

TomFox írta:Senkinek semmi ötlet ?

Gondolom próbáltad már, hogy abba marad-e, mikor kicsit a fékre lépsz!? Nekem az egyik oldalon elgyengült fékpofarugó-lemez okozott hasonló hangzavart. De elkaptam! Cseréltem, és boldogság van.

2015.08.27. 18:20

yoda írta:
TomFox írta:Senkinek semmi ötlet ?

Gondolom próbáltad már, hogy abba marad-e, mikor kicsit a fékre lépsz!? Nekem az egyik oldalon elgyengült fékpofarugó-lemez okozott hasonló hangzavart. De elkaptam! Cseréltem, és boldogság van.

Na, ez pont nem jutott eszembe, két hónapja volt komplett első tárcsa és betét csere, eszembe sem jutott hogy ott lehet valami.
De igaz, mindent ki kell próbálni, kösz a tippet ! :)

2015.08.27. 20:28

Sziasztok! Nemrég vásároltam egy e39 528ia 1997 automata váltós bömbit. Tényleg semmi gondom vele,viszont egy valamit észrevettem.Amikor 2-3 ba vált egy furcsa alig hallható berezonálást hallok a váltónál,kardántengelynél.Olyan mintha kardántengely berázna egy kicsit.Előre is köszi a válaszokat! Vigyem szerelőhöz vagy ez normális?
Hozzászólás küldése

VigLink badge