![]() |
2016.03.14. 22:11
ptom írta:SvidronyA írta:ptom írta:Sziasztok.
Szét ment a hátsó ablaktörlőnek a mechanikája(E53). A motor működik de a szerkezetről le törtek a fülek amivel oda van fogatva az ajtóhoz. Van ezekből után gyártott vagy csak gyári? Nem találok sehol ilyet. Tud valaki segíteni ebben?
Előre is köszönöm.
Keresd Gallaca vagy Schnitzer Klubtársakat!
És mit mondjak nekik?
2016.03.14. 22:59
491523 írta:
Ha van nekik bontott alkatrész akkor talán tudnak segíteni.
Ha újat szeretnél akkor segíthet az alkatrész katalógus:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=61_1341
Sajnos számomra nem egyértelmű, hogy az 1-es alkatrész csak a motor vagy a szerkezet is.
De aki ezzel foglalkozik biztos tud segíteni:
http://www.schmiedmann.hu/hu/6162692785 ... spx?ppp=10
2016.03.14. 23:22
ptom írta:491523 írta:
Sajnos számomra nem egyértelmű, hogy az 1-es alkatrész csak a motor vagy a szerkezet is.
Köszönöm.
Az 1-es alkatrész lesz az, komplett a motor és a mechanika. Most Valeo van benne ami agyon van ragasztva, gondolom az előző gazdája megpatkolta, le van törve az összes fül. Ezt szerintem direkt így gyártják, hogy tönkre menjen. Elég ránézni, papír vékony műanyag felfogatási pontok vannak rajta.
2016.03.15. 18:56
SvidronyA írta:ptom írta:491523 írta:
Köszönöm.
Az 1-es alkatrész lesz az, komplett a motor és a mechanika. Most Valeo van benne ami agyon van ragasztva, gondolom az előző gazdája megpatkolta, le van törve az összes fül. Ezt szerintem direkt így gyártják, hogy tönkre menjen. Elég ránézni, papír vékony műanyag felfogatási pontok vannak rajta.
Azért javaslom, hogy kérdezz rá a bontósainknál, mert az új ára jó eséllyel "húzós" és ha a gyári bontott ép, ugyanúgy teszi a dolgát (féláron vagy kevesebbért).
2016.03.15. 19:28
2016.03.19. 17:58
2016.03.19. 18:06
ptom írta:E53-nál normálisnak számít ha a hátsó kerekek terpesztenek? Nagyon kopnak a gumik belső része, kívül még van 5 mm bent meg 0. Ezért cserélnem kell a két hátsót. Egy szezont mentek, 6-7 mm volt rajtuk amikor feltettem tavaly.
2016.03.19. 19:19
rockerekhu írta:ptom írta:E53-nál normálisnak számít ha a hátsó kerekek terpesztenek? Nagyon kopnak a gumik belső része, kívül még van 5 mm bent meg 0. Ezért cserélnem kell a két hátsót. Egy szezont mentek, 6-7 mm volt rajtuk amikor feltettem tavaly.
Valamenyit minden Bmw terpeszt de az nem termeszete hogy anyira lekoptasa a belsejet nezesd at a futomuvet es allitasd be .
Sent from my iPhone using Tapatalk
2016.03.19. 19:28
bendegúz írta:Ha jól be van állítva a futómű, és persze nincsenek ki a szilentek, stb. akkor szerintem szemmel alig láthatóan terpeszt, és főleg nem eszi meg a gumit egy szezon alatt!
2016.03.19. 19:47
ptom írta:bendegúz írta:Ha jól be van állítva a futómű, és persze nincsenek ki a szilentek, stb. akkor szerintem szemmel alig láthatóan terpeszt, és főleg nem eszi meg a gumit egy szezon alatt!
Hát ezen látszik. Nem csak ha hátulról nézek bele hanem ha mellette állok akkor is látom, hogy dől befelé a felső pereme.
2016.03.19. 19:52
rockerekhu írta:ptom írta:bendegúz írta:Ha jól be van állítva a futómű, és persze nincsenek ki a szilentek, stb. akkor szerintem szemmel alig láthatóan terpeszt, és főleg nem eszi meg a gumit egy szezon alatt!
Hát ezen látszik. Nem csak ha hátulról nézek bele hanem ha mellette állok akkor is látom, hogy dől befelé a felső pereme.
Ki vannak a szilentek a lengokarokban,keres egy jo futomuvest
2016.03.19. 21:40
ptom írta:rockerekhu írta:ptom írta:bendegúz írta:Ha jól be van állítva a futómű, és persze nincsenek ki a szilentek, stb. akkor szerintem szemmel alig láthatóan terpeszt, és főleg nem eszi meg a gumit egy szezon alatt!
Ki vannak a szilentek a lengokarokban,keres egy jo futomuvest
A téli keréken nem vettem észre, most hogy felrakták a nyárit szemmel jól látható a dolog, plusz felhívták a figyelmem, hogy hátra sürgősen vegyek gumit. Jó futóműves XIX, XVIII. kerületben?
2016.03.19. 22:10
ptom írta:E53-nál normálisnak számít ha a hátsó kerekek terpesztenek? Nagyon kopnak a gumik belső része, kívül még van 5 mm bent meg 0. Ezért cserélnem kell a két hátsót. Egy szezont mentek, 6-7 mm volt rajtuk amikor feltettem tavaly.
2016.03.20. 08:30
kzolee írta:
Az egy szezon az kilóméterben mennyi?
2016.03.23. 13:17
ptom írta:A téli keréken nem vettem észre, most hogy felrakták a nyárit szemmel jól látható a dolog, plusz felhívták a figyelmem, hogy hátra sürgősen vegyek gumit. Jó futóműves XIX, XVIII. kerületben?
2016.03.23. 17:42
PapaBoss írta:ptom írta:A téli keréken nem vettem észre, most hogy felrakták a nyárit szemmel jól látható a dolog, plusz felhívták a figyelmem, hogy hátra sürgősen vegyek gumit. Jó futóműves XIX, XVIII. kerületben?
Nagykőrösi u. 197-ben a Várszegi jó futóműves, és tényleg ért az X5öshöz. Ha gondolod hívd fel. Enyém hibátlan lett, ugyanúgy ette a belső felét a hátsónak.. eleinte. De már pöpec. Mondjuk enyém kapott full új első szetett + elöl/hátul beállítást. Meg új féltengelyeket, meg porvédőt.. szóval szokásos teljesítményem hoztam.
2016.03.23. 18:12
ptom írta:PapaBoss írta:ptom írta:A téli keréken nem vettem észre, most hogy felrakták a nyárit szemmel jól látható a dolog, plusz felhívták a figyelmem, hogy hátra sürgősen vegyek gumit. Jó futóműves XIX, XVIII. kerületben?
Nagykőrösi u. 197-ben a Várszegi jó futóműves, és tényleg ért az X5öshöz. Ha gondolod hívd fel. Enyém hibátlan lett, ugyanúgy ette a belső felét a hátsónak.. eleinte. De már pöpec. Mondjuk enyém kapott full új első szetett + elöl/hátul beállítást. Meg új féltengelyeket, meg porvédőt.. szóval szokásos teljesítményem hoztam.
Ők súlyozva állítják? Nekem 4 légrugós van, azt állítólag súlyozva kell!
2016.03.23. 18:16
bendegúz írta:Csak kérdezem, hogy a légrugóst miért kell súlyozva állítani? Az mindig a beállított szintet tartja, nem? Tehát nem változik a futómű állása.
2016.03.23. 18:24
ptom írta:bendegúz írta:Csak kérdezem, hogy a légrugóst miért kell súlyozva állítani? Az mindig a beállított szintet tartja, nem? Tehát nem változik a futómű állása.
Elképzelésem sincs.
Voltam ma egy helyen ahol ezt mondták! Nem állítják be mert nem tudják súlyozni, anélkül meg felesleges mert lehet, hogy jobban koptatja majd a gumit mint most! Nem is értem a BMW-nek mire jó ez a terpesztés. Más autókon nem szoktam látni. Van ennek valami előnye?
2016.03.23. 18:35
bendegúz írta:ptom írta:bendegúz írta:Csak kérdezem, hogy a légrugóst miért kell súlyozva állítani? Az mindig a beállított szintet tartja, nem? Tehát nem változik a futómű állása.
Elképzelésem sincs.
Voltam ma egy helyen ahol ezt mondták! Nem állítják be mert nem tudják súlyozni, anélkül meg felesleges mert lehet, hogy jobban koptatja majd a gumit mint most! Nem is értem a BMW-nek mire jó ez a terpesztés. Más autókon nem szoktam látni. Van ennek valami előnye?
Mondtad, hogy lufis?