Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2015.01.28. 08:58

Haminda írta:
csiza1 írta:
jimbi525d írta:
csiza1 írta:Sziasztok! 525 D Touringom van, 2002-es. Ma leálltam vele és kb. fél óra múlva indítom és semmi. Csak teker az önindító. Semmi hiba a műszerfalon. Lehet, hogy merül a kulcsban az elem és letilt az immobiliser? Lehet hülyeség, amire gondolok, de más nem jut eszembe. Eddig ilyet még soha nem produkált. Tank félig, akksi új.
Köszi a segítséget előre is.

Hello! Én ugyan így jártam és az ülés alatti szivattyut kellett cserélni, annak ellenére hogy zúgott nem volt megfelelő nyomás.

Köszi a válaszokat. Este rá lett rakva a diag. Semmilyen hibakód nem jött elő. Akkor simán elindult. Viszont 2 kulcsot használunk, egyet én, egyet a feleségem, de csak "1 db kulcs van aktiválva" azt írja a műszer. Érdekes, de mindkettővel lehet indítani. Remélem nem jön elő többször ez a hibajelenség : -)

Reménnyel nehezen szokott indulni. Biztos ami ziher alapon ismét fel kellene tanítani mindkettőt.

Küldve az én D5503-emről

Fel lett tanítva most már a másik is. Úgy hogy most már 2 kulcs aktív, azt írta a gép :-)

2015.01.28. 09:55

KissGSV írta:
colti82 írta:Hello,

az lenne a kérdésem, hogy, ha menet közben kigyullad a DDE és a kocsi leáll, akkor az milyen problémára utalhat?2x még be tudtam indítani, de harmadjára már otthagyott az autópályán Innsbrucknál :(

pls, segitsetek!!

köszi

Üzemanyag-nyomások...? Főtengely, vezérműtengely jeladója...? Egy diaggal kellene kezdeni mindenképp szerintem.

Elmenet a diesel nyomas de masnap amikor a szerelo megnezte, minden okes volt.Azota is nala van h probalgassa, de nem tudta igazabol....csak annyit mondott, h valamelyik pumpa.Ha viszont az lenne, akkor nem is indult volna be utana sem.Nem?

Amugy az ules alatt es a motorterben van egy pumpa, vagy hogy van elosztva?

koszi

2015.01.28. 10:08

colti82 írta:
KissGSV írta:

az lenne a kérdésem, hogy, ha menet közben kigyullad a DDE és a kocsi leáll, akkor az milyen problémára utalhat?2x még be tudtam indítani, de harmadjára már otthagyott az autópályán Innsbrucknál :(

pls, segitsetek!!

köszi

Üzemanyag-nyomások...? Főtengely, vezérműtengely jeladója...? Egy diaggal kellene kezdeni mindenképp szerintem.

Elmenet a diesel nyomas de masnap amikor a szerelo megnezte, minden okes volt.Azota is nala van h probalgassa, de nem tudta igazabol....csak annyit mondott, h valamelyik pumpa.Ha viszont az lenne, akkor nem is indult volna be utana sem.Nem?

koszi

Amikor elkezd haldoklani a pumpa, akkor előfordulhat, hogy néha még be-beindul, aztán végleg elhal.
Ülés alatt és a tankban van egy-egy pumpa.

2015.01.28. 10:55

sziasztok lene egy gondom 528i van 1997 évjáratu. Megáltam a bezinkutnál és nem indult müszer falon amikor inditottam a kis aku jel vilogot de nem tekert megtoltuk egyböl beindult hazamentem aksi ki 24 óra töltés aksi visza probálnám inditani ugyanugy a kis aksi lámpa vilog öninditó nem teker néha kis nyüszitö hangot halok a motortérböl mikor inditani próbálnám aksit kivetem van egy citroen berlingóm is 1.9d aksit beleraktam az hibátlanul indul vele milehet a gond ?????

2015.01.28. 11:54

gepallat55 írta:sziasztok lene egy gondom 528i van 1997 évjáratu. Megáltam a bezinkutnál és nem indult müszer falon amikor inditottam a kis aku jel vilogot de nem tekert megtoltuk egyböl beindult hazamentem aksi ki 24 óra töltés aksi visza probálnám inditani ugyanugy a kis aksi lámpa vilog öninditó nem teker néha kis nyüszitö hangot halok a motortérböl mikor inditani próbálnám aksit kivetem van egy citroen berlingóm is 1.9d aksit beleraktam az hibátlanul indul vele milehet a gond ?????

szia. Mielött visszaraktad mértél rajta feszültséget vagy csak visszapattintottad a feltételezhetöen feltöltött akut? Ha a berlingóéval müködik akkor nyilvánvalóan a bmw akuja szarakszik én a helyedben elmennék egy akushoz és kiméretném vele majd ha kell vennék másikat ami hibátlan ha a szaki azt mondja a tied is jó akkor meg ellenörizném az aku kábeleit mind elöl a motornal mind hátul a nem megfelelöen meghúzott rögzitö csavarok miatt megemelkedett kapocsfeszültség is képes tréfát üzni az emberrel bár ennek azért ellentmond a berlingós teszt.

2015.01.28. 12:15

Jerry írta:
gepallat55 írta:sziasztok lene egy gondom 528i van 1997 évjáratu. Megáltam a bezinkutnál és nem indult müszer falon amikor inditottam a kis aku jel vilogot de nem tekert megtoltuk egyböl beindult hazamentem aksi ki 24 óra töltés aksi visza probálnám inditani ugyanugy a kis aksi lámpa vilog öninditó nem teker néha kis nyüszitö hangot halok a motortérböl mikor inditani próbálnám aksit kivetem van egy citroen berlingóm is 1.9d aksit beleraktam az hibátlanul indul vele milehet a gond ?????

szia. Mielött visszaraktad mértél rajta feszültséget vagy csak visszapattintottad a feltételezhetöen feltöltött akut? Ha a berlingóéval müködik akkor nyilvánvalóan a bmw akuja szarakszik én a helyedben elmennék egy akushoz és kiméretném vele majd ha kell vennék másikat ami hibátlan ha a szaki azt mondja a tied is jó akkor meg ellenörizném az aku kábeleit mind elöl a motornal mind hátul a nem megfelelöen meghúzott rögzitö csavarok miatt megemelkedett kapocsfeszültség is képes tréfát üzni az emberrel bár ennek azért ellentmond a berlingós teszt.

Viszatérve az unalomig emlegetett diszgráfia témához, hasznos lenne ha egyértelműen kiderülne, hogy a Berlingo indult be a BMW akksijával, vagy a BMW a Berlingo akksijával. Vagy ez csak számomra nem egyértelmű? De legalábbis Jerryvel ellentétben az előbbire szavaznék.

2015.01.28. 12:29

igen a bmw aksival indul a berlingó hibátlanul ezért gondolom hogy az aksi jó mert 4 napja a bmw aksiával használom a berlingót és hibátlanul mükszik pedig szabadba van a berlingó

2015.01.28. 12:31

a bmw a berlingó aksival is ugyan azt a problémát produkélta mint a saját aksijával

2015.01.28. 12:32

colti82 írta:
KissGSV írta:

pls, segitsetek!!

köszi

koszi

Milyen szerelő mond olyat, hogy valamilyen pumpa?

Küldve az én D5503-emről

2015.01.28. 12:33

Sziasztok. Tegnap írtam, hogy nem indult az autóm. 525D 2002 Touring. Azt hittük, hogy megoldódott a probléma, a kulcsokat kellett újra "tanítani". Ma reggel még simán működött, minden gond nélkül, de egy leállás, újra indítás megint nem indult. Haza mentem a másik kulccsért, ami kevesebbet van használva, azzal meg simán elindult.
Ötletek esetleg? Rossz a kulcs, vagy merül az elem, vagy mi lehet még? A diag megint nem mutatott semmi hibát.
Vegyek új kulcsot? Hol érdemes? Eredeti Bmw kulcs kell a szalonból?
Tanácstalan vagyok.

2015.01.28. 12:42

gepallat55 írta:a bmw a berlingó aksival is ugyan azt a problémát produkélta mint a saját aksijával

Kedves Gépállat55!
Ha rendesen használnád az írásjeleket, kis-, nagybetűket és az ékezeteket, akkor nem futottam volna az előbb egy felesleges kört a problémáddal.
Ha az autód az akksitől függetlenül nem akar indulni, akkor ahogy említettem, átnézném a kábeleket. Különös tekintettel az önindítóra menő és onnan a kasztnihoz csatlakozó darabokra. Mindegyik lebont, csiszolópapírral megpucol (mindkét oldalon!), majd visszarak és rendesen meghúz!
Ha ezek után sem indul a kocsi, akkor meg dugjátok rá egy diagra, hátha abból több információhoz jutunk!

U.I.: ha egy hozzászólás elküldése után jut eszedbe még valami, akkor tudod szerkeszteni a sajátodat, nem kell újat írni!

2015.01.28. 12:44

PeterE39 írta:Viszatérve az unalomig emlegetett diszgráfia témához, hasznos lenne ha egyértelműen kiderülne, hogy a Berlingo indult be a BMW akksijával, vagy a BMW a Berlingo akksijával. Vagy ez csak számomra nem egyértelmű? De legalábbis Jerryvel ellentétben az előbbire szavaznék.

Nekem sem volt egyértelmű és be is néztem rendesen. Ezek szerint te jobban érted ezt a halandzsa nyelvet, mint én. :)

2015.01.28. 12:49

csiza1 írta:Sziasztok. Tegnap írtam, hogy nem indult az autóm. 525D 2002 Touring. Azt hittük, hogy megoldódott a probléma, a kulcsokat kellett újra "tanítani". Ma reggel még simán működött, minden gond nélkül, de egy leállás, újra indítás megint nem indult. Haza mentem a másik kulccsért, ami kevesebbet van használva, azzal meg simán elindult.
Ötletek esetleg? Rossz a kulcs, vagy merül az elem, vagy mi lehet még? A diag megint nem mutatott semmi hibát.
Tanácstalan vagyok.

Az akkumulátor vagy elem (nálad akku) lemerülése semmilyen körülmények között nem okozhatja a kocsi nem indulását. Maximum a távirányítós nyitás-zárás nem működne! Szóval ezt kizárhatjuk.
Ha valóban a kulcsot hibáztatod, akkor az immójával lehet valami baj, vagy esetleg az antenna tekerccsel.
Én a helyedben hosszan tesztelném a másik kulccsal és ha azzal jó, akkor felkeresném Gallaca klubtársat, hogy gyártson nekem egy jól működő másodikat.
Az eredeti kulcs is opció viszont baromi drága.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: csiza1
Értékelés: 4.76%

2015.01.28. 12:52

Haminda írta:
colti82 írta:
KissGSV írta:

pls, segitsetek!!

köszi

koszi

Küldve az én D5503-emről

Pumpacserélgetősdi előtt MELEGEN néznék egy résolajat. Hidegen indul, melegen nem - az porlasztó szokott lenni.

2015.01.28. 12:54

Jerry írta:
csiza1 írta:Sziasztok. Tegnap írtam, hogy nem indult az autóm. 525D 2002 Touring. Azt hittük, hogy megoldódott a probléma, a kulcsokat kellett újra "tanítani". Ma reggel még simán működött, minden gond nélkül, de egy leállás, újra indítás megint nem indult. Haza mentem a másik kulccsért, ami kevesebbet van használva, azzal meg simán elindult.
Tanácstalan vagyok.

Az akkumulátor vagy elem (nálad akku) lemerülése semmilyen körülmények között nem okozhatja a kocsi nem indulását. Maximum a távirányítós nyitás-zárás nem működne! Szóval ezt kizárhatjuk.
Ha valóban a kulcsot hibáztatod, akkor az immójával lehet valami baj, vagy esetleg az antenna tekerccsel.
Én a helyedben hosszan tesztelném a másik kulccsal és ha azzal jó, akkor felkeresném Gallaca klubtársat, hogy gyártson nekem egy jól működő másodikat.
Az eredeti kulcs is opció viszont baromi drága.

Köszi szépen, tesztelgetem a másikat :)

2015.01.28. 14:31

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy 1999-es 540i touringnak. Olajcserénél észrevettem, hogy a leeresztett olaj kissé benzinszagú. Akkor nem is foglalkoztam vele, de most 200km után az új olajnál is benzinszagot érzek a nívópálcán. Eddig tds -em volt, ezért nem tudom, hogy ez normális-e..? Az olajszint nem nőtt.

2015.01.28. 14:45

sz_laci írta:Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy 1999-es 540i touringnak. Olajcserénél észrevettem, hogy a leeresztett olaj kissé benzinszagú. Akkor nem is foglalkoztam vele, de most 200km után az új olajnál is benzinszagot érzek a nívópálcán. Eddig tds -em volt, ezért nem tudom, hogy ez normális-e..? Az olajszint nem nőtt.

Injektorokat kellene padon megfaggatni.

2015.01.28. 19:25

Tanácstalan vagyok.

Amíg elmentél a másik kulcsért, előfordulhatott, hogy lehűlt a motor? Mert ennek nagyon főtengely/vezérműtengely jeladó hiba tünete van. Hidegen indul, melegen nem. Nem ártana egy diag.

2015.01.28. 20:25

Haminda írta:
colti82 írta:
KissGSV írta:

pls, segitsetek!!

köszi

koszi

Küldve az én D5503-emről

Nem azt mondta, hogy valamilyen pumpa, hanem hogy valamelyik a ketto kozul, de mivel amikor o kiprobalta mukodott, igy nem tudta megmondani hogy meylik.Amugy mennyibe kerul egy ilyen pumpa?

2015.01.28. 21:51

Jerry írta:
PeterE39 írta:Viszatérve az unalomig emlegetett diszgráfia témához, hasznos lenne ha egyértelműen kiderülne, hogy a Berlingo indult be a BMW akksijával, vagy a BMW a Berlingo akksijával. Vagy ez csak számomra nem egyértelmű? De legalábbis Jerryvel ellentétben az előbbire szavaznék.

Nekem sem volt egyértelmű és be is néztem rendesen. Ezek szerint te jobban érted ezt a halandzsa nyelvet, mint én. :)

Nincs ezzel semmi baj. Legalábbis nemrég pont ezt bizonygatta a társaság egy része.
Hozzászólás küldése

VigLink badge