* *
Pontos idő: 2026.04.24. 12:48

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2670 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.09. 22:06 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
dcs73 írta:
Na mauntam meg hogy nemszól a rádióm már 1 jó ideje :!: :evil: kiszettem a rohadékot , BM24 van bent oda adttam egy nagy mágusnak aki nekünk sok fajta rádiót meg mindenféle ijen dolgot megcsinál :!: Namost ezt biztosnemtudja de magadtam magamnak az eséjt :!: ha BM54 et veszek helyette az egy az egyben jó bele :?: csatik ugyan azok :?:

Milyen a csatija?kerek tüskés vagy lapos vilák?

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája: Re: Cd tár?
HozzászólásElküldve: 2008.01.09. 22:11 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

dr-bmw írta:
Sziasztok!
Lenne valakinek egy jó eladó gyári mp3-as cd tára?
Ha veszek akkor csak bele kell tenni és megy, vagy kódolgatni meg killódni is kell vele?
Előre is köszi a segítséget!

ha van benne tár akor csere szavatos és müködik minden móka nélkül.
Ha nincsbenne akkor kellenek még kábelek hozzá.Táp és jel kábel.A kábeltipusa atólfügg mivan a kocsiba MID,Navi.
A hasznaltauto.hu-n szoktak árulni zsir ujat is.

Ja és elég ha egy helyen felteszed a kérdésed!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.09. 23:22 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 2 alkalommal
admin írta:
dcs73 írta:
Na mauntam meg hogy nemszól a rádióm már 1 jó ideje :!: :evil: kiszettem a rohadékot , BM24 van bent oda adttam egy nagy mágusnak aki nekünk sok fajta rádiót meg mindenféle ijen dolgot megcsinál :!: Namost ezt biztosnemtudja de magadtam magamnak az eséjt :!: ha BM54 et veszek helyette az egy az egyben jó bele :?: csatik ugyan azok :?:

Igen az egyik felén kerek tüskés a másikfelén lapos villás, aszem a lapos villákra megy a CD-tár

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.10. 00:23 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

dcs73 írta:
admin írta:
dcs73 írta:

Igen az egyik felén kerek tüskés a másikfelén lapos villás, aszem a lapos villákra megy a CD-tár

Kép
Elméletileg a tiédbe ilyenek kelene hogy legyen a csati!Elméletileg van ilyen régi csatisba is BM54(legalábis én látam).
Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.10. 09:28 
haladó
haladó

Nekem az alsó van bent ,ez biztos ,meg azisbiztos hogy BM24 :!:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.10. 10:54 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
dr-bmw írta:
Sziasztok!
Lenne valakinek egy jó eladó gyári mp3-as cd tára?
Ha veszek akkor csak bele kell tenni és megy, vagy kódolgatni meg killódni is kell vele?

ha van benne tár akor csere szavatos és müködik minden móka nélkül.
Ha nincsbenne akkor kellenek még kábelek hozzá.Táp és jel kábel.A kábeltipusa atólfügg mivan a kocsiba MID,Navi.
A hasznaltauto.hu-n szoktak árulni zsir ujat is.

Ja és elég ha egy helyen felteszed a kérdésed!

Szia! Köszönöm a gyors választ! Azét tettem fel több helyen, hogy gondoltam hogy ki mit böngész alapon így hamarabb kapok választ, ugyanis azonnali válaszadásra kényszerítettek egy tárral kapcsolatban. Köszi mindent! Minden jó!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.12. 05:11 
Újonc
Újonc

Sziasztok!

A problémám a következő: kb 1 éve menet közben jó pár alkalommal el-elhallgatott az autóban a muzsika. Úgy vettem észre, hogy mindig valami úthibánál rázkódásnál, azután egy jó darabig nem szólt (ki be kapcsra se semmi). Szétcserélgettük, akkor a fejegységet a midet ugyanúgy szórakozott utána is. Azután nemsokra elfelejtette a baromkodást és most egy év után megint elkezdte. Miután elmegy nemsokra rá próbálgat megint szólni, mint amikor egy rádióadó nincs befogva tökéletesen, félig sisteregve idegel, azután megint jó egy darabig. Gyári erősítő van benne, 12hangszórós és sajnos a prof cd ki lett cserélve még régen egy business radióra.(amire most egy ipod van rákötve)

Elolvastam az itt leírtakat, d akkor most hogyan állapítsam meg h mi ment tönkre? Biztos h a tuner a rossz, nem lehet, hogy csak az erősítő? A gyári erősítő amúgy mennyibe kerül hozzá nagyságrendileg?

Meg mi az, hogy 1 évig nem jelentkezett a probléma?

Jah plusz amikor először elkezdett szórakozni, akkor megpróbáltuk kikötni a telefonmodult is és, akkor ritkábban ment el a hang, miután megjavult vissza lett dugva minden és 1 évig semmi tünet. (persze lehet h ez a telefonos téma csak véletlen volt)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.12. 11:40 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Hallod nem irigyellek. A bizonytalan működési állapot a legaljasabb a világon. Az a kdevencem amikor a kezembe adnak egy panelt Kínából visszahozva, hogy adott napokon, adott terhelés alatt, ha nincs meleg, de mégis pára van, akkor néha-néha a 16bites pontossága leromlik 15-re. Én terveztem, mi a baja? Hát anyád a baja... :lol:
Szóval, ha ezek alapján neked valaki ideríti a hibát... az csak Diabolica lehet :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.12. 14:38 
haladó
haladó

Lehet valahol kontakthibás. Nyomogasd össze a kábelcsatlakozókat, az segíthet.
Egyébként én is csak azt mondhatom, amit az előttem szóló: a hol jó, hol nem jó állapot a legrosszabb...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.12. 16:18 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2003
Kivitele: Sedan
ViSoR írta:
Ja. Azt hittem. Hát az én példám alapján, ne sajnálja senki akinek nincs.
Magyarán kell két 13-as komponens szett (meg egy láda). Bőrülésen nem megy át a basszus persze, azoknak kár próbálkozni, akiknek marhákat kínoztak a seggük kedvéért.

Ez közepesen erős árfekvésű, de adom hozzá a nevem és én autoHiFivel foglalkoztam pár évig elég mélyen: DLS 13-as szett
Én jövőre meghívom magam két szett :ILYEN rémre.

Sőt, a három hely van. 2 magas + 1mélyközép. Nem lehet bepasszírozni egy 3-utasat?

Hello!

Miattam szívtak a marhák rendesen, de egy 1000w-os jbl ládával, hozzátartozó erősítővel max középre tudom állítani mélyet, mert dobálja a hátam. A hátul ulők meg komplett thai massage-t kapnak...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.12. 17:33 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Ime a tökéltes példája annak amit igyekszem elkerülni. Én elég sok akusztikus zenét hallgatok valamint Mike Oldfieldot, Enigmát sőt klasszikusokat és annál kevesebb technót. Ígyhát igencsak összetörné a zenei képet, amikor a nagybőgő 1000w-al szólal meg. Ezért kell úgy összerakni, hogy az elektronikus zenének is legyen dinamikája, ehhez kell a láda, de nem szabad dominálnia! 300Watt fölé csak bohóckodás céljából érdemes menni a méllyel, inkább a kalaptartót kéne ízlésesen megbontani (akár méretezett reflexcsövekke) kihasználva a csomagtartó hangdoboz jellegét.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.12. 17:44 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 1
Széria kód: E64
Motor tipusa: 3.0i
Évjárata: 2008
Kivitele: Cabrio
GPronai írta:
Sziasztok!

A problémám a következő: kb 1 éve menet közben jó pár alkalommal el-elhallgatott az autóban a muzsika. Úgy vettem észre, hogy mindig valami úthibánál rázkódásnál, azután egy jó darabig nem szólt (ki be kapcsra se semmi). Szétcserélgettük, akkor a fejegységet a midet ugyanúgy szórakozott utána is. Azután nemsokra elfelejtette a baromkodást és most egy év után megint elkezdte. Miután elmegy nemsokra rá próbálgat megint szólni, mint amikor egy rádióadó nincs befogva tökéletesen, félig sisteregve idegel, azután megint jó egy darabig. Gyári erősítő van benne, 12hangszórós és sajnos a prof cd ki lett cserélve még régen egy business radióra.(amire most egy ipod van rákötve)

Elolvastam az itt leírtakat, d akkor most hogyan állapítsam meg h mi ment tönkre? Biztos h a tuner a rossz, nem lehet, hogy csak az erősítő? A gyári erősítő amúgy mennyibe kerül hozzá nagyságrendileg?

Jah plusz amikor először elkezdett szórakozni, akkor megpróbáltuk kikötni a telefonmodult is és, akkor ritkábban ment el a hang, miután megjavult vissza lett dugva minden és 1 évig semmi tünet. (persze lehet h ez a telefonos téma csak véletlen volt)

Szia!

Azt hittem, hogy ezzel a hibával csak én küzdök, de ezek szerint másnál is előfordul, sajnos..
Minden úthibánál ami nagyobb elmegy-visszajön a hang, de van, hogy huzamosabb ideig nem is jön vissza, vagy megy el, de már megnéztem mindent és nállam rájöttem, hogy hol van a gond!
A gyári erősítő körül kontakthibás valami, mert ha mozgatom a csatiját, akkor ugyan ezt a hibát produkálja!
Most azt nem tudom, hogy az erősítő csatija kontakthibás, esetleg elengedte a forrasztás a panelon, vagy a csatinál van megtörve valamelyik kábel, mert egyenlőre, csak a hiba diagnosztizálásáig jutottam el, de ajánlom neked is, hogy alaposan mozgasd át az erősítő környékét. Gondolom csak a hang megy el, a rádióadások között tudsz kapcsolgatni, csak olyan mintha 0-ra letekernéd a hangerőt, nállam ezt produkálta, illetve 1-1 alkatlommal, ki is kapcsolta a rádiót és vissza sem tudtam kapcsolni, de ezt ritkán csinálta.
Most ott tartok, hogy ha elmegy és nem jön vissza, akkor megállok, hátramegyek és rácsapok egy közepeset a burkolatra, ahol az erősítő van és egyből visszajön a hang :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.12. 20:31 
Újonc
Újonc

Köszi a válaszokat! Amint megint elmegy hátramegyek egy 10kilós kalapáccsal és péppé szétverek mindent. :)

Utána megírom, hogy visszajött e.

Amúgy igen rádiókat befog mindent tudok léptetni csak olyan mintha lehalkítanám nullára. Ki még nem kapcsolta a fejegységet.
Azért, ha még bárki tud ajánlani vmit, akkor várom!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.17. 20:22 
Újonc
Újonc

Sziaszotok! Nincs valakinek elfekvőben egy eladó CD tár tartó konzolja?
Érdeklene a cuccos!
Köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.17. 20:49 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

dr-bmw írta:
Sziaszotok! Nincs valakinek elfekvőben egy eladó CD tár tartó konzolja?
Érdeklene a cuccos!
Köszi!

Nem mintha nekem lenne de nemártana oda írni hogy touring vagy sedan mert nem teljesen egyforma!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.17. 21:24 
haladó
haladó

mount írta:
GPronai írta:
Sziasztok!

Szia!

Azt hittem, hogy ezzel a hibával csak én küzdök, de ezek szerint másnál is előfordul, sajnos..
Minden úthibánál ami nagyobb elmegy-visszajön a hang, de van, hogy huzamosabb ideig nem is jön vissza, vagy megy el, de már megnéztem mindent és nállam rájöttem, hogy hol van a gond!
A gyári erősítő körül kontakthibás valami, mert ha mozgatom a csatiját, akkor ugyan ezt a hibát produkálja!
Most azt nem tudom, hogy az erősítő csatija kontakthibás, esetleg elengedte a forrasztás a panelon, vagy a csatinál van megtörve valamelyik kábel, mert egyenlőre, csak a hiba diagnosztizálásáig jutottam el, de ajánlom neked is, hogy alaposan mozgasd át az erősítő környékét. Gondolom csak a hang megy el, a rádióadások között tudsz kapcsolgatni, csak olyan mintha 0-ra letekernéd a hangerőt, nállam ezt produkálta, illetve 1-1 alkatlommal, ki is kapcsolta a rádiót és vissza sem tudtam kapcsolni, de ezt ritkán csinálta.
Most ott tartok, hogy ha elmegy és nem jön vissza, akkor megállok, hátramegyek és rácsapok egy közepeset a burkolatra, ahol az erősítő van és egyből visszajön a hang :)

Na szóval a gondunk szerintem tipushibának is lehetne emlegetni :!: Ha visszanézitek a rovatot énis leírtam ugyan ezeket már régebben , én mostmár odáig jutottam hogy nekem már nemszolt hetekig :twisted: Kivettem a rádiómodult oda adttam egy elektrómüszerésznek , szétszedte és kb 30 forrasztást ujra átforrasztott és hát elég félve íromle de nekem kb 1 hete mükszik rendesen nemegy el ,lehet gödör lehet kanyar de sokszor reggel mikor kiáltam vele 1 percre melegíteni mégszolt mire felvettem a kabátomat vissza ültem akkor már nem , szal én nem álíttom hogy a tiéteknek is ez a gondja de 1 próbát megér :D persze énsemtudom mediglesz jó az enyém , lehet hogy holnaptól már kezdődik a szopizás megint " ismerve az én szerencsémet meg hogy ide ezt most leírtam nade mindegy a TAGTÁRSAKÉRT MINDENT :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.21. 12:13 
Újonc
Újonc

Sziasztok,

tegnap lettem kész a zenecucc beépítéssel, gondoltam röviden leírom, hátha valakinek hasznos lesz...
A kiinduló állapot egy gyári sztereó hifivel szerelt Bömbi, business RDS+MID kombó.
Az alapkoncepció a következő volt:
-jobb hangminőség;
-legyen CD;
-gyári középkonzol átépítés nélkül;
-minél több gyári funkció használható maradjon;
-ne költsem rá a gatyám is... :)

A fórumon olvasottakból kiindulva a hangszórócsere kevés, erősítő is kell. Mivel 13cm-es hangszórókban gondolkodtam, ezért nem baj, ha egy mélyláda alásegít a cuccnak.
Bevásárlás:
-2x Blaupunkt hangszóró szett
-Blaupunkt 4 csat. erősítő
-JBL láda
-kábelek, csatik

a gyári rádió hekkelésével kezdtem, kapcsolható aux bemenetet csináltam. Fontos volt, hogy a bemenet a hangfrekit kezelő IC előtt legyen, így a kormányról vezérelhető hangerő, sebességfüggő hangerő ill. a gyári hangszínbeállítás, balansz, fader is használható aux esetén is. A 4 kimenetet (jobb/bal elöl és hátul) az IC után közvetlenül kötöttem le. Az aux-al együtt így most 6 RCA kábel lóg ki a rádió hátuljából, de hely van mögötte így elfér.

A hangszórók gond nélkül bementek a gyári helyre, a szívás az ajtók kábelezésénél volt, de végül minden kábel helyre került. 2 pár RCA megy a csomagtartóba az erősítőhöz, úgy kötöttem, hogy a fader-el a hangszórók és a láda közötti egészséges egyensúlyt tudjam beállítani, nem szeretem ha ordít a mély.

A rendszer így már használható volt rádió, kazetta (...), és külső jelforrás hallgatására, de a CD-t nem tudtam kitalálni, hova tegyem. Eljárkáltam így egy-két hétig, de az MP3 lejátszó hangminősége nem volt megfelelő (szar volt.) Vettem egy fejegységet, aminek műszerfalszínű háttérvilágítása van, egyszerű mint a kerti csap: Pioneer DEH2900.

Majd ott ültem a kocsiban, kezemben a téglányi méretű cuccal (fél DIN méretűt nem találtam, csak DVD-t) és elgondolkodtam az élet dolgain, mikor lesz már tavasz, miért nincs műhelyem meg ilyenek. Majd leszedtem róla az előlapot, a CD-t betettem a kesztyűtartóba az előlapot meg a kormány mellé balra a kis fabetét helyére. Pont befért.

Most így áll a helyzet, a cél elérve, nem kellett semmit szétvágni, minden visszaalakítható. Ha valakinek van ötlete, hova lehetne még az előlapot tenni, akkor azt szívesen venném... :)

duc

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.21. 12:21 
Újonc
Újonc

Miért nem veszel bele egy cdtárat? Most 50-60 ezr többet ér, minhogy egy ilyen autó össze legyen "szakolva" okoságokkal. De lehet hogy én vagyok a hülye, de én úgy szeretem, ha minden gyári rajta. Egyébként jól összehoztad a dolgokat! Mennyibe fájt? És milyen lett? Az enyémben is hihetetlen gagyi a zene. Meg kell csinálnom!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.21. 19:39 
Újonc
Újonc

A hangszórókat, kábeleket mindenképpen cserélni kellett, erősítő kell, láda is, mivel csak 13-asok a szettek, ebből mély nem jön. Ezekkel kezdtem, szerintem ez amit mindenképpen cserélni/beletenni kell, ha az embernek nincs gyári professional cucc az autóban a maga összes hangszórójával, dsp-vel, mélynyomóval. Ez egy jó alap, később jöhet bele akár más műsorforrás is.

A gyári CD-tár beépítés lehetősége most is megvan, és legalább szólni is fog. Az más kérdés, hogy a jelenlegi rádióm nem vezérli, kell azt is cserélni. Ez lehet egy későbbi projekt, a jelenlegi cd nekem is szúrja a szemem...

Nem szívesen szedtem szét a kocsit én sem, de ebbe szinte "belekényszerítik" az embert ezzel az alap gyári hifivel. Be se kapcsoltam sokszor, pedig szeretek zenét hallgatni...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.21. 19:44 
Törzsvendég
Törzsvendég

duc írta:
A hangszórókat, kábeleket mindenképpen cserélni kellett, erősítő kell, láda is, mivel csak 13-asok a szettek, ebből mély nem jön. Ezekkel kezdtem, szerintem ez amit mindenképpen cserélni/beletenni kell, ha az embernek nincs gyári professional cucc az autóban a maga összes hangszórójával, dsp-vel, mélynyomóval. Ez egy jó alap, később jöhet bele akár más műsorforrás is.

A gyári CD-tár beépítés lehetősége most is megvan, és legalább szólni is fog. Az más kérdés, hogy a jelenlegi rádióm nem vezérli, kell azt is cserélni. Ez lehet egy későbbi projekt, a jelenlegi cd nekem is szúrja a szemem...

Nem szívesen szedtem szét a kocsit én sem, de ebbe szinte "belekényszerítik" az embert ezzel az alap gyári hifivel. Be se kapcsoltam sokszor, pedig szeretek zenét hallgatni...

Képeket nem raksz fel? Szerintem többünket érdekelne a folyamat és a végeredmény is!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2670 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 134  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]