* *
Pontos idő: 2026.04.22. 16:40

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2756 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 138  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: E60 -at vennék segitsetek:D
HozzászólásElküldve: 2013.12.08. 15:29 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 229 alkalommal
Kapott köszik: 281 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530D
Évjárata: 2002
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
jlaci74 írta:
odus írta:
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek.

Esetleg ő ? ( ha már quattro kell ... )

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/530 ... es-7471926

Szia!
Van néhány dolog, amiről nem szeretnék lemondani, ilyen a komfortülés, bluetooth, állófűtés.

Odus

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2013.12.08. 16:11 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 762 alkalommal
Kapott köszik: 1044 alkalommal
Széria kód: E61
Évjárata: 2004
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (3)
odus írta:
jlaci74 írta:
odus írta:
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek.

Szia!
Van néhány dolog, amiről nem szeretnék lemondani, ilyen a komfortülés, bluetooth, állófűtés.

Jogos...
Nem néztem meg tüzetesen, csak ez fogott meg :" Magyarországi, szervízkönyves autó..... tulajdonostól eladó. "

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.09. 11:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
odus írta:
Labi írta:
odus írta:
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek.

Azért nem mondtál le róla!? Megnézem azért ha akarod!

Ha nem nagy fáradtság, megköszönöm.

ok. megyek lassan. hívom benn vannak e már. Egy teló számot küldj nekem, mert nekem nincs meg a tied valamiért!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.09. 11:35 
E39 FAN
E39 FAN

odus írta:
jlaci74 írta:
odus írta:
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek.

Szia!

Amúgy ez sport üléses, nem komfort!! az állófűtést meg boldog boldogtalan beikszeli... na mindegy megnézem azért

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.09. 14:18 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 13 alkalommal
Kapott köszik: 6 alkalommal
Motor tipusa: 530D
Évjárata: 2006
Fiúk!

Lassan elérkezik az autóm lecserélésének az ideje. E60-ban gondolkodom, mert bár jó lenne a touring, de azt hallotam, hogy a légrugóval és annak a vezérlőjével sok gond van, ami nem olcsó mulatság. Évi 15-20 ezer km futással számolok és ezért a mostanihoz hasonlóan benzines és automata lenne a cél. Mivel lakókocsizom is, azért 525 vagy 530 az álom. DE! egyrészt nem tudom a teljesítményen kivül mi a különbség a két típus között, mert a fogyasztásuk szinte azonos, másrészt nem tudom mi az igazság abból, hogy a 2005 utáni N-es motorokkal baj van (pl. olajfogyasztás, szelepvezérlés)? Amennyiben valakinek van tapasztalata, azt szépen kérem segítsen eloszlatni a kételyeimet.
Előre is köszönöm.

Üdv: Zoli

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.09. 16:05 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 29 alkalommal
Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E91
Motor tipusa: N52B25
Évjárata: 2007
VZoltan írta:
Fiúk!

Lassan elérkezik az autóm lecserélésének az ideje. E60-ban gondolkodom, mert bár jó lenne a touring, de azt hallotam, hogy a légrugóval és annak a vezérlőjével sok gond van, ami nem olcsó mulatság. Évi 15-20 ezer km futással számolok és ezért a mostanihoz hasonlóan benzines és automata lenne a cél. Mivel lakókocsizom is, azért 525 vagy 530 az álom. DE! egyrészt nem tudom a teljesítményen kivül mi a különbség a két típus között, mert a fogyasztásuk szinte azonos, másrészt nem tudom mi az igazság abból, hogy a 2005 utáni N-es motorokkal baj van (pl. olajfogyasztás, szelepvezérlés)? Amennyiben valakinek van tapasztalata, azt szépen kérem segítsen eloszlatni a kételyeimet.
Előre is köszönöm.

Üdv: Zoli

Szia!

Az én kocsim is ezzel a motorral van szerelve (N52B25), és én is sokat görcsöltem rajta anno,de itt a fórumon sok kérdésre kapsz választ. Nekem e91 van, de a motor ugyanaz mint az e60-ban. Én csak 3800km-ert mentem vele eddig de nincs rá panaszom, és az olajat sem eszi (217ezer van benne). A szelepvezérlésről nem hallottam hogy rossz lenne, de nem is akarok vele megismerkedni :facepalm: a B30 is ugyanez a felépítés, 3literes, 258lovas. A fogyasztás tényleg nem sokkal több, ismerősnek B30 van. Nem akarok okoskodni de lehet némelyik azért eszi az olajat mert a gyártás korai időszakából származik. Sok esetben hallottam hogy 2005-ös E60-61-ben motort cseréltek gariban. De azt hiszem akár 1liter/1000km sem számított úgymond garanciális indoknak, a BMW szerint megengedett.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek csakadutch az itt látható tagok köszönték meg: VZoltan
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.09. 16:44 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Blog: Blog megtekintése (9)
csakadutch írta:
...akár 1liter/1000km sem számított úgymond garanciális indoknak, a BMW szerint megengedett.

A BMW soha nem szeret/ett semmiért felelősséget vállalni... Lehetne hosszasan sorolni.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2013.12.09. 17:34 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 2 alkalommal
Széria kód: E90
Motor tipusa: n52b25
Évjárata: 2005
VZoltan írta:
nem tudom mi az igazság abból, hogy a 2005 utáni N-es motorokkal baj van (pl. olajfogyasztás, szelepvezérlés)?

N52B25 motorral szerelt e90-em van, 142000-el vettem és most tartok 157000-nél. Az olajfogyasztása 2-3dl/1000km és eddig egy termosztát cserét kellett megejteni az autón, meg a kopó/forgó alkatrészek cseréjét(fékbetét, féktárcsa, folyadékok és gyújtógyertyák). Aki hozzáértőt eddig kérdeztem, az úgy nyilatkozott a motorról, hogy az olajfogyasztás természetes, de ezen felül sok problémára ne számítsak.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek quetz az itt látható tagok köszönték meg: VZoltan
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.09. 20:37 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
hamoriarpi írta:
csakadutch írta:
...akár 1liter/1000km sem számított úgymond garanciális indoknak, a BMW szerint megengedett.

A BMW soha nem szeret/ett semmiért felelősséget vállalni... Lehetne hosszasan sorolni.

Hálistennek, ez nem teljesen igaz. Annak idején az E12-nél garanciában cserélték a megrepedt hengerfejeket, E34-nél a Nicasilos blokkokat, E60-nál a trafókat stb...

Szerrintem Miki tudja, hogy éppen most mi az aktuális állapot.

Azonban az a helyzet, hogy csak az első tulajdonos tudja érvényesíteni a garanciát, ha márkaszervízbe hordta végig az autót. (úgy tudom)

Végiggondolva, a helyükben én sem tennék másként.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2013.12.09. 22:16 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
kzolee írta:
Azonban az a helyzet, hogy csak az első tulajdonos tudja érvényesíteni a garanciát, ha márkaszervízbe hordta végig az autót. (úgy tudom)

Meg adják az 5 év/100ekm "all inclusive" szervizcsomagot. Mindent a BMW áll? Kopó cuccokat is? Ha valaki erről tudna beszámolni...(szalonból ki vett itt autót? :( )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.10. 11:16 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 11 alkalommal
Kapott köszik: 1
kzolee írta:
hamoriarpi írta:
csakadutch írta:

Hálistennek, ez nem teljesen igaz. Annak idején az E12-nél garanciában cserélték a megrepedt hengerfejeket, E34-nél a Nicasilos blokkokat, E60-nál a trafókat stb...

Ő is hordta végig a szervizbe..... :doglotlo:

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012 ... csattanas/

A 2007 után gyártott 20d motoroknál is közismert hogy gondok vannak a lánccal,német ismerősnek el is szakadt, közben meg milyen jó mondogatni hogy ugye nem szíjas a motor ez nem szakad, szóval ez sem "előny" már. Bár ott úgy tudom voltak visszahívások, régebbi dizelekben pillangószelep potyogás ( ez szerintem konstrukciós hiba), lehetne sorolni. Ezeket nem így kellene kezelni egy prémium gyártónak. A válaszuk az sokszor ahogy a cikkben is "nincs is szó sorozatos meghibásodásról." Ismerős Passatjába (3. tulaj volt) garancia után cseréltek 4 pd elemet ingyen. De az más konszern. :facepalm: Nem lehúzni akarom a BMW-t mert nekem is van igaz benzines 8) és imádom, de speciel nekem egy szint után nem érné meg a költségeket mert van egy határ.Vezetési élmény ide vezetési élmény oda.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.10. 22:18 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
Swordfish írta:
kzolee írta:
hamoriarpi írta:
csakadutch írta:

Ő is hordta végig a szervizbe..... :doglotlo:

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012 ... csattanas/

A 2007 után gyártott 20d motoroknál is közismert hogy gondok vannak a lánccal,német ismerősnek el is szakadt, közben meg milyen jó mondogatni hogy ugye nem szíjas a motor ez nem szakad, szóval ez sem "előny" már. Bár ott úgy tudom voltak visszahívások, régebbi dizelekben pillangószelep potyogás ( ez szerintem konstrukciós hiba), lehetne sorolni. Ezeket nem így kellene kezelni egy prémium gyártónak. A válaszuk az sokszor ahogy a cikkben is "nincs is szó sorozatos meghibásodásról." Ismerős Passatjába (3. tulaj volt) garancia után cseréltek 4 pd elemet ingyen. De az más konszern. :facepalm: Nem lehúzni akarom a BMW-t mert nekem is van igaz benzines 8) és imádom, de speciel nekem egy szint után nem érné meg a költségeket mert van egy határ.Vezetési élmény ide vezetési élmény oda.

Elolvastad a cikket? Garanciaidőn túli meghibásodás.

Régebbi dízelekben pillangószelep potyogás: 120 ezrenként szívósort kell cserélni.

A gyártó jól kezeli. Amivel a gyártó nem tud mit kezdeni: a harmadik-negyedik tulaj sértődöttsége egy kétszázezerrel visszatekert órájú valaha volt prémiumautó birtoklása "okosba" szervizelésekkel, utángyártott alkatrészekkel.

Vannak bosszantó hibák, de nem ezek. Amire hamoriarpi is rávilágított, a kábeltörés, beázós panorámatető, ilyesmik. Ha elég sok láncszakadás lesz, szépen csendben megoldják majd.

Ha ennyire komolyan gondolod, hogy konstrukciós hiba, mutasd meg, Te hogyan oldottad volna meg. Vagy küldd el nekik, hátha Dr. Anisits után pont Te leszel a következő vezető motorfejlesztő.

Én szurkolok neked.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2013.12.10. 22:27 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Blog: Blog megtekintése (9)
Mi a helyzet Odus Quattrojával?

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2013.12.10. 22:49 
E39 FAN
E39 FAN

hamoriarpi írta:
Mi a helyzet Odus Quattrojával?

Megnéztem neki, de nem játékos számára.

Eleje törve volt, ezzel kezdte kezdte az eladó (Odusnak kizáró ok) ...bár eső volt és körbe nem tudtam mérni, de szépen meg volt csinálva. (bár lehet napsütésben mindent kiszúrok elsőre) ...nem komfort üléses, hanem sport (második kizáró ok) :-D ...de nagyon tipp topp belül! Tényleges a 200.000km-es futás. Kopás és karcmentes belül, szóval elég guszta volt. Szép nagyon az a fekete zongora lakk belső! A váltó nagyon szépen váltott, a motornak jó hangja volt és sehol egy nyikk, pedig nagyon rossz úton mentünk.... Egy gazdás volt állítólag. 8jihető) A fékek jók voltak, a gumik cserések. A törést leszámítva ígéretes darab lenne.....

jut eszembe: A hátsó kerék csak vmi optikai csalódás lehetett. Mellé álltam és kb ugyan akkora volt a rés....

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.10. 22:59 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 988 alkalommal
Kapott köszik: 245 alkalommal
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1997
Milyen sok mostansag a BMW-t fosolo cikk...lehet azert mert sokkal tobb fut mint Audi, Merci...igy nagyobb a mintavetel? Fene tudja...minden esetre furcsa...

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.11. 00:19 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 210 alkalommal
Kapott köszik: 353 alkalommal
Évjárata: 2000
Bummer írta:
Milyen sok mostansag a BMW-t fosolo cikk...lehet azert mert sokkal tobb fut mint Audi, Merci...igy nagyobb a mintavetel? Fene tudja...minden esetre furcsa...

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

Harom ismerettsegi kor-beli tapasztalat. Mind bmwt akart, de audi lett a vélt vagy valós fenntartási költségek miatt. Ketten azóta bánják, a harmadik menthetetlen. Ez is lehet egy ok...
Tapatalk 2-vel küldve az én LT26i-ről

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2013.12.11. 09:00 
Újonc
Újonc

Elolvastad a cikket? Garanciaidőn túli meghibásodás.

Régebbi dízelekben pillangószelep potyogás: 120 ezrenként szívósort kell cserélni.

A gyártó jól kezeli. Amivel a gyártó nem tud mit kezdeni: a harmadik-negyedik tulaj sértődöttsége egy kétszázezerrel visszatekert órájú valaha volt prémiumautó birtoklása "okosba" szervizelésekkel, utángyártott alkatrészekkel.

Vannak bosszantó hibák, de nem ezek. Amire hamoriarpi is rávilágított, a kábeltörés, beázós panorámatető, ilyesmik. Ha elég sok láncszakadás lesz, szépen csendben megoldják majd.

Ha ennyire komolyan gondolod, hogy konstrukciós hiba, mutasd meg, Te hogyan oldottad volna meg. Vagy küldd el nekik, hátha Dr. Anisits után pont Te leszel a következő vezető motorfejlesztő.

Én szurkolok neked.[/quote]

Értem az iróniát , köszönöm! :franko:
Én csak arra szeretnék rámutatni hogy egy olyan emberrel aki végig hordta a szervizbe hogyan bánt a BMW, ha szerinted ez korrekt eljárás volt akkor rendben van!!! Nem a hifi rendszer egyik hangszórója romlott el "csak" a vezérműlánc szakadt el. Garancián túli meghibásodás, hiába hordtad végig hozzánk, sajnáljuk! Amúgy a véleményem, hogy az otthoni hivatalos BMW szervizesek közül sajnos nagyon sokan szerintem nem értenek sokmindenhez, szigetelőszalag ahhoz értenek, meg kókányolni. De persze tuti van kivétel, csak én nem találkoztam vele. :cry:
Nem hoztam fel a 3-4 tulajt egy szóval sem! Csak abban az értelemben hogy a VW-nál cseréltek dolgokat gari után is. Ennyi, de nem tartom jobbnak.
"Ha elég sok láncszakadás lesz, szépen csendben megoldják majd."
Hát majd nézz körbe a 3-as szériánál mennyi lánc-os gond van, 2008-tól úgy tudom, szerintem "elég sok"
Volt olyan aki cserélte 120 ezrenként a szívósort mégis bepotyogott, De ezen is módosítottak a BMW-nél valamit nem? Faceliftnél gondoltam. vagy már korábban?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.11. 12:06 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 427 alkalommal
Kapott köszik: 479 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2005
Jól rávilágítottál a probléma lényegére. Mi sokadik tulajdonosok vagyunk. Az autó eddigi szervizelése az mára történelem, maximum beszélni tudunk róla, de megváltoztatni a történteket nem. Vagy együtt él az ember boldogan az autójával és költ rá, amikor kell, vagy használja és belebetegszik, vagy eladja. A lánc meg társai bosszantó és drága hibák, de azok az emberek akik megtudják venni újonnan ezeket az autókat, azok csak röhögnének az egészen. Úgy is mire lejár a garancia már rég eladják :wink:

A hibák javításához, meg megfelelő szerelőt kell keresni, lehetőleg nem olyat, aki hasra ütés szerűen vagy diag alapján kicseréltet 6 db porlasztót, azért mer nem jó valamelyik pumpa :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.11. 12:31 
Újonc
Újonc

nagy.matyika írta:
Jól rávilágítottál a probléma lényegére. Mi sokadik tulajdonosok vagyunk. Az autó eddigi szervizelése az mára történelem, maximum beszélni tudunk róla, de megváltoztatni a történteket nem. Vagy együtt él az ember boldogan az autójával és költ rá, amikor kell, vagy használja és belebetegszik, vagy eladja. A lánc meg társai bosszantó és drága hibák, de azok az emberek akik megtudják venni újonnan ezeket az autókat, azok csak röhögnének az egészen. Úgy is mire lejár a garancia már rég eladják :wink:

A hibák javításához, meg megfelelő szerelőt kell keresni, lehetőleg nem olyat, aki hasra ütés szerűen vagy diag alapján kicseréltet 6 db porlasztót, azért mer nem jó valamelyik pumpa :lol:

Így van, teljes mértékben igazad van én sem újonnan vettem. Csak a véleményem az hogy méltóbb bánásmódot is kaphatott volna a cikkben szereplő tulaj. Szerelő témában egyetértek veled. Nem akartam megbántani senkit meg lehúzni a márkát, csak a véleményemet írtam le. Én továbbra is imádom a benzines sor6 hangját :twisted: :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.12. 11:54 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 3 alkalommal
Kapott köszik: 17 alkalommal
Motor tipusa: M47D20
Évjárata: 2001
nagy.matyika írta:
A lánc meg társai bosszantó és drága hibák, de azok az emberek akik megtudják venni újonnan ezeket az autókat, azok csak röhögnének az egészen. Úgy is mire lejár a garancia már rég eladják :wink:

Ez igaz, de ha sok ilyen hiba lesz, akkor nem lesz vevö a használtra, mert tudja, milyen szívás vár rá. Azt a luxust meg elég kevés ember ill. cég viseli el, hogy a garancia lejárta után az autót le lehet adni a bontóban, így esetleg újonnan olyat vesz, amit használtan jobban el tud adni. Ezzel a kör pedig bezárul. Persze ez sarkítás, de remélem érthetö.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek akos51 az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2756 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 138  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]