![]() |
2016.02.03. 09:21
2016.02.03. 09:22
Papi írta:öreglala írta:Sziasztok!
Nem tudom, hova írjam, ezért itt próbálkozom: tegnap egyszerre csak elkezdett az autóm (2003 520d) gázadásra furcsa hangokat adni, nyélgázon meg durrogni (most nem tudom jobban leírni), mint a benzines rossz előgyújtásnál. Lassú gázadásnál semmi, alapjárat tökéletes. Mi a franc lehet ez? Turbó? Még valami: 520D-n hol van a kartergáz szűrő? Melyik részen keressem?
Szia,
Benzinesnél mit értesz azon, hogy nyélgázon durrogni?
(Hogy be lehessen azonosítani a hangot vagy a jelenséget...)
Köszi
Papi
2016.02.03. 09:29
dreizwanzig írta:bonyolult cserélni a touring csomagtérajtó teleszkópjait? 0 fok körül már nem marad meg az ajtó kinyitott állapotban
2016.02.03. 09:44
SvidronyA írta:dreizwanzig írta:bonyolult cserélni a touring csomagtérajtó teleszkópjait? 0 fok körül már nem marad meg az ajtó kinyitott állapotban
A célszerszámmal és tapasztalattal rendelkezőknek kb. félóra.
Szerk.: a kulcs mozzanat, hogy a teló szárát a belső végén ki/le lehessen akasztani a csapról, illetve az újét rá. A többi "csak" bontás és összeszerelés. Nekem anno bombolo (Dani) csinálta.
2016.02.03. 09:54
PeterE39 írta:SvidronyA írta:dreizwanzig írta:bonyolult cserélni a touring csomagtérajtó teleszkópjait? 0 fok körül már nem marad meg az ajtó kinyitott állapotban
A célszerszámmal és tapasztalattal rendelkezőknek kb. félóra.
Szerk.: a kulcs mozzanat, hogy a teló szárát a belső végén ki/le lehessen akasztani a csapról, illetve az újét rá. A többi "csak" bontás és összeszerelés. Nekem anno bombolo (Dani) csinálta.
Nekem meg Gallaca. Kellő rutinnal, és megfelelő (nem feltétlen gyári) szerszámmal valóban gyorsan megy.
De előtte ellenőrizd le, hogy melyik gázrugó a hibás, mert nekem például csak a hátsó üveg kis gázrugói gyengélkedtek, illetve abból is csak az egyik, de párban cseréltem.
2016.02.03. 12:40
dreizwanzig írta:bonyolult cserélni a touring csomagtérajtó teleszkópjait? 0 fok körül már nem marad meg az ajtó kinyitott állapotban
2016.02.03. 21:22
Imco írta:Ez egyből kettővel több hidraulikus touring mint amit eddig ismertem!![]()
2016.02.03. 21:26
petya1 írta:Üdv Mindenkinek!
Jól gondolom, hogy az első lökhárító széleinek precíz rögzítéséhez, ezekre a cikkszámú alkatrészekre lenne szükségem?
51118159361
51118159362
2016.02.03. 23:03
Imco írta:Ez egyből kettővel több hidraulikus touring mint amit eddig ismertem!![]()
2016.02.03. 23:40
Harper írta:Imco írta:Ez egyből kettővel több hidraulikus touring mint amit eddig ismertem!![]()
Életemben először e38-on láttam ilyet, azt se tudtam, hogy e39-ben is volt...amíg meg nem vettem
2016.02.03. 23:47
Imco írta:Harper írta:Imco írta:Ez egyből kettővel több hidraulikus touring mint amit eddig ismertem!![]()
Életemben először e38-on láttam ilyet, azt se tudtam, hogy e39-ben is volt...amíg meg nem vettem
Az nem ua. mert ugye E38 ba nincs touring. Ráadásul ha jól emléxem Admin szavaira a szedánnál valahogy a kis telókat motorosítják meg. Ott nem hidraulika rendszer van. Már ha igaz!
2016.02.03. 23:53
Imco írta:Harper írta:Imco írta:Ez egyből kettővel több hidraulikus touring mint amit eddig ismertem!![]()
Az nem ua. mert ugye E38 ba nincs touring. Ráadásul ha jól emléxem Admin szavaira a szedánnál valahogy a kis telókat motorosítják meg. Ott nem hidraulika rendszer van. Már ha igaz!
2016.02.04. 00:09
2016.02.04. 08:21
Gallaca írta:Gyakorlatilag ugyanaz a rendszer, mindkettőnél hidraulikus henger tol. Annyi a különbség, hogy E38-on az egyik teló helyett van a hidraulika, E39-en plusz egy henger. E39 sedanban a telók szárára tesznek utólag rugókat, az löki fel. Lefelé full manuál, nyomni kell. Gyári megoldásról nem tudok.
2016.02.04. 11:19
kazsemestor írta:sziasztok!
Azügyben érdeklődnék,hogy az alapjáraton lehet-e valahogy emelni?
A diagnózis az,hogy szerintem nagyon alacsony az alapjárat.
Melegen 600on áll a mutató...
Még1 plussz infó:
Másik motor van az autóban,de mindkettőnél ugyanez a szitu.
A vezérlő viszont ugyanaz...Azzal lenne valami para?
Esetleg ha chippeltetném,ott lehetne emelni szoftveresen az alapjáraton?
Vagy azt mechanika végzi?
Köszi
2016.02.04. 12:00
kazsemestor írta:kazsemestor írta:sziasztok!
Még1 plussz infó:
Köszi
Sziasztok!
Erre esetleg valami?
Tehát az alapjárati motor magától végzi a munkát vagy az ECU beszólhat neki,hogy mennyi legyen az alapjárat?
Vagy a 600 teljesen normális...
Nekem gyanús,hogy azóta van ez így,amióta M50es szívósor van fent...
2016.02.04. 13:12
kazsemestor írta:sziasztok!
Még1 plussz infó:
Köszi
2016.02.04. 23:06
2016.02.05. 11:01
2016.02.05. 14:14
Mazsidrazsi írta:Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy a tolatáskor lebillenő jobboldali visszapillantó tükör az alap felszereltség? Mert az én jószágom nem produkál ilyesmit. :/ 99es 535i.