* *
Pontos idő: 2026.04.20. 01:57

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 639 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gyorsulási adatok
HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 12:34 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 5 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52B28TU
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
lepke írta:
simi64 írta:
MPowerPH írta:
egy 28i körbeveri a 30D-t,

Próbáltad?
Amit feltöltöttél a Youtubera, azt egy 30D is tudja! (csak fele ennyi fordulaton :facepalm: )

Helo

Kép

28i 0-100 9sec :facepalm: :lol: ,ja,ha 4.-ben rajtol..... :roll:

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 12:45 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 14 alkalommal
Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E36
Motor tipusa: M52B25
Évjárata: 1997
528i RHD írta:
lepke írta:
simi64 írta:
MPowerPH írta:

Próbáltad?
Amit feltöltöttél a Youtubera, azt egy 30D is tudja! (csak fele ennyi fordulaton :facepalm: )

Helo

Kép

Hát, automata :D
Az enyémnek is ennyi és csak 1420 kg igaz 23...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 12:58 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
528i RHD írta:
lepke írta:
simi64 írta:
MPowerPH írta:

Próbáltad?

Helo

Kép

Helo
Még mielőtt szörnyülködsz VÉGIG kellene nézni az adatokat
Automata váltóra vonatkozik mind a kettőnél

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 13:34 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003
lepke írta:
528i RHD írta:
lepke írta:
simi64 írta:
MPowerPH írta:

Próbáltad?

Helo

Kép

Helo

Ott van hogy 5 sebességes kézi a 30d. :D

A 28i manuál 7.5 az automata 7.6.
Ezt azért is hiszem el,mivel a 28i épphogy lemearad a 35i-től 0-100-on,ami 6.9.
A 30d 7.8 man. 8.0 automata.
Egy kis programozás után az enyémen 6.63-at mértünk,de az se baj,ha a gyárit hozza 275.000km-nél,annak is örülök.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 14:05 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
Kivitele: Touring
Az automata 28i nagyon lomha, tuti nem 1 tizeddel lassabb mint a kézi.
Nincs most kéznél az autó kézikönyve, de a végén írják az egyes modellek adatait. Az automata 30d jobban gyorsul az automata 28i-nél.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 14:17 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 23 alkalommal
Motor tipusa: M54B30
Évjárata: 2002
tibi666 írta:
Az automata 28i nagyon lomha, tuti nem 1 tizeddel lassabb mint a kézi.

hali
528i 7.5 (man) / 8.8 (aut) 1995?2000
530d 8.1 (man) / 8.4 (aut) 1998?2000
530d 7.8 (man) / 8.0 (aut) 2000?2003
úgy tűnik papírforma szerint, hogy kézi váltóval jobb lenne a 28i

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 14:30 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
MPowerPH írta:
tibi666 írta:
LeviM5 írta:
528i RHD írta:
Summe-summárum,jó az E39,de otthon csak nagyobb motorral venném,minimum 30i,és,bár nem kedvelem a BMW V8-ait,megzúgatnék egy manuális 40i-t.......... :oops: :roll:

Érdekes amiket írtál. Lesz aki majd leáll vitatkozni. :D
De a 28i valóban engem is meglepett mikor próbáltam. 4000 felett lodul meg alatt nem sok minden történik. A 30d az ideális választás szerintem (is) mert nyomatékos és keveset eszik.
A 40i-t viszont én nem értem miért veszik meg. Ugyan annyit eszik mint az M5, fenntartani sem több és plusz 120 lóerő, meg sperr, ///MTechnik, Sport gomb, stb... Max annak jó aki touringot szeretne, V8-ban.

Közútra szerintem elég a 30d, legalábbis Magyarországon. Az autobahn-ra kevés, de egyébként bőven elég, és keveset eszik. Még 4 emberrel, tetőig pakolva is bőven elég ereje van egy-egy teherautósor végigelőzéséhez. Ennél erősebb csak fanatizmus végett kellhet, amit én csodálok, de a fenntartása nem átlagembernek való.

Ebből megint benzin vs. diesel vita lesz... :mrgreen: De egy 28i körbeveri a 30D-t, ha a usernek versenyezni támad kedve. Nyomatékot olyankor megsütheted, abban a tartományban az a görbe már a béka segge alatt van. Én most 5 személlyel, fullra megpakolva mentem nem rég 1500km-et, nem autópályán, hanem többségében hegyi utakon. Azt elmondhatom, hogy kevés az a 204 ló erre a súlyra, emelkedőkön bizony használni kellett az alacsonyabb fokozatokat, és 120-nál is kellett a 3-as, ha előzni akartam. Ide az M54 30i is kevés lenne. De két hét alatt 4365km-et hajtottam az autóba, összesen 346l benzint használtam el ez alatt.(kútnál mindig fullra, aztán írtam mennyit tankoltam bele) Ez annyit tesz, hogy kijött egy kellemes 7.9l-es átlag. Board szerint nem tom mennyi, mert nem volt sem fogyasztásmérőm, sem km órám a végére. :lol:
A 30D meg hiába eszik olyan jól, ha közben motorikusan nem olyan stabil, mint a benzinesek. Ismerősöm egy E46 30D coupe -val jött haza a brittektől, és útközben megadta magát az autó. Tréleren jött haza. Nem elég, hogy a turbo -t cserélni kell, de előtte 1 hónappal már a üzemanyag szivattyút is cserélni kellett. Ez így majdnem 300.000Ft, a trélert is beleszámolva.
Nekem a 28i -n még nem kellett magához a motorhoz nyúlni. Olajat, gyertyákat, szűrőket kellett cserélni, és csókolom. Nincs olajfogyás, egy deci sem. Soha nem hagyott cserben, és nem is hallottam olyanról, hogy egy benzines sor 6 valaha is lerobbant volna. Szóval, tegyük fel a 30D ugyan ezt az utat amit megjártam 6,5l-es fogyival abszolválja, tehát 100 km-en kerekítve 1.5l-el kevesebbet eszik. Kerekítve ez 65l üzemanyag, ami kb. 29.000 Ft. Magyarul azt a 300k-s összeget, amit az ismi ráköltött azért, mert diesel, 43.000km után fogja ledolgozni.
Megéri? :nyelves: Nem beszélve az égésről ott az út mellett. Traktor coupe a tréleren, nem szép látvány, főleg nem BMW-ből.
Az, hogy alacsony fordulaton nem használható egy 28i meg badarság. Én ált. 2000 fölé nem pörgetem, ha normálisan közlekedek. Sőt, 5. -ből ki sem szedem 50-ig kb.

Hogy on is legyen, motoroptimalizálás után ezt tudja a sajátom. Barátom ült mellettem stopperrel. :lol: Sajnos az eredeti állapotáról nincs videom, pedig érdekes lett volna az összehasonlítás. Én úgy kértem, hogy inkább alacsonyabb fordulaton harapjon, így a végsebességem biztosan kicsit gyengébb lett. Ellenben padon a görbém szépen kisimult.

Amit írtál rendben van.
50km/h-val haladhatsz tökéletesen és harmonikusan, rángatás mentesen. De ha trepnire léped, semmi nem fog történni sokáig.
Amelyik 30d meg stabil motorikusan, az dönti az elméletedet.
Az én ismerősöm meg megjárta a sivatagot Tunéziában egy versenyen egy X5 30d-vel hozzá kell tennem széria gumik, meg minden és egy izzító relé hibát olvastak ki mikor hazaértek, lábon ment, lábon jött. Se turbó, se magasnyomású, se defekt.
Tréler megint nagy szopás. Ha van türelmed és ismeretséged, akár fele áron hazakerülhet a kocsi bárhonnét. Ha barátod van, akár üzemanyag költségbe is.
Én lerobbantam benzines sor hattal. Vízszivattyú lett csapágyas, ledobta a szíjat, nem volt töltés és szamovár lett.
Akik meg amíg lehetett fél áron vették eddig az üzemanyagot, már réges-rég nullára futtatták a számtani elméletedet.
Ha úgy tűnik beléd akarok veszni, ne hidd, őszintén örülök hogy szereted a BMW-det, annak pedig még jobban hogy minden téren elégedett vagy vele.
Csak mindenki másképp látja a dolgokról a lényeget.
Ja: nekem is van fent kép a repülős topicban 220km/h-ról. Akkor ahhoz képest jól megy a 204 ló?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 14:56 
haladó
haladó

Adott köszi: 34 alkalommal
Kapott köszik: 34 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 30d
Az automata 28i nagyon lomha,

Ezzel egyetértek! Amikor egyik klubtárssal kipróbáltunk egy 528iA-t (sok jót hallottunk róla és kíváncsiak voltuk), nekem hatalmas csalódás volt az E34 525i manuál gang után. Ezzel senkit nem kívánok cinkelni, tényeket közlök amik velem történtek! Ettől természetesen egy pillanatra sem gondolom, hogy a 28i ne lenne egy kiváló kocsi és vérbeli BMW!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 17:59 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
LeviM5 írta:
A 40i-t viszont én nem értem miért veszik meg. Ugyan annyit eszik mint az M5, fenntartani sem több és plusz 120 lóerő, meg sperr, ///MTechnik, Sport gomb, stb... Max annak jó aki touringot szeretne, V8-ban.

A 40i-t azért veszik, mert Millió párszáz, az M5 meg 4 millió.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 18:03 
E39 FAN
E39 FAN

Én csak azt nem értem, honnan szedtetek ennyiféle különböző gyorsulási adatot :shock:
A faceliftes 530D nem 410 Nm?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 18:35 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525iA
Kivitele: Touring
simi64 írta:
Én csak azt nem értem, honnan szedtetek ennyiféle különböző gyorsulási adatot :shock:

A SAki kolléga által leírtak stimmelnek, azok a hivatalos gyári adatok. :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 18:50 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003
tibi666 írta:
simi64 írta:

A SAki kolléga által leírtak stimmelnek, azok a hivatalos gyári adatok. :wink:

Csak a 28i automatát írtam el,akkor ezek szerint rossz forrásból loptam. :D
A 30d-ből pedig csak az erősebbiket írtam le,az is stimmel.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 20:12 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 5 alkalommal
Motor tipusa: M52B28TU
Évjárata: 1999
lepke írta:
528i RHD írta:
lepke írta:
simi64 írta:
MPowerPH írta:

Próbáltad?

Helo

Kép

Helo

Láttam,az enyém manuális,az automatához karesz a 28i,a 30i-t is csak kézivel,a 4.4-nek már elnézem az ajtómatát.
Azt akartam kihozni belőle,hogy kb 4x annyiba került a srác 30dezsője,1-2literrel kér kevesebbet,egyébként az is manuális váltós,és mégis inkább nem megy,410nyúton ide-oda,rossz bót volt.Meg szennyez is mint állat,ennyi.
Én már nem annyira szoktam szörnyülködni,és akkor sem a dízelen. :franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.22. 23:37 
haladó
haladó

Adott köszi: 13 alkalommal
Kapott köszik: 4 alkalommal
Széria kód: E92
Motor tipusa: M57TU2D30
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
bmw520ds írta:
MPowerPH írta:
tibi666 írta:
LeviM5 írta:
528i RHD írta:
Summe-summárum,jó az E39,de otthon csak nagyobb motorral venném,minimum 30i,és,bár nem kedvelem a BMW V8-ait,megzúgatnék egy manuális 40i-t.......... :oops: :roll:

De a 28i valóban engem is meglepett mikor próbáltam. 4000 felett lodul meg alatt nem sok minden történik. A 30d az ideális választás szerintem (is) mert nyomatékos és keveset eszik.

Közútra szerintem elég a 30d, legalábbis Magyarországon. Az autobahn-ra kevés, de egyébként bőven elég, és keveset eszik. Még 4 emberrel, tetőig pakolva is bőven elég ereje van egy-egy teherautósor végigelőzéséhez. Ennél erősebb csak fanatizmus végett kellhet, amit én csodálok, de a fenntartása nem átlagembernek való.

Ebből megint benzin vs. diesel vita lesz... :mrgreen: De egy 28i körbeveri a 30D-t, ha a usernek versenyezni támad kedve. Nyomatékot olyankor megsütheted, abban a tartományban az a görbe már a béka segge alatt van. Én most 5 személlyel, fullra megpakolva mentem nem rég 1500km-et, nem autópályán, hanem többségében hegyi utakon. Azt elmondhatom, hogy kevés az a 204 ló erre a súlyra, emelkedőkön bizony használni kellett az alacsonyabb fokozatokat, és 120-nál is kellett a 3-as, ha előzni akartam. Ide az M54 30i is kevés lenne. De két hét alatt 4365km-et hajtottam az autóba, összesen 346l benzint használtam el ez alatt.(kútnál mindig fullra, aztán írtam mennyit tankoltam bele) Ez annyit tesz, hogy kijött egy kellemes 7.9l-es átlag. Board szerint nem tom mennyi, mert nem volt sem fogyasztásmérőm, sem km órám a végére. :lol:
A 30D meg hiába eszik olyan jól, ha közben motorikusan nem olyan stabil, mint a benzinesek. Ismerősöm egy E46 30D coupe -val jött haza a brittektől, és útközben megadta magát az autó. Tréleren jött haza. Nem elég, hogy a turbo -t cserélni kell, de előtte 1 hónappal már a üzemanyag szivattyút is cserélni kellett. Ez így majdnem 300.000Ft, a trélert is beleszámolva.
Nekem a 28i -n még nem kellett magához a motorhoz nyúlni. Olajat, gyertyákat, szűrőket kellett cserélni, és csókolom. Nincs olajfogyás, egy deci sem. Soha nem hagyott cserben, és nem is hallottam olyanról, hogy egy benzines sor 6 valaha is lerobbant volna. Szóval, tegyük fel a 30D ugyan ezt az utat amit megjártam 6,5l-es fogyival abszolválja, tehát 100 km-en kerekítve 1.5l-el kevesebbet eszik. Kerekítve ez 65l üzemanyag, ami kb. 29.000 Ft. Magyarul azt a 300k-s összeget, amit az ismi ráköltött azért, mert diesel, 43.000km után fogja ledolgozni.
Megéri? :nyelves: Nem beszélve az égésről ott az út mellett. Traktor coupe a tréleren, nem szép látvány, főleg nem BMW-ből.
Az, hogy alacsony fordulaton nem használható egy 28i meg badarság. Én ált. 2000 fölé nem pörgetem, ha normálisan közlekedek. Sőt, 5. -ből ki sem szedem 50-ig kb.

Hogy on is legyen, motoroptimalizálás után ezt tudja a sajátom. Barátom ült mellettem stopperrel. :lol: Sajnos az eredeti állapotáról nincs videom, pedig érdekes lett volna az összehasonlítás. Én úgy kértem, hogy inkább alacsonyabb fordulaton harapjon, így a végsebességem biztosan kicsit gyengébb lett. Ellenben padon a görbém szépen kisimult.

Amit írtál rendben van.
50km/h-val haladhatsz tökéletesen és harmonikusan, rángatás mentesen. De ha trepnire léped, semmi nem fog történni sokáig.
Az én ismerősöm meg megjárta a sivatagot Tunéziában egy versenyen egy X5 30d-vel hozzá kell tennem széria gumik, meg minden és egy izzító relé hibát olvastak ki mikor hazaértek, lábon ment, lábon jött. Se turbó, se magasnyomású, se defekt.
Tréler megint nagy szopás. Ha van türelmed és ismeretséged, akár fele áron hazakerülhet a kocsi bárhonnét. Ha barátod van, akár üzemanyag költségbe is.
Én lerobbantam benzines sor hattal. Vízszivattyú lett csapágyas, ledobta a szíjat, nem volt töltés és szamovár lett.
Akik meg amíg lehetett fél áron vették eddig az üzemanyagot, már réges-rég nullára futtatták a számtani elméletedet.
Ha úgy tűnik beléd akarok veszni, ne hidd, őszintén örülök hogy szereted a BMW-det, annak pedig még jobban hogy minden téren elégedett vagy vele.
Ja: nekem is van fent kép a repülős topicban 220km/h-ról. Akkor ahhoz képest jól megy a 204 ló?

És meddig imádkoztál, amíg elérted az általad fényképezett sebességet? :facepalm: Mire felérsz 200-ra, én már kiszállok az autóból, és radlert iszok. Már bocsánat, de egy 20D-t kár összehasonlítani egy benzines sor 6-al. Nem ugyan az a kategória. 20D a nagypapának, a sor 6 meg a fiatalnak. Én sem hasonlítom a V8-hoz a sajátomat, mert szintén nem egy kategória, és szintén nem illik egy lapon említeni őket. A vízszivattyú nem közvetlen a motor tartozéka, minden típusban megeshet. Én magáról a motorról beszéltem. Ha most elkezdeném sorolni, hogy nekem mi romlott el az autón a motort leszámítva, akkor még reggel is körmölnék. :lol:

Egyébként a gyorsulási adatokat kiírtam, stopperrel ezek lettek lekattintva. 100-ra azért jobb az érték, mert az auto váltós induláshoz hasonlóan ugrasztottam a gépet.(nem tudom hogy hívjátok) Az auto váltós 28i-t kár idehozni, az egy piszok lomha valami.
A 204 ló úgy jött ki, hogy anno elvittem motor optimalizálásra, ahol padon szépen beállították. A fogyasztáson látszik meg inkább, mert úgy kértem.
Az hogy úgy megy mint a 20i 2000RPM alatt, megint cáfolom. A gyári görbék, és a módosított görbék alapján annyi nyomatékom van 1600RPM körül, mint a 20i-nek 3500RPM-en.

A féláron vett ukrán, meg isten tudja milyen üzemanyagról meg annyit, hogy egy nagynyomású dieselben olyan szépen elrendezi a porlasztókat, hogy utána kétszer meggondolod, mit öntesz a tankba. Sokszor a magyar gázolaj minősége is csapnivaló. Ezt onnan tudom, hogy már van tapasztalatom 320CDI-vel, és 3.0TDi -vel is a rossz minőségű gázolaj káros hatásairól.

Írta valaki, hogy ezt egy 30D is simán tudja. Akkor lássuk. :lol: Ez azért lassabb 190-ig nézve. (mikor az M6 épült, akkor lehetett gyorsulgatni éjszakánként. Akkor mi kipróbáltuk, és nagyon nem az jött le, hogy ugyan ezt tudja. Na meg a gyári adat szerint sem képes rá. )

Ettől függetlenül én keveslem ezt a teljesítményt, főleg megpakolva nem nem vagyok elégedett. Nem mondom, hogy erősebb kell, inkább azt mondom, hogy egy 200kg-al könnyebb kell. És akkor a kanyarokban is egyből lehet vitézkedni.

más:

Ma hazafelé a céges A6 4.2FSI-vel az M6-on találkoztam egy 535D-vel... 150 -el csordogáltam, előztem egy buszt, és 3 autót. Ez meg beleesett a seggembe, és villogott mint egy őrült. Ilyenre nagyon be tudok pöccenni. Megelőztem a sort, félre álltam. Akkor láttam, hogy csak egy trakesz, nyomtam is egy sport gombot. Ő is vette a lapot, taposta. Az a 35D motor nem semmi, vagy csak a quattro sokat kivesz a teljesítményből, nem tudom. Detto ugyan azt futottuk, 220-tól kezdtem feljönni, 255 körül értem mellé. Ekkor leszálltam a gázról, megvolt a heti adag ebből is. Talán itt kezdett elfogyni, valszeg 200 fölött már nem olyan hatékony. Alatta viszont elmebeteg. Ha tippelni kellett volna, akkor azt mondom, simán otthagyom már az elején. Most vagy az Audi nagyon szar, vagy a BMW k*rva jó. Az adatok alapján simán meg kellett volna kajálnom, ez tuti.
Hiába volt +64 lovam, ott volt a +250kg többlet, meg a quattro, ami sokat leszív a hajtás oldalon, és ami azért jó is tud lenni. Állórajtnál nem kérdez.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MPowerPH 2012.04.23. 00:21-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.23. 00:18 
E39 FAN
E39 FAN

MPowerPH írta:
Detto ugyan azt futottuk, 220-tól kezdtem feljönni, 255 körül értem mellé.

Némi ellentmondást vélek felfedezni a két állítás között :roll:

MPowerPH írta:
Most vagy az Audi nagyon szar,
-ez is igaz,

MPowerPH írta:
vagy a BMW k*rva jó.
-és ez is :!:

MPowerPH írta:
De egy 28i körbeveri a 30D-t,
-erre meg még aludjál egyet, és holnap fogalmazd meg még egyszer! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.23. 00:28 
haladó
haladó

simi64 írta:
MPowerPH írta:
Detto ugyan azt futottuk, 220-tól kezdtem feljönni, 255 körül értem mellé.

Némi ellentmondást vélek felfedezni a két állítás között :roll:

MPowerPH írta:
Most vagy az Audi nagyon szar,
-ez is igaz,

MPowerPH írta:
vagy a BMW k*rva jó.
-és ez is :!:

MPowerPH írta:
De egy 28i körbeveri a 30D-t,
-erre meg még aludjál egyet, és holnap fogalmazd meg még egyszer! :D

Nincs itt ellentmondás, 200-ig ugyan azt futottuk. Egyszerűen 200 fölött kijött a V8 ereje(350 paci), bár én azt vártam előbb jelentkezik.

A 30D -t továbbra is fenntartom, nem elég gyors egy 28i-hez képest, se a gyári adatok alapján, se sehogyan. Bármikor odaállok egy olyan mellé, és 60-ról indulva 200-ig garantálom a min. egy autóhosszt.(anno annyit vertem a 30D-s kollegára is)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.23. 00:51 
E39 FAN
E39 FAN

MPowerPH írta:
A 30D -t továbbra is fenntartom, nem elég gyors egy 28i-hez képest, se a gyári adatok alapján, se sehogyan. Bármikor odaállok egy olyan mellé, és 60-ról indulva 200-ig garantálom a min. egy autóhosszt.(anno annyit vertem a 30D-s kollegára is)

Legyünk igazságosak, és automatát automatával hasonlítsunk össze :!:
Gyári adatok alapján is majdnem egy mp-cel jobb a dízel!
Vezettem már én is olyan 30D-t, ami olyan gyenge volt, mint a harmat. Még a Tádé is megbüntette. (persze azzal nem volt rendbe minden)
Egy hibátlan faceliftes 30D-t nem érsz utol. Még a manuálissal sem szerintem. (vagy csak úgy, mint ahogy azt tetted ma is az 0000-val :!:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.23. 10:06 
haladó
haladó

simi64 írta:
MPowerPH írta:

Legyünk igazságosak, és automatát automatával hasonlítsunk össze :!:
Gyári adatok alapján is majdnem egy mp-cel jobb a dízel!
Vezettem már én is olyan 30D-t, ami olyan gyenge volt, mint a harmat. Még a Tádé is megbüntette. (persze azzal nem volt rendbe minden)
Egy hibátlan faceliftes 30D-t nem érsz utol. Még a manuálissal sem szerintem. (vagy csak úgy, mint ahogy azt tetted ma is az 0000-val :!:

Az automata 28i -t egy manual reggelire megeszi. De bekockáztatom, egy manual 20i tudja tartani vele a lépést. Sőt, Te a TDS-el is bevered. Azért az nem játszik. Főleg, hogy még a fogyasztása is jóval magasabb a mellett, hogy piszok lomha. Én manual 530D ellen mentem, és az ellen garantálom az egy autóhosszt, legalább. 8) Továbbra is mondom, gyári adatok alapján is erősebb a 28i a manual 30D-nél még mindig! Súlyban van 100kg többlete, és maximum ugyan annyi lóerő. Nem értem mi alapján lenne gyorsabb?! Nyomatékot felejtsed el ilyenkor, az a görbe ebben a tartományban meredeken zuhan lefelé. Tehát gyári adat 1-0, lóerő 2-1, súly 3-1. E szerint is, bár sántít sok minden. A 28i csak 1520kg, és 160-ra elég kb. 15s. De van több hiba is. Tehát, mi alapján állítod? :mrgreen: Mert sehol nem látom amit írsz.
528-as még a 330XD-t is megütötte.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.23. 10:45 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
A 40i-t viszont én nem értem miért veszik meg. Ugyan annyit eszik mint az M5, fenntartani sem több és plusz 120 lóerő, meg sperr, ///MTechnik, Sport gomb, stb... Max annak jó aki touringot szeretne, V8-ban.[/quote]

Közútra szerintem elég a 30d, legalábbis Magyarországon. Az autobahn-ra kevés, de egyébként bőven elég, és keveset eszik. Még 4 emberrel, tetőig pakolva is bőven elég ereje van egy-egy teherautósor végigelőzéséhez. Ennél erősebb csak fanatizmus végett kellhet, amit én csodálok, de a fenntartása nem átlagembernek való.[/quote]

Hogy on is legyen, motoroptimalizálás után ezt tudja a sajátom. Barátom ült mellettem stopperrel. :lol: Sajnos az eredeti állapotáról nincs videom, pedig érdekes lett volna az összehasonlítás. Én úgy kértem, hogy inkább alacsonyabb fordulaton harapjon, így a végsebességem biztosan kicsit gyengébb lett. Ellenben padon a görbém szépen kisimult.[/quote]
Amit írtál rendben van.
Ja: nekem is van fent kép a repülős topicban 220km/h-ról. Akkor ahhoz képest jól megy a 204 ló?[/quote]

És meddig imádkoztál, amíg elérted az általad fényképezett sebességet? :facepalm: Mire felérsz 200-ra, én már kiszállok az autóból, és radlert iszok. Már bocsánat, de egy 20D-t kár összehasonlítani egy benzines sor 6-al. Nem ugyan az a kategória. 20D a nagypapának, a sor 6 meg a fiatalnak. Én sem hasonlítom a V8-hoz a sajátomat, mert szintén nem egy kategória, és szintén nem illik egy lapon említeni őket. A vízszivattyú nem közvetlen a motor tartozéka, minden típusban megeshet. Én magáról a motorról beszéltem. Ha most elkezdeném sorolni, hogy nekem mi romlott el az autón a motort leszámítva, akkor még reggel is körmölnék. :lol:

Egyébként a gyorsulási adatokat kiírtam, stopperrel ezek lettek lekattintva. 100-ra azért jobb az érték, mert az auto váltós induláshoz hasonlóan ugrasztottam a gépet.(nem tudom hogy hívjátok) Az auto váltós 28i-t kár idehozni, az egy piszok lomha valami.
A 204 ló úgy jött ki, hogy anno elvittem motor optimalizálásra, ahol padon szépen beállították. A fogyasztáson látszik meg inkább, mert úgy kértem.
Az hogy úgy megy mint a 20i 2000RPM alatt, megint cáfolom. A gyári görbék, és a módosított görbék alapján annyi nyomatékom van 1600RPM körül, mint a 20i-nek 3500RPM-en.

A féláron vett ukrán, meg isten tudja milyen üzemanyagról meg annyit, hogy egy nagynyomású dieselben olyan szépen elrendezi a porlasztókat, hogy utána kétszer meggondolod, mit öntesz a tankba. Sokszor a magyar gázolaj minősége is csapnivaló. Ezt onnan tudom, hogy már van tapasztalatom 320CDI-vel, és 3.0TDi -vel is a rossz minőségű gázolaj káros hatásairól.

Írta valaki, hogy ezt egy 30D is simán tudja. Akkor lássuk. :lol: Ez azért lassabb 190-ig nézve. (mikor az M6 épült, akkor lehetett gyorsulgatni éjszakánként. Akkor mi kipróbáltuk, és nagyon nem az jött le, hogy ugyan ezt tudja. Na meg a gyári adat szerint sem képes rá. )

Ettől függetlenül én keveslem ezt a teljesítményt, főleg megpakolva nem nem vagyok elégedett. Nem mondom, hogy erősebb kell, inkább azt mondom, hogy egy 200kg-al könnyebb kell. És akkor a kanyarokban is egyből lehet vitézkedni.

más:

Ma hazafelé a céges A6 4.2FSI-vel az M6-on találkoztam egy 535D-vel... 150 -el csordogáltam, előztem egy buszt, és 3 autót. Ez meg beleesett a seggembe, és villogott mint egy őrült. Ilyenre nagyon be tudok pöccenni. Megelőztem a sort, félre álltam. Akkor láttam, hogy csak egy trakesz, nyomtam is egy sport gombot. Ő is vette a lapot, taposta. Az a 35D motor nem semmi, vagy csak a quattro sokat kivesz a teljesítményből, nem tudom. Detto ugyan azt futottuk, 220-tól kezdtem feljönni, 255 körül értem mellé. Ekkor leszálltam a gázról, megvolt a heti adag ebből is. Talán itt kezdett elfogyni, valszeg 200 fölött már nem olyan hatékony. Alatta viszont elmebeteg. Ha tippelni kellett volna, akkor azt mondom, simán otthagyom már az elején. Most vagy az Audi nagyon szar, vagy a BMW k*rva jó. Az adatok alapján simán meg kellett volna kajálnom, ez tuti.
Hiába volt +64 lovam, ott volt a +250kg többlet, meg a quattro, ami sokat leszív a hajtás oldalon, és ami azért jó is tud lenni. Állórajtnál nem kérdez.[/quote]
Nem látod a mondanivalóm lényegét.
A fényképem amit mutat, meg a valóság közt van jó pár km eltérés GPS szerint. Szerinted a te kocsid órája pontos? Mert szerintem biztos hogy nem! Ezért céloztam a fényképre. Szerinted mit ér a fél-egy másodperces gyorsulási adat különbség amit a prospektusban írtak? Valós körülmények között mennyivel érsz előbb oda mint egy jó 30d? Egyet fékezel és ott tol hátulról. Aztán ugrasz két autót, majd megint ott villogtat. Autópályán forgalom nélkül még hiszem is nem is, de egy főúton egy határozott sofőr körberöhög egy normális dízellel téged, erre mérget vehetsz! Mert már 30i-hez hasonlítottad magad...Nem volt nagy cselekedet amit tettél, én E34tds touringgal szívattam 320cdi E Mercit. 143 lóerővel. Hozzáteszem, nem azért mert annyira erős voltam.
Én egyszer vezettem E36 28i coupét, amit vártam tőle, ahhoz mérten egy vicc volt. Ahhoz hogy menjen csúnyán állni kell a gázon, de akkor meg ne gyere 7-8 literes átlagfogyikkal, mert valamit-valamiért, az így pedig sántít! Full tankkal, full terhelésekkel addig versenyezz amíg egy 30d kiürül! Na az majd megmutatja miről írsz és hova jutott a versenyetek eredménye, mind időben, mind megetet távolságban! Gyanítom hogy nem nyersz!
Megint visszatérek, volt sor hatos E39 23i ami hengerfejes lett menet közben és megállt.
Miért erőlteted ezt a fedhetetlenséget ennyire? Jó a sor hat, szeretni való motor, szép a hangja, stramm, bizonyított, elismert, de ott sem minden hibátlan, ott is vannak csúnya és kellemetlen útszéli kalandok. De ma már valamiért egyre inkább félre teszi a gyár sajnos.
Ez a traktoros duma meg a tudatlanságodat és a rosszindulatodat tükrözi. Szerinted minden dízel motorral szerelt BMW egy szarrakás? Mind füstöl? Mind olyan, hogy szervizkocsival indul az ország túloldalára?
A féláron vett üzemanyagokkal nem vagy képben...
Azt régen úgy lehetett megoldani, hogy az alany nem tankolta a kapott pénzéért tele a járművet, buszát, hajóját, mozdonyát, kis áru szállítóját, hanem egy fém üzemanyag kannába ment egy része, amin fél áron tovább adott. Kijött a meghatározott fogyasztási előírásból, a megtakarítását pedig a javára fektette. Jól járt mindenki. Ez ma már nem megy. Ezért írtam, fényévekkel vagy lemaradva a matekod terén. Nem Ukrán gázolaj, nem pancsolt szar, hanem Mol, Shell, OMV, vagy a fene tudja ki-hol szerződött. Manapság, meg van mit visszaigényelni az üzemanyagból legálisan. Úgy hogy ezt hagyd inkább...Nem jött be!
A nyomaték tudod hol mutatkozik meg egyáltalán?
Rakd be 4. fokozatba a vasat, 80-120 km/h ! Na ott.
A 28i ezt teszi= 8.2 s alatt.
A gyengébbik 30d= 7.2 s alatt.
Az erősebbik 30d= 6.9 s alatt.
Na ez a nyomaték. Erre írtam, tedd be 5.-be, haladj és trepnizd le. Onnét megint csak előbb felgyorsul a 30d mint te. Visszakapcsolás nélkül, türelemmel. :D
A 0-1000m megtételéhez szükséges időt pedig az alábbi értékekben határozta meg a gyár:
528i
Man 28.2s
Aut 29.4s
30d 184Hp
Man 28.8s
Aut 29.6s
30d 193Hp
Man 28.5s
Aut 29.2s

Természetesen van átlagfogyasztásra vonatkozó adat is:
28i
Man Országút 7.2l/100km Város 13.6 l/100km Átlag 9.5 l/100km
Aut 7.6 15.6 10.5

30d 184Hp
Man 5.7 9.8 7.2
Aut 6.4 11.7 8.3

30d 193 Hp
Man 5.6 9.7 7.1
Aut 6.3 11.8 8.3

Ezek gyári prospektus adatok. Semmitmondóak. Tájékoztató jellegűek hogy jobb fényben tüntesse fel a gépjárműveket a leendő vásárlóknak! Kétlem hogy ezeket az adatokat akár új korukban hozták, nem hogy 10-15 évesen!
De volna egy javaslatom. Ahelyett hogy a saját igaznak vélt dolgainkat írjuk, gyere inkább felénk el, itt van Saki 30i-vel, Levi az M5-el, meg körbekiabálunk pár tesónak jöjjön 20i, 23i, 25i, 35i, 40i 25d, 30d,tds, meg én is beállok a 20d-vel, "imádkozom" és csinálunk egy összehasonlítást, amiben a gyári adatokat megcáfoljuk, vagy hozzuk! :roll: Jó szórakozás lesz és nem tűnik ellenségeskedésnek, mert én tényleg örülök a dolgaidnak, csak nem teljesen értek mindennel egyet. Ne haragudj ezért rám kérlek!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.23. 10:53 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E36
Motor tipusa: M52B25
bmw520ds írta:
De volna egy javaslatom. Ahelyett hogy a saját igaznak vélt dolgainkat írjuk, gyere inkább felénk el, itt van Saki 30i-vel, Levi az M5-el, meg körbekiabálunk pár tesónak jöjjön 20i, 23i, 25i, 35i, 40i 25d, 30d,tds, meg én is beállok a 20d-vel, "imádkozom" és csinálunk egy összehasonlítást, amiben a gyári adatokat megcáfoljuk, vagy hozzuk! :roll: Jó szórakozás lesz és nem tűnik ellenségeskedésnek, mert én tényleg örülök a dolgaidnak, csak nem teljesen értek mindennel egyet. Ne haragudj ezért rám kérlek!

őőő, egyszer meg lehetne néznem közelebbről is azt a 20d-t? (nem gyorsulgatás, kötözködés, hanem érdeklődés gyanánt) :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 639 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]