![]() |
2011.01.21. 11:23
bmw520ds írta:Fürtike beletrafált!A sok okostojás!
Biztosító...Ja igen, kötelező! Fuse=Olvadóbiztosíték
Ha csak negyedikben forog a ventilátor, akkor neki külön "biztósitó"ja van erre a fokozatra...
Az ilyenek miatt utálom a kommenteket, minden témában!!!Meg van győződve a hülyeségéről és az ilyennek az ellenkezőjét bebizonyítani, hálátlan és időigényes feladat...
2011.01.21. 20:34
morv írta:ma vegre osszejott az elfogadhato idojaras es a szabadnapom, meg a csalad tobbi tagja sem volt itthon, ugyhogy nekialltam szetszedni a kalyhat. amugy tegnap hibatorles utan ismet sikerult elindulnia, most auto altal vezerelve kb -3 fok volt. egyszer vegigment a programon, felmelegedett a viz, azota semmi.
szoval ma nekialtam, eleg hamar sikerult kiszerelni, latszott rajta korabbi piszkalas nyoma, pl kipufogo bilincse a dobnal fogta a gegecsovet, pedig az a vege hegesztve van, ahol meg toldas van, oda nem raktak bilincset.
a vezerlo fedelenek eltavolitasa kozben mar jottek a meglepik, 2 csavar a 4bol bele volt torve, csak disznek voltak a lyukba tolva. a fedel levetele utan sok viz fogadott a nyomtatott aramkoron. viznel csak oxidaciobol volt tobb. ez megmagyarazza a mindig mas reszegysegnel jelentkezo hibakodokat, es azt is, hogy neha elindult. most eppen kontaktisztitos kuran van a vezerlopanel, holnap megy vissza a helyere, es egy proba utan remelem orulunk. mivel neha ment, ezert bizakodva tekintek a jovobe, talan meguszom nagyobb koltsegek nelkul. ha minden jol megy, semmit nem kell cserelni rajta, csak a csavarokat. az egyik beletorottet sikerult kiszedni, a masik viszont toben eltort, es itt nincs eszkozom a kimutesere. kap 3 uj csavart meg nemi tomitopasztat, aztan csak birni fogja, ha meg nem, akkor MO-n ujra szetszedem a nyaron, ott majd kimutjuk a 4. csavart. egyebkent a kerek fele eso 2 csavar volt elfaradva, es a muanyag kerekiv nem volt a sarvedohoz fogatva amikor megvettem a kocsit, ott kaphatta a sok vizet a nyakaba a kalyha. remelem hamarosan sikeres beavatkozasrol szamolhatok be!
2011.01.21. 21:51
jackson írta:Jackson, aki nem éri hova lett simi64-ebből a topikból
2011.01.21. 22:59
simi64 írta:jackson írta:Jackson, aki nem éri hova lett simi64-ebből a topikból
Akkor ezek szerint a süni az utolsó láncszem (mint ellenállás) ezért hívjuk végfoknak.
![]()
De nem biztos...![]()
Elég bizonytalan voltam?
Simi, aki fizikából volt 2-es
2011.01.22. 14:44
2011.01.22. 15:17
2011.01.22. 15:34
ptom írta:Na sikerült megcsinálni az állófűtés távvezérlését mindössze 15 eft-ból durván.Csak egy telefonhívás és bekapcsol majd egy fél óra múlva autómatikusan kikapcsol.Persze újabb hívással bármikor kikapcsolható.Úgyhogy nem érdemes a Webastónál venni 60-70 eft-ért.
2011.01.22. 15:41
Jerry írta:ptom írta:Na sikerült megcsinálni az állófűtés távvezérlését mindössze 15 eft-ból durván.Csak egy telefonhívás és bekapcsol majd egy fél óra múlva autómatikusan kikapcsol.Persze újabb hívással bármikor kikapcsolható.Úgyhogy nem érdemes a Webastónál venni 60-70 eft-ért.
Gratula hozzá! Kezd tényleg hiányozni, hogy az enyémben nincsen.
Jó lett volna fényképekkel dokumentálni és feltenni a tippek-trükkök rovatba mások okulására!
2011.01.22. 19:25
Belinkelhetnéd hogy milyen gsm vezérlőt vetél?És mit tud?ptom írta:Na sikerült megcsinálni az állófűtés távvezérlését mindössze 15 eft-ból durván.Csak egy telefonhívás és bekapcsol majd egy fél óra múlva autómatikusan kikapcsol.Persze újabb hívással bármikor kikapcsolható.Úgyhogy nem érdemes a Webastónál venni 60-70 eft-ért.
2011.01.22. 19:29
admin írta:Belinkelhetnéd hogy milyen gsm vezérlőt vetél?És mit tud?ptom írta:Na sikerült megcsinálni az állófűtés távvezérlését mindössze 15 eft-ból durván.Csak egy telefonhívás és bekapcsol majd egy fél óra múlva autómatikusan kikapcsol.Persze újabb hívással bármikor kikapcsolható.Úgyhogy nem érdemes a Webastónál venni 60-70 eft-ért.
2011.01.22. 20:43
2011.01.22. 20:56
barbrady írta:Tegnap ismét akcióban volt a békéscsabai diag sejt![]()
Az lett volna a cél, hogy a nemrégiben beszerelt MID-et felprogramozzuk, hogy a kályhát lehessen róla időzíteni. Kzolee kolléga adta a diag cuccokat, Jackson mester pedig telefonon a tanácsokatEl is kezdtük, de hamar kiderült, hogy akku töltő nélkül nem lehet programozni. Szerencsére Kzolee szomszédjában egy akku bolt van, ezért onnan adtak töltést akármennyit. Lényeg a lényeg, sikerült mindent megtalálni a DIS-ben, retrofit, MID, aztán retrofit kályha a MID-hez (vagy valami ilyesmi
), aztán semmi
A MID-ben annyi változás történt, hogy már a dátumot is mutatta, amit eddig nem. Kicsit el is keseredtem, de Jacksontól kaptam ígéretet, hogy a legközelebbi talin megnézzük. Erre most este jöttünk apósékhoz (60 km), és itt a kapuban elkezdem nyomkodni a MID-et, és láss csodát, ott a menüben a kályha! Öröm és boldogság
![]()
![]()
![]()
Ezer köszönet Kzoleenak és Jacksonnak!!!
2011.01.22. 21:03
simi64 írta:És hol itt a kályha??![]()
Timer 1 Timer 2 (Zeit1, Zeit 2) nekem is van
Kályhám viszont nincs!
2011.01.22. 21:06
barbrady írta:simi64 írta:És hol itt a kályha??![]()
Kályhám viszont nincs!
A RISC a kályha. Nem tudom milyen nyelven van.
2011.01.22. 21:07
barbrady írta:simi64 írta:És hol itt a kályha??![]()
Kályhám viszont nincs!
2011.01.22. 21:23
jackson írta:barbrady írta:simi64 írta:És hol itt a kályha??![]()
Kályhám viszont nincs!
Talán olasz. Hurrá azért a MID-et még be kéne programozni az EWS-be.
Igen RISC a fűtés és VENS a szellőzés.
Timer 1 és 2 minden esetben van csak ha van állófűtés 15 fok alatt a fűtés kapcsol be.
Jackson, aki gratulál
2011.01.23. 12:17
jackson írta:
Gratula. Vízben úszó nyák brrrrrr..... rosszul hangzik. Sok szerencsét előre is.
Jackson, aki nem éri hova lett simi64-ebből a topikból
2011.01.23. 12:26
morv írta:jackson írta:
Gratula. Vízben úszó nyák brrrrrr..... rosszul hangzik. Sok szerencsét előre is.
sajnos elhagyott a szerencse, nem uszta meg a nyak maradando karosodas nelkul a vizes furdot, az oxidalt reszek megpucolasa elohozott nehany megegett alkatreszt is. kell egy uj vezerloegyseg, vagy egy komplett kalyha, ez meg megmarad alkatresznek. vegul is mindene mukodik az agyan kivul, illetve az egester hazaba van beletorve/rohadva egy csavar. ez utobbi miatt is lehet a teljes csere lenne a jobb megoldas, ennel a vizmentes zaras nem garantalt a kesobbiekre sem. jo lenne tudni mas markak vezerloje jo-e a mienkre, de sehol nem talalok megerositett infot, talalgatasok miatt meg nem akarok bevasarolni. pedig pl a rover 75 kalyhak fele aron mennek mint a bmw az ebayen.
2011.01.23. 12:44
morv írta:jackson írta:
sajnos elhagyott a szerencse, nem uszta meg a nyak maradando karosodas nelkul a vizes furdot, az oxidalt reszek megpucolasa elohozott nehany megegett alkatreszt is. kell egy uj vezerloegyseg, vagy egy komplett kalyha, ez meg megmarad alkatresznek. vegul is mindene mukodik az agyan kivul, illetve az egester hazaba van beletorve/rohadva egy csavar. ez utobbi miatt is lehet a teljes csere lenne a jobb megoldas, ennel a vizmentes zaras nem garantalt a kesobbiekre sem. jo lenne tudni mas markak vezerloje jo-e a mienkre, de sehol nem talalok megerositett infot, talalgatasok miatt meg nem akarok bevasarolni. pedig pl a rover 75 kalyhak fele aron mennek mint a bmw az ebayen.
2011.01.23. 12:46
ptom írta:morv írta:jackson írta:
Van ilyen utángyártott is de ez lehet,hogy pont nem jó BMW-hez.
http://www.vatera.hu/webasto_vezerlo_ut ... 85720.html