![]() |
2014.08.05. 14:25
Eddy5589 írta:Hali!
Érdekességet osztanék meg veletek, hátha tud rá valaki magyarázatot.
Tegnap elindultam, a benzintank mutató 0-15 között állt kb. félúton, ami
kb 7 liter benzint jelent. A BC szerint a range 100 km.
Odaértem a célomhoz, leállítom a kocsit. 10 perc múlva indulok haza,
és a benzinmutató 15-ön áll, és a BC 160 km range-t mutat.
Hogy lehet ez?
Attila
2014.08.05. 15:15
Eddy5589 írta:Hali!
Hogy lehet ez?
Attila
2014.08.05. 15:21
Imco írta:Eddy5589 írta:Hali!
Hogy lehet ez?
Attila
A vendéglátód titokban tankolt bele ~10 litert.
2014.08.05. 18:07
leslie írta:Imco írta:Eddy5589 írta:Hali!
Hogy lehet ez?
Attila
Ha már ötletelünk:![]()
Lejtőn álltál + sütőtt a nap
2014.08.06. 09:09
morv írta:leslie írta:Imco írta:Eddy5589 írta:Hali!
Hogy lehet ez?
Attila
Hotagulas a visszavezetett meleg uzemanyag miatt.
2014.08.06. 09:14
Eddy5589 írta:morv írta:leslie írta:Imco írta:Eddy5589 írta:Hali!
Hogy lehet ez?
Attila
Hotagulas a visszavezetett meleg uzemanyag miatt.
Nem hiszem, hogy a hőtágulás miatt duplázódhat a benzin mennyiség. Akkor mi lenne teli tanknál!
Nem inkább az lenne az oka, hogy ugye két tank van, és az egyikből folyik át a másikba a cucc,
és lassan folyik át, tehát nincsen mindig a két tank vízszintben (közlekedő edények szerint)?
Én erre gondolok, de lehet, hogy ez hülyeség.
2014.08.06. 09:17
Eddy5589 írta:Nem hiszem, hogy a hőtágulás miatt duplázódhat a benzin mennyiség. Akkor mi lenne teli tanknál!
Nem inkább az lenne az oka, hogy ugye két tank van, és az egyikből folyik át a másikba a cucc,
és lassan folyik át, tehát nincsen mindig a két tank vízszintben (közlekedő edények szerint)?
2014.08.15. 10:40
2014.08.15. 11:09
waresz írta:Sziasztok! Arra van valami tapasztalat, hogy leteszem az autót, úgy, hogy még nem világít a tankműszer, 100km-re saccoljaa megtehető távot, egy hét állás után meg fekszik a mutató, világít a műszer, és 5km-re saccolja a távot. A benzin nem folyik Sehol, tankdapka zár, es egy zárt hűvös garázsban áll az udvaromon, amihez csak nekem van kulcsom. ?? A műszer rossz?
2014.08.15. 11:13
waresz írta: egy hét állás után meg fekszik a mutató, világít a műszer, és 5km-re saccolja a távot.
, szépen beállt az 1/4-re. (annyi volt benne).
2014.08.15. 11:59
Jerry írta:Eddy5589 írta:Nem hiszem, hogy a hőtágulás miatt duplázódhat a benzin mennyiség. Akkor mi lenne teli tanknál!
Milyen jó, hogy a sok hülyeség közül csak pont az én válaszomat nem találtad meg.![]()
Közlekedő edények ide, közlekedő edények oda, itt mindkét lebenyben van egy-egy üzemanyagszint jeladó. Vagyis tök mindegy mennyi van az egyikben és mennyi a másikban, az órán az összeget látod. Titkos menüben azt is ki tudod íratni vele, hogy mennyi van az egyikben és mennyi a másikban.
2014.08.15. 16:36
Zo78 írta:waresz írta: egy hét állás után meg fekszik a mutató, világít a műszer, és 5km-re saccolja a távot.
...és ezt úgy mutatja, hogy beindítod és állsz, vagy beindítod és elindulsz (sőt, elindulsz és mész min. 1km.) ?
Idő kell neki, amíg észhez tér, főleg ha az üzemanyag mennyisége nem haladja meg a teljes kapacitás ~ 30%-át.
(Indultam már el otthonról seggre ült mutatóval és mire kiértem a "faluból", szépen beállt az 1/4-re. (annyi volt benne).
2014.08.17. 20:19
leslie írta:kevinko1021 írta:Imco írta:kevinko1021 írta:Sziasztok! E39 525DA touringom van , csak varosban hasznalom es 12-13l eszik ez azert egy kicsit sok szerintem!? Valakitol valami otlet h mitol lehet ez ?
Eezetekert bocsi![]()
Valaszotokat elore is koszonom !
Valami rossz!
referálj, és akkor kapsz tippeket is.
Koszonom a valaszod Imco!
Az elfeljettem leirni h , hogy hidegen kicsivel alapjarat felet valami "csorog" lehet hogy a katalizator ? Es ha igen ez mennyire novelheti a fogyit ? A kozeljovoben meg ranezek a turbora meg porlasztokra , hogy van a valami bajuk ( remelem nincs)
Bocsi a sok kerdesert es szovegelesert![]()
Udv : Kevin
Az elso legyen a diag!!!!!!!!!! Ahogy azt Imco is irta, mivel ezzel sok plusz munka megsporolhatsz magadnak....
Az
2014.08.17. 21:29
kevinko1021 írta:
Rájöttem , hogy mi baja van! Csupán annyi , hogy rövid távon volt használva , ma kb 80km-ert mentünk vele csak Bp-en (na jó volt benne 10km autópálya is) és már is lement kereken 10l-re a fogyasztás.![]()
2014.08.17. 21:57
Imco írta:kevinko1021 írta:
Rájöttem , hogy mi baja van! Csupán annyi , hogy rövid távon volt használva , ma kb 80km-ert mentünk vele csak Bp-en (na jó volt benne 10km autópálya is) és már is lement kereken 10l-re a fogyasztás.![]()
Örülök, hogy elégedett vagy!Hidd el, hogy a 20-as /2170ccm/ benzinesem kevesebbet eszik.
Majd az okosak megmondják - mivel soha sem volt és nem is lesz dízelem-, de legalább 2 liter benne van még az autódban.
2014.08.18. 00:47
Bummer írta:Imco írta:kevinko1021 írta:
Örülök, hogy elégedett vagy!Hidd el, hogy a 20-as /2170ccm/ benzinesem kevesebbet eszik.
Majd az okosak megmondják - mivel soha sem volt és nem is lesz dízelem-, de legalább 2 liter benne van még az autódban.
Kemeny vagy es igazsagtalan![]()
No de varjunk, ha meg 2liter van a kocsijaban, azzal mar sem el indul, de ezt te honnet tudod? Megmondod az enyembe mennyi van...hihihihi...tunde szemed mit lat IMCOOOOO![]()
2014.08.18. 03:18
2014.08.18. 06:38
kevinko1021 írta:Nem azért örülök mert 2 literrel több van a kocsimban csak így mégis jobb ránézni az BC-re meg hát sok kicsi sokra megy .
Én elhiszem ,hogy kevesebbet eszik a 20i-d , de az nekem alsó fordulatszámnál nyomatékszegény , én pedig általában ott használom a gépet.
.2014.08.18. 10:52
2014.08.18. 19:16
Gallaca írta:yess sir! Nejem 25dA-ja; vegyesben 7.7, autópályás országutas előzgetős erőltetett tempós: kerek 7
Ezt mobilról nyomtam.