![]() |
2012.10.12. 06:31
barbrady írta:kgandras írta:barbrady írta:kgandras írta:Üdv Klubtársak!
Honnan lehet olyan kábelt beszerezni, ami USB-ről 20 pines kör alakú csatlakozóra fordít? Eddig csak soros port-20 pines változatot láttam, ha közbe raknék egy USB-soros átalakítót nem tudom, működne-e a dolog.
A laptopomon nincs soros port. És PCMCIA-hely sem.
Veszel egy ilyet és egy ilyet.
Jól gondolom, hogy ehhez a cucchoz (BMW sacanner) jár az a szoftver is, aminek a képernyőképei be vannak ott linkelve?
Pl. a Carsoft 6.5/INPA/stb. programokhoz is ilyen kábel kell?
A Carsoft-ot nem ismerem, de az INPA, DIS, SSS-hez nem ilyen, hanem ediabas kábel kell.
LINK
2012.10.12. 19:46
kgandras írta:
Jól gondolom, hogy ehhez a cucchoz (BMW sacanner) jár az a szoftver is, aminek a képernyőképei be vannak ott linkelve?
Pl. a Carsoft 6.5/INPA/stb. programokhoz is ilyen kábel kell?
2012.10.12. 20:11
hil írta:
Szia!
Van mindhárom kábelem. A BMW Scanner pénzkidobás, semmire nem jó igazán?
2012.10.12. 20:42
admin írta:hil írta:
Szia!
Azért ezzel nem értek egyet!! Mert sok dologvan amit csak ezzel tudsz megcsinálni!
iPhone Tapatalk
meg műszerfalat angolosítani is jó! 2012.10.12. 22:09
Gallaca írta:admin írta:hil írta:
Szia!
Azért ezzel nem értek egyet!! Mert sok dologvan amit csak ezzel tudsz megcsinálni!
iPhone Tapatalk
Ja például biztonsági kódot irtani,meg műszerfalat angolosítani is jó!
Anélkül, még mindig itt állna az autóm megfagyva az udvaron!
2012.10.13. 05:55
hil írta:Gallaca írta:admin írta:hil írta:
Szia!
iPhone Tapatalk
Ja például biztonsági kódot irtani,meg műszerfalat angolosítani is jó!
Anélkül, még mindig itt állna az autóm megfagyva az udvaron!
Sziasztok!
Bocs és igazatok van, kissé rosszul fogalmaztam: ha átlagos diagra akarod használni, akkor arra nem az igazi. Valóban van több spec funkciója, egyet le is írtam, (a Km állítást szándékosan nem említettem, mint ahogyan most sem....), de én az átlag oldalról gondolkodva válaszoltam. A saját scanneremet sem adtam el, dobtam ki.
2012.11.17. 10:57
2012.11.17. 11:38
kgandras írta:Mivel az én autóm még a régebbi 20-as körcsati a doboz meg OBD csatis, ezért vettem egy átalakítót is, aminek a 14,15,17,19 és 20-as lábai vannak bekötve, ezen belül a 17-20 egymással van összekötve. Lehet, hogy valamelyik szükséges láb nincs bekötve, vagy más lehet a gond?
2012.11.17. 12:47
barbrady írta:kgandras írta:Mivel az én autóm még a régebbi 20-as körcsati a doboz meg OBD csatis, ezért vettem egy átalakítót is, aminek a 14,15,17,19 és 20-as lábai vannak bekötve, ezen belül a 17-20 egymással van összekötve. Lehet, hogy valamelyik szükséges láb nincs bekötve, vagy más lehet a gond?
Valószínűleg ez lesz a gond. A 20 pines 16-os lábát kösd be az OBD 1-es lábára. Ez a gyújtás jel.

2012.11.17. 13:16
kgandras írta:barbrady írta:kgandras írta:Mivel az én autóm még a régebbi 20-as körcsati a doboz meg OBD csatis, ezért vettem egy átalakítót is, aminek a 14,15,17,19 és 20-as lábai vannak bekötve, ezen belül a 17-20 egymással van összekötve. Lehet, hogy valamelyik szükséges láb nincs bekötve, vagy más lehet a gond?
Valószínűleg ez lesz a gond. A 20 pines 16-os lábát kösd be az OBD 1-es lábára. Ez a gyújtás jel.
Valami ilyesmire gondoltam én is, hogy ez a gond... Csak azt nem értem, miért nem képes a gyártó megcsinálni, ha kell az az egy szerencsétlen vezeték
Én meg most kínlódhatok, mert az átalakító kábel OBD csatija nem szétszedhető.
Tehát akkor nem érzékeli, hogy az autó gyújtáson van és ezért nem ismeri fel a modulokat?
2012.11.17. 15:49
Gallaca írta:kgandras írta:barbrady írta:kgandras írta:Mivel az én autóm még a régebbi 20-as körcsati a doboz meg OBD csatis, ezért vettem egy átalakítót is, aminek a 14,15,17,19 és 20-as lábai vannak bekötve, ezen belül a 17-20 egymással van összekötve. Lehet, hogy valamelyik szükséges láb nincs bekötve, vagy más lehet a gond?
Valami ilyesmire gondoltam én is, hogy ez a gond... Csak azt nem értem, miért nem képes a gyártó megcsinálni, ha kell az az egy szerencsétlen vezeték
Én meg most kínlódhatok, mert az átalakító kábel OBD csatija nem szétszedhető.
Tehát akkor nem érzékeli, hogy az autó gyújtáson van és ezért nem ismeri fel a modulokat?
Nem olyan biztos, mert nemrég nálam volt Admin kábele, és nekem ment anélkül a vezeték nélkül. Nekem is körcsatis az autóm. Igaz az 1.36-os soros portos volt. Nagyon nehezen ismerte fel a modulokat, volt amelyikre kb. 90x kellett rányomnom. Az egész autó felismertetése pedig egyáltalán nem ment. De külön-külön, előbb utóbb beugrottak. Azóta beletettem azt a vezetéket, de semmi változást nem tapasztaltam az INPA-nál.
2012.11.17. 17:13
Qwerti írta:Nekem is az 1.4.0-ás usb-s verzió van. Nekem csak a win7 64bithez kellett drivert letöltenem, és megy tökéletesen az INPA kábelhez kapott körcsatis átalakítóval. Nem lehet, nálad is valami driver gond?
2012.11.17. 17:32
kgandras írta:Qwerti írta:Nekem is az 1.4.0-ás usb-s verzió van. Nekem csak a win7 64bithez kellett drivert letöltenem, és megy tökéletesen az INPA kábelhez kapott körcsatis átalakítóval. Nem lehet, nálad is valami driver gond?
És a Te csatidban be van kötve az a láb?
Azt a 64 bites drivert honnan töltötted le?
2012.11.17. 19:35
2012.11.17. 20:09
kgandras írta:Eddig semelyik megoldás sem jött be, pedig már pár dolgot kipróbáltam ma délután a garázsban és nem volt kint túl meleg![]()
Viszont nézegettem a program beállításait, pontosabban található ott két érték, késleltetések idejét lehet velük állítani. Arra gondoltam, hogy ott van a hiba, nem tudná valaki -akinek működik rendesen a BMW Scanner- leírni, hogy nála mik ezek az értékek?
2012.11.17. 20:15
admin írta:kgandras írta:Eddig semelyik megoldás sem jött be, pedig már pár dolgot kipróbáltam ma délután a garázsban és nem volt kint túl meleg![]()
Viszont nézegettem a program beállításait, pontosabban található ott két érték, késleltetések idejét lehet velük állítani. Arra gondoltam, hogy ott van a hiba, nem tudná valaki -akinek működik rendesen a BMW Scanner- leírni, hogy nála mik ezek az értékek?
Általában 50-es beállitáson müködik.
iPhone Tapatalk
2012.11.19. 17:57
2012.11.19. 21:13
kgandras írta:Egyelőre ott tartok, hogy az én körcsatis E39-emmel még mindig nem megy, sőt a cimborám e34-ét sem ismeri fel. Viszont egy másik ismerősöm már OBD csatlakozós E46-ját tökéletesen látja, minden frankón működik vele.
Az átalakító kábelre gyanakodtam, de lemértem és minden szükséges láb be van kötve. A scanner forgalmazója állítja, hogy működni kellene a körcsatlakozós autóknál is, de nem.
Hát nem tudom, itt megállt a tudományom.
2012.11.20. 07:33
admin írta:kgandras írta:Egyelőre ott tartok, hogy az én körcsatis E39-emmel még mindig nem megy, sőt a cimborám e34-ét sem ismeri fel. Viszont egy másik ismerősöm már OBD csatlakozós E46-ját tökéletesen látja, minden frankón működik vele.
Az átalakító kábelre gyanakodtam, de lemértem és minden szükséges láb be van kötve. A scanner forgalmazója állítja, hogy működni kellene a körcsatlakozós autóknál is, de nem.
Hát nem tudom, itt megállt a tudományom.
Az 1.4nemcsak az OBDII-őt viszi?
iPhone Tapatalk
2012.12.25. 22:51