Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2014.03.25. 10:25

Sziasztok!

Ténylegesen leheletnyi olajszivárgást érdemes kezelni olajszivárgás gátló adalékokkal? Vagy többet árt, mint használ? Nagyon valószínű olajdekni tömítésnél, de állítólag a szimmeringeknek is jót tesz, felpuhítja őket. Olajcsere előtt állok 5ezerrel, tehát dobjak bele valami Wynn's cuccot addig, utána megkapja a friss Castrol Edge FST 5w-40-et?
Igazából tényleg semmi extra, de ha ez megszűnteti, akkor miért ne. A párom új 11ezer kilóméteres Punto-ja is tök ugyan ilyen.....lehet csak maximalista vagyok?? :shock:

Köszi!

2014.03.25. 12:36

Desire írta:Sziasztok!

A bőrbelsőmet szeretném kitakarítani, leápolni. Tudnátok valamilyen tisztítót, bőrápolót ajánlani?
Előre is köszönöm!

http://www.sonax.hu/index.php?module=termekek&tid=10

vagy:
Kép

2014.03.26. 10:12

Sziasztok!

Gyors kérdés: a klímavezérlő mögött folyamatosan teker a venti,/gondolom a panelt hűti/ és nem áll le.Ezzel csak az a baj hogy 2 napig nem megyek az autóval lemerül az akksi.
Mi tévő legyek?

2014.03.26. 10:33

K_attila írta:Sziasztok!

Gyors kérdés: a klímavezérlő mögött folyamatosan teker a venti,/gondolom a panelt hűti/ és nem áll le.Ezzel csak az a baj hogy 2 napig nem megyek az autóval lemerül az akksi.
Mi tévő legyek?

Az első és legfontosabb, hogy olvass vissza!
1000x volt róla szó.
Javaslom majd Adminnak, hogy a kezdőoldalra írjuk ki nagy betűmérettel ezt a problémát és a megoldást is. :)

Komolyra fordítva. Nem a panelt hűti, hanem az utastér levegőjét szipkázza be egy kis hőmérséklet mérésre.
15 ajtónyitás és egyéb tevékenység mentes perc után az autó elmegy alvó módba. Ekkor a kis venti is abbahagyja a működést. Ha nem hiszed, ülj be, csukd magadra az ajtót és figyelj.
Ha nem hagyná abba, akkor igazad van, 2 nap működés után lemerítené az akksit.

2014.03.26. 10:41

Valaki tud erre egy gyors választ?A touring és a sedan ajtókárpitok megegyeznek vagy csak a hátsók másak?

2014.03.26. 10:52

Tomi.i írta:Valaki tud erre egy gyors választ?A touring és a sedan ajtókárpitok megegyeznek vagy csak a hátsók másak?

A hátsók is egyeznek.

(oldalsó rolók viszont nem)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Haminda az itt látható tagok köszönték meg: Tomi.i
Értékelés: 4.76%

2014.03.26. 13:37

Jerry írta:

Mi tévő legyek?

1000x volt róla szó.
Javaslom majd Adminnak, hogy a kezdőoldalra írjuk ki nagy betűmérettel ezt a problémát és a megoldást is. :)

Komolyra fordítva. Nem a panelt hűti, hanem az utastér levegőjét szipkázza be egy kis hőmérséklet mérésre.
15 ajtónyitás és egyéb tevékenység mentes perc után az autó elmegy alvó módba. Ekkor a kis venti is abbahagyja a működést. Ha nem hiszed, ülj be, csukd magadra az ajtót és figyelj.
Ha nem hagyná abba, akkor igazad van, 2 nap működés után lemerítené az akksit.

Oké,oké ma regeltem :)
Igen eddig az összes BMW-m így üzemelt, azért sem értem hogy 2 nap után is megy a venti.
Más tipp?

2014.03.26. 13:46

K_attila írta:
Jerry írta:

Mi tévő legyek?

1000x volt róla szó.

15 ajtónyitás és egyéb tevékenység mentes perc után az autó elmegy alvó módba. Ekkor a kis venti is abbahagyja a működést. Ha nem hiszed, ülj be, csukd magadra az ajtót és figyelj.Ha nem hagyná abba, akkor igazad van, 2 nap működés után lemerítené az akksit.

Igen eddig az összes BMW-m így üzemelt, azért sem értem hogy 2 nap után is megy a venti.
Más tipp?

És ha ma regeltél, akkor nem tudsz visszaolvasni? Megkérem Admint, hogy az újaknak is tegye elérhetővé a keresést. ;)
Mire kell még más tipp :?:
Mit nem értettél abból, amit leírtam? :shock:
A biztonság kedvéért most kiemelem neked.

2014.03.26. 14:36

Jerry írta:
K_attila írta:
Jerry írta:

Mi tévő legyek?

1000x volt róla szó.

15 ajtónyitás és egyéb tevékenység mentes perc után az autó elmegy alvó módba. Ekkor a kis venti is abbahagyja a működést. Ha nem hiszed, ülj be, csukd magadra az ajtót és figyelj.Ha nem hagyná abba, akkor igazad van, 2 nap működés után lemerítené az akksit.

Más tipp?

És ha ma regeltél, akkor nem tudsz visszaolvasni? Megkérem Admint, hogy az újaknak is tegye elérhetővé a keresést. ;)
Mire kell még más tipp :?:
Mit nem értettél abból, amit leírtam? :shock:
A biztonság kedvéért most kiemelem neked.

Ez a kocsi egy terminátor soha nem megy el aludni,ezt próbáltam kifejteni.
Hiába ülök be 15percre vagy órákra az a rohadt venti csak pörög mintha az élete múlna rajta.
"Ekkor a kis venti is abbahagyja a működést."Na ezzel van a fő gondom,ilyen nincs!
Köszönöm a kiemelést :franko:

2014.03.26. 14:54

K_attila írta:Ez a kocsi egy terminátor soha nem megy el aludni,ezt próbáltam kifejteni.
Hiába ülök be 15percre vagy órákra az a rohadt venti csak pörög mintha az élete múlna rajta.
"Ekkor a kis venti is abbahagyja a működést."Na ezzel van a fő gondom,ilyen nincs!

Melyik kereskedésben vetted?
Csak nem a SKYNET-nél? :mrgreen:

Ha nem akar aludni, akkor ránéznék a sünire (előtét ellenállás). Ha azzal minden rendben, akkor marad a klímapanel cseréje.

Ugye a bent töltött 15 percben vagy órákban nem volt nyitogatva az ajtó, vagy tekergetve a rádió stb? Csak ültél önnön magányodban és az élet dolgairól elmélkedtél türelmesen.

2014.03.26. 16:24

Jerry írta:
K_attila írta:Ez a kocsi egy terminátor soha nem megy el aludni,ezt próbáltam kifejteni.

Melyik kereskedésben vetted?
Csak nem a SKYNET-nél? :mrgreen:

Ha nem akar aludni, akkor ránéznék a sünire (előtét ellenállás). Ha azzal minden rendben, akkor marad a klímapanel cseréj

M

Ugye a bent töltött 15 percben vagy órákban nem volt nyitogatva az ajtó, vagy tekergetve a rádió stb? Csak ültél önnön magányodban és az élet dolgairól elmélkedtél türelmesen.

Most regeltem.csendben mintha ott se lennék.köszi a tippet

2014.03.26. 20:21

Estét!

Segítsetek váltó kérdésben! :help:

Épp kuplungozom a TDS-em,mert néha néha megcsúszott és zörgött is egy picit.Kinyomott kuplungra elhallgatott. Ez sok minden lehet tudom,de egy-két dolgot kizárnék. Lendkerék jó,kuplung kuka,kinyomócsapágy kuka. Itt jön a nagy kérdés,a váltót vizsgálgatva a nyelestengelyek elég szép holtjátéka van.A váltót megtekerve kézzel,surrogó hangot ad. Most nem tudom eldönteni,hogy baj e..Valaki rávágta,hogy kuka,vki azt mondta ennyi holtjáték belefér és egyébként is megvan támasztva a másik oldalról is a nyelestengely. De a hangot mindenki furcsálta..Maga váltó makulátlan,egy olajfolt sincs rajta.ATF-es cimkés,megnyitva szép piros olaj volt benne,szint is ok volt. Hagyjam így a faszba,vagy nézzek egy másik váltó után? Menetközben semmi rendellensége nem volt, a zörgést leszámítva.

2014.03.26. 21:38

Milyen módszerrel sikerül kizárni a kettőstömegű lendkerék hibáját?

2014.03.26. 22:02

kzolee írta:Milyen módszerrel sikerül kizárni a kettőstömegű lendkerék hibáját?

Minimális mozgása van. Van a polcon,vagy 6 szar, volt mihez hasonlítani. De engem a váltó izgat inkább..sosem javítgattam váltót.Egy bmw-m sem volt amiben váltót kellett volna cserélni.Én laikusan azt mondtam volna,hogy semmi baja,csak páran bogarat tettek a fülembe.. :roll:

2014.03.26. 22:19

halihooo :roll:
Egy kis gondom van ködlámpaügyileg, a beteg egy 2001 es 525i. Villamos témában nem nagyon vagyok otthon, szóval sima ügynek indult, bal első ködlámpa elkezdett nem világítani, elszaladtam a legközelebbi autósboltba és tipus, évjárat alapján kaptam is egy égőt, H7 55 wattosat
sima egyenes végűt, tipli haza, szétkapom, uppsz ami benne van H8 35 wattos ami egybe van a műanyag foglalattal ami 90 fokban elvan kanyarintva... laptop bekapcs, gépkönyv előkeres jéé naná jó volt benne.... vissza boltba, eladó kicseréli, de nem érti megint megnéztük, a katalógusban azt írja H7 55w való bele, de a gépkönyv a H8 35w ost írja... mindegy a lényeg beteszem, nem világít... csatlakozó tiszta, semmi nem látszik, azért befujom kontakt sprével akkor sem jó...mérőm nincs, de gondoltam hátha test gondja van mert ártamot csak kap :facepalm: de amit találtam test gyanánt az egy fekete kis lapos műanyag, odacsavarozva kis fém füllel a doblemezhez és bele megy egy csomó barna kábel...de minden más viszont ok... valaki tudja esetleg pontosan hol van a test a ködlámpának ? nem tudom lényeges e UK modell jobkormányos, jah és kis boardos, az auto ikon nem jelezte hogy bibi van a köd jelezte hogy nem látok akkor néztem meg ... a hátsók és a jobb oldali világítanak is, és a kapcsolónál is minden jónak tünik.. másik kérdés, ékszíj csere, generátor meg klíma, plusz görgők mert ciceregnek a csapágyak benne... mennyire rumlis? otthon neki lehet állni ? elég a lapátot , kiegyenlítő tartályt meg a müanyag burkolatot leszedni és odaférek ?

2014.03.27. 09:27

Gallaca írta:
Zo78 írta:
Gallaca írta:
Zo78 írta:Sziasztok!

A ködlámpában valami fehéres színű kristályos jellegű "üledék" van összegyűlve. Mi lehet az?

http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-T ... og_lights/

A ködlámpában nem tudom mi lehet, talán a só kristályosodik ki benne. Pont ma láttam egy ilyet, félig volt vele a lámpa, beleért az izzó.

...a ködlámpa ezzel kuka, vagy takarítható valahogy?

A ködlámpára nem tudom a megoldást, vesztenivalód nincs, szórd ki belőle, öblítsd ki desztvízzel.

:doglotlo:
Tegnap nagy lendülettel nekifutottam a ködlámpának, hogy kiszedem, és ugyanazzal a lendülettel le is pattantam róla... A motortérből a fényszóró alatt benyúlva láttam / éreztem, hogy van két fül, ami a ködlámpa búráját közrefogja, de nem mertem feszegetni. Előlről pedig gyorsan rájöttem (tengernyi eszemmel), hogy az imbusz-szárral csavarható - a takarópanelen lévő nyíláson keresztül hozzáférhető - műanyag fejű csavar nem rögzítő elem (talán állít valamit :roll: ), az 5.sz. csavarhoz meg ugyancsak nem férek hozzá.

Most ilyenkor én vagyok béna, vagy "csupán" le kell bontani a kocsi elejét a ködlámpa kiszedéséhez? :facepalm:

Köszi előre is a segítséget!

Zo

(ui. gondosabban szemügyre véve azt a kristályos valamit, nem az a legnagyobb baj: a foncsoron valami bordós bevonat cafatokban lóg az izzó körül, bár a lámpa még működik, de szerintem a hatásfoka majdnem nulla...)

2014.03.27. 13:02

Zo78 írta:

Zo

(ui. gondosabban szemügyre véve azt a kristályos valamit, nem az a legnagyobb baj: a foncsoron valami bordós bevonat cafatokban lóg az izzó körül, bár a lámpa még működik, de szerintem a hatásfoka majdnem nulla...)

Ha jól emléxem talán 1 egész csavar fogja a faces ködlámpát. - de majd jön GalLaca és kijavít ha tévedek.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.03.27. 13:41

Imco írta:
Zo78 írta:

Zo

Ha jól emléxem talán 1 egész csavar fogja a faces ködlámpát. - de majd jön GalLaca és kijavít ha tévedek.

hali srácok :)
én tegnap vettem ki, nem a motortér felől kell, elol ki kell szedni a muanyag panelt mellette, felül fogha két kis klipsz ha még meg van benne ha nincs akkor is passzentos, előlre kihuzni, akkor látszik 2 csavar oldalt, azt kiszedni, elfordítani és előlre kijön.Van rajta egy muanyag bizbaz oldalt, azt le lehet szedni róla akkor könnyebben kifér.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Fido az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.03.27. 13:43

jah az a fehér müanyag tekerő meg az állítója azzal lehet variálni merre világítson

az a bordós cafat meg fehér cafat, ill olyan tükros ezüst színű az foszlott le azt láttad benne kristályosnak, annyira lemálott neked hogy alatta látod a lámpabúrát na az a bordós, ez egy foliaszerű vékony valami , nekem is lassan csereérett :facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Fido az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.03.27. 15:02

Sziasztok!

Minek a hibája lehet az, hogy hidegen (talán amíg az automata szívató megy) néha ingadozik az alapjárat úgy 800-900 és 500 között, gázfröccsre megszűnik. Gyorsításnál ugyan így érezni a kocsin, hogy olyan "hullámosan" megy. Melegen minden ok.

Üdv.
Hozzászólás küldése

VigLink badge