* *
Pontos idő: 2026.04.20. 09:54

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1571 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 79  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Kérdések-válaszok az X5-ről
HozzászólásElküldve: 2014.07.14. 21:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
muhaati írta:
Imco írta:
fghx írta:

Ez is lefuttatja a teszteket?
Miért van az, hogy 2007-től írják a téglalap alakú 16 pin csatlakozót, mikor az én 2001-esemben is az van?

Mert az E60-nál ott volt valami korlát. Szerintem arra utalnak, hogy azutáni E60-at is olvassa.

Esetleg a "DIAG" topic-ban folytatni ????
Én meg segítek odatalálni! KATT!

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2014.07.14. 21:43 
Guru
Guru

Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 180 alkalommal
Széria kód: E53
Motor tipusa: 30D M57N2
Évjárata: 2005
Kivitele: SAV
fghx írta:
Nem túl nagy az aktivitás itt, de azért leírom mi történt ma. Ha sok hozzászólást nem is kapok, de ha valakinek ugyanez a problémája, akkor okuljon belőle.
Mint írtam, tegnap felvillant a motor lámpa is a hegymenetkor. Ez leállítás után sem tűnt el. A légtömegmérő pedig még a hegymenet előtt cserélve lett.
Mivel idegesített a dolog, ma mégis felkerestem a BMW szervizet. Természetesen szombaton nincs szerviz, de azért nyitva vannak. Vetettek egy pár pillantást az autóra és azt mondták, hétfőn vigyem vissza, fél nap vagy kicsit több is lehet a diagnosztika, mert mire lefut a program, meg mire az megmondja, hogy milyen teszteket kell még lefuttatni, meg mire azt megcsinálják, meg tesztút, meg vizsgálatok, meg anyám tyúkja. Na persze ennek az áráért otthon már egy jó állapotú bontott motort is vehetnék.
A légtömegmérőt Németországból rendeltem, eredeti Bosch-t. Volt mellé egy kis papír, ami így szólt kb: BMW esetében, ha a csere után nem tapasztalt változást, vegye le az akkumulátor sarkokat min 15 percre, hogy a hibakódok törlődjenek, majd az autónak rendben kell lennie.
Ezt megcsináltam, beindítottam, lásd a kis sárga motorhiba lámpa nem jött vissza. Tesztúton minden ok volt, de most nem volt benne nagy emelkedő.
Arra gyanúzhatok még, hogy esetleg más okozhatta a problémát, persze most törlődött a hibakód, de mivel nem volt erős emelkedő, nem jött a vészprogram, így a lámpa sem. Az is lehet, hogy ezzel megjavult a rendszer.
A probléma most az, hogy még erős emelkedőn megint ki nem lesz próbálva, addig diagnosztikára is hiába megyek, mert ugye most nem jelez a kis sárga motorlámpa.
Nagyobb próbaút után írok ismét. Ja, a szervizben a csávó ma azt mondta, hülyeség volt cserélni a légtömegmérőt meg a benzinpumpát. Szerinte. Szerintem meg megpróbáltam olcsón megúszni a dolgot, munkadíj nélkül és olyan alkatrészeket cseréltem ki, amelyekkel gond szokott lenni, de így legalább ezek miatt jó darabig nem kell aggódni, hiszen újak.
Szerintem a több mint félnapos diagnosztikájuk egy kicsit a lehúzásra menne, ami kb 60.000 lenne és a végén még az sem kizárt, hogy azt mondanák, nem tudják mi a baja.
Ezek meg könnyen rávágják, hogy új váltó kell bele (persze nem biztos, hogy az a baj) ami 1,5 millió itt cserélve. Vagy kegyesen lehet még egy új motort is ajánlanak bele. BMW szerviz (itt) = katasztrófa.

Ezt most ne vedd magadra amit irok én itt mikor vettem a kocsit elvittem egy Bmw szervizbe Diag mindent átnéztek rajta futómü,fék,mindent kinyomtaták szépen mindent és az 600 fontoba kerül.És most a kocsi teljes motor felujitáson van ami kb 2000 font lesz, igaz mióta megvetem 2x voltam otthon és bele raktam 25000km gond nélkül.Kint dolgozol ne basz már hogy nincs erre pénzed nem otthoni árak vannak.meg oda haza is egy jó szerelö nem csokiért dolgozik nem veszi meg a 1 millás diagot hogy ne hozza visza az árát,meg gondolom te sem 500ft órabérért dolgozol kint,Sokkszor olvastam itt ha nincs pénz alkatrészre jó szerelöre akkor minek vettél egy premium kategoriás kocsit? Táv gyógyitásal nem hozzá értésel szeszám hiányában,nem fog a kocsid megjavulni addig baszogatod majd hogy trailer lesz a vége mint nekem igaz én mikor behalt nem mentem egy kmt sem.Te meg nyuzod igy is szegény kocsit hibásan hátha több baja lesz :facepalm: Ja és a 600 fontba csak átnézték és meg mondták mit kell cserélni enyi és enyi km után. Bocsi hogy igy leirtam de törd fel perselyt,és vidd el egy szervizbe :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.14. 22:56 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 5 alkalommal
Motor tipusa: 525d
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Ezt most ne vedd magadra amit irok én itt mikor vettem a kocsit elvittem egy Bmw szervizbe Diag mindent átnéztek rajta futómü,fék,mindent kinyomtaták szépen mindent és az 600 fontoba kerül.És most a kocsi teljes motor felujitáson van ami kb 2000 font lesz, igaz mióta megvetem 2x voltam otthon és bele raktam 25000km gond nélkül.Kint dolgozol ne basz már hogy nincs erre pénzed nem otthoni árak vannak.meg oda haza is egy jó szerelö nem csokiért dolgozik nem veszi meg a 1 millás diagot hogy ne hozza visza az árát,meg gondolom te sem 500ft órabérért dolgozol kint,Sokkszor olvastam itt ha nincs pénz alkatrészre jó szerelöre akkor minek vettél egy premium kategoriás kocsit? Táv gyógyitásal nem hozzá értésel szeszám hiányában,nem fog a kocsid megjavulni addig baszogatod majd hogy trailer lesz a vége mint nekem igaz én mikor behalt nem mentem egy kmt sem.Te meg nyuzod igy is szegény kocsit hibásan hátha több baja lesz :facepalm: Ja és a 600 fontba csak átnézték és meg mondták mit kell cserélni enyi és enyi km után. Bocsi hogy igy leirtam de törd fel perselyt,és vidd el egy szervizbe :D[/quote]

Nem túl nagy pénzért dolgozunk itt. És ezért az összegért is azért vagyunk itt, mert a fuvarozó vállalkozásom csődbe ment, nem fizettek ki. Van "némi" adósság, amit vissza kell fizetnem. Tehát nem passzióból és nem is azért, hogy az autóra költsek milliókat.
Prémium kategóriás autót azért vettem, mert volt már 8 BMW-m és mind megbízható volt, de azokra összesen nem költöttem ennyit, mint erre. Tehát azért vettem, hogy legyen egy jól pakolható hosszú utakra való 4x4-es ami megbízható, cserébe nem érdekel mennyit fogyaszt. Eszik is rendesen, de a fogyasztás csak csepp a tengerbe, ahhoz képest, hogy mennyi lesz az alkatrész.
Otthon átnézettem, minden ok volt. Egy hétre rá teljes váltó felújítás, nem kis lóvé. Utána AC meg légtömegmérő csere, de cserélni kéne a vezérlést is, meg nem megy, nincs ereje, persze kötelezők is megvoltak (fék, szűrők, olaj...) VANOS felújítás is elférne, talán a vonóhoroghoz nem kell egyedül hozzányúlni. Hogy miért? Mert nincs rajta.
Ennek ellenére szeretem, ezért költök rá.
Nem kínzom, megpróbáltam a cserékkel (AC, légtömegmérő), nem jött össze. Azóta csak a szervizben voltam vele. Akkor nem volt csak a szalon nyitva, szerdán diagnosztika, aztán majd lesz valami.
Igaz, mióta az akkut levettem és 15 perc után vissza tettem, azóta nincs motorhiba a műszerfalon, meg normálisan viselkedik. Viszont az ereje így sincs meg, ezért megy diagra.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.15. 22:30 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
Akkor én is leírom a kis hibalistám! Mikor elhoztam az autót (kinti bmw márkakereskedés), azt mondták, hogy minden ok, az autóval minden oké. Ránézésre, illetve próbára nem is volt semmi gond. Egyedül csak annyi, hogy a 4x4-es lámpa világított. Erre azt mondta az ember, hogy semmi komoly, ki is ütötték a hibát. Mondom akkor ok, megegyeztünk. Örültem mint majom a farkának, mert tényleg jó kis autó! De azért ugye elvittem itthon Somogyiékhoz, hogy biztos a mi biztos nézzék át. És akkor itt jött a meglepetés, ugyan az autóval tényleg nem volt komolyabb gond, de kiderült, hogy az első futómű komplett felújításra szorul, a szíjak szarok, a vízpumpa lóg, a kipuffogó csonkot olyan rég nem cserélték, hogy már mind a hat hengernél szét volt repedve. Ja, és természetesen a sárga lámpa hazafelé ismét kigyulladt, a kormányszög jeladó bemondta az unalmast. És természetesen a panoráma tetőablak is hazafelé sz...a el magát! Viszont most, hogy kisebb vagyont költöttem rá, már minden ok, és tényleg van egy pöpec, és mostmár tényleg hibátlan X5 3.0D-m! :lol: :mrgreen:
A tanúlság pedig, mint az ahogy már itt a fórumon is többször le lett írva, ne költsd el az összes pénzed az autó megvételekor, tartalékolj a szervízre is! :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.15. 23:08 
Guru
Guru

Adott köszi: 92 alkalommal
Kapott köszik: 57 alkalommal
Motor tipusa: M57D30O2
vaszarig írta:
Akkor én is leírom a kis hibalistám! Mikor elhoztam az autót (kinti bmw márkakereskedés), azt mondták, hogy minden ok, az autóval minden oké. Ránézésre, illetve próbára nem is volt semmi gond. Egyedül csak annyi, hogy a 4x4-es lámpa világított. Erre azt mondta az ember, hogy semmi komoly, ki is ütötték a hibát. Mondom akkor ok, megegyeztünk. Örültem mint majom a farkának, mert tényleg jó kis autó! De azért ugye elvittem itthon Somogyiékhoz, hogy biztos a mi biztos nézzék át. És akkor itt jött a meglepetés, ugyan az autóval tényleg nem volt komolyabb gond, de kiderült, hogy az első futómű komplett felújításra szorul, a szíjak szarok, a vízpumpa lóg, a kipuffogó csonkot olyan rég nem cserélték, hogy már mind a hat hengernél szét volt repedve. Ja, és természetesen a sárga lámpa hazafelé ismét kigyulladt, a kormányszög jeladó bemondta az unalmast. És természetesen a panoráma tetőablak is hazafelé sz...a el magát! Viszont most, hogy kisebb vagyont költöttem rá, már minden ok, és tényleg van egy pöpec, és mostmár tényleg hibátlan X5 3.0D-m! :lol: :mrgreen:
A tanúlság pedig, mint az ahogy már itt a fórumon is többször le lett írva, ne költsd el az összes pénzed az autó megvételekor, tartalékolj a szervízre is! :wink:

Milyen igaz!!!

Mikor mi vettük az autó tökéletes volt de tényleg csak 3 hónapra rá szintszabályzó csere durva volt 600km úgy menni hogy full fent volt a hátulja. Aztán elindult a lavina amit írtatok is hogy 200 000 km-nél mikre figyeljek. Nem figyeltem és bumm betaláltak a hibák!!!
Amúgy megkérdezted nekem a csomag tartó zárját "Gábor"?

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 00:01 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 427 alkalommal
Kapott köszik: 479 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2005
És az micsoda észrevétel, hogy a nagy okosok azt mondják, hogy a megtakarításaid maximum 10%-át költsd autóra :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 07:00 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
vaszarig írta:
. És természetesen a panoráma tetőablak is hazafelé sz...a el magát! Viszont most, hogy kisebb vagyont költöttem rá, már minden ok, és tényleg van egy pöpec, és mostmár tényleg hibátlan X5 3.0D-m! :lol: :mrgreen:

A panoráma tetőablak tudja szórakoztatni a tulajt rendesen, volt vele nekem is pár kalandom. :facepalm:

Gratula a vashoz, Gabi! :taps:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: vaszarig
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 08:00 
E39 FAN
E39 FAN

tökmöc írta:
Milyen igaz!!!

Mikor mi vettük az autó tökéletes volt de tényleg csak 3 hónapra rá szintszabályzó csere durva volt 600km úgy menni hogy full fent volt a hátulja. Aztán elindult a lavina amit írtatok is hogy 200 000 km-nél mikre figyeljek. Nem figyeltem és bumm betaláltak a hibák!!!

Igen, utána kérdeztem, de a válasz mindenhol az volt, hogy nincs, mert vagy nem is volt, vagy eladták az ajtóval együtt! :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 08:05 
E39 FAN
E39 FAN

kzolee írta:
vaszarig írta:
. És természetesen a panoráma tetőablak is hazafelé sz...a el magát! Viszont most, hogy kisebb vagyont költöttem rá, már minden ok, és tényleg van egy pöpec, és mostmár tényleg hibátlan X5 3.0D-m! :lol: :mrgreen:

A panoráma tetőablak tudja szórakoztatni a tulajt rendesen, volt vele nekem is pár kalandom. :facepalm:

Köszi! :wink: Amúgy ne is mond, mi is mikor jöttünk haza felé, mondom becsukom és kinyitjuk rendesen, erre nagy csattanás és se kép se hang! Még szerencse, hogy az eső nem esett! :) Sajnos elérte ezt is a tipikus hiba, a hátsó kis ablak nem akart lecsukódni. Nálad is ez volt a gond? Vagy van más típus hibája is? Hogy oldottad meg?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 11:03 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 6 alkalommal
Kapott köszik: 204 alkalommal
Széria kód: E70
Motor tipusa: 35D
Évjárata: 2010
Kivitele: SAV
Blog: Blog megtekintése (2)
Elég erős a 218 lovas 3.0d az X5 bódéhoz? Évjárat 2004-2005 körül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 14:29 
Guru
Guru

vaszarig írta:
tökmöc írta:
Milyen igaz!!!

Igen, utána kérdeztem, de a válasz mindenhol az volt, hogy nincs, mert vagy nem is volt, vagy eladták az ajtóval együtt! :(

Azért nagyon szépen köszönöm!!! Ha hallasz valamit gondolj rám!!! :D

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 16:05 
Újonc
Újonc

Hello mindenki!

Meg volt a diagnosztika!
Olaszországban lett végül, így angolul kommunikáltunk, nekem ezt mondták:
- egy katalizátor nem dolgozik
- egy lambda szonda ideiglenes hiba
- benzin-levegő arány nem megfelelő, a gép kiírta, hogy min-max között próbálta állítani, de nem jó
- hűtőventilátor hiba
- termosztát hiba
Ennyit tudtunk meg, hogy mit kell cserélni, azt nem.
Vagy "csak" hűtőventilátort, katalizátort, lambda szondát és termosztátot?
Nem is fájna sokba.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 16:18 
Guru
Guru

fghx írta:
Hello mindenki!

Meg volt a diagnosztika!
Olaszországban lett végül, így angolul kommunikáltunk, nekem ezt mondták:
- egy katalizátor nem dolgozik
- egy lambda szonda ideiglenes hiba
- benzin-levegő arány nem megfelelő, a gép kiírta, hogy min-max között próbálta állítani, de nem jó
- hűtőventilátor hiba
- termosztát hiba
Ennyit tudtunk meg, hogy mit kell cserélni, azt nem.
Vagy "csak" hűtőventilátort, katalizátort, lambda szondát és termosztátot?
Nem is fájna sokba.

Milyen érdekes nekem is mindig a lambda szondát írta a légtömegmérő hibánál!!! :D Egyszer dús volt egyszer szegény, cseréltem és ugyan az végül csak légtömegmérő volt a ludas de ha jól emlékszem te azt már cserélted.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 17:25 
Újonc
Újonc

tökmöc írta:
fghx írta:

Milyen érdekes nekem is mindig a lambda szondát írta a légtömegmérő hibánál!!! :D Egyszer dús volt egyszer szegény, cseréltem és ugyan az végül csak légtömegmérő volt a ludas de ha jól emlékszem te azt már cserélted.

Ja, azt már cseréltem.
Poén, hogy van itt vagy 4 fajta hiba, de a szerelő ajánlása: CSERÉLD KI A 8 GYERTYÁT!
Végül is van benne valami, mert ha el vannak már égve, az végig megy mindenen.
Átmegyek a diagnosztikai fórumba is, nehogy le legyek orrolva megint, mert azzal kapcsolatban is van kérdés.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 17:33 
Újonc
Újonc

Vagy inkább NGK-ra szavaztok? Csak kb 6.000 Ft-tal drágább a 8 db
http://www.ebay.com/itm/8-BMW-Spark-Plu ... 0973503145

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 17:38 
Újonc
Újonc

Bosch 8 db 10.000 Ft-ért + posta szerintem túl olcsó, a szerelő is jobban szereti az NGK-t, azt mondja jobb, hosszabb életű, megbízhatóbb, mint a bosch:
http://www.ebay.com/itm/8-BMW-Spark-Plu ... 41&vxp=mtr

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 21:14 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
vaszarig írta:
kzolee írta:
vaszarig írta:

Köszi! :wink: Amúgy ne is mond, mi is mikor jöttünk haza felé, mondom becsukom és kinyitjuk rendesen, erre nagy csattanás és se kép se hang! Még szerencse, hogy az eső nem esett! :) Sajnos elérte ezt is a tipikus hiba, a hátsó kis ablak nem akart lecsukódni. Nálad is ez volt a gond? Vagy van más típus hibája is? Hogy oldottad meg?

Kétszer cseréltem stiftet, aztán meguntam, kifűrészeltem a hátsó nyitómechanizmusát. 8) linkeltem is egy pdf-et a folyamatról. :wink:

Majd ezután jött a lefolyók eltömődése... :facepalm: Node öt év együttélés alatt a panorámatető adta a legtöbb meglepetést, remélem nálad is így lesz. És a megelőző intézkedésekkel elejét veszed a bajoknak. :wink:

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 22:01 
Guru
Guru

fghx írta:
Bosch 8 db 10.000 Ft-ért + posta szerintem túl olcsó, a szerelő is jobban szereti az NGK-t, azt mondja jobb, hosszabb életű, megbízhatóbb, mint a bosch:
http://www.ebay.com/itm/8-BMW-Spark-Plu ... 41&vxp=mtr

Nekem csak a gyertya csere volt majdnem 40 ezer forint!!! NGK természetesen mondjuk kérdezném is milyen gyakran kell ezt a cserét elvégezni?

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 22:03 
E39 FAN
E39 FAN

PapaBoss írta:
Elég erős a 218 lovas 3.0d az X5 bódéhoz? Évjárat 2004-2005 körül.

Szia PapaBoss! Nekem bőven elég! Én nem száguldozok vele, abból már kinőttem! :) De ha odalépek neki, ez is megy bőven! :)
Mondjuk nekem a 193 ló is elég volt az 530D-ben! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.16. 22:04 
E39 FAN
E39 FAN

tökmöc írta:
vaszarig írta:
tökmöc írta:
Milyen igaz!!!

Azért nagyon szépen köszönöm!!! Ha hallasz valamit gondolj rám!!! :D

Igazán nincs mit, azért még nem adtam fel. :) Majd megnézem ebay-n is! :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek vaszarig az itt látható tagok köszönték meg: tökmöc
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1571 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 79  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]