Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.01.08. 22:08

imici85 írta:Most jut eszembe.Az inpa-val néztem már,hogy milyen szögben ál a kormányom.Akkor elvileg látja a can-bust.

Akkor egy olyat nézzél meg, hogy a quick test alatt a LEW fekete lessz-e.
Illetve utánna a control-module funkctions-ban tudsz-e identification meg hiba tároló olvasást csinálni.
Ha megy és üres akkor érdekes problémával állunk szemben.

Jackson, aki próbálja debug-olni

2010.01.08. 23:08

Most DIS 44 néztem és fekete az LWS hibát nem mutat benne.A kormány dőlés szöget tudom mérni vele (igaz ha szemre egyenesnek látom akkor a gép -5 mutat.Lehet ,hogy csak a szemem csal.)

2010.01.08. 23:19

Érdekes.A v53 nem talált hibát a ZKE-ben,de a v44-e 2db is.
az egyik:90 battery voltage:open circuit
Fault frequency
A második:8A Anti-theft alarm memory, interior movement detector,front
Fault frequency

2010.01.09. 14:49

imici85 írta:Érdekes.A v53 nem talált hibát a ZKE-ben,de a v44-e 2db is.
Fault frequency
Fault frequency

Na ez érdekes, hogy különböző DIS verzióid más hibát mutatnak.

Jackson, akinek ezek szerint majd meg kell néznie a hibákat BMWScannerel is hátha talál ilyen hibát a V55-el

2010.01.09. 14:52

imici85 írta:Most DIS 44 néztem és fekete az LWS hibát nem mutat benne.A kormány dőlés szöget tudom mérni vele (igaz ha szemre egyenesnek látom akkor a gép -5 mutat.Lehet ,hogy csak a szemem csal.)

Ha látod fekete és üres a hibatároló ráadásul még láttad a állásszöget is akkor tudta olvasni. Azonban érdekes ahogy különböző verziók mást és mást mutatnak neked.

A kormányal semmi gáz csak félre van rakva egy foggal. Mivel DSC-d van ezért célszerű lenne pontosan beállitani mivel a kanyarban ez gondot okozhat a DSC működése alatt (ebből számitja a kerekek állásszögét).

Jackson, aki köszi a válaszokat

win 7 64 bit

2010.08.26. 20:39

Hello
Sikerült már valakinek elindítani a bmw scanner 1.36 windows 7 64 bit alatt.a 32 bittel még ment de a 64 bittel hardwer not ready problémára hivatkozik.Virtuális xp-t próbáltam már felrakni de nincs driver támogatás a laptopomhoz.

2010.08.26. 21:26

Fault frequency
Fault frequency

Milyen V53-ad van? Mert mi V55-el nyomjuk? Amúgy létezik olyan, hogy az INPA látod a tárolt hibát a GT1 meg nem mutatja. A megoldás egyszerű: az inpa minden tárolt hibát mutat, a GT1 csak azokat amivel foglalkozni kell szervízben.
battery voltage valami akku csere lehetett, törölni és vissza jön-e késöbb
Van gyári riasztód? Mert az mozgás szenzor (ultrahang a plafonban) elölről riasztást tárolt. No ugyebár ez nem hiba hanem riasztási esemény ezért nem kell egyből mozgás érzékelőt cserélni.

bmw scanner 1.36: szerintem nem. Nagyon nyűgös a Scanner a rendszer sebességre még gyorsabb gépen is meghalhat XP alatt nem hogy újabb oprendszeren.

Jackson, aki szerint semmi gáz

2010.08.26. 21:47

jackson írta:
Fault frequency
Fault frequency

Milyen V53-ad van? Mert mi V55-el nyomjuk? Amúgy létezik olyan, hogy az INPA látod a tárolt hibát a GT1 meg nem mutatja. A megoldás egyszerű: az inpa minden tárolt hibát mutat, a GT1 csak azokat amivel foglalkozni kell szervízben.
battery voltage valami akku csere lehetett, törölni és vissza jön-e késöbb
Van gyári riasztód? Mert az mozgás szenzor (ultrahang a plafonban) elölről riasztást tárolt. No ugyebár ez nem hiba hanem riasztási esemény ezért nem kell egyből mozgás érzékelőt cserélni.

bmw scanner 1.36: szerintem nem. Nagyon nyűgös a Scanner a rendszer sebességre még gyorsabb gépen is meghalhat XP alatt nem hogy újabb oprendszeren.

Jackson, aki szerint semmi gáz

Német a v53.De van egy frissítőm hozzá ami v57 azt hiszem az angol.Akkor csak a mozgásérzékelőm jelzett be.

km

2010.09.11. 09:15

Rádugtam az autóra a scennert és az IKE-ben ezt mutatta a km-re.
Ez most mit jelenthet?
Kép

Re: km

2010.09.11. 22:04

imici85 írta:Rádugtam az autóra a scennert és az IKE-ben ezt mutatta a km-re.
Ez most mit jelenthet?
Kép

Hát ezzel meg kerülték a holdat is!

2010.09.12. 10:24

admin írta:
Ez most mit jelenthet?
Kép

Ja és tolatva mivel minusz. :lol:
Amúgy komolyan nem tudom, hogy ez most jó e ha a saved odometerben ilyen marhaságok vannak. Lehet, hogy a manipuláció nyomai.

Jackson, aki szerint azért nem omlott össze a világ ha több az óraállásod

2010.09.12. 12:10

jackson írta:
admin írta:
Ez most mit jelenthet?
Kép

Amúgy komolyan nem tudom, hogy ez most jó e ha a saved odometerben ilyen marhaságok vannak. Lehet, hogy a manipuláció nyomai.

Azt már biztosan tudom,hogy manipulálva lett csak azt hittem,hogy a scennerel kiderül.
Úgy néz ki,hogy bátyám jövő héten vesz egy E61 520d-t.Dis-el rá akarrok majd nézni.Hol tárolja el ez a típus a km állásokat?

2010.09.12. 12:28

imici85 írta:
jackson írta:
admin írta:
Ez most mit jelenthet?
Kép

Azt már biztosan tudom,hogy manipulálva lett csak azt hittem,hogy a scennerel kiderül.
Úgy néz ki,hogy bátyám jövő héten vesz egy E61 520d-t.Dis-el rá akarrok majd nézni.Hol tárolja el ez a típus a km állásokat?

A te kocsidon a nézd meg a szkennerel az alábbi akat:
- DME/DDE vezérlő
- LCM,
- IKE/touring ugyebár ez a kijelzett érték
- EWS ami a kulcsban mutatja.
De semmi pánik ha jól csinálták nem lesz nyoma.
Az E61 macerásabb. Ott végig kell nézni a diagot, mert hibák is lehetnek régi kilóméterrel tárolva. ÉS nem tudom mennyire olvassa a E61-et a BMW scanner 1.3.6 öszintén szólva még soha nem néztem olyat vele. INPA/DIS-el nézgettem, de scanner-el nem.
A DIS-ben a functional selection alatt a LCM read conding data alatt olvassa pl. ki.

Jackson, aki még nem próbált BMW Scannert és E60/61-et együtt

2010.09.12. 22:33

jackson írta:
imici85 írta:
jackson írta:
admin írta:
Ez most mit jelenthet?
Kép

A te kocsidon a nézd meg a szkennerel az alábbi akat:
- DME/DDE vezérlő

- LCM,
- IKE/touring ugyebár ez a kijelzett érték
- EWS ami a kulcsban mutatja.
De semmi pánik ha jól csinálták nem lesz nyoma.
Az E61 macerásabb. Ott végig kell nézni a diagot, mert hibák is lehetnek régi kilóméterrel tárolva. ÉS nem tudom mennyire olvassa a E61-et a BMW scanner 1.3.6 öszintén szólva még soha nem néztem olyat vele. INPA/DIS-el nézgettem, de scanner-el nem.
A DIS-ben a functional selection alatt a LCM read conding data alatt olvassa pl. ki.

Jackson, aki még nem próbált BMW Scannert és E60/61-et együtt

A scennerem elvileg nem vinné mert ehez az autóhoz 1.40 scenner kell.De majd megnézem dis-el.Működik már a Progmanod?Elvileg létezik olyan,hogy Progman v34 de ezt úgy csinálják,hogy az ista p -ből átmásolják a data fájlokat a progmanba.Meg tudnád nézni a te progmanodba,hogyha betöltöd az Erd comandert indításhoz akkor a win indul csak el és nem a progman?Mert nekem valami véget nem töltődik be az Erd comander és így nem tudok hozzáférni a régi data fájlokhoz sem.Van egy másik módszer a fájlok hozzá féréséhez csak ahhoz a registribe kell belenyúlnom .Ez több ideig is eltart.

2010.09.12. 22:40

imici85 írta:A scennerem elvileg nem vinné mert ehez az autóhoz 1.40 scenner kell.De majd megnézem dis-el.Működik már a Progmanod?Elvileg létezik olyan,hogy Progman v34 de ezt úgy csinálják,hogy az ista p -ből átmásolják a data fájlokat a progmanba.Meg tudnád nézni a te progmanodba,hogyha betöltöd az Erd comandert indításhoz akkor a win indul csak el és nem a progman?Mert nekem valami véget nem töltődik be az Erd comander és így nem tudok hozzáférni a régi data fájlokhoz sem.Van egy másik módszer a fájlok hozzá féréséhez csak ahhoz a registribe kell belenyúlnom .Ez több ideig is eltart.

Alibiman-nak van 1.4.0-ja ha kell tudok adni telefonszámot hozzá.

Jackson, aki már csinált képeket a saját kocsijával róla

2010.09.13. 20:05

jackson írta:
imici85 írta:A scennerem elvileg nem vinné mert ehez az autóhoz 1.40 scenner kell.De majd megnézem dis-el.Működik már a Progmanod?Elvileg létezik olyan,hogy Progman v34 de ezt úgy csinálják,hogy az ista p -ből átmásolják a data fájlokat a progmanba.Meg tudnád nézni a te progmanodba,hogyha betöltöd az Erd comandert indításhoz akkor a win indul csak el és nem a progman?Mert nekem valami véget nem töltődik be az Erd comander és így nem tudok hozzáférni a régi data fájlokhoz sem.Van egy másik módszer a fájlok hozzá féréséhez csak ahhoz a registribe kell belenyúlnom .Ez több ideig is eltart.

Alibiman-nak van 1.4.0-ja ha kell tudok adni telefonszámot hozzá.

Jackson, aki már csinált képeket a saját kocsijával róla

Most néztem az 1.40 es elvileg nem működik e61-el.
2.01 scenner kéne már hozzá.
http://www.resettools.com/bmw_scanner_1.4.0

2010.09.14. 22:02

Scanner vásárlás előtt állok. Tudtok segíteni a kiválasztásban (1.3.6 és 1.4.0 között)
Milyen funkciói vannak az 1.4-nek, amit az 1.3 nem tud (és szükség is van esetleg rá)?
Nem kell, hogy e60/61 kompatibilis legyen, mert később (3év kb) szintén 39-esre szeretném majd cserélni (valami jó kis full extrás 30iA Touring a 2004-es kifutó modellekből).
A laptop, amit kifejezetten diagra tartok fenn IBM T23 1,2 GHz 2GB-ig bővihtető RAM (jelenleg 512, kicsit lassú DIS-sel de megy és stabil)
Köszönöm a hozzászólásokat!

Scanner 1.3.6

2010.09.27. 20:17

Haligali

Hétvégi elfoglaltság gyanánt néhány filléres alkatrészből összedobtam egy interfészt az 1.3.6-os scannerhez.
Műkszik fitti csittiül.
Ahogy néztem az 1.4-hez is alkalmas lenne ám sajnos hosszas keresgéléssel sem találtam az AVR-be írandó HEX fájlokat.
Talán nem is csoda hisz a fulldiagos srác is csak az 1.3.6-os verziót áruja.Az 1.4-es demója megy az inpa egységgel de csak nagyon lekorlátozott verzióként. Mondhatni "szart se ér"--így.

Tehát hátha alapon szinte költőileg megkérdezem ----Nincs valakinek 1.4-es BMW Scanner HEXA állománya????--

Köszönettel: Bajoros

:arrow: Következő projekt alkalmával talán egy Carsoft interfészt kéne összeszórnom......Szerintetek érdemes???Jó az valamire???Vagy ne vesződjek vele????

Re: Scanner 1.3.6

2010.09.27. 20:23

Bajoros írta:Haligali

Hétvégi elfoglaltság gyanánt néhány filléres alkatrészből összedobtam egy interfészt az 1.3.6-os scannerhez.
Műkszik fitti csittiül.
Ahogy néztem az 1.4-hez is alkalmas lenne ám sajnos hosszas keresgéléssel sem találtam az AVR-be írandó HEX fájlokat.
Talán nem is csoda hisz a fulldiagos srác is csak az 1.3.6-os verziót áruja.Az 1.4-es demója megy az inpa egységgel de csak nagyon lekorlátozott verzióként. Mondhatni "szart se ér"--így.

Tehát hátha alapon szinte költőileg megkérdezem ----Nincs valakinek 1.4-es BMW Scanner HEXA állománya????--

Köszönettel: Bajoros

:arrow: Következő projekt alkalmával talán egy Carsoft interfészt kéne összeszórnom......Szerintetek érdemes???Jó az valamire???Vagy ne vesződjek vele????

Alibiman-nek van 1.4.0-ás BMW Scannere. Tudod ez a orosz aki vissza fejtette a protokolt és a kínai aki meg ezt ellopta. :lol:

Jackson, aki nála nézegette

2010.10.20. 19:17

sziasztok,
itt régi az utolsó bejegyzés viszont a téma ide tartozik, tehát innen keresem a választ a nyűgömre, szóval:

szintén kínából hozattam BMW Scanner V1.3.6-os olvasót, csak soros RS232-es kábel volt hozzá, vettem USB-RS232-es átalkítót, működik, látja a notebook, a scanner a program is feltelepült a gépre,

viszont ha összerakom a kábeleket az autóval és elindítom akkor a program ezt az error kódot dobja ki: "hardware not ready"

valakinek volt hasonló tapasztalata? vagy van ötlete a megoldásra?

előre is köszönöm!
Hozzászólás küldése

VigLink badge