![]() |
2008.04.09. 10:30
Jhonny írta:Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy az 520D mennyit fogyaszt városban? Általában csak 3-5 km-t megyek vele és 8,5 a fogyasztása városban. Ez normális? Autópályán lement 6,6-ra.
2008.04.09. 10:36
strobi írta:Hát ha kicsit késik mikor nagyobb a kerék akkor én mennyivel mentem...?![]()
Mármint ha az órám késik a tényleges sebességhez...![]()
Szerettem imádtam az a kocsit mint állat még akkor is ha csak 235-öt ment ami óra szerint 250-felett!!! A speer a lényeg a speer... kilinccsel előre!!!
A videó amit felraktál egy 3-as golf? elég nagyot megy igy szemre is abban a tartományban...
csak villog az oil-lápád...
2008.04.09. 12:47
ViSoR írta:strobi írta:Hát ha kicsit késik mikor nagyobb a kerék akkor én mennyivel mentem...?![]()
Mármint ha az órám késik a tényleges sebességhez...![]()
Szerettem imádtam az a kocsit mint állat még akkor is ha csak 235-öt ment ami óra szerint 250-felett!!! A speer a lényeg a speer... kilinccsel előre!!!
A videó amit felraktál egy 3-as golf? elég nagyot megy igy szemre is abban a tartományban...
csak villog az oil-lápád...
Tényleg vazz, ha nagyobb a kerék a negatívba csal. Na a rosseb tudja.
Ez egy 2-es Golf, 3-mas műszeregységgel. Villog meg még nem raktam teljesen össze az elektronikát. Majd ha ráérek meghekkelem. 60-160 között zsír egyet mentem a Soroksárin egy E46 M3-mal, pontosan úgy megy, mint az. Monjuk egy igazi lélekvesztő, de ahhoz képest, hogy 1.9D jó az ócsóé...
2008.04.09. 15:12
ViSoR írta:strobi írta:Ezt passzolom... Az biztos,hogy 200-ig jól mért mert 2 mocival is mentem annó egymás melett és nála is 198-202 volt a digit óra!
A kocsim alatt katalizátor helyett gyorsitó dob és snitcher hátsó dob volt... nem tudom,hogy mit illetve mennyit jelentett de biztosan nem volt akkora folytása mint egy gyárinak!!!
Az órát fektette az biztos!!!
Nem állitom,hogy annyival mentem de annyit mutatott az óra! Elől 225/45/17 hátúl 235/40-45/17 volt akkor a gumiméretem.
Hát, ha valami akkor a motorok kajak csalnakDe, ha nagyobb kereket teszel rá, mint a gyári, akkor biztos elmászik. Nekem 13-as lenne a gyárim, 15-el halál pontos, a 16-al meg már egy kicsit késik is. De lényeg, hogy ment mi áálat mi
2008.04.09. 16:37
nabucco írta:ViSoR írta:strobi írta:Az, hogy nagyobb a felni, nem jelenti azt, hogy a kerék is nagyobb, mert ilyenkor a per általában kisebb, tehát a kerület kb ugyanakkora marad. Szélesebb kerékkel azér megy lasabban az autó, mert nagyobb az ellenállása.![]()
Kipróbáltam, és tényleg így van.
2008.04.09. 17:17
2008.04.09. 21:36
ViSoR írta:Igen, ebben van igazság, de azért én 3 collal növeltem a gyári kerékméretet, az meg kb 8 centi. Ha ennyivel kisebb lenne a gumim, az már durva lenne egy 23 éves kasztninak.
Ez a Golf ez spétzi olyan 4kiló a piaci ára egy szép 85-ös GTD-nek és ez csak műszakilag 2 millióban van. De most egy madár rákölt vagy még 5kilót!
2008.04.09. 23:26
2008.04.10. 08:34
ViSoR írta:A pénz nem boldogít.Természetesen akitől vettem annak volt eddig ennyiben.
Tudtok valami nagyon komoly fékbetét gyártót? Mert ez a Ferodo egy hulladék, az előbb kigyújtottamA 39-en tiszta jó volt a gyári, nagyon ritkán melegett túl. Mondjuk 15ezer alatt haza is fáradt nekem, de legalább ott volt amikor szükségem volt rá.
2008.04.10. 08:56
2008.04.10. 09:10
ViSoR írta:A pénz nem boldogít.![]()
2008.04.10. 09:52
ViSoR írta:DS 2000 na ezt megjegyzem, mennyi egy ilyen garnitura előre? Audi A6 280-as tárcsák vannak, abba.
2008.04.10. 22:03
FF523i írta:Hali!Az 523-nak az átlagfogyija kb 12,4l városban.Mostanában az új munkám miatt elég sokat kell vele mennem kb120-180km-ig.Gondolkodom,hogy beszereltetem a gázt.Mert az ügye lényegesebben olcsóbb mint a benzin.A kérdés már csak az,hogy nem teszi tönkre a motort vagy esetleg valamivel károsítom vele az autót?Mibe fájna egy ilyen átalakítás?
2008.04.10. 22:31
tom írta:FF523i írta:Hali!Az 523-nak az átlagfogyija kb 12,4l városban.Mostanában az új munkám miatt elég sokat kell vele mennem kb120-180km-ig.Gondolkodom,hogy beszereltetem a gázt.Mert az ügye lényegesebben olcsóbb mint a benzin.A kérdés már csak az,hogy nem teszi tönkre a motort vagy esetleg valamivel károsítom vele az autót?Mibe fájna egy ilyen átalakítás?
Ez JÓ ötlet!Gratulálok!![]()
Akkor lesz fasza e39-ed!
Én meg azon gondolkodom,hogy vagy 3 hengert kiiktattatok a dízelből,hogy ne fogyasszon annyit.Lesz belőle V3-as..![]()
De most komolyan:Volt szerencsém pár napig a Hamann-os kolléga kocsiját tesztelgetni.2,5-ös és lehet vele 2000-res fordulaton közlekedni és a benzint spórolgatni,de MINEK!!!
2008.04.10. 23:33
2008.04.10. 23:45
2008.04.11. 08:08
ViSoR írta:Kicsit több dolga van a folyékony üzemanyagnak, mint gondolnád. Például kenés vagy hűtés. Az Impreza STi estén 25% többlet üza megy el csak a hűtésre, ezért durrog, az elégetetlen fuel a forró kipuffogóban begyullad blablabla... a lényeg, hogy egy 39-be nem lehet a propánbután palackot belekendácsolni, egy computeres gáz >100eFt. Mire bejön pont ki is nyírja a kocsit
2008.04.11. 08:34
nabucco írta:ViSoR írta:Kicsit több dolga van a folyékony üzemanyagnak, mint gondolnád. Például kenés vagy hűtés. Az Impreza STi estén 25% többlet üza megy el csak a hűtésre, ezért durrog, az elégetetlen fuel a forró kipuffogóban begyullad blablabla... a lényeg, hogy egy 39-be nem lehet a propánbután palackot belekendácsolni, egy computeres gáz >100eFt. Mire bejön pont ki is nyírja a kocsit
Ez igaz, de vannak olyan gázrendeszerek, amik folyékonyan nyomják be a gázt, ami kitágul -> 10-15 fokkal lehűti a levegőt. Tehát a hűtés itt már megint pótolva van
A megbízhatóságról meg annyit, hogy a gázüzem kevésbé terheli a motort mint a benzin, mert pl az oktánszáma olyan 108 oktán, és az égéshője is kisebb (kevésbé melegíti a motort).
Ja, és környezetbarátabb is, már ha ez valakit érdekel
2008.04.11. 08:52
strobi írta:nabucco írta:ViSoR írta:Kicsit több dolga van a folyékony üzemanyagnak, mint gondolnád. Például kenés vagy hűtés. Az Impreza STi estén 25% többlet üza megy el csak a hűtésre, ezért durrog, az elégetetlen fuel a forró kipuffogóban begyullad blablabla... a lényeg, hogy egy 39-be nem lehet a propánbután palackot belekendácsolni, egy computeres gáz >100eFt. Mire bejön pont ki is nyírja a kocsit
Ez igaz, de vannak olyan gázrendeszerek, amik folyékonyan nyomják be a gázt, ami kitágul -> 10-15 fokkal lehűti a levegőt. Tehát a hűtés itt már megint pótolva van
A megbízhatóságról meg annyit, hogy a gázüzem kevésbé terheli a motort mint a benzin, mert pl az oktánszáma olyan 108 oktán, és az égéshője is kisebb (kevésbé melegíti a motort).
Semmi gondd nincs a begázositással de tényleg!!!
Csak hát gyomor kell hozzá...![]()
Az újjab gázrendzerek autómatikusan benzinről inditanak és 40-50C-os viznél kapcsolnak gázüzemre...
De egy szép komoly BMW-t az életbe nem gázositanék be...
Akkor inkább vennék dieselkályhát... az egy fokkal jobb mint a gáz... ha már spórolni akar az ember...!!! de minek? úgy sem viszed el magaddal... batyus halottat még nem láttam és egyszer élünk!!! V-8at mindenkinek...
2008.04.11. 09:05
nabucco írta:Ez igaz, de vannak olyan gázrendeszerek, amik folyékonyan nyomják be a gázt, ami kitágul -> 10-15 fokkal lehűti a levegőt. Tehát a hűtés itt már megint pótolva van