![]() |
2015.01.28. 08:58
Haminda írta:csiza1 írta:jimbi525d írta:csiza1 írta:Sziasztok! 525 D Touringom van, 2002-es. Ma leálltam vele és kb. fél óra múlva indítom és semmi. Csak teker az önindító. Semmi hiba a műszerfalon. Lehet, hogy merül a kulcsban az elem és letilt az immobiliser? Lehet hülyeség, amire gondolok, de más nem jut eszembe. Eddig ilyet még soha nem produkált. Tank félig, akksi új.
Köszi a segítséget előre is.
Hello! Én ugyan így jártam és az ülés alatti szivattyut kellett cserélni, annak ellenére hogy zúgott nem volt megfelelő nyomás.
Köszi a válaszokat. Este rá lett rakva a diag. Semmilyen hibakód nem jött elő. Akkor simán elindult. Viszont 2 kulcsot használunk, egyet én, egyet a feleségem, de csak "1 db kulcs van aktiválva" azt írja a műszer. Érdekes, de mindkettővel lehet indítani. Remélem nem jön elő többször ez a hibajelenség : -)
Reménnyel nehezen szokott indulni. Biztos ami ziher alapon ismét fel kellene tanítani mindkettőt.
Küldve az én D5503-emről
2015.01.28. 09:55
KissGSV írta:colti82 írta:Hello,
az lenne a kérdésem, hogy, ha menet közben kigyullad a DDE és a kocsi leáll, akkor az milyen problémára utalhat?2x még be tudtam indítani, de harmadjára már otthagyott az autópályán Innsbrucknál
pls, segitsetek!!
köszi
Üzemanyag-nyomások...? Főtengely, vezérműtengely jeladója...? Egy diaggal kellene kezdeni mindenképp szerintem.
2015.01.28. 10:08
colti82 írta:KissGSV írta:colti82 írta:Hello,
az lenne a kérdésem, hogy, ha menet közben kigyullad a DDE és a kocsi leáll, akkor az milyen problémára utalhat?2x még be tudtam indítani, de harmadjára már otthagyott az autópályán Innsbrucknál
pls, segitsetek!!
köszi
Üzemanyag-nyomások...? Főtengely, vezérműtengely jeladója...? Egy diaggal kellene kezdeni mindenképp szerintem.
Elmenet a diesel nyomas de masnap amikor a szerelo megnezte, minden okes volt.Azota is nala van h probalgassa, de nem tudta igazabol....csak annyit mondott, h valamelyik pumpa.Ha viszont az lenne, akkor nem is indult volna be utana sem.Nem?
Amugy az ules alatt es a motorterben van egy pumpa, vagy hogy van elosztva?
koszi
2015.01.28. 10:55
2015.01.28. 11:54
gepallat55 írta:sziasztok lene egy gondom 528i van 1997 évjáratu. Megáltam a bezinkutnál és nem indult müszer falon amikor inditottam a kis aku jel vilogot de nem tekert megtoltuk egyböl beindult hazamentem aksi ki 24 óra töltés aksi visza probálnám inditani ugyanugy a kis aksi lámpa vilog öninditó nem teker néha kis nyüszitö hangot halok a motortérböl mikor inditani próbálnám aksit kivetem van egy citroen berlingóm is 1.9d aksit beleraktam az hibátlanul indul vele milehet a gond ?????
2015.01.28. 12:15
Jerry írta:gepallat55 írta:sziasztok lene egy gondom 528i van 1997 évjáratu. Megáltam a bezinkutnál és nem indult müszer falon amikor inditottam a kis aku jel vilogot de nem tekert megtoltuk egyböl beindult hazamentem aksi ki 24 óra töltés aksi visza probálnám inditani ugyanugy a kis aksi lámpa vilog öninditó nem teker néha kis nyüszitö hangot halok a motortérböl mikor inditani próbálnám aksit kivetem van egy citroen berlingóm is 1.9d aksit beleraktam az hibátlanul indul vele milehet a gond ?????
szia. Mielött visszaraktad mértél rajta feszültséget vagy csak visszapattintottad a feltételezhetöen feltöltött akut? Ha a berlingóéval müködik akkor nyilvánvalóan a bmw akuja szarakszik én a helyedben elmennék egy akushoz és kiméretném vele majd ha kell vennék másikat ami hibátlan ha a szaki azt mondja a tied is jó akkor meg ellenörizném az aku kábeleit mind elöl a motornal mind hátul a nem megfelelöen meghúzott rögzitö csavarok miatt megemelkedett kapocsfeszültség is képes tréfát üzni az emberrel bár ennek azért ellentmond a berlingós teszt.
2015.01.28. 12:29
2015.01.28. 12:31
2015.01.28. 12:32
colti82 írta:KissGSV írta:colti82 írta:Hello,
pls, segitsetek!!
köszi
Elmenet a diesel nyomas de masnap amikor a szerelo megnezte, minden okes volt.Azota is nala van h probalgassa, de nem tudta igazabol....csak annyit mondott, h valamelyik pumpa.Ha viszont az lenne, akkor nem is indult volna be utana sem.Nem?
koszi
2015.01.28. 12:33
2015.01.28. 12:42
gepallat55 írta:a bmw a berlingó aksival is ugyan azt a problémát produkélta mint a saját aksijával
2015.01.28. 12:44
PeterE39 írta:Viszatérve az unalomig emlegetett diszgráfia témához, hasznos lenne ha egyértelműen kiderülne, hogy a Berlingo indult be a BMW akksijával, vagy a BMW a Berlingo akksijával. Vagy ez csak számomra nem egyértelmű? De legalábbis Jerryvel ellentétben az előbbire szavaznék.
2015.01.28. 12:49
csiza1 írta:Sziasztok. Tegnap írtam, hogy nem indult az autóm. 525D 2002 Touring. Azt hittük, hogy megoldódott a probléma, a kulcsokat kellett újra "tanítani". Ma reggel még simán működött, minden gond nélkül, de egy leállás, újra indítás megint nem indult. Haza mentem a másik kulccsért, ami kevesebbet van használva, azzal meg simán elindult.
Ötletek esetleg? Rossz a kulcs, vagy merül az elem, vagy mi lehet még? A diag megint nem mutatott semmi hibát.
Vegyek új kulcsot? Hol érdemes? Eredeti Bmw kulcs kell a szalonból?
Tanácstalan vagyok.
2015.01.28. 12:52
Haminda írta:colti82 írta:KissGSV írta:colti82 írta:Hello,
pls, segitsetek!!
köszi
koszi
Milyen szerelő mond olyat, hogy valamilyen pumpa?
Küldve az én D5503-emről
2015.01.28. 12:54
Jerry írta:csiza1 írta:Sziasztok. Tegnap írtam, hogy nem indult az autóm. 525D 2002 Touring. Azt hittük, hogy megoldódott a probléma, a kulcsokat kellett újra "tanítani". Ma reggel még simán működött, minden gond nélkül, de egy leállás, újra indítás megint nem indult. Haza mentem a másik kulccsért, ami kevesebbet van használva, azzal meg simán elindult.
Ötletek esetleg? Rossz a kulcs, vagy merül az elem, vagy mi lehet még? A diag megint nem mutatott semmi hibát.
Tanácstalan vagyok.
Az akkumulátor vagy elem (nálad akku) lemerülése semmilyen körülmények között nem okozhatja a kocsi nem indulását. Maximum a távirányítós nyitás-zárás nem működne! Szóval ezt kizárhatjuk.
Ha valóban a kulcsot hibáztatod, akkor az immójával lehet valami baj, vagy esetleg az antenna tekerccsel.
Én a helyedben hosszan tesztelném a másik kulccsal és ha azzal jó, akkor felkeresném Gallaca klubtársat, hogy gyártson nekem egy jól működő másodikat.
Az eredeti kulcs is opció viszont baromi drága.
2015.01.28. 14:31
2015.01.28. 14:45
sz_laci írta:Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy 1999-es 540i touringnak. Olajcserénél észrevettem, hogy a leeresztett olaj kissé benzinszagú. Akkor nem is foglalkoztam vele, de most 200km után az új olajnál is benzinszagot érzek a nívópálcán. Eddig tds -em volt, ezért nem tudom, hogy ez normális-e..? Az olajszint nem nőtt.
2015.01.28. 19:25
csiza1 írta:Sziasztok. Tegnap írtam, hogy nem indult az autóm. 525D 2002 Touring. Azt hittük, hogy megoldódott a probléma, a kulcsokat kellett újra "tanítani". Ma reggel még simán működött, minden gond nélkül, de egy leállás, újra indítás megint nem indult. Haza mentem a másik kulccsért, ami kevesebbet van használva, azzal meg simán elindult.
Tanácstalan vagyok.
2015.01.28. 20:25
Haminda írta:colti82 írta:KissGSV írta:colti82 írta:Hello,
pls, segitsetek!!
köszi
koszi
Milyen szerelő mond olyat, hogy valamilyen pumpa?
Küldve az én D5503-emről
2015.01.28. 21:51
Jerry írta:PeterE39 írta:Viszatérve az unalomig emlegetett diszgráfia témához, hasznos lenne ha egyértelműen kiderülne, hogy a Berlingo indult be a BMW akksijával, vagy a BMW a Berlingo akksijával. Vagy ez csak számomra nem egyértelmű? De legalábbis Jerryvel ellentétben az előbbire szavaznék.
Nekem sem volt egyértelmű és be is néztem rendesen. Ezek szerint te jobban érted ezt a halandzsa nyelvet, mint én.