![]() |
2015.01.23. 13:52
PeterE39 írta:basildon írta:...a bezuhant pillangosor lenyegeben az egesz motort tonkretette...
Ez azért elég messzemenő következtetés, bár valóban nem lehetetlen.
Azért vannak mások is (pl.: lepke, hamoriarpi), akik átlag halandó által észrevehetetlen előjelek alapján, vagy szimplán csak tapasztalati úton már az elromlás előtt hasonló mennyiségben cserélnek alkatrészeket az autójukon.
De gondolom ez a feltevésed az "Első Km-től a Wallisban szervizelt, on-line vezetett szervízkönyv" alapján ellenőrizhető.
2015.01.23. 14:06
Labi írta:Áh, a duma az felejtős, látszik rajta, hogy egyben van és nagyon kellemes a felszereltsége.... Szerintem fél éve árulja, ha nem több. Az ára vicces. (11 éves autó...)legalább 20 ha nem 25%-al kéne olcsóbbnak lennie.... De ha nem sürgős neki... Nyáron meghirdetett egy "öreglány" egy ugyan ilyen, csak kék 30i-t. (50-es nő, első tulaj, márkaszervizes kocsi, törésmentes, szinte minden extrával.... Reggel hívtam, este mentem volna megnézni (felkészültem rá már délben a bankban
) ..dél után már el volt adva ...ha szabad ilyen magyarosan fogalmaznom. (nem én vettem meg)
Nem volt 3 milla. A jó és jó árú kocsi hamar elmegy. A linkelt példány bár jó, de az ára....
2015.01.23. 15:17
2015.01.23. 17:05
Labi írta:A legfurcsább az, hogy nagyon drágák és sokkal jobban tartják az árukat, mint más BMW típus. (legalábbis Én úgy látom)
2015.01.23. 18:15
tökmöc írta:Labi írta:A legfurcsább az, hogy nagyon drágák és sokkal jobban tartják az árukat, mint más BMW típus. (legalábbis Én úgy látom)
Sajnos jó látod! Az X5 előtt "kb.:3éve már" én is nézegettem az X3-at de a magas vétel ár "2006-os 3-4 MFt körül volt" sajna nem tudtam venni pedig nagyon sok szépet és jót hallottam róluk!
2015.01.23. 18:20
Labi írta:tökmöc írta:Labi írta:A legfurcsább az, hogy nagyon drágák és sokkal jobban tartják az árukat, mint más BMW típus. (legalábbis Én úgy látom)
Sajnos jó látod! Az X5 előtt "kb.:3éve már" én is nézegettem az X3-at de a magas vétel ár "2006-os 3-4 MFt körül volt" sajna nem tudtam venni pedig nagyon sok szépet és jót hallottam róluk!
Egy 30i-t volt szerencsém használni rövid ideig. nagyon jó a mérete - se kicsi, se nagy - a formavilága nagyon bejön. állandó 4x4, műanyag elemek körbe, ami nagyon praktikus ...Egy fullos darab kincset ér. ...csak kevés van belőlük. (tekerős klíma, manuál ülés ...javarészt ez kapható)
Van egy két ígéretes darab a piacon... lassan remélem neki tudok ugrani a projektnek.
2015.01.23. 18:31
2015.01.26. 15:50
Labi írta:hm. ..eltűnt a hszm?
Akkor még egyszer:
A 177 lovas a kerülendő motor ...ha már csak dízelre fussa?!![]()
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/x3/ ... ot-8586856
2015.01.26. 16:05
Labi írta:A legfurcsább az, hogy nagyon drágák és sokkal jobban tartják az árukat, mint más BMW típus. (legalábbis Én úgy látom)
2015.01.26. 17:36
basildon írta:Labi írta:A legfurcsább az, hogy nagyon drágák és sokkal jobban tartják az árukat, mint más BMW típus. (legalábbis Én úgy látom)
Ennek 2 oka van. Ami valojaban egyetlen ok.
Az egyik az, hogy nagyon keves technikai baj van vele. Tudom, minden autos ezt mondja a sajat autojarol.
Az E83 viszont valoban "soha" nem romlik el. Atneztem az 5 evig vezetett excel tablat(ha valakit erdekel, elkuldom). 2db olyan meghibasodas van benne, ami az elromlas kategoriaba esik. Minden mas koltseg csak normal szerviz vagy extra felszereles. 75000 km alatt. Ami igy kimondva nem sok. De 165-240E km-ig ment bele a 75E. Es az pont a veszelyes szakasz egy oregedo es sok km-es autonal. Mindketto tipushiba, szerintem. Az egyik a hatsorugo tores. Am asik pedig a napteto szigeteles a jobb elso sarokban (de ez csak szerintem tipushiba).
A masik oka a magas arszinvonalnak pedig a fentebb felsoroltak hire. Amit mar sokan megenekeltek. Marketing tumatol kezdve sokeves tapasztalatokon keresztul, az ADAC alromlasi listajan befejezve.
Vezetni meg nem jobb vagy rosszabb, mint barmely masik BMW. Esetleg a jobbak kozott van, ha van ilyen besorolas.
2015.01.26. 22:18
basildon írta:Labi írta:A legfurcsább az, hogy nagyon drágák és sokkal jobban tartják az árukat, mint más BMW típus. (legalábbis Én úgy látom)
Az egyik az, hogy nagyon keves technikai baj van vele. Tudom, minden autos ezt mondja a sajat autojarol.
Az E83 viszont valoban "soha" nem romlik el. Atneztem az 5 evig vezetett excel tablat(ha valakit erdekel, elkuldom). 2db olyan meghibasodas van benne, ami az elromlas kategoriaba esik. Minden mas koltseg csak normal szerviz vagy extra felszereles. 75000 km alatt. Ami igy kimondva nem sok. De 165-240E km-ig ment bele a 75E. Es az pont a veszelyes szakasz egy oregedo es sok km-es autonal. Mindketto tipushiba, szerintem. Az egyik a hatsorugo tores. Am asik pedig a napteto szigeteles a jobb elso sarokban (de ez csak szerintem tipushiba).
A masik oka a magas arszinvonalnak pedig a fentebb felsoroltak hire. Amit mar sokan megenekeltek. Marketing tumatol kezdve sokeves tapasztalatokon keresztul, az ADAC alromlasi listajan befejezve.
Vezetni meg nem jobb vagy rosszabb, mint barmely masik BMW. Esetleg a jobbak kozott van, ha van ilyen besorolas.

2015.01.26. 23:42
Labi írta:A 20d 177 lovasnak utánaolvastam, valóban köpködik
2015.01.26. 23:46
jlaci74 írta:Labi írta:A 20d 177 lovasnak utánaolvastam, valóban köpködik
Mi rosszat olvastál róla a láncproblémán kívül?
2015.01.27. 14:52
Labi írta:basildon írta:Labi írta:A legfurcsább az, hogy nagyon drágák és sokkal jobban tartják az árukat, mint más BMW típus. (legalábbis Én úgy látom)
Valóban nagyon pozitívak a népítéletek is... Azt hiszem, ha egy kicsit jobban eltalálják az első fényszórókat és a C-D oszlopok közti ívet - (általában ezt hozzák fel példaként, ami indukálja gyomor tartalmának bemutatását annak, aki az X3 nevét szájára veszi) - akkor igazi népautóvá avanzsálódott volna...
Visszatérve az előző hszd-re: A kis navi itt látható: ...bár ez a rádiós navi még ritkább, mint a "nagy"
...amit nem értek: egyenes kipufi dízel esetén és pre faceliftes 30d 204 lovas.... azhogyanlehetséges?
A 20d 177 lovasnak utánaolvastam, valóban köpködik
2015.01.27. 15:53
2015.01.27. 16:57
basildon írta:5 evre vetitett km koltseg: 141 HUF/km
X3 3.0 D
idealis korulmenyek kozott hasznalva, az az normal napi hasznalat uton utfelen, sok autopalyaval
Nem a 3 km-re jarok munkaba es be sem melegszik tipusu extrem hasznalat
204 lovas , elso szerias, GM 5 fokozatu automata valtos
A koltsegek kozott szerepel:
Szerviz, szervizintervallum szamlalo szerint
Olajszerviz, szervizintervallum szamlalo szerint, kb 30000 km
Gumi es teli/nyari gumicsere
Mosas/Takaritas
Uzemanyag 9.23 lit/100km
Amortizacio
A koltsegek kozott nem szerepel:
Biztositas
Ado
Extra felszereles
Ha az amortizaciot es az uzemanyagot (48 HUF/km) kihagyjuk a szamitasbol, akkor a fenntartsi koltseg 18 HUF/km
Szoval nem a fenntartas a draga, hanem maga a kocsi, meg az uzemanyag!!
A biztositas/ado/egyeb sarc szentharomsagot azert hagyom ki a szamitasbol, mert az inkabb szemelyreszabottan valtozik. Az autotol is fugg, de az auto ezesetben adott.
2015.01.27. 17:30
tökmöc írta:
Nekem csak az üzemanyag volt 600000Ft egy évre vissza vetítve! A szerviz kb.: 400000Ft ebben " kormánymű, féktárcsa, olajcsere motor mosással tehát ami muszáj" Elgondolkodtam most én is de nagyon!!!
2015.01.30. 16:54
basildon írta:tökmöc írta:
Nekem csak az üzemanyag volt 600000Ft egy évre vissza vetítve! A szerviz kb.: 400000Ft ebben " kormánymű, féktárcsa, olajcsere motor mosással tehát ami muszáj" Elgondolkodtam most én is de nagyon!!!
Az uzemanyag reszint km fuggo, masreszt a dizelbol kevesebb fogy valamelyest.
A szerviz 1/3 reszet meg tudod takaritani egy kisebb autoval.
Azt ne vard, hogy drasztikusan csokkenjenek a koltsegek, de valamelyest racionalizalodnak.
2015.01.31. 00:27
tökmöc írta:basildon írta:tökmöc írta:
Azt ne vard, hogy drasztikusan csokkenjenek a koltsegek, de valamelyest racionalizalodnak.
Éves szinten 20000 km megyek ebből is nagyrészt autópálya " Ausztriában dolgozom".
A kis autó nem játékos, igen sok csomaggal szoktunk kijönni a párommal szinte szezononként ki költözünk, kis autóval ez nehézkes sőt kivitelezhetetlen "próbáltuk"!![]()
A költségek neked 5 évre pár 100 forintra jött ki kilométerre nekem 4000 ft-ra. Azért szerintem ez már igen csak drasztikus változás lenne nem?!
A táblázatot köszönöm nagyon kis praktikus dolog lehet elkezdem én is aztán csinálok egy újabb számítást lehet én számoltam el magam! Köszi a sok tanácsot!
2015.01.31. 00:48
morv írta:tökmöc írta:basildon írta:tökmöc írta:
Éves szinten 20000 km megyek ebből is nagyrészt autópálya " Ausztriában dolgozom".
A kis autó nem játékos, igen sok csomaggal szoktunk kijönni a párommal szinte szezononként ki költözünk, kis autóval ez nehézkes sőt kivitelezhetetlen "próbáltuk"!![]()
A költségek neked 5 évre pár 100 forintra jött ki kilométerre nekem 4000 ft-ra. Azért szerintem ez már igen csak drasztikus változás lenne nem?!
A táblázatot köszönöm nagyon kis praktikus dolog lehet elkezdem én is aztán csinálok egy újabb számítást lehet én számoltam el magam! Köszi a sok tanácsot!
Ez a 4000Ft nalad is ugyanolyan hosszu idotartamra jott ki?