![]() |
2012.12.10. 11:06
barbrady írta:spider2 írta:Na hát megcsináltam a diagot.
Itt van róla a kép amit beírt hibának:
Csináltam utána egy törlést, de a kályha utána sem akart beindulni.
Azt írja hogy nem gyullad be.
Első körben biztosíték ki-be reset, aztán üzemanyagellátás ellenőrés, majd égőkosár takarítás.
2012.12.10. 11:29
spider2 írta:barbrady írta:spider2 írta:Na hát megcsináltam a diagot.
Első körben biztosíték ki-be reset, aztán üzemanyagellátás ellenőrés, majd égőkosár takarítás.
Igen, nem gyullad be és külföldi oldalon olvastam hogy akkor jöhet elő ez a hiba amikor kevés üzemanyag van a tankban. És pénteken nagyon kevés volt már benne, kb 40km-re való és úgy indultam el. Majd tankoltam tele 20km után.
Rendben, a biztosítékot még kiveszem, de a többivel itt nem tudok mit kezdeni mert nem akarok -6ban szerelni. Majd elmegyek a faterhoz és ott a garázsban megnézzük ha nem hozza helyre a biztosíték.
Hol találom a biztosítékát? Hanyas? (touring)
2012.12.10. 11:33
barbrady írta:spider2 írta:barbrady írta:spider2 írta:Na hát megcsináltam a diagot.
Igen, nem gyullad be és külföldi oldalon olvastam hogy akkor jöhet elő ez a hiba amikor kevés üzemanyag van a tankban. És pénteken nagyon kevés volt már benne, kb 40km-re való és úgy indultam el. Majd tankoltam tele 20km után.
Rendben, a biztosítékot még kiveszem, de a többivel itt nem tudok mit kezdeni mert nem akarok -6ban szerelni. Majd elmegyek a faterhoz és ott a garázsban megnézzük ha nem hozza helyre a biztosíték.
Hol találom a biztosítékát? Hanyas? (touring)
Akkor ez lesz a probléma, direkt úgy van megcsinálva, hogy bizonyos üzemanyag mennyiség alatt nem tud szívni (nem ér bele), hogy ne járj úgy, hogy nem tudsz elindulni, mert kifogyott a gázolaj. Sedanban az akksi felett van a biztije, most nem tudok WDS-t nézni sajnos.
2012.12.10. 11:35
Bazijoe írta:És melyik a biztije sedanban?
2012.12.10. 11:45
barbrady írta:Bazijoe írta:És melyik a biztije sedanban?
Fejből azt sem tudom, és WDS-t sem tudok nézni. Este megírom.
2012.12.10. 12:08
odus írta:barbrady írta:Bazijoe írta:És melyik a biztije sedanban?
Úgy nézem, hogy az F47-es, jobb hátul van balról jobbra 46-55-ig.
Odus
2012.12.10. 12:21
Bazijoe írta:odus írta:barbrady írta:Bazijoe írta:És melyik a biztije sedanban?
Úgy nézem, hogy az F47-es, jobb hátul van balról jobbra 46-55-ig.
Odus
Kösz srácok, én is kitúrtam közben a guglit, és arra jutottam, hogy a 47-es
Megyek is és megnézem. Hátha.
A bmw palnetnél azt írja: "Switch on the independent/auxiliary heater at the switch. Within 60 seconds , cut off the power supply (terminal 30) by pulling the fuse and leave open for at least 2 seconds. Then switch off the independent/auxiliary heater and re-insert the fuse."
2012.12.10. 12:27
spider2 írta:Közben megtaláltam én is a 47-es lesz az. Viszont hiába vettem ki, majd raktam vissza. Se kép se hang. Meg sem nyekken.
Az érdekes az hogy a távra a kis propeller jel sem kezd el villogni a kijelző jobb oldali gombja mellett. Olyan mintha nem is kapna jelet. De ha manuálisan indítom az állófűtést akkor villog az a jel de akkor sem történik semmi.
Most kivettem megint a biztit és úgy hagytam. Vagy most megint törölni kellene a hibát a DIS-el is mert lehet hogy beírta és azért sem hajlandó indítani? Vagy elég a biztosíték kivétele?
2012.12.10. 13:44
barbrady írta:spider2 írta:Közben megtaláltam én is a 47-es lesz az. Viszont hiába vettem ki, majd raktam vissza. Se kép se hang. Meg sem nyekken.
Az érdekes az hogy a távra a kis propeller jel sem kezd el villogni a kijelző jobb oldali gombja mellett. Olyan mintha nem is kapna jelet. De ha manuálisan indítom az állófűtést akkor villog az a jel de akkor sem történik semmi.
Most kivettem megint a biztit és úgy hagytam. Vagy most megint törölni kellene a hibát a DIS-el is mert lehet hogy beírta és azért sem hajlandó indítani? Vagy elég a biztosíték kivétele?
Meg kéne próbálni diaggal indítani. Ott látszik mit csinál éppen, és hol akad el. Esetleg járatni kicsit az üzemanyag szivattyút, hogy a levegőt kinyomja.
2012.12.10. 13:53
spider2 írta:barbrady írta:spider2 írta:Közben megtaláltam én is a 47-es lesz az. Viszont hiába vettem ki, majd raktam vissza. Se kép se hang. Meg sem nyekken.
Meg kéne próbálni diaggal indítani. Ott látszik mit csinál éppen, és hol akad el. Esetleg járatni kicsit az üzemanyag szivattyút, hogy a levegőt kinyomja.
Nos megint rákapcsoltam diagra. A DIS ezt a hibát látja a memóriában (under voltage deactivation) majd töröltem. Pumpát indította 45 másodpercig ketyegett ahogy kell. Majd indítottam a fűtést, az is ment egy ideig. De a hibát (under voltage deactivation) amit írtam ismét beírta. Ezek szerint lehet merült annyit az akksi hogy már azért nem indítja a fűtést? Megyek kötöm töltőre... Elszórakozok vele.
2012.12.10. 14:17
2012.12.10. 14:17
Jerry írta:spider2 írta:
Nos megint rákapcsoltam diagra. A DIS ezt a hibát látja a memóriában (under voltage deactivation) majd töröltem. Pumpát indította 45 másodpercig ketyegett ahogy kell. Majd indítottam a fűtést, az is ment egy ideig. De a hibát (under voltage deactivation) amit írtam ismét beírta. Ezek szerint lehet merült annyit az akksi hogy már azért nem indítja a fűtést? Megyek kötöm töltőre... Elszórakozok vele.
Igen, egyértelműen azt jelzi.
Ha csökken a feszültség, akkor minden fogyasztót lekapcsol a kocsi, hogy még indítható maradjon a masina.
2012.12.10. 14:21
spider2 írta:Jerry írta:spider2 írta:
Igen, egyértelműen azt jelzi.
Ha csökken a feszültség, akkor minden fogyasztót lekapcsol a kocsi, hogy még indítható maradjon a masina.
Csak nem az a baja mert 11.6V volt az akksiba. Ennél még simán működnie kellene. Ráraktam a töltőt és így sem indul el. 1xűen nem értem.
2012.12.10. 14:27
admin írta:spider2 írta:Csak nem az a baja mert 11.6V volt az akksiba. Ennél még simán működnie kellene. Ráraktam a töltőt és így sem indul el. 1xűen nem értem.
És hány amperos a töltő?
Terhelten 11.6V? Vagy alapból.
iPhone Tapatalk
2012.12.10. 14:33
spider2 írta:admin írta:spider2 írta:Csak nem az a baja mert 11.6V volt az akksiba. Ennél még simán működnie kellene. Ráraktam a töltőt és így sem indul el. 1xűen nem értem.
És hány amperos a töltő?
iPhone Tapatalk
Alapból volt 11.6V. Utána raktam rá a töltőt ami 12A-es. De tuti nem akku baja mert DIS is elindult meg azon belül tudtam indítani a pumpát és a kályhát is.
2012.12.10. 14:36
spider2 írta:admin írta:spider2 írta:Csak nem az a baja mert 11.6V volt az akksiba. Ennél még simán működnie kellene. Ráraktam a töltőt és így sem indul el. 1xűen nem értem.
És hány amperos a töltő?
iPhone Tapatalk
Alapból volt 11.6V. Utána raktam rá a töltőt ami 12A-es. De tuti nem akku baja mert DIS is elindult meg azon belül tudtam indítani a pumpát és a kályhát is.
2012.12.10. 14:42
Gallaca írta:spider2 írta:admin írta:spider2 írta:Csak nem az a baja mert 11.6V volt az akksiba. Ennél még simán működnie kellene. Ráraktam a töltőt és így sem indul el. 1xűen nem értem.
És hány amperos a töltő?
iPhone Tapatalk
12 V alatt kimerült akksiról beszélünk!
2012.12.10. 15:44
csiatt írta:tegnapi beírásom után más témában negyon fellendült a fórum, így elsikkadtam
Szóval ha megy a bepropgramozott fűtés (mondjuk 20 perce), akkor símán rá lehet indítani? (Mondjuk hamrabb kell indulni) Vagy van valami extra teendő indításnál?
Illetve ha nem volt beprogramozva, ilyenkor hideg reggelen, hogyan célszerű indítani az autót? Addig megvan, hogy írja gyújtásra: Vorglühen. De meddig kell várni, vagy mi a trükk, hogy a legjobb legyen az autónak?
2012.12.10. 16:17
barbrady írta:csiatt írta:tegnapi beírásom után más témában negyon fellendült a fórum, így elsikkadtam
Szóval ha megy a bepropgramozott fűtés (mondjuk 20 perce), akkor símán rá lehet indítani? (Mondjuk hamrabb kell indulni) Vagy van valami extra teendő indításnál?
Illetve ha nem volt beprogramozva, ilyenkor hideg reggelen, hogyan célszerű indítani az autót? Addig megvan, hogy írja gyújtásra: Vorglühen. De meddig kell várni, vagy mi a trükk, hogy a legjobb legyen az autónak?
Teljesen automata a rendszer, bármikor ráindíthatsz.
Addig kell várni, amíg ki van írva a Vorglühen, aztán indíthatsz.
2012.12.10. 16:42
csiatt írta:barbrady írta:csiatt írta:tegnapi beírásom után más témában negyon fellendült a fórum, így elsikkadtam
Teljesen automata a rendszer, bármikor ráindíthatsz.
Addig kell várni, amíg ki van írva a Vorglühen, aztán indíthatsz.
Az nagyon rövid idő. Tényleg csak 1-2mp. Ennyi elég neki? Ez idő alatt elméletileg beindítja a kályhát is, és előmelegíti a rendszert?
Amúgy ez a felírat hol megjelenik hol nem. Ez mitől függhet? Most -3,5-et írt a board kintre és nem írta a Vorghlühent (víz a kék alján), reggel -8fokban 1-2mp-ig írta. De volt, hogy 5,5 fokban is kiírta. Ennek mindig meg kellene jelennie 6 fok alatt nem? Ha törik ha szakad, persze hideg víz esetén.