![]() |
2015.02.16. 14:26
csiatt írta:Átolvastam de motoros kormányoszlopról nincs benne szó
Motroros kormányoszlopból is van variáció (facelift, vagy facelift előtti) ?
2015.02.16. 15:26
2015.02.16. 15:31
kzolee írta:Úgy emlékszem Jerry épített be motorosat a sima helyére.
2015.02.16. 18:38
2015.02.16. 20:33
Imco írta:csiatt írta:Átolvastam de motoros kormányoszlopról nincs benne szó
Biztos volt már, mert emléxem rá. Talán még Odus is írt róla.
A kormány oszlopon kívül kell hozzá kábelezés, meg a memória modul ami -ha igaz- az ülés alatt van.
Ezen szokott elvérezni a projekt. Fejből idéztem és nem állok jót magamért!![]()
2015.02.16. 20:56
morv írta:Touring vonohorgasitasahoz mi kell? SE es sport megegyezik? Lehetoleg leveheto fejut szeretnek.
Mielott kiakadtok, hogy volt mar rola szo, probaltam keresni, de a kereses es tapatalk nem haverok, minden topik utolso hsz-et dobta ki. Nem nagy segitseg.
Koszi elore is.
2015.02.16. 21:03
csiatt írta:Gallaca írta:csiatt írta:Mekkora meló elektromos kormányoszlop beszerelése? Mi kell még hozzá a szerkezeten kívül?
Attól függ, hogy használni is szeretnéd, vagy csak beszerelni.
Kitárgyaltuk már. viewtopic.php?f=1&t=108&start=700
Átolvastam de motoros kormányoszlopról nincs benne szó
2015.02.17. 11:27
odus írta:...Az oszlop cseréje szívás
a fracture bolt csavarok miatt, én muhaatira hagytam, örök hálám azóta is.
2015.02.17. 13:53
Jerry írta:odus írta:...Az oszlop cseréje szívás
a fracture bolt csavarok miatt, én muhaatira hagytam, örök hálám azóta is.
Én magamnak "piszkáltam ki". Sikerült is akkor ezen összeszólalkoznunk Hámori úrral.
2015.02.17. 21:33
2015.02.17. 21:43
afcajax írta:Nemrég azt tapasztaltam, hogy a sárvédő kerék felől peremén enyhén felhólyagosodott a festék. Elvittem egy fényezőhöz és azt mondta hogy lehet hogy belülről át is lyukadt a kaszni és ha ez nagyobb felületen történt akkor az egész sárvédő elemet ki kell cserélni. Na most egyik opció az utángyártott kb. 18-20 ezerért (festés nélkül), a másik a gyári elem rendelés ami 70.000+ÁFA. Volt már valakinek hasonló mert fél munkát nem akarok végezni de hirtelen kicsit soknak tűnt az egész, illetve a kérdés hogy indokolt e, mert azt is mondta hogy olyat is szoktak csinálni ha kis helyen van a sérülés, hogy azt az elem részt kivágják és pótolják majd festik. Utóbbi kicsit durvának (kókánnyul hangzott) tűnt nekem illetve kétségeim voltak, hogy mennyire lesz szembetűnő a "foltozás" utólag.
2015.02.17. 21:52
Gallaca írta:afcajax írta:Nemrég azt tapasztaltam, hogy a sárvédő kerék felől peremén enyhén felhólyagosodott a festék. Elvittem egy fényezőhöz és azt mondta hogy lehet hogy belülről át is lyukadt a kaszni és ha ez nagyobb felületen történt akkor az egész sárvédő elemet ki kell cserélni. Na most egyik opció az utángyártott kb. 18-20 ezerért (festés nélkül), a másik a gyári elem rendelés ami 70.000+ÁFA. Volt már valakinek hasonló mert fél munkát nem akarok végezni de hirtelen kicsit soknak tűnt az egész, illetve a kérdés hogy indokolt e, mert azt is mondta hogy olyat is szoktak csinálni ha kis helyen van a sérülés, hogy azt az elem részt kivágják és pótolják majd festik. Utóbbi kicsit durvának (kókánnyul hangzott) tűnt nekem illetve kétségeim voltak, hogy mennyire lesz szembetűnő a "foltozás" utólag.
Én a helyedben várnék egy jó állapotú színben stimmelő bontottra, kb 15-20-ért mivel qp-ról van szó.
Egyébként egyáltalán nem kókány, kicsivel korábban bevett szokás volt a karosszériásoknál kijavítani a hibás lemezt. Nem rosszabb megoldás, mint egy utángyártott sárvédő.
2015.02.17. 22:00
afcajax írta:Gallaca írta:afcajax írta:Nemrég azt tapasztaltam, hogy a sárvédő kerék felől peremén enyhén felhólyagosodott a festék. Elvittem egy fényezőhöz és azt mondta hogy lehet hogy belülről át is lyukadt a kaszni és ha ez nagyobb felületen történt akkor az egész sárvédő elemet ki kell cserélni. Na most egyik opció az utángyártott kb. 18-20 ezerért (festés nélkül), a másik a gyári elem rendelés ami 70.000+ÁFA. Volt már valakinek hasonló mert fél munkát nem akarok végezni de hirtelen kicsit soknak tűnt az egész, illetve a kérdés hogy indokolt e, mert azt is mondta hogy olyat is szoktak csinálni ha kis helyen van a sérülés, hogy azt az elem részt kivágják és pótolják majd festik. Utóbbi kicsit durvának (kókánnyul hangzott) tűnt nekem illetve kétségeim voltak, hogy mennyire lesz szembetűnő a "foltozás" utólag.
Én a helyedben várnék egy jó állapotú színben stimmelő bontottra, kb 15-20-ért mivel qp-ról van szó.
Egyébként egyáltalán nem kókány, kicsivel korábban bevett szokás volt a karosszériásoknál kijavítani a hibás lemezt. Nem rosszabb megoldás, mint egy utángyártott sárvédő.
Attól félek arra várhatok, hogy pont egy olyan színű legyen mint az enyém, addigra szét rohad az autóm. Az nem jó ha más színű? Nem lehet átfújni?Az a baj, hogy ha olyan színű is lenne színkód alapján mint az enyém, tuti másképp fakult meg és elütne az enyémtől.
2015.02.17. 22:05
afcajax írta:Gallaca írta:afcajax írta:Nemrég azt tapasztaltam, hogy a sárvédő kerék felől peremén enyhén felhólyagosodott a festék. Elvittem egy fényezőhöz és azt mondta hogy lehet hogy belülről át is lyukadt a kaszni és ha ez nagyobb felületen történt akkor az egész sárvédő elemet ki kell cserélni. Na most egyik opció az utángyártott kb. 18-20 ezerért (festés nélkül), a másik a gyári elem rendelés ami 70.000+ÁFA. Volt már valakinek hasonló mert fél munkát nem akarok végezni de hirtelen kicsit soknak tűnt az egész, illetve a kérdés hogy indokolt e, mert azt is mondta hogy olyat is szoktak csinálni ha kis helyen van a sérülés, hogy azt az elem részt kivágják és pótolják majd festik. Utóbbi kicsit durvának (kókánnyul hangzott) tűnt nekem illetve kétségeim voltak, hogy mennyire lesz szembetűnő a "foltozás" utólag.
Attól félek arra várhatok, hogy pont egy olyan színű legyen mint az enyém, addigra szét rohad az autóm. Az nem jó ha más színű? Nem lehet átfújni?Az a baj, hogy ha olyan színű is lenne színkód alapján mint az enyém, tuti másképp fakult meg és elütne az enyémtől.
2015.02.17. 22:10
bendegúz írta:afcajax írta:Gallaca írta:afcajax írta:Nemrég azt tapasztaltam, hogy a sárvédő kerék felől peremén enyhén felhólyagosodott a festék. Elvittem egy fényezőhöz és azt mondta hogy lehet hogy belülről át is lyukadt a kaszni és ha ez nagyobb felületen történt akkor az egész sárvédő elemet ki kell cserélni. Na most egyik opció az utángyártott kb. 18-20 ezerért (festés nélkül), a másik a gyári elem rendelés ami 70.000+ÁFA. Volt már valakinek hasonló mert fél munkát nem akarok végezni de hirtelen kicsit soknak tűnt az egész, illetve a kérdés hogy indokolt e, mert azt is mondta hogy olyat is szoktak csinálni ha kis helyen van a sérülés, hogy azt az elem részt kivágják és pótolják majd festik. Utóbbi kicsit durvának (kókánnyul hangzott) tűnt nekem illetve kétségeim voltak, hogy mennyire lesz szembetűnő a "foltozás" utólag.
Keress egy normális karosszériást és simán kijavítja neked. Aztán jól lekezelve lefújatod, akkor egy darabig örökös lesz.
Ahogy Laca mondta egyáltalán nem kókány,csak jó szaki kell!
2015.02.18. 21:44
2015.02.18. 22:44
Bajkerülő írta:Sziasztok Fanok!
Egy kálváriát írnék le nektek. és a végén jön egy kérdés
Az alany egy 2002/12 havi E39 530 DA Touring az eseménysor pedig a következő:
Úton hazafelé (Angliából Magyarországra) Németországban megállt az autópályán, trailerre raktuk Kölni BMW szervizben a küszöb AC-t cserélték ki egy hét alatt 580 EUR. Ezt követően 3-400km-ként tankolva hazaértünk (nem bíztam bennük, kiderült hogy jogosan). Otthon Muhaati sok szeretettel várt egy szett első fékkel némi motorolajjal stb. Ezután már Magyarországon egy héttel a német szervizlátogatás után Kaposvárról visszafele az M7-en szintén megállt ugyanolyan üzemanyag szintnél, addigra már kicsit kiokosodva Titkos menüben megnézve 20 liter gázolaj volt benne csak a rossz oldalon... Sebaj rátöltöttünk 15 litert és a következő benzinkúton telelöktük így már gond nélkül visszavitt pestre, másnap tank AC csere (hála az előző tulajnak egy 10 ezres kótvány kínai szar volt benne :S gyárit a helyére az való oda).
2015.02.18. 23:51
muhaati írta:Bajkerülő írta:Sziasztok Fanok!
Egy kálváriát írnék le nektek. és a végén jön egy kérdés
Az alany egy 2002/12 havi E39 530 DA Touring az eseménysor pedig a következő:
Úton hazafelé (Angliából Magyarországra) Németországban megállt az autópályán, trailerre raktuk Kölni BMW szervizben a küszöb AC-t cserélték ki egy hét alatt 580 EUR. Ezt követően 3-400km-ként tankolva hazaértünk (nem bíztam bennük, kiderült hogy jogosan). Otthon Muhaati sok szeretettel várt egy szett első fékkel némi motorolajjal stb. Ezután már Magyarországon egy héttel a német szervizlátogatás után Kaposvárról visszafele az M7-en szintén megállt ugyanolyan üzemanyag szintnél, addigra már kicsit kiokosodva Titkos menüben megnézve 20 liter gázolaj volt benne csak a rossz oldalon... Sebaj rátöltöttünk 15 litert és a következő benzinkúton telelöktük így már gond nélkül visszavitt pestre, másnap tank AC csere (hála az előző tulajnak egy 10 ezres kótvány kínai szar volt benne :S gyárit a helyére az való oda).
Ez egy pech széria.Még kintről hívtál, hogy AC gyanús a masina. Kint cserélték a küszöb AC-t, (nem kellett volna). Megcsináltam az olajszervízt, első féket kpl, és megtaláltuk az AC bajt. Tank AC belebuherálva egy retek, szűrő nélkül, a ház széttörve.......... . Ezekre sikerült pontot tenni. A váltónak semmi gondja nem volt, sem próbaúton, sem hibatárolóban. A légrugót pedig senki sem tudja " előre megjósolni " mikor adja fel. Remélem nem engem okolsz , hogy nem láttam előre a most bekövetkezett hibákat.
2015.02.19. 10:56
2015.02.19. 12:27
habu90 írta:Sziasztok! Én új vagyok itt és az e39-em is egy hónapja van nálam. Egy 1997-es 525 tds. Valaki tudja esetleg hogy mitől lehet az, hogy amikor még a motor hideg, akkor sokkal nehezebb tekerni a kormányt, mint bemelegedett állapotban? Köszi előre is!