* *
Pontos idő: 2026.05.01. 01:42

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2830 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 142  Következő

Diseles vagy Benzines vagy?
Diesel 49%  49%  [ 266 ]
Benzin 51%  51%  [ 280 ]
Szavazatok száma : 546
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Diesel vagy Benzin?
HozzászólásElküldve: 2012.01.28. 13:42 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 5 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
bmw520ds írta:
Köztudott hogy imádom a dízel teljesítményleadás formáját.
Az is hogy az M motortok teljesítményformáját még jobban.
De ez az ötlet addig jó, amíg diadalittasan maga mögé utasítgat pár komoly teljesítményű konkurens vasat. De nem szívesen olvasgatnám mindenféle oldalakon, " szar BMW d M!" Az élettartam alatt tanúsított hadrafoghatóság lényege, a gondos, hosszútávon tesztelt megoldások és némi túlméretezés' szükséges! Gondolok itt olyanra mint az állandóan támadó nyomatékerdő hosszútávú, akár komoly teljesítménynöveléses autón való gond nélküli elviselése, meg ami idióta és megbocsájthatatlan tervezési hibából adódó, bosszantó jelenségek, amik ha újként nem is, de előbb-utóbb jelentkeznek a motortérben valamilyen formában.
Mert ezt azok fogják venni, akiknek több a pénzük mint a hétköznapi élet apró gondaira való figyelmességük szándéka...
Leszarja hogy hideg-vagy meleg a motor, ez versenyzésre van kitalálva, bírnia kell-gondolja és használja. Kérdés: Meddig? :roll:

Szar lenne ha mindenhol arról cikkeznének, apró bosszantó hibák sokasága miatt kellett szervizbe vinni és megbízhatatlan kocsi ez!
Az M fogalomnak ártana egy ilyen helyzet.
Az M az maradjon csak benzines! Ekkora terhelésnél még azok is időnként jelentkeznek problémákkal.
Nem a BMW dízelmotorral van itt a gondom, hanem az olyan vérforraló jelenségekkel mint a belepottyant lapátocskát " tartó " szegecs, ami biztosan kerül olyan 100Forintba, és szétbassza a motor belsejét, nagy hőterhelésnek kitett motor állagmegóvásának érdekében visszavett teljesítmény, miközben a leversenyzett konkurencia szépen gúnyos mosoly kíséretében, felemelt kézzel-kinyújtott középső újjal való tovahaladására és a dízel M-ben a kormányt csapkodó és ordítozó tulajdonos miatt gondolom ezt, aki egy életre megbánta hogy M-et vett...
Jó, lehet hogy már kiküszöbölt jelenségekről írok, de átélni, senki nem szeretné, főként nem egy M betűvel a seggén, ami azt kellene jelentse:
M'egy mint az állat! M'indig! M'itől tartsak? M'it akar ez itt? M'ost M'egtanúlta...M'egbízható!
Ha csak egy is csorbát szenved, elveszne az M varázs!!!
Nem okoskodok tovább: M'egyek...

Én azt tapasztalom, hogy az autó gyár nem akar jó autót készíteni (márkakereskedésben dolgozom) Tudnának, sőt rengeteg problémáról tudnak is, de nem változtatnak rajta, mondván nem sokára jön az új modell(3-5év!!!) abba már nem lesz ilyen gond. Teljesen mindegy milyen autóról beszélünk. Ezt az ügyfélnek nehéz megmagyarázni, hogy a 32 milliós autókajában, ugyanolyan szar alkatrész van, mint ami kisebb, és 3-4 millióba kerül. Annyi a különbség, hogy drágább az alkatrész és nehezebb kicserélni. Amíg garanciális addig nincs gond, utána meg fizetni kell. A héten volt egy értekezletünk, nagyon tanulságos. Megmutattak egy nagy táblát, ami tele volt műszaki infóval, hogy mikről tud a gyár, és egy másik, hogy min módosít. Meglepő, tudjátok az eredmény, kb. olyan 5-6%. Ezt azért tehetik, meg mert minden autógyár így gondolkozik, és egy formán rosszak. Egyikkel nincs jó tapasztalatod, mész a másikhoz, majd a harmadikhoz és visszatérsz az elsőhöz. Ez a fránya fogyasztói társadalom. :(

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2012.01.30. 21:48 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
Kivitele: Sedan
csavitouring írta:
bmw520ds írta:
Köztudott hogy imádom a dízel teljesítményleadás formáját.
Az is hogy az M motortok teljesítményformáját még jobban.
De ez az ötlet addig jó, amíg diadalittasan maga mögé utasítgat pár komoly teljesítményű konkurens vasat. De nem szívesen olvasgatnám mindenféle oldalakon, " szar BMW d M!" Az élettartam alatt tanúsított hadrafoghatóság lényege, a gondos, hosszútávon tesztelt megoldások és némi túlméretezés' szükséges! Gondolok itt olyanra mint az állandóan támadó nyomatékerdő hosszútávú, akár komoly teljesítménynöveléses autón való gond nélküli elviselése, meg ami idióta és megbocsájthatatlan tervezési hibából adódó, bosszantó jelenségek, amik ha újként nem is, de előbb-utóbb jelentkeznek a motortérben valamilyen formában.
Mert ezt azok fogják venni, akiknek több a pénzük mint a hétköznapi élet apró gondaira való figyelmességük szándéka...
Leszarja hogy hideg-vagy meleg a motor, ez versenyzésre van kitalálva, bírnia kell-gondolja és használja. Kérdés: Meddig? :roll:

Szar lenne ha mindenhol arról cikkeznének, apró bosszantó hibák sokasága miatt kellett szervizbe vinni és megbízhatatlan kocsi ez!
Az M fogalomnak ártana egy ilyen helyzet.
Az M az maradjon csak benzines! Ekkora terhelésnél még azok is időnként jelentkeznek problémákkal.
Nem a BMW dízelmotorral van itt a gondom, hanem az olyan vérforraló jelenségekkel mint a belepottyant lapátocskát " tartó " szegecs, ami biztosan kerül olyan 100Forintba, és szétbassza a motor belsejét, nagy hőterhelésnek kitett motor állagmegóvásának érdekében visszavett teljesítmény, miközben a leversenyzett konkurencia szépen gúnyos mosoly kíséretében, felemelt kézzel-kinyújtott középső újjal való tovahaladására és a dízel M-ben a kormányt csapkodó és ordítozó tulajdonos miatt gondolom ezt, aki egy életre megbánta hogy M-et vett...
Jó, lehet hogy már kiküszöbölt jelenségekről írok, de átélni, senki nem szeretné, főként nem egy M betűvel a seggén, ami azt kellene jelentse:
M'egy mint az állat! M'indig! M'itől tartsak? M'it akar ez itt? M'ost M'egtanúlta...M'egbízható!
Ha csak egy is csorbát szenved, elveszne az M varázs!!!
Nem okoskodok tovább: M'egyek...

Én azt tapasztalom, hogy az autó gyár nem akar jó autót készíteni (márkakereskedésben dolgozom) Tudnának, sőt rengeteg problémáról tudnak is, de nem változtatnak rajta, mondván nem sokára jön az új modell(3-5év!!!) abba már nem lesz ilyen gond. Teljesen mindegy milyen autóról beszélünk. Ezt az ügyfélnek nehéz megmagyarázni, hogy a 32 milliós autókajában, ugyanolyan szar alkatrész van, mint ami kisebb, és 3-4 millióba kerül. Annyi a különbség, hogy drágább az alkatrész és nehezebb kicserélni. Amíg garanciális addig nincs gond, utána meg fizetni kell. A héten volt egy értekezletünk, nagyon tanulságos. Megmutattak egy nagy táblát, ami tele volt műszaki infóval, hogy mikről tud a gyár, és egy másik, hogy min módosít. Meglepő, tudjátok az eredmény, kb. olyan 5-6%. Ezt azért tehetik, meg mert minden autógyár így gondolkozik, és egy formán rosszak. Egyikkel nincs jó tapasztalatod, mész a másikhoz, majd a harmadikhoz és visszatérsz az elsőhöz. Ez a fránya fogyasztói társadalom. :(

Érdekes dolgokat írtok...
Kíváncsi leszek hányan akarnak majd versenyezni vele, "húúúletojjukazemmmötötvele"?
Hányan fogják majd a turbókat visszahűteni? Meg hányan pörgetik leszabályzásig, stb...
És mi lesz vele ha 200e km lesz benne...

Szóval jó kérdés hogyan és milyen célból építenek a gyártók autókat. És mennyire tartós egy gázolajos sportkocsi. Szerintem túl precíz-túltervezett-túl okos konstrukció egy ilyen dieselmotor egy "utcai versenyautóba". Mert gondolom nem öregurak veszik majd a piacra kigurulni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.30. 23:01 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
LeviM5 írta:

Szóval jó kérdés hogyan és milyen célból építenek a gyártók autókat. És mennyire tartós egy gázolajos sportkocsi. Szerintem túl precíz-túltervezett-túl okos konstrukció egy ilyen dieselmotor egy "utcai versenyautóba". Mert gondolom nem öregurak veszik majd a piacra kigurulni.

Helo
Na éppen erről beszélgettünk a Gáborral a mai napon
Mennyire tartós lehet egy 3000-es diesel ami majdnem 400 lóerős...
Annak idején mindenki elásta (( ÉN is ))az E39 530d 2000-es kiadású 192 PS 410 Nm modellt
Nagy meglepetésre még mindig jól bírja magát pedig már vannak több százezres példányok is a piacon,
útána következő BMW 3000-es gázolajosokon csak bámulunk és így emelkedtek a lóerők 218,231,235,245,258,272,286,299,306,313
És most benyomták az M-dieselt 381 lóerő egy 3000-ezres gázolajostól :shock: :shock: :shock: lehetséges hogy ez már nem fogja bírni ezt a brutális teljesítményt

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.31. 11:09 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
lepke írta:
LeviM5 írta:

Helo
Na éppen erről beszélgettünk a Gáborral a mai napon
Mennyire tartós lehet egy 3000-es diesel ami majdnem 400 lóerős...
Annak idején mindenki elásta (( ÉN is ))az E39 530d 2000-es kiadású 192 PS 410 Nm modellt
Nagy meglepetésre még mindig jól bírja magát pedig már vannak több százezres példányok is a piacon,
útána következő BMW 3000-es gázolajosokon csak bámulunk és így emelkedtek a lóerők 218,231,235,245,258,272,286,299,306,313
És most benyomták az M-dieselt 381 lóerő egy 3000-ezres gázolajostól :shock: :shock: :shock: lehetséges hogy ez már nem fogja bírni ezt a brutális teljesítményt

Szerinted?

Ezt a Günter nem gondolta át?
Nem amatőr a csapat Münchenben sem...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.06. 21:16 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Diesel vagy Benzin :?: :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.06. 23:55 
E39 FAN
E39 FAN

bmw520ds írta:
Diesel vagy Benzin :?: :mrgreen:

Helo
Jól felpiszkálták a dezsőt... gyári adat szerint 140 lóerő a különbség :wink:
Ezt szokták ÜZEMÓRÁS autónak hívni :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.26. 00:53 
E39 FAN
E39 FAN

Helo
No ez a topik egy kicsit lecsúszott
Ideje fel dobni
GÁZOLAJ :franko:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: E39 vásárlás
HozzászólásElküldve: 2012.02.27. 19:00 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Imco írta:
Az okosak szerint évi 50000 alatt nem érdemes dízelt venni. / Fölötte se vennék! :) /

30 az az 50. És ahogy emelkednek az üzemanyagárak ez még lejjebb is mehet. Gondold át, ha 2 literrel kevesebbet fogyaszt a dízel, az 300 ft-os üzemanyagár mellett 600 ft megtakarítás 100 km-enként, 400 ft-os mellett már 800 ft.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.28. 22:53 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 20 alkalommal
Kapott köszik: 96 alkalommal
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
barbrady írta:
Imco írta:
Az okosak szerint évi 50000 alatt nem érdemes dízelt venni. / Fölötte se vennék! :) /

30 az az 50. És ahogy emelkednek az üzemanyagárak ez még lejjebb is mehet. Gondold át, ha 2 literrel kevesebbet fogyaszt a dízel, az 300 ft-os üzemanyagár mellett 600 ft megtakarítás 100 km-enként, 400 ft-os mellett már 800 ft.

Kérdés, ki mennyiért veszi a gázolajat!?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.28. 22:58 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
tbi01 írta:
barbrady írta:
Imco írta:

Én mindig értetlenül állok ez előtt a kijelentés előtt. Hiszen ha valaminek olcsóbb az üzemeltetése, akkor mindegy a megtett kilométer, az akkor is olcsóbb lesz. vagy én nem tudok valamiről? :facepalm: :roll: ...ezért ez az X km fölött, alatt érdemes ezt meg azt venni furcsa dolog a számomra.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.29. 09:05 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 36 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 330iA
Kivitele: Coupe
Labi írta:
tbi01 írta:
barbrady írta:
Imco írta:

Én mindig értetlenül állok ez előtt a kijelentés előtt. Hiszen ha valaminek olcsóbb az üzemeltetése, akkor mindegy a megtett kilométer, az akkor is olcsóbb lesz. vagy én nem tudok valamiről? :facepalm: :roll: ...ezért ez az X km fölött, alatt érdemes ezt meg azt venni furcsa dolog a számomra.

Szerintem ez csak egy megközelítő becslés ahol az esetleges dízel autó fenntartása jelentette többletköltségeket (tudom h ez örök vita) és rövid távokra történő használata jelentette kockázatot, illetve eleve a drágább kezdeti vétel árat az üzemanyagfogyasztáson realizált megtakarítás már hozzávetőlegesen ellensúlyoz, tehát ahogy mondani szokták vissza kapod a pénzed a kutaknál vagy benzines oldalról a kutaknál hagyod részletre a pénzed és jobb esetben a szerelőnél spórolsz valamennyit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.29. 17:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Labi írta:
tbi01 írta:
barbrady írta:
Imco írta:

Igazad van, ezzel csak a benzinesek szokták magukat nyugtatni :facepalm:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.29. 19:29 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
Tudom. Jómagam is inkább benzines vagyok, csak annyira beleivódott az emberekbe ez az X km felett érdemes a dízel duma, hogy na. ...szerintem anno ezt a TC kezdte...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 14:08 
E39 FAN
E39 FAN

Labi írta:
inkább benzines vagyok...

:hehe

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 17:10 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 7 alkalommal
Motor tipusa: 523i A M52
Évjárata: 1998
Labi írta:
Tudom. Jómagam is inkább benzines vagyok, csak annyira beleivódott az emberekbe ez az X km felett érdemes a dízel duma, hogy na. ...szerintem anno ezt a TC kezdte...

Egy szó mint száz! A benzineshez nem kell más csak levegőszűrő / olajszűrő / gyertya, no meg üzemanyag. Nekem semmi bajom nincs a benzinessel ( a 6 henger hangja egyszerűen megfizethetetlen). Ezt nem mondhatod el egy füstölő disel kályháról. Az hogy kevesebbet fogyaszt, ki nem sz.le! Ma az idehaza kapható disel BMW-k E39, E60-61 többsége azért több sebből is vérzik. (tisztelet a kivételnek), javítási költségük meghaladja egy benzines fenntartási költségeit.

Úgyhogy ez az örök vita részemről, csak is a benzines felé hajlik. J

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 18:35 
haladó
haladó

Adott köszi: 74 alkalommal
Kapott köszik: 25 alkalommal
Motor tipusa: M54B30
Becherovka írta:
Labi írta:

Egy szó mint száz! A benzineshez nem kell más csak levegőszűrő / olajszűrő / gyertya, no meg üzemanyag. Nekem semmi bajom nincs a benzinessel ( a 6 henger hangja egyszerűen megfizethetetlen). Ezt nem mondhatod el egy füstölő disel kályháról. Az hogy kevesebbet fogyaszt, ki nem sz.le! Ma az idehaza kapható disel BMW-k E39, E60-61 többsége azért több sebből is vérzik. (tisztelet a kivételnek), javítási költségük meghaladja egy benzines fenntartási költségeit.

Mi benzinesek részletbe fizetjük a dolgokat a benzinkútnál, míg a dízeles szépen egyösszegbe a szervízbe. Szóval amit nyer azt bukja a javitáson... kombájn előre integet csak hallás alapján is...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 19:24 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
Endi írta:
Becherovka írta:
Labi írta:

Mi benzinesek részletbe fizetjük a dolgokat a benzinkútnál, míg a dízeles szépen egyösszegbe a szervízbe. Szóval amit nyer azt bukja a javitáson... kombájn előre integet csak hallás alapján is...

Persze, a benzinesnek sosincs semmi baja... :facepalm:

Kép

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 19:35 
E39 FAN
E39 FAN

kzolee írta:
Endi írta:
Becherovka írta:
Labi írta:
inkább benzines vagyok...

( a 6 henger hangja egyszerűen megfizethetetlen). Ezt nem mondhatod el egy füstölő disel kályháról.

Persze, a benzinesnek sosincs semmi baja... :facepalm:

Kép

...na meg a hat Zyllinder muzsikája sem az üzemanyagtól függ :!: :facepalm:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 20:35 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 101 alkalommal
Kapott köszik: 80 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 2.5d
Évjárata: 2004
Én csak annyit fűznék hozzá az előbb elhanzottakhoz, hogy mindenkit érdekel, hogy mennyibe kerül az üzemeltetés!

A leggazdagabbakat érdekli a legjobban: legalábbis azokat a gazdagokat, akik maguk teremtették meg az egzisztenciájukat. Azért lettek jómódúak, mert igenis érdekli őket, és számolnak.

Én annyit tudok mondani a benzines kollégáknak, hogy eddig egyetlen egy turbócsere volt, pedig jó pár td autót hajt a család! Ez az én tapasztalatom, ami számomra a mérvadó. Hírből sem ismerem azokat a dieselhibákat, amiket itt sokan leírnak.

Nézzük már meg, hogy hány diesel, és hány benzines 5-ös, 7-es BMW-t gyártanak. Persze azok mind hülyék, hogy olyan autót akarnak venni, aminek drága a fenntartása.
Minden céges autó benzines, mindenhol igaz? Mert a td-k állandóan rosszak

Bocs, hogy őszinte voltam, csak az asszony 50 lóerős G astrájában ülve 7-8 liter a fogyasztás, ami nem volt a 184 lovas td-ben.

Csak a fejem gőzöl ennyi hülyeség hallatán :evil:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Rjani530d az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 20:45 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
Rjani530d írta:
Én csak annyit fűznék hozzá az előbb elhanzottakhoz, hogy mindenkit érdekel, hogy mennyibe kerül az üzemeltetés!

A leggazdagabbakat érdekli a legjobban: legalábbis azokat a gazdagokat, akik maguk teremtették meg az egzisztenciájukat. Azért lettek jómódúak, mert igenis érdekli őket, és számolnak.

Én annyit tudok mondani a benzines kollégáknak, hogy eddig egyetlen egy turbócsere volt, pedig jó pár td autót hajt a család! Ez az én tapasztalatom, ami számomra a mérvadó. Hírből sem ismerem azokat a dieselhibákat, amiket itt sokan leírnak.

Nézzük már meg, hogy hány diesel, és hány benzines 5-ös, 7-es BMW-t gyártanak. Persze azok mind hülyék, hogy olyan autót akarnak venni, aminek drága a fenntartása.
Minden céges autó benzines, mindenhol igaz? Mert a td-k állandóan rosszak

Bocs, hogy őszinte voltam, csak az asszony 50 lóerős G astrájában ülve 7-8 liter a fogyasztás, ami nem volt a 184 lovas td-ben.

Csak a fejem gőzöl ennyi hülyeség hallatán :evil:

Én most ültem itt a benzines oldalon is, és amott a diesel oldalon is. Volt több diesel BMW-m is, de nekem is az a véleményem, hogy a dieseltől elriasztó dolgokat a benzines tulajdonosok találták ki a többletfogyasztás lelki kompenzációja érdekében.
Tény, hogy a diesel, ha tönkremegy, akkor zsebbenyúlós a javítás.
De a benzines is pont ugyanúgy mehet tönkre, és pont ugyanannyiba kerül a javítás is.
Többe kerül a fenntartása egy benzinesnek rövid és hosszú távon is. És ezzel nem is kell vitázni, gondolom a kamiongyártó cégek, mint az MAN , vOLVO, SCANIA, vagy a nagy munakgépek gyártói nem hülyék, hogy a gazdaságtalanabb megoldást válassszák.
Cserébe a benyás csendesebb valamivel, nem büdi, és olcsóbb hozzá az üzemanyag :!: :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kovessyroli az itt látható tagok köszönték meg: 4 barbrady, kzolee, leslie, Rjani530d
Értékelés: 19.05%
Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2830 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 142  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]