Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: SSS avagy programozás DISV44 után

2012.12.28. 19:52

Qwerti írta:
De az sem tökéletes valamiért. Párhuzamosan küzdok Padre retrofitjével, és az enyém recode-ával. :facepalm:

Kell még egy donor? :wink: :lol:

2012.12.28. 20:01

Imco írta:
Qwerti írta:
De az sem tökéletes valamiért. Párhuzamosan küzdok Padre retrofitjével, és az enyém recode-ával. :facepalm:

Csak ha nem LCM-el kapcsolatos gondod van... :lol:
Egyébként arra gondoltam, hogy kellene szerezni egy LCM-et amivel bátrabban kísérletezik az ember.

2012.12.28. 20:11

Qwerti írta:
Imco írta:
Qwerti írta:

Egyébként arra gondoltam, hogy kellene szerezni egy LCM-et amivel bátrabban kísérletezik az ember.

Gyere át és adok kölcsönbe.
Mondhatni megszereztem.
Ha felismered kívülről akkor van esélyed!

2012.12.28. 20:18

Imco írta:
Qwerti írta:
Imco írta:
Qwerti írta:

Mondhatni megszereztem.

Lehet, hogy a szavadon foglak holnap.

2012.12.28. 20:21

Qwerti írta:
Imco írta:
Qwerti írta:
Imco írta:
Qwerti írta:

Mondhatni megszereztem.

Lehet, hogy a szavadon foglak holnap.

Ámen!

2012.12.28. 20:31

Qwerti írta:
barbrady írta:
Qwerti írta:Szenvedtem egy picit az SSS-el és sikerült megoldani a 13V-os problémát. Azzal a lendülettel nekifutottam, hogy akkor újrakódolom az LCM-et, hamár a DIS nem hajlandó rá. Az mondja, hogy coding index 15 is blocked. Na de gondoltam majd SSS-el megmutatom neki.

Alább az eredmény:

Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a gubanc?

A retrofit lefut hiba nélkül a ledes lámpára?

Igen!

Az érdekes, mert akkor is kódolja az LCM-et is.

2012.12.28. 20:36

Egyébként arra gondoltam, hogy kellene szerezni egy LCM-et amivel bátrabban kísérletezik az ember.[/quote]
Mondhatni megszereztem.
Ha felismered kívülről akkor van esélyed![/quote]

Lehet, hogy a szavadon foglak holnap.[/quote]

Ámen![/quote]
Csatlakozhatok hétvégén én is az Lcm bűvöléshez? nekem fut a gépen az Ncs-expert. :)

2012.12.28. 20:38

Szotakdavid írta:Csatlakozhatok hétvégén én is az Lcm bűvöléshez? nekem fut a gépen az Ncs-expert. :)

Qwertyvel egyeztess!
Lehet, hogy csak új évi projekt lesz!

2012.12.28. 23:54

barbrady írta:
Qwerti írta:
barbrady írta:
Qwerti írta:Szenvedtem egy picit az SSS-el és sikerült megoldani a 13V-os problémát. Azzal a lendülettel nekifutottam, hogy akkor újrakódolom az LCM-et, hamár a DIS nem hajlandó rá. Az mondja, hogy coding index 15 is blocked. Na de gondoltam majd SSS-el megmutatom neki.

Alább az eredmény:

Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a gubanc?

A retrofit lefut hiba nélkül a ledes lámpára?

Igen!

Az érdekes, mert akkor is kódolja az LCM-et is.

Igen, Padre LCM-jét kódolja. Itt az enyémmel van gond ami sokkal régebbi. Az övének a coding indexe 18, az enyémnek 15. Nekem a DIS-ben van egy eprom teszt (ez a lehetőség Padre-nál nincs is) ott tesztnél írja az eprom hibát, és azt is, hogy adjak neki egy recode-ot. Mint írtam erre a DIS nem hajlandó nekem. Amit régebben ajánlottál SSS-t, azt meg nem szedtem le, mert nem volt rá túl nagy szükségem. A CKM és a Retrofit ment 12,4V-os feszültséggel is. Most, hogy volt rá időm megcsináltam az én installomat is, így már 13,6V-ot hazudik be, ezért minden vezérlőn enged teljes programozást (eddig panaszkodott az akku feszültségre).

Egy kis nyalánkság a kockáknak: :roker:

Nagy móka volt egyébként összehozni a dolgot. Leszedtem egy changes.iso-t ami skrypt névre hallgatott, de ez is csak 12,4V-ot hazudott be. Ezután leszedtem egy changes_by_xdrive_v2 nevűt, ez 13,6V-ot hazudott. Már azt hittem jó lesz de, ez meg ICOM vagy EDIC interfésszel működött volna. Ezután leszedtem egy fullstart2 nevűt, amelyből viszont a modell selection lista hiányzott, így nem tudtam autót választani. Ekkor arra gondoltam, hogy a skrypt és az xdrive-osból összegyúrok egy sajátot. Ez elég könnyen ment. Megnéztem a fájlokat és 5db teljesen megegyezett, és a két mappa meg felesleges volt, ami a cd-n van. Így maradt 4 fájl ami eltért. Jobban megnézve kiderült, hogy az sss_stage2.cmd majdnem ugyanaz, tehát az nem játszik, meg amúgy is "csak" parancsokat hajt végre. A többi tartalmát átbogarászva rájöttem, hogy ami a behazudott akkufeszt buzulja az a CarContext.php fájl. Ez alapján már gyerekjáték volt összedobni a megfelelő changis.iso-t. A szokásos erd commanderes boot-olás és registry állítgatás már fejből ment, tehát így pár perc alatt fennt volt az új changis.iso.

Menet közben rájöttem, hogy a virtuális gép meghajtóját fel lehet csatolni a fizikai gépre, így az sss_stage2 utasításait manuálisan végrehajtva erd commander-es boot-olásos mizéria nélkül gyorsabban is meg lehet csinálni a módosításokat. Ez még jól jöhet ha ISTA/P fálokkal szeretném frissíteni az SSS-t.

2012.12.29. 00:00

Imco írta:
Szotakdavid írta:Csatlakozhatok hétvégén én is az Lcm bűvöléshez? nekem fut a gépen az Ncs-expert. :)

Qwertyvel egyeztess!
Lehet, hogy csak új évi projekt lesz!

Igen, úgy érzem korai lesz az a hajnali 10 órás időpont. Meg a hidegben sem szívesen szerelgetek. De mindenképp élek a lehetőséggel majd, mert rengeteget tanulhatok belőle! :franko:

Ha minden szoftveres téma működik, akkor még esetleg hazakísérő fényem is lehetne az új LCM-el (az enyém sajnos nem tudja), akkor Imco-t megkörnyékezném a vásárlási szándékommal.

2013.01.19. 21:00

Meg tudja mondani valaki, hogy E39-hez melyik verziójú SP Daten fájlgarnitúrában volt utoljára változás?
Konyhanyelven: hol volt az utolsó frissítés E39-hez?

Köszönöm.

2013.04.18. 23:46

Üdv!
Gondoltam, lefuttatok egy retrofitet az autómon az MK4-re, hogy beleírja az autó adatait stb. Az alábbi üzenetet kaptam.
Kép
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy előbb az autó teljes szoftverét kellene frissíteni, és csak akkor tudom retrofitelni a navit? Vagy mi a szösz? :roll:

2013.04.19. 09:29

Gallaca írta:Üdv!
Gondoltam, lefuttatok egy retrofitet az autómon az MK4-re, hogy beleírja az autó adatait stb. Az alábbi üzenetet kaptam.
Kép
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy előbb az autó teljes szoftverét kellene frissíteni, és csak akkor tudom retrofitelni a navit? Vagy mi a szösz? :roll:

Ha rechnerbe akartad be írni az adatokat akkor azt NavCoderel egyszerüen be lehet írni.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2013.04.19. 14:52

admin írta:
Kép

Ha rechnerbe akartad be írni az adatokat akkor azt NavCoderel egyszerüen be lehet írni.

Abba akartam! Végül beírtam manuálisan BMWscannerrel a típust, VIN kódot. NavCoderhez még mindig nem vettem szoftvert, :oops: így azzal nem tudtam machinálni.
Csak automata retrofit jobban esett volna, hátha a navit is jegyezni kell az autó szoftverében. Mondjuk kisnavit retrofiteltem, így tud róla, hogy már rendelkezik ilyennel, csak nem tudom MK4-nél van-e valami differencia.

2013.04.19. 15:51

Gallaca írta:
admin írta:
Kép

Abba akartam! Végül beírtam manuálisan BMWscannerrel a típust, VIN kódot. NavCoderhez még mindig nem vettem szoftvert, :oops: így azzal nem tudtam machinálni.
Csak automata retrofit jobban esett volna, hátha a navit is jegyezni kell az autó szoftverében. Mondjuk kisnavit retrofiteltem, így tud róla, hogy már rendelkezik ilyennel, csak nem tudom MK4-nél van-e valami differencia.

Használt vezérlőre nem tudod a gyári szoftverrel megcsinálni. Most, hogy már a VIN stimmel benne, DIS-el is menni fog. De nálad inkább az van, hogy a DIS-ben lévő sw verzió kisebb a vezérlőben lévőnél. Próbáld SSS-el.

:szerintem

2013.04.20. 19:51

Qwerti írta:
Gallaca írta:
admin írta:
Kép

Használt vezérlőre nem tudod a gyári szoftverrel megcsinálni. Most, hogy már a VIN stimmel benne, DIS-el is menni fog. De nálad inkább az van, hogy a DIS-ben lévő sw verzió kisebb a vezérlőben lévőnél. Próbáld SSS-el.

:szerintem

Köszi!
Megpróbálom majd így lefuttatni még egyszer. Sajnos sss-t még nem próbáltam, de majd beleásom magam akkor.

2013.04.29. 21:10

Sziasztok!

Hidegtesztet mivel tudok kikapcsolni?

Odus

2013.04.29. 21:16

odus írta:Sziasztok!

Odus

NavCoder az biztos de BmwScanner1.4 is azt hiszem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: odus
Értékelés: 4.76%

2013.04.29. 21:21

admin írta:

Odus

Így van, plusz NCS.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: odus

2013.04.29. 21:22

admin írta:

Odus

Illetve NCSExperttel is.
KALTUEBERWACHUNG-nak hívják németül.
Tibi gyorsabb volt. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: odus
Hozzászólás küldése

VigLink badge