* *
Pontos idő: 2026.04.19. 16:24

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 383 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.01. 16:45 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Széria kód: E83
Motor tipusa: M57N
Évjárata: 2004
Kivitele: SAV
Blog: Blog megtekintése (0)
lepke írta:
basildon írta:
basildon írta:
lepke írta:
Helo basildon
Néztem a képtárba :roll:
Ezen a kocsin egy kavicsfelverődés sincsen,ez hogyan lehetséges
a zörgés megszünt :?: :?:

Azert van rajta, csak szepen le vannak ecsetelve a javitofestekkel.
De mindent egybevetve valoban nagyon jo allapotnak orvend a maga 160000km-evel.

Zorgest nem tudom, miota hazahoztam nem mentem vele egy cm-t sem. Biztosan nem szunt meg magatol. :) Majd holnap kiprob megint.

Kiprobaltuk. Jo volt! Nem zorog semmi. Biztosan nem ongyogyito kocsi, de nem hallottunk semmi extra zajt, csak mentunk, ahogy kell.

Az ujsagiroknak igazuk van, mindenen doccen kisebbet-nagyobbat, ezzel a sportlich futomuvel meg plane. De ezt a fícsört csak azert epitettek be a gyariak, hogy valamibe bele lehessen kotni.

Hamarosan lesz egy 3000km koruli turank. Az azert meg szokta hozni az ember kedvet a problemak elemzesehez. Majd megosztom veletek. Bar egy kicsit egyedul vagyok itt ezzel a kategoriaval. Addig is, hajra E83!

Helo
A 3-ezres körbe remélem a TALI is belefér
üdv zoli

Meg volt a 3000km-es túra. Kicsit tobb is, de nem néztem pontosan, hány km. A találkozó nem fért bele, sajnos Jacksont sem tudtam útbaejteni, pedig az be volt tervezve. Megpróbálom leírni az eddig tapasztaltakat.
Kezdem a rossz hírekkel. Bal első ajtózár nem nyit minden alkalommal a távirányítóval. Felmozdul a gomb, de nem tejesen emelkedik ki, és az ajtó nem nyitható. Távirányítóval újra bezár, majd kinyit, és jó, vagy addig játsszuk ezt, amíg ki nem nyílik. Alternatíva a kulccsal nyitás, de az meg már milyen, prémiumautónál. Az összes többi ajtó jól működik. Valamint bezáráskor is baja van ennek az ajtónak. Összeakad az ajtózár kinyitott állapotban, mintha be lenne zárva, és ekkor ha be akarod csapni, csak nagy durranással fennakad a 2. oszlopon levő ellendarabon. Ajtó tárva marad ilyenkor. Valószínűsítem a teljes zárszerkezet cserét a gyógyulás érdekében. A külső ajtókilincs és a kulcsnyílás is kicsit csálén áll. Lehet, hogy valamikor feltörték, vagy fel akarták törni...folyt. köv.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.01. 16:55 
haladó
haladó

Második rossz hír, hogy van még ez a kopogás, amit már említettem, hogy volt, aztán nem volt, most megint lett. Annyit már tudok, hogy nyitott tetőkárpittal hallható, valahonnan a tetőablak és az első szélvédő közötti területről jön, és bizonyos sebesség elérése után és a fölött. Azért bizonyos, és nem pontos tempót írok, mert néha már 70-nél elkezdi, viszont máskor csak nagyobb tempónál. Fogalmam sincs, mi lehet az. Ha becsukom a tetőkárpitot, nem lehet hallani. Érdekes jelenség, mintha valamit fújna a szél.
folyt.köv.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.01. 17:54 
haladó
haladó

A rossz hírek után következzen a beszámoló az egyéb dolgokról nem fontossági sorrendben, hanem csak ahogy eszembe jutnak.
Úgymint:
1) fogyasztás - A BC 8-9-10 liter környékére számolgatja az átlagfogyasztást. Igaza lehet, elnagyolt fejszámolással is az jött ki, de pontosan nem mértem. Kutya hidegben, -10 Cfok és alatta, amikor beindulni is alig bírt(erről még később), 11-12 litert is mutatott. Ez nagy hóban és élvezve a csúszkálás örömeit jött ki a BC-nek.
2) gyorsulás - 9,01 mp-et mértünk nem teljesen sík úton, 3 személlyel a fedélzeten. Ez 2 nem hiteles mérésből jött ki, mi elfogadtuk, hogy ennyi.
3) motor - szépen zörög, semmi csúnya dolgot nem művel. (hoppá, olajfogyasztást még nem néztem). Amikor erősen lehűlt reggelre, -11 volt, ha jól emlékszem, akkor azért forgatni kellett az indítómotort. Na nem egetrengetően sokáig, csak valahogy mintha gyorsabb reakciót vártam volna a motortól. Az akksi is gyengélkedett, nyekergősen forgatott. Pedig 2008-ban cserélték. Előtte ugyan egy egész napot állt a hidegben, de valahogy fura. A benyás corsám 6 éves akksija 2 hét pihenő után is simán indít. Ez ugyan nem a másik márka dicsősége, inkább csak az alulméretezett akku az X3-ban. És ezzel kitárgyaltuk az akkumulátor kérdést is.
4) váltó - automata, maxigázon is szépen váltogat és minden egyéb üzemmódban is teszi, amit kell. Csak hideg motor esetén nekem nagyon késve vált. Én bele szoktam nyúlni kézzel, mert nincs kedvem hallgatni nagy fordulaton a motort hidegen. Van erre valami jó ötlet? Vagy az úgy a jó? Szóval a kérdés az, hogy melyiknek ártok többet, a hideg motornak vagy a hideg váltónak, ha hagyom pörögni.
5) Hajtáslánc többi része - semmi gyanús jel. Élvezettel lehetett randalírozni a nagy hóban. Az elektronika ki- és bekapcsolt állapotában egyaránt jól teljesített minden.
6) Futómű - feszes, sportosan pattogós és ezzel együtt kicsit kényelmetlen is rossz útviszonyok között. Viszont BMW-sen álomszerű vele bárhol bármit manőverezni. Annyira együtt van a kormányzással, hogy minden km élményt jelent.
7) Kormány - autópályán és arról letérve, bárhol, bármikor "under controll".
8) Fék - annyi és akkor, amennyi és amikor kell.

Így visszaolvasva úgy vélem, a fentiek legnagyobb részét minden BMW tulaj ismeri. Nekem viszont ezek újak, így nézzétek el nekem, hogy felsoroltam.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára basildon 2010.01.01. 19:08-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.01. 18:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Kivitele: Sedan
basildon írta:
A rossz hírek után következzen a beszámoló az egyéb dolgokról nem fontossági sorrendben, hanem csak ahogy eszembe jutnak.
Úgymint:
1) fogyasztás - A BC 8-9-10 liter környékére számolgatja az átlagfogyasztást. Igaza lehet, elnagyolt fejszámolással is az jött ki, de pontosan nem mértem. Kutya hidegben, -10 Cfok és alatta, amikor beindulni is alig bírt(erről még később), 11-12 litert is mutatott. Ez nagy hóban és élvezve a csúszkálás örömeit jött ki a BC-nek.
2) gyorsulás - 9,01 mp-et mértünk nem teljesen sík úton, 3 személlyel a fedélzeten. Ez 2 nem hiteles mérésből jött ki, mi elfogadtuk, hogy ennyi.
3) motor - szépen zörög, semmi csúnya dolgot nem művel. (hoppá, olajfogyasztást még nem néztem). Amikor erősen lehűlt reggelre, -11 volt, ha jól emlékszem, akkor azért forgatni kellett az indítómotort. Na nem egetrengetően sokáig, csak valahogy mintha gyorsabb reakciót vártam volna a motortól. Az akksi is gyengélkedett, nyekergősen forgatott. Pedig 2008-ban cserélték. Előtte ugyan egy egész napot állt a hidegben, de valahogy fura. A benyás corsám 6 éves akksija 2 hét pihenő után is simán indít. Ez ugyan nem a másik márka dicsősége, inkább csak az alúlméretezett akku az X3-ban. És ezzel kitárgyaltuk az akkumulátor kérdést is.
4) váltó - automata, maxigázon is szépen váltogat és minden egyéb üzemmódban is teszi, amit kell. Csak hideg motor esetén nekem nagyon késve vált. Én bele szoktam nyúlni kézzel, mert nincs kedvem hallgatni nagy fordulaton a motort hidegen. Van erre valami jó ötlet? Vagy az úgy a jó? Szóval a kérdés az, hogy melyiknek ártok többet, a hideg motornak vagy a hideg váltónak, ha hagyom pörögni.
5) hajtáslánc többi része - semmi gyanús jel. Élvezettel lehetett randalírozni a nagy hóban. Az elektronika ki- és bekapcsolt állapotában egyaránt jól teljesített minden.
6) futómű - feszes, sportosan pattogós és ezzel együtt kicsit kényelmetlen is rossz útviszonyok között. Viszont BMW-sen álomszerű vele bárhol bármit manőverezni. Annyira együtt van a kormányzással, hogy minden km élményt jelent.
7) kormány - Autópályán és arról letérve, bárhol, bármikor "under controll".
8) fék - annyi és akkor, amennyi és amikor kell.

Így visszaolvasva úgy vélem, a fentiek legnagyobb részét minden BMW tulaj ismeri. Nekem viszont ezek újak, így nézzétek el nekem, hogy felsoroltam.

Helo
4.) A váltásnál csak annyit kell csinálni hogy a gázról vissza veszed a lábadat és már váltani is fog
magától a nagyobb fokozatba,nem kell kínozni
üdv zoli

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lepke 2010.01.01. 18:09-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.01. 18:09 
Guru
Guru

Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530i
Évjárata: 2003
Kivitele: Touring
basildon írta:
Második rossz hír, hogy van még ez a kopogás, amit már említettem, hogy volt, aztán nem volt, most megint lett. Annyit már tudok, hogy nyitott tetőkárpittal hallható, valahonnan a tetőablak és az első szélvédő közötti területről jön, és bizonyos sebesség elérése után és a fölött. Azért bizonyos, és nem pontos tempót írok, mert néha már 70-nél elkezdi, viszont máskor csak nagyobb tempónál. Fogalmam sincs, mi lehet az. Ha becsukom a tetőkárpitot, nem lehet hallani. Érdekes jelenség, mintha valamit fújna a szél.
folyt.köv.

Szia,

nekem is hasonló jelenséget produkál elhúzott tetőkárpitnál, igaz E60-ról beszélünk. Megoldásként nekem azt javasolták, hogy finoman nyitott tető állásban az első szélfogó rostélyt - vagy minek nevezik - kézzel kicsit vissza kell húzni, így elméletileg megszűnhet a zaj.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.01. 18:11 
E39 FAN
E39 FAN

basildon írta:
folyt.köv.

Helo
A szélfogólemez zörög szerintem
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.01. 18:13 
E39 FAN
E39 FAN

Helo
3.) hidegben próbáld meg az ízzitást legalább kétszer-háromszor úgy biztosan jobban beröffen
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.01. 18:56 
haladó
haladó

A technikai részletek után jöjjön az élvezet része.
A legfontosabb kritérium, hogy olyan autó legyen, ami nem csak a megérkezés öröméhez segít hozzá, de magát az odavezető utat is élvezhetővé teszi, eddig kipipálva. Mostantól a feleségem is élvezi, amikor tempózunk a pályán. Ő úgy mondja, hogy az állandóság örömét és ezzel a teljes nyugalmat nyújtja számára.
Amikor a másik autóval jóval 100km/h fölött erőlködtünk, neki mindig voltak ellenérvei. Szerintem ebben észre sem veszi.
Én imádom az automataváltó+tempomat kombinációját. Nagyon kényelmes. Nem untatlak az összes olyan készséggel, ami helyettem csinál dolgokat. Inkább csak abban bízom, hogy mindezt még jó sokáig tudja tenni.

Most következzenek praktikus, ámde bosszantó dolgok.
Az, hogy az ablakmosólöttyöt nem fogyasztja, hanem elpocsékolja valami feketelyukba, nekem szokatlan. Öreg BMW-snek ez gondolom nem újság. De legalább tiszta az ablak :) Másikautóba egy egész évben fogyott annyi, amennyit az X3 1500km-en kér.
A hátulját nagyon gyorsan összekoszolja, köszönhető ez a formai adottságoknak.
Egyszerre csak egy telefont tud kezelni a bluetooth. Ez milyen béna. Van erre orvosság?

Egy kicsit beszámolok a BMW-ségről is.
Milyen gyarló is az ember! Azon neandervölgyiek, akik eddig észre sem vettek, hiába vagyok 1.9m, most kitüntettek figyelmükkel. Na, azért ennyire nem vagyok hiú. Frászt érdeklem én őket. Az X3 tetszik nekik. Meghökkentő, de nem csak szóba álltak velem, de meg is szólítottak, kérdéseket tettek fel. Pl., hogy "enyém-e az a szép kocsi?". Azt hittem nem hallok jól. Szörnyű! Mindenesetre alul értékeltem a presztízsét ennek a vasnak. Van neki :)

Összességében eddig elégedett vagyok a géppel. Szépen teljesítette első nagy útját.
Szurkolok neki, hogy még sok km-t tegyünk meg együtt.

Ja, van már neve is! Szöcske. Ugrik, ha kell (értsd ugrásszerűen gyorsul). Valamint ugyanúgy pattog az útegyenetlenségeken is.

Természetesen mindent nemigen sikerült itt leírni egy szuszra. Majd még mondom, ha eszembe jut. Meg ha lesz valami említésre méltó dolog. Remélhetőleg nem műszaki hiba.
Dehát, mind ismerjük Murphy-t.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.12. 19:57 
haladó
haladó

X3-ból van több a Dakaron is.
Nem mintha bármi jelentősége lenne. Csak ez is ide kívánkozik.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.12. 20:57 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
basildon írta:
A technikai részletek után jöjjön az élvezet része.
A legfontosabb kritérium, hogy olyan autó legyen, ami nem csak a megérkezés öröméhez segít hozzá, de magát az odavezető utat is élvezhetővé teszi, eddig kipipálva. Mostantól a feleségem is élvezi, amikor tempózunk a pályán. Ő úgy mondja, hogy az állandóság örömét és ezzel a teljes nyugalmat nyújtja számára.
Amikor a másik autóval jóval 100km/h fölött erőlködtünk, neki mindig voltak ellenérvei. Szerintem ebben észre sem veszi.
Én imádom az automataváltó+tempomat kombinációját. Nagyon kényelmes. Nem untatlak az összes olyan készséggel, ami helyettem csinál dolgokat. Inkább csak abban bízom, hogy mindezt még jó sokáig tudja tenni.

Most következzenek praktikus, ámde bosszantó dolgok.
Az, hogy az ablakmosólöttyöt nem fogyasztja, hanem elpocsékolja valami feketelyukba, nekem szokatlan. Öreg BMW-snek ez gondolom nem újság. De legalább tiszta az ablak :) Másikautóba egy egész évben fogyott annyi, amennyit az X3 1500km-en kér.
A hátulját nagyon gyorsan összekoszolja, köszönhető ez a formai adottságoknak.
Egyszerre csak egy telefont tud kezelni a bluetooth. Ez milyen béna. Van erre orvosság?

Egy kicsit beszámolok a BMW-ségről is.
Milyen gyarló is az ember! Azon neandervölgyiek, akik eddig észre sem vettek, hiába vagyok 1.9m, most kitüntettek figyelmükkel. Na, azért ennyire nem vagyok hiú. Frászt érdeklem én őket. Az X3 tetszik nekik. Meghökkentő, de nem csak szóba álltak velem, de meg is szólítottak, kérdéseket tettek fel. Pl., hogy "enyém-e az a szép kocsi?". Azt hittem nem hallok jól. Szörnyű! Mindenesetre alul értékeltem a presztízsét ennek a vasnak. Van neki :)

Összességében eddig elégedett vagyok a géppel. Szépen teljesítette első nagy útját.
Szurkolok neki, hogy még sok km-t tegyünk meg együtt.

Ja, van már neve is! Szöcske. Ugrik, ha kell (értsd ugrásszerűen gyorsul). Valamint ugyanúgy pattog az útegyenetlenségeken is.

Természetesen mindent nemigen sikerült itt leírni egy szuszra. Majd még mondom, ha eszembe jut. Meg ha lesz valami említésre méltó dolog. Remélhetőleg nem műszaki hiba.
Dehát, mind ismerjük Murphy-t.

Ez kérem a szerelem!!! :wink:
Sok sikert a továbbiakban is hozzá! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.12. 23:51 
haladó
haladó

lepke írta:
basildon írta:
Úgymint:
3) motor - szépen zörög, semmi csúnya dolgot nem művel. (hoppá, olajfogyasztást még nem néztem). Amikor erősen lehűlt reggelre, -11 volt, ha jól emlékszem, akkor azért forgatni kellett az indítómotort. Na nem egetrengetően sokáig, csak valahogy mintha gyorsabb reakciót vártam volna a motortól. Az akksi is gyengélkedett, nyekergősen forgatott. Pedig 2008-ban cserélték. Előtte ugyan egy egész napot állt a hidegben, de valahogy fura. A benyás corsám 6 éves akksija 2 hét pihenő után is simán indít. Ez ugyan nem a másik márka dicsősége, inkább csak az alúlméretezett akku az X3-ban. És ezzel kitárgyaltuk az akkumulátor kérdést is.
5) hajtáslánc többi része - semmi gyanús jel. Élvezettel lehetett randalírozni a nagy hóban. Az elektronika ki- és bekapcsolt állapotában egyaránt jól teljesített minden.
6) futómű - feszes, sportosan pattogós és ezzel együtt kicsit kényelmetlen is rossz útviszonyok között. Viszont BMW-sen álomszerű vele bárhol bármit manőverezni. Annyira együtt van a kormányzással, hogy minden km élményt jelent.
7) kormány - Autópályán és arról letérve, bárhol, bármikor "under controll".
8) fék - annyi és akkor, amennyi és amikor kell.

Helo
4.) A váltásnál csak annyit kell csinálni hogy a gázról vissza veszed a lábadat és már váltani is fog
magától a nagyobb fokozatba,nem kell kínozni
üdv zoli

Ez így túl egyszerű orvosság lenne. Sajnos ebben az esetben nem működik. Hiába kapom le a lábam, vagy finomabban veszem el, nem nagyon érdekli. "Hideg van, fázom", mondja, és bőg tovább. Eddig csak a kézzel belenyúlás volt hatásos. Üzemmelegen úgy működik, ahogy tanácsolod.
Udv
L

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.16. 01:26 
haladó
haladó

Az X3 3.0D-ben 2005 4. negyedévtől szériatartozék a részecskeszűrő.
A korábbiakba utólag beépíthető szett elérhető.
Pl.
ITT

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.16. 09:23 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Basildon:

És azóta mennyi tapasztalat gyűlt még össze január óta?

Jackson, az örök kiváncsi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.16. 09:36 
Guru
Guru

Motor tipusa: 523i
Évjárata: 1996
jackson írta:
Basildon:

Igen, én is kiváncsian várom, elmehetnél valamilyen autós újsághoz, olyan objektíven írsz. Nem vallanál szégyent. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.16. 09:50 
Moderátor
Moderátor

Viper írta:
jackson írta:
Basildon:

Igen, én is kiváncsian várom, elmehetnél valamilyen autós újsághoz, olyan objektíven írsz. Nem vallanál szégyent. :lol:

Áhhh dicsérném a BMW-t nem vennének fel. Meg mellesleg 2-es voltam nyelvtanból. Na az se egy jó belépő.
X-es hogyan indult a nagy hidegekben? Gondolom ott is voltak keményebb mínuszok azóta.

Jackson, aki a sok nullást (a benne ülő söfőrök bunkósága miatt) meg fikázná

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.16. 14:05 
Guru
Guru

Motor tipusa: 523i
Évjárata: 1996
jackson írta:
Viper írta:
jackson írta:
Basildon:

Áhhh dicsérném a BMW-t nem vennének fel. Meg mellesleg 2-es voltam nyelvtanból. Na az se egy jó belépő.
X-es hogyan indult a nagy hidegekben? Gondolom ott is voltak keményebb mínuszok azóta.

Basildonra gondoltam. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.16. 15:16 
Moderátor
Moderátor

Viper írta:
jackson írta:
Viper írta:
jackson írta:
Basildon:

Basildonra gondoltam. :lol:

Ő dettó dicsérné. :lol:

Jackson, aki megelőlegezi Basildon-nak

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.16. 21:18 
haladó
haladó

Viper írta:
jackson írta:
Basildon:

Mostanában mással vagyok elfoglalva. Nem nagyon van időm Xizni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.03. 00:00 
haladó
haladó

basildon írta:
...
+ Nem az USA-ban gyartjak az X3 valtojat, nyomatekban a motorral osszhangban van, ellentetben az E39-el.
....

A fentieket írtam néhány hónapja. Most rá kellett jönnöm a kijózanító valóságra, hogy 2004 Szeptemberig ugyan az az automataváltó került az X3-ba, mint az E39-be. Az én kocsim pedig 2004 nyarán készült. Na jó, ez nem feltétlenül rossz hír. Majd meglátjuk. Ha túl leszünk a váltóellenőrzésen, majd leírom.

A jó hír nem a váltóval kapcsolatos, viszont zsebbenyúlós lehet. Miszerint a fent említett időponttól részecskeszűrővel is szerelték a típust. Szóval a ZF 6 fokozatú automatához jár a partikelfilter, meg az azzal járó szívás, ha eltömődik stb. Ezt legalább megúsztam. Környezettudatos vásárlóknak azért felajánlja a BMW, hogy utólagos beépítéssel részecskeszűrőssé alakuljon az autó, de most nem élek ezzel a lehetőséggel. Főleg, hogy nem is biztos, hogy jó az agyonszűrt füst.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.04.08. 22:34 
haladó
haladó

Ujabb alig 4000-t sikerult gurulni. Gyulnek a km-ek es a tapasztalatok.
Ha minden igaz, akkor a fogyasztasi adat valahol itt lent olvashato.
Lenyegeben az atlag 8.7l/100km. Ebben van mindenhol menes, autopalyatol a szantofoldig.
Es ez papiron kiszamolva ennyi. Ami vicces, hogy a BC-nek is ez jott ki. Megbizhato mernoki pontossag?
A tetoablak egyik sarkanal a gumitomites ragasztasa elengedett. Ezert van egy kis szelzaj font.
Kicsit kiprobaltam a magasabb sebessegtartomanyokban is. 200km/h-nal is ugyanugy megy, mint egyebkent.
Csondben, magabiztosan. Nincs lebeges, libeges, kovalygas a magasabb epites ellenere sem.
Tudom, most az x5-6 ok lefikazzak, hogy hol magas ez. Nem is azokkal hasonlitom ossze, hanem a sima szgk magassaguakkal.
Indulas elott bepakoltam a csomagokat. Ahogy szoktam, behanytam mindent. Kiderult, hogy van meg egy csomo hely.
Igaz, hogy kisautohoz vagyok szokva pakolasilag. Mindenesete ez megnyugtato a jovore nezve.
Megejtettunk egy automatavalto olajcseret. Errol reszletesebben irtam az idevago topikban.
Ide tartozik meg, hogy a nagyobbik fiam, amint bujkaltunk alatta, felfedezett egy kis lyukat a motort takaro muanyagon.
Valoszinuleg leparkolta egy magasabb padkan az elozo gazdaja, mert en nem emlekszem ilyesmire. Az is igaz, hogy a vasarlas elott eleg alaposan vegignztem az aljat es nem vettem eszre.
Mondjuk nem is a muanyag feluletekre koncentraltam. A muanyagos 1 ora alatt vegzett a problemaval. Volt lyuk nincs lyuk.
Talaltunk egy olajfolyast is, nagyon kicsit ereszt, de nem tudom biztosan, hogy mi az. Ugy tunik, mintha a turbo fujna az olajat.
De az is lehet, hogy az elsohajtasbol jon a jobb feltengelynel korbepermetezve. Annyira kozel vannak egymashoz es mindketto ossze van kenve.
Nehez megallapitani. Hol szokott a turbo jelentkezni eloszor? Ilyen modon, vagy maskent?
Van egy nagyon zavaro jelenseg is. A motorhazteto mocorog kicsit nagyobb temponal ha utolerek valakit. A legorvenyek lokdosik.
Olyan erzest kelt, mintha felnyilt volna az eleje. Valahol bebujik a levego, ahol nem kellene? Ha nem megy elottem senki, akkor nem csinalja.
Keresem az okat egyelore.
Egy bosszanto mernoki hulyeseget is talaltam. Ha esoben megallok es felnyitom a hatsoajtot, ugyelni kell, hogy ne a sarka alatt
bujjak be a csomagtartoba, mert ott folyik le a koszosviz ketoldalt. A sosolajosgumisaszfaltle nehezen tunik el a vilagosabb szovetekbol :)
Osszessegeben nagyon jol mukodik a gep. Lehet szeretni. Vezetni nagyon jo. Szulofoldem istenverte katyuit is ki lehet vele kerulni.
Dinamikus es papokas kocsikazasra egyarant alkalmas. Sajnos terepen meg nem nagyon probaltam. Csak kicsit. Azt lehet mondani, hogy ha az ember leteved a
biztos talajrol, akkor nem kell megilyedni, hogy saros labbal kellene hazamenni. Na de a rendes offroad meg hatra van.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 383 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]