![]() |
2009.12.19. 03:30
Pocilaci írta:jackson írta:Tano írta:Az én kiosztásomat néhány oldallal előbb megleled...
és eltudod mondani neked mi van beállitva? obd.ini-ben milyen inpa stb. van fent mert más is lehet az eltérés.
Jackson, aki furcsája mivel teszteléskor ment a Car&Key memory a fulldiag usb kábellel
Tanno féle körcsatis bekötésem van Inpa 5,02 a port az a 6801 ha erre vagy kíváncsi.
És nekem NEM usb-s kábelem van, a laptopon gyári rs232 van....A gond 2003-as kocsinál is fenntáll.....és ott ugye nincs körcsati.....
És NCS Expertel megy a car/key memory......CSak a GT1-el nem
Üdv!
2009.12.19. 08:25
Pocilaci írta:jackson írta:Tano írta:Az én kiosztásomat néhány oldallal előbb megleled...
és eltudod mondani neked mi van beállitva? obd.ini-ben milyen inpa stb. van fent mert más is lehet az eltérés.
Jackson, aki furcsája mivel teszteléskor ment a Car&Key memory a fulldiag usb kábellel
Tanno féle körcsatis bekötésem van Inpa 5,02 a port az a 6801 ha erre vagy kíváncsi.
És nekem NEM usb-s kábelem van, a laptopon gyári rs232 van....A gond 2003-as kocsinál is fenntáll.....és ott ugye nincs körcsati.....
Üdv!
2009.12.19. 08:43
Tanno féle körcsatis bekötésem van Inpa 5,02 a port az a 6801 ha erre vagy kíváncsi. És nekem NEM usb-s kábelem van,
A laptopon gyári rs232 van....
Üdv!
2009.12.19. 17:52
2009.12.19. 18:25
jackson írta:Pocilaci írta:jackson írta:Tano írta:Az én kiosztásomat néhány oldallal előbb megleled...
Tanno féle körcsatis bekötésem van Inpa 5,02 a port az a 6801 ha erre vagy kíváncsi. És nekem NEM usb-s kábelem van,
A laptopon gyári rs232 van....
Üdv!
Az hogy inpa 5.02 még tág fogalom. Mi van mondjuk az ediabas.ini-ben? Nekem olyan inpa-m van ami csak C:\EDIABAS\Hardware\ADS\ADS32 könyvtárral rendelkezik. Tehát nincs a hardware alatt obd vagy egyéb könyvtár és egy exe-fájlból telepited.
Amúgy még sok más eltérés is lehet. Nekem pl. behazudja a edibas valahogy a fix 12volt-os tápfeszt.
Jackson, aki kiváncsi mi lehet az eltérés
2009.12.19. 19:05
2009.12.19. 19:30
kerezsijoc írta:sziasztok!
Nemrég sikerült vennem egy kábelt, de a nagy problémám, hogy soros portos és nem tudom milyen márkájú usb->rs232 es konvertert vegyek vagy pcmcia->rs232 -est kérlek segítsetek
2009.12.20. 01:45
Pocilaci írta:Hali!
Nekem most a Jackson féle mix van fent tehát mennie kellene a dolognak....elvileg.
Az Inpa fulldiagos cd-ről egy 342 megás iso file-ból lett telepítve..
A c:\EDIABAS\Hardware az nekem tartalmaz egy ADS , CAN, FUNK, MOST, OBD könyvtárat.
Ez az EDIABAS.INI
......
;-----------------------------------------------------------------------------
; Interface
; Description : Connected diagnosis interface
; Default = STD:OBD
Interface =STD:OBD
Pocilaci írta:;=============================================================================
; End Of File EDIABAS.ini
;=============================================================================
Pocilaci írta:Ez pedig az OBD.INI
.....
Jó összehasonlítást!!!!
Remélem lesz eltérés.....
2009.12.20. 13:28
jackson írta:Pocilaci írta:Hali!
Nekem most a Jackson féle mix van fent tehát mennie kellene a dolognak....elvileg.
Az Inpa fulldiagos cd-ről egy 342 megás iso file-ból lett telepítve..
A c:\EDIABAS\Hardware az nekem tartalmaz egy ADS , CAN, FUNK, MOST, OBD könyvtárat.
Ez az EDIABAS.INI
......
;-----------------------------------------------------------------------------
; Interface
; Description : Connected diagnosis interface
; Default = STD:OBD
Interface =STD:OBD
Nos installálni nem OBD hanem ADS-el kell még a grafikus képernyő elején tehát az én beállitásom ugyan itt:
Interface =ADS
Le kell szedni az INPA-t és felinstallálni újra de már ADS interfésszel. Majd a végén
C:\EDIABAS\HARDWARE\ADS\ADS32\ADSSETUP.exe kell a beallitásához mint az obdsetup.exePocilaci írta:;=============================================================================
A végén még van ilyen:
[XEDIC]
EdicApiPath= C:\EDIABAS\EDIC\EIDBSS
EdicInterfaceNo= 2Pocilaci írta:Ez pedig az OBD.INI
.....
Jó összehasonlítást!!!!
Remélem lesz eltérés.....
Nos nekem nincs is OBD.ini. Valamit emlegetett az Fulldiagos srác, hogy az ADS talán csak soros portival megy. Az OBD meg az USB-sel is. Nem tudom neked milyen kábeles van Pocilaci?
Jackson, aki megnézte
2009.12.20. 15:06
Pocilaci írta:Köszönön Jacksonnak aki megnézte![]()
És csak neki mégegyszer Nem USB-s a kábelem....azt hiszem így irtamtehát soros port....
Megpróbálom ADS-sel hátha....
Üdv!
2009.12.31. 13:00
2009.12.31. 16:34
MChris írta:Valaki nem tudja mit jelent IKE és KOM2 rajz is van a WDS-ben ugyan ahhoz a modulhoz
![]()
Köszönöm szépen!
2009.12.31. 18:35
admin írta:MChris írta:Valaki nem tudja mit jelent IKE és KOM2 rajz is van a WDS-ben ugyan ahhoz a modulhoz
![]()
Köszönöm szépen!
Az IKE az óracsoport.A másikat meg hagyom másnak
2010.01.01. 12:28
Pocilaci írta:admin írta:MChris írta:Valaki nem tudja mit jelent IKE és KOM2 rajz is van a WDS-ben ugyan ahhoz a modulhoz
![]()
Köszönöm szépen!
Mondjuk úgy hogy az IKE a nagy BC a KOM a kis BC ...IKE és a KOM betűszó jelentése instrument cluster az IKE a high verzió a KOM a base...
Ha IKE van a kocsiban akkor ez szöveges kijelzővel kommunikál velünk pl 'Door open' és két nyomógombja van.....Van két fajtája...évjárt függő, ha jól tudom...Az egyiken a board különálló egység az óracsoporttól a másiknál egybe van építve vele...
Három csati van a hátulján...Kék fehér és fekete...
KOM a piktogrammos megoldás ( kisautó) itt pl nyitott ajtónál világít egy piros csík annál az ajtónál amelyik nyitva van...
Két csati van rajta...fekete és fehér...
2010.01.01. 17:59
MChris írta:Pocilaci írta:admin írta:MChris írta:Valaki nem tudja mit jelent IKE és KOM2 rajz is van a WDS-ben ugyan ahhoz a modulhoz
![]()
Köszönöm szépen!
Mondjuk úgy hogy az IKE a nagy BC a KOM a kis BC ...IKE és a KOM betűszó jelentése instrument cluster az IKE a high verzió a KOM a base...
Ha IKE van a kocsiban akkor ez szöveges kijelzővel kommunikál velünk pl 'Door open' és két nyomógombja van.....Van két fajtája...évjárt függő, ha jól tudom...Az egyiken a board különálló egység az óracsoporttól a másiknál egybe van építve vele...
KOM a piktogrammos megoldás ( kisautó) itt pl nyitott ajtónál világít egy piros csík annál az ajtónál amelyik nyitva van...
Köszönöm szépen!
Telefon beépítés miatt kellett az infó mert nem ugyan ott van a sebesség és IBUS-jel,és a talin Jackoval nem emlékszem mit beszéltünk...![]()
2010.01.01. 21:24
Telefonnak nem kell külön sebesség jel mert az I-buszból veszi.És csak a sebesség függő hangerőhöz használja.Legalábbis az ULF-es rendszer.MChris írta:Pocilaci írta:admin írta:MChris írta:Valaki nem tudja mit jelent IKE és KOM2 rajz is van a WDS-ben ugyan ahhoz a modulhoz
![]()
Köszönöm szépen!
Köszönöm szépen!
Telefon beépítés miatt kellett az infó mert nem ugyan ott van a sebesség és IBUS-jel,és a talin Jackoval nem emlékszem mit beszéltünk...![]()
2010.01.01. 22:06
Pocilaci írta:A nagyboardos az is kétféle és az sem keverhető össze.........a touringban és ha jól emlékezem 98 utániakban már az egybeépített van....nem megy a cserebere....tapasztalat....
Üdv!
2010.01.02. 00:52
admin írta:Telefonnak nem kell külön sebesség jel mert az I-buszból veszi.És csak a sebesség függő hangerőhöz használja.Legalábbis az ULF-es rendszer.MChris írta:Pocilaci írta:admin írta:MChris írta:Valaki nem tudja mit jelent IKE és KOM2 rajz is van a WDS-ben ugyan ahhoz a modulhoz
![]()
Köszönöm szépen!
Köszönöm szépen!
2010.01.02. 08:53
MChris írta:Telefonos topikba írok majd róla,de a WDS szerint ide 2 szál 0,35 vezeték megy egyik IBUS és külön a sebesség jel (ez még butább széria ezek szerint, 98 előtt)
2010.01.07. 19:05