![]() |
2013.09.07. 10:14
Gallaca írta:Imco írta:Gallaca írta:Padre540 írta:Gallaca írta:Üdv!
Faceliftes, ledes hátsó lámpához minden esetben kell az a kis kütyü doboz elektronika? Anélkül nem működik? Mire szolgál? A képen alul.
Ha nem rakod be,akkor hibának írja a bordra,amit ugye ki lehet kapcsolni hogy ne figyelje,de sajnos még vibrálni is fog a helyzetjelző.
Sőt nekem még a féklámpát is folyamatosan felkapcsolta mellé.Ha jól emlékszem eladás előtt 1 nappal ezt megoldottuk,de már nem emlékszem hogyan,Qwerti klubtárs tudja.
Értem, köszi! Ez a probléma vajon akkor is fennáll, ha az LCM III-B már 2002-es a kocsiban? Ez azért lenne érdekes, mert amit tegnap szedtünk szét Ledes lámpás touringot, abban nem volt elektronika külön.
Elvileg hol kéne lenni, ha van? Megnézem neked, ha érdekel.
Köszi, érdekel, de az a baj, hogy halvány lila fogalmam sincs, hogy hol kellene lennie. Biztos valahol a lámpa környékén. WDS-ben sem találtunk ilyet, gondolom az a lámpa része, ha van hozzá, azért.
Pedig mocskos mód szétcincáltuk az autót, és nem volt benne sehol. A hátsó ajtó már nem volt rajta ugyan amikor érkeztünk, de gyakorlatilag műszerfalig kibontottunk mindent belőle, és nem volt sehol. A kasznin levő lámpák még benne voltak, az ledes volt, megnéztem, és csak simán ráment a kötegből a vezeték. A hátsó ajtóról a lámpák bent voltak a csomiba, majd ma megnézem még, de tuti, hogy az is ledes.
Egyébként olyan szép kocsi volt, sírtam, hogy szét kell szedni...Olasz, egy rozsdapötty, és sérülés nélkül. Viszont a motorom faceliftesítéséhez ebből lesz alkatrész.
2013.09.07. 10:49
hamoriarpi írta:Ez egy Hella retrofit kit. Gyáriban nincs doboz. LCM III-ban már mindent be lehet állítani. Nem vibrál. Nem gyújt féket. Nem ír hibát.
2013.09.07. 12:56
hamoriarpi írta:
Ez egy Hella retrofit kit. Gyáriban nincs doboz. LCM III-ban már mindent be lehet állítani. Nem vibrál. Nem gyújt féket. Nem ír hibát.
2013.09.07. 15:43
Padre540 írta:Gallaca írta:Üdv!
Faceliftes, ledes hátsó lámpához minden esetben kell az a kis kütyü doboz elektronika? Anélkül nem működik? Mire szolgál? A képen alul.
Ha nem rakod be,akkor hibának írja a bordra,amit ugye ki lehet kapcsolni hogy ne figyelje,de sajnos még vibrálni is fog a helyzetjelző.
Sőt nekem még a féklámpát is folyamatosan felkapcsolta mellé.Ha jól emlékszem eladás előtt 1 nappal ezt megoldottuk,de már nem emlékszem hogyan,Qwerti klubtárs tudja.
2013.09.07. 15:50
Tomi.i írta:Padre540 írta:Gallaca írta:Üdv!
Hogyha pl. a lámpa csere alkalmával be épitünk a csomitartóba a lámpa mellé oldalanként egy izzót vagy inkább ledes izzót ami canbushoz jó(hogy ne termeljen hőt!) akkor az igy jó megoldás lehet?Persze nem elegáns de talán müködik?Láttam már hasonlót autó vásárlás alkalmával több autóban is!
2013.09.07. 16:01
Tomi.i írta:Hogyha pl. a lámpa csere alkalmával be épitünk a csomitartóba a lámpa mellé oldalanként egy izzót vagy inkább ledes izzót ami canbushoz jó(hogy ne termeljen hőt!) akkor az igy jó megoldás lehet?Persze nem elegáns de talán müködik?Láttam már hasonlót autó vásárlás alkalmával több autóban is!
2013.09.07. 17:22
Padre540 írta:Tomi.i írta:Hogyha pl. a lámpa csere alkalmával be épitünk a csomitartóba a lámpa mellé oldalanként egy izzót vagy inkább ledes izzót ami canbushoz jó(hogy ne termeljen hőt!) akkor az igy jó megoldás lehet?Persze nem elegáns de talán müködik?Láttam már hasonlót autó vásárlás alkalmával több autóban is!
Én is láttam ilyet a youtobeon,kipróbáltuk de nekünk nem vált be,ugyanúgy vibrált.
2013.09.07. 19:33
Tomi.i írta:Padre540 írta:Tomi.i írta:Hogyha pl. a lámpa csere alkalmával be épitünk a csomitartóba a lámpa mellé oldalanként egy izzót vagy inkább ledes izzót ami canbushoz jó(hogy ne termeljen hőt!) akkor az igy jó megoldás lehet?Persze nem elegáns de talán müködik?Láttam már hasonlót autó vásárlás alkalmával több autóban is!
Én is láttam ilyet a youtobeon,kipróbáltuk de nekünk nem vált be,ugyanúgy vibrált.
De vajon miért vibrál?A led,az led nem?
2013.09.07. 21:29
2013.09.07. 21:44
morv írta:Ha mar lcm III, melyik coding indexu az amit erdemes beszerezni ha valaki upgradelni akar?
2013.09.07. 21:51
barbrady írta:morv írta:Ha mar lcm III, melyik coding indexu az amit erdemes beszerezni ha valaki upgradelni akar?
19-es a legnagyobb, a 20 már LCM4.
2013.09.07. 21:54
morv írta:barbrady írta:morv írta:Ha mar lcm III, melyik coding indexu az amit erdemes beszerezni ha valaki upgradelni akar?
Kesobbi lehetseges fejlesztesek figyelembe vetelevel akkor milyet erdemes venni? 2001 ev vegi a touringom. (nem tudom most milyen van benne, meg nem neztem, csak kivancsiskodok)
2013.09.08. 08:31
barbrady írta:morv írta:barbrady írta:morv írta:Ha mar lcm III, melyik coding indexu az amit erdemes beszerezni ha valaki upgradelni akar?
Kesobbi lehetseges fejlesztesek figyelembe vetelevel akkor milyet erdemes venni? 2001 ev vegi a touringom. (nem tudom most milyen van benne, meg nem neztem, csak kivancsiskodok)
Az attól függ, hogy mit akarsz fejleszteni. Évjárat alapján a tiédben 18 vagy 19-es LCM3 van.
2013.09.08. 08:40
Tomi.i írta:Na nekem ez magas!Mi az az LCM?Hol van ,mi a szerepe?Továbbra is egyszerűbb meg valósításban gondolkodom.A vibrálás ki küszöbölése érdekében esetleg aksiról biztivel levett 12 V-ot adni a helyzetjelzőnek egy relével kapcsolnil?Hülyeség lenne?
2013.09.08. 08:55
Tomi.i írta:Továbbra is egyszerűbb meg valósításban gondolkodom.A vibrálás ki küszöbölése érdekében esetleg aksiról biztivel levett 12 V-ot adni a helyzetjelzőnek egy relével kapcsolnil?Hülyeség lenne?barbrady írta:morv írta:barbrady írta:morv írta:Ha mar lcm III, melyik coding indexu az amit erdemes beszerezni ha valaki upgradelni akar?
Az attól függ, hogy mit akarsz fejleszteni. Évjárat alapján a tiédben 18 vagy 19-es LCM3 van.
2013.09.08. 09:07
barbrady írta:morv írta:barbrady írta:morv írta:Ha mar lcm III, melyik coding indexu az amit erdemes beszerezni ha valaki upgradelni akar?
2013.09.08. 09:43
Padre540 írta:Tomi.i írta:Na nekem ez magas!Mi az az LCM?Hol van ,mi a szerepe?Továbbra is egyszerűbb meg valósításban gondolkodom.A vibrálás ki küszöbölése érdekében esetleg aksiról biztivel levett 12 V-ot adni a helyzetjelzőnek egy relével kapcsolnil?Hülyeség lenne?
Az LCM a lámpa vezérlő modul.Ha 3-asod van,akkor nem fog vibrálni.Szerintem az a legegyszerűbb ha veszel egy ilyet és felprogramoztatod.Bontóban szerintem nem nagy összeg aztán valamelyik klubtárs megoldja a többit.
2013.09.08. 09:49
2013.09.08. 10:07
kazsemestor írta:Sziasztok!
Nem tudom,ki emlékszik,volt pár hiba a kocsival megvételkor,jelentem,a tetőablakon kívül minden működik most rajta hibamentesen mostmár hónapok és 4000km óta.
Kérdeznék viszont módosításokról...
1 youtube videón láttam a srác az 523 légszűrőházát kivette és a bemenő oldalon kivett valami tölcsér-szerű cuccot,azt írta,hogy 4 centi helyett 7 centi átmérőjű lyukon megy be mostmár a levegő.A kocsi hangja is más lett.Ez tényleg ér valamit,vagy van benne ilyen?n is érzem néha,hogy lassan pörög fel a motor,ha pl hirtelen lepadlózom...
Az érhet-e valamit,ha pl katalizátortól hátra a v8 kipuffját rakom rá?Vagy csak hang...
Az érhet-e valamit,ha az M50B25 szívósort felrakom csak úgy önmagában?Vagy ahhoz mindenképpen a motorvezérlőt is kéne bántani?
Végül legutolsó kérdésem.
Mimindent kell cserélnem ahoz,hogy mondjuk egy 530D motort rakjunk az enyémbe?
motor mindenestől,váltó,IC hűtő,klíma,üzemanyagpumpa (esetleg a tank is),kipuff,hátsó felfüggesztés,kardán komplett,összes fék,műszefal?
Kb ennyi?
Pl a klíma és a vízhűtő maradhatna?
Néztem pár bontóst,kérdezősködtem,külföldi szervízkönyves 150et futott,még kocsiban lévő kipróbálható,automata váltóval,ecuval,kulcsokkal,magasnyomásúval,turbóval,tehát gyakorlatilag mindennel 300000 lenne...
Érdemes lenne átrakni?Mivel gyártották ilyen mocival az E39-et,még le is lehetne papiroztatni...
üdv: Kázsé
2013.09.08. 10:49
kazsemestor írta:Sziasztok!
Nem tudom,ki emlékszik,volt pár hiba a kocsival megvételkor,jelentem,a tetőablakon kívül minden működik most rajta hibamentesen mostmár hónapok és 4000km óta.
Kérdeznék viszont módosításokról...
1 youtube videón láttam a srác az 523 légszűrőházát kivette és a bemenő oldalon kivett valami tölcsér-szerű cuccot,azt írta,hogy 4 centi helyett 7 centi átmérőjű lyukon megy be mostmár a levegő.A kocsi hangja is más lett.Ez tényleg ér valamit,vagy van benne ilyen?n is érzem néha,hogy lassan pörög fel a motor,ha pl hirtelen lepadlózom...
Az érhet-e valamit,ha pl katalizátortól hátra a v8 kipuffját rakom rá?Vagy csak hang...
Az érhet-e valamit,ha az M50B25 szívósort felrakom csak úgy önmagában?Vagy ahhoz mindenképpen a motorvezérlőt is kéne bántani?
Végül legutolsó kérdésem.
Mimindent kell cserélnem ahoz,hogy mondjuk egy 530D motort rakjunk az enyémbe?
motor mindenestől,váltó,IC hűtő,klíma,üzemanyagpumpa (esetleg a tank is),kipuff,hátsó felfüggesztés,kardán komplett,összes fék,műszefal?
Kb ennyi?
Pl a klíma és a vízhűtő maradhatna?
Néztem pár bontóst,kérdezősködtem,külföldi szervízkönyves 150et futott,még kocsiban lévő kipróbálható,automata váltóval,ecuval,kulcsokkal,magasnyomásúval,turbóval,tehát gyakorlatilag mindennel 300000 lenne...
Érdemes lenne átrakni?Mivel gyártották ilyen mocival az E39-et,még le is lehetne papiroztatni...
üdv: Kázsé