![]() |
2018.10.15. 21:58
2018.10.15. 23:22
kzolee írta:Diagot neki! Rossz termosztáttól kezdve vákumproblémán, lyukas intercooler csövön, szenzorhibán át bármi lehet...
2018.10.16. 20:27
keknoob írta:kzolee írta:Diagot neki! Rossz termosztáttól kezdve vákumproblémán, lyukas intercooler csövön, szenzorhibán át bármi lehet...
Nem dob hibakódot semmire. A backpressure, injection, fuel pressure ertekek teljesen normalisak. :/ Akkor elviszem szakihoz megnézetni a turbót....
Simán előfordulhat, hogy amivel kiolvasod az nem jelenít meg minden hibakódot. BMW már csak ilyen, sokan be is szokták sz*pni emiatt.
2018.10.16. 22:10
NagyMatyas írta:keknoob írta:kzolee írta:Diagot neki! Rossz termosztáttól kezdve vákumproblémán, lyukas intercooler csövön, szenzorhibán át bármi lehet...
Nem dob hibakódot semmire. A backpressure, injection, fuel pressure ertekek teljesen normalisak. :/ Akkor elviszem szakihoz megnézetni a turbót....
Mivel nézted? Gyári diagban én még eddig nem találkoztam számolt koromtartalommal, csak azért kérdezem.Simán előfordulhat, hogy amivel kiolvasod az nem jelenít meg minden hibakódot. BMW már csak ilyen, sokan be is szokták sz*pni emiatt.
Injektorok voltak már beméretve? Aljas módon tud miatta kormolni az autó, de pedig nem látod a DPF miatt.
2018.10.17. 03:14
keknoob írta:NagyMatyas írta:keknoob írta:kzolee írta:Diagot neki! Rossz termosztáttól kezdve vákumproblémán, lyukas intercooler csövön, szenzorhibán át bármi lehet...
Mivel nézted? Gyári diagban én még eddig nem találkoztam számolt koromtartalommal, csak azért kérdezem.Simán előfordulhat, hogy amivel kiolvasod az nem jelenít meg minden hibakódot. BMW már csak ilyen, sokan be is szokták sz*pni emiatt.
Injektorok voltak már beméretve? Aljas módon tud miatta kormolni az autó, de pedig nem látod a DPF miatt.
Autocom-al diagolták és nem találtak ehhez kapcsolódó hibakódot. Mi a gyári diag?
Nem voltak még beméretve, gondoltam ha nem jól működne akkor hibát dobna, nem?
2018.10.17. 09:43
keknoob írta:NagyMatyas írta:keknoob írta:kzolee írta:Diagot neki! Rossz termosztáttól kezdve vákumproblémán, lyukas intercooler csövön, szenzorhibán át bármi lehet...
Autocom-al diagolták és nem találtak ehhez kapcsolódó hibakódot. Mi a gyári diag?
2018.10.17. 11:21
NagyMatyas írta:keknoob írta:NagyMatyas írta:keknoob írta:kzolee írta:Diagot neki! Rossz termosztáttól kezdve vákumproblémán, lyukas intercooler csövön, szenzorhibán át bármi lehet...
Az Autocom mindenre jó, de valójában semmire. Ahogy Gallaca is írta, van egy pár gyári diag, a jelenleg legmodernebb az ISTA. Fog az dobni hibát ne félj, univerzális cuccok szart sem látnak, a BMW ilyen! Ha helyileg belövöd, hogy merre vagy még valószínű, hogy segíteni is fogunk tudni. Neked egy hozzáértő személy segítségére van szükséged. A turbód egyébként már amiatt is fütyülhet, hogy az ellennyomás adott neki egy pofont. Ezért veszélyes dugulós autóval járni, mert folyamatosan teszi tönkre a turbót.![]()
Az utángyártott részecskeszűrő sem egy életbiztosítás, sokszor gyárilag más az ellennyomása, mint a gyárinak, az is becsaphatja az autót. Nem tudom, hogy a szűrő beszerelését követően egyáltalán működött-e valaha normálisan?
Az injektorra hibát, akkor dob, hogyha a korrekció meghaladja az 5-ös értéket. Igazándiból nem teljesen ad megfelelő tájékoztatást az injektor állapotáról, mert a kompresszió, dugattyú tetőn található lerakódások és egyéb tényezők is befolyásolják az értékét, azonban az autó hangjából, fogyasztásából, járásából szakavatott fül képes következtetni az állapotukra, látván a számokat hideg és üzem meleg motor esetén.
2018.10.17. 18:20
2018.10.17. 20:55
keknoob írta:Megnézték a turbot, azt mondták, minden rendben vele. Kapott ISTA diagot is, nem dobott új hibakódot. 2 hibakód van, de azoknak nincs köze a dpfhez. Szenzorok értékeit is csekkolták, ott sem volt gond. Ha jól emlékszem a dpf előtt 2mbar volt a nyomás. Nem tudom mi legyen.... Méressem be a porlasztókat? Az 1et sem haladta meg a korrekció alapjáraton.
2018.10.18. 19:33
kzolee írta:keknoob írta:Megnézték a turbot, azt mondták, minden rendben vele. Kapott ISTA diagot is, nem dobott új hibakódot. 2 hibakód van, de azoknak nincs köze a dpfhez. Szenzorok értékeit is csekkolták, ott sem volt gond. Ha jól emlékszem a dpf előtt 2mbar volt a nyomás. Nem tudom mi legyen.... Méressem be a porlasztókat? Az 1et sem haladta meg a korrekció alapjáraton.
Élő adatokat is néztek? Kipuff hőmérséklet, hűtővíz, porlasztó korrekció? Vagy csak hibatároló kiolvasás volt? Mert az nem diag...
2018.10.18. 19:39
keknoob írta:kzolee írta:keknoob írta:Megnézték a turbot, azt mondták, minden rendben vele. Kapott ISTA diagot is, nem dobott új hibakódot. 2 hibakód van, de azoknak nincs köze a dpfhez. Szenzorok értékeit is csekkolták, ott sem volt gond. Ha jól emlékszem a dpf előtt 2mbar volt a nyomás. Nem tudom mi legyen.... Méressem be a porlasztókat? Az 1et sem haladta meg a korrekció alapjáraton.
Élő adatokat is néztek? Kipuff hőmérséklet, hűtővíz, porlasztó korrekció? Vagy csak hibatároló kiolvasás volt? Mert az nem diag...
Hibakódokat kiolvasták, és tesztelték a következőket: air-mass system, injector, exhaust temperature sensor, dpf exhaust counterpressure, exhaust back pressure before turbine, air mass meter.
Egyik teszt sem jelzett hibát. Ami érdekes, hogy ha pályán megyek hosszabb távot, akkor nem kéri gyakran a regent. A városi használat tehet be neki? A sok start stop? Szinte mindig városban használom, ritkán megyek pályán vagy nagyobb távon...
2018.10.18. 19:53
kzolee írta:keknoob írta:kzolee írta:keknoob írta:Megnézték a turbot, azt mondták, minden rendben vele. Kapott ISTA diagot is, nem dobott új hibakódot. 2 hibakód van, de azoknak nincs köze a dpfhez. Szenzorok értékeit is csekkolták, ott sem volt gond. Ha jól emlékszem a dpf előtt 2mbar volt a nyomás. Nem tudom mi legyen.... Méressem be a porlasztókat? Az 1et sem haladta meg a korrekció alapjáraton.
Hibakódokat kiolvasták, és tesztelték a következőket: air-mass system, injector, exhaust temperature sensor, dpf exhaust counterpressure, exhaust back pressure before turbine, air mass meter.
Egyik teszt sem jelzett hibát. Ami érdekes, hogy ha pályán megyek hosszabb távot, akkor nem kéri gyakran a regent. A városi használat tehet be neki? A sok start stop? Szinte mindig városban használom, ritkán megyek pályán vagy nagyobb távon...
Ezek a tesztek nem hibát jeleznek, hanem értékeket.Az, hogy az értékek megfelelőek -e, azt kell vizsgálni. Ezek szerint a hűtővíz hőmérsékletét sem nem nézték, kizárandó a termosztátok hibáját.
2018.10.18. 22:30
keknoob írta:kzolee írta:keknoob írta:Megnézték a turbot, azt mondták, minden rendben vele. Kapott ISTA diagot is, nem dobott új hibakódot. 2 hibakód van, de azoknak nincs köze a dpfhez. Szenzorok értékeit is csekkolták, ott sem volt gond. Ha jól emlékszem a dpf előtt 2mbar volt a nyomás. Nem tudom mi legyen.... Méressem be a porlasztókat? Az 1et sem haladta meg a korrekció alapjáraton.
2018.10.19. 10:59
NagyMatyas írta:keknoob írta:kzolee írta:keknoob írta:Megnézték a turbot, azt mondták, minden rendben vele. Kapott ISTA diagot is, nem dobott új hibakódot. 2 hibakód van, de azoknak nincs köze a dpfhez. Szenzorok értékeit is csekkolták, ott sem volt gond. Ha jól emlékszem a dpf előtt 2mbar volt a nyomás. Nem tudom mi legyen.... Méressem be a porlasztókat? Az 1et sem haladta meg a korrekció alapjáraton.
Kérdeztem, hogy valaha jó volt-e az utángyártott részecskeszűrővel. Nem jött rá válasz. Én arra gyanakszom, hogy nem ér egy forintot sem. Nem szoktak ezek jók lenni.
2018.10.19. 22:09
keknoob írta:NagyMatyas írta:keknoob írta:kzolee írta:keknoob írta:Megnézték a turbot, azt mondták, minden rendben vele. Kapott ISTA diagot is, nem dobott új hibakódot. 2 hibakód van, de azoknak nincs köze a dpfhez. Szenzorok értékeit is csekkolták, ott sem volt gond. Ha jól emlékszem a dpf előtt 2mbar volt a nyomás. Nem tudom mi legyen.... Méressem be a porlasztókat? Az 1et sem haladta meg a korrekció alapjáraton.
Kérdeztem, hogy valaha jó volt-e az utángyártott részecskeszűrővel. Nem jött rá válasz. Én arra gyanakszom, hogy nem ér egy forintot sem. Nem szoktak ezek jók lenni.
Előkotortam a papírokat, ezt a részecskeszűrőt rakták bele: https://kepkuldes.com/images/631eaf31e6 ... 7c0320.jpg
Szar?
2018.10.20. 10:41
Én úgy tudom, hogy igen, illetve szerelő barátaim is megerősítettek, hogy teljesen máshogy szoktak után gyártottal viselkedni az autók, mint a gyárival. Ha felszerelés óta szar az autó, akkor a te esetedben is ez a probléma.
2018.10.20. 15:00
keknoob írta:
Én úgy tudom, hogy igen, illetve szerelő barátaim is megerősítettek, hogy teljesen máshogy szoktak után gyártottal viselkedni az autók, mint a gyárival. Ha felszerelés óta szar az autó, akkor a te esetedben is ez a probléma.
Na egy kis update:
Nem régen volt egy szívósor, egr takarítás majd a szaki tanácsára ki lett iktatva az EGR szoftveresen, dpf meg minden maradt a helyén. Baszatott az üzemanyagba vmi adalékot is aztán hajtottam kb 200 km-t a következő regenerálásig. Utána elkezdtem nézni carlyval azt, hogyan változik a soot mass értéke. Utolsó regen óta mentem kb 60 km-ert (anno ilyenkor már azért volt benne cucc) csak városban. Napi szinten olyan 12 km-t. Persze most azért nem nyomtam neki annyiraBőszen figyelgettem az értékeket és itt tart: https://kepkuldes.com/images/68d04a6ad6 ... 8958f9.png
Hát lekopogom azért, de eddig jónak tűnik. Remélem a jövőben is tartja magát ehhez60km alatt nem regenerált, folyamat figyeltem. Lehet az EGR volt szar?

Egyik lehetőség az, hogy kibukik, hogy regeneráció után is magas az ellennyomás ergo alapból az autó telítettnek érzi a szűrőt , ezért hamar azt a látszatot kelti, mintha el lenne dugulva, B verzió kiderül, hogy jó a szűrő és akkor másfele kell elindulni. Ellenőrizni kell, hogy a mért és a referencia légtömeg és töltőnyomás mennyire mozog szépen együtt vagy éppen csúszik szét. Nem tudom, hogy manuális vagy automata váltós az autód? FLAPS-ekkel mi a helyzet? Aztán! Még mindig van lehetőség gyári diagnosztikával kicsit csalni, állítani a visszavezetett kipufogógáz mennyiségét, illetve a befecskendezett üzemanyag mennyiségét, hátha éppen a lanyhuló porlasztóid okoznak gondot.2018.10.21. 07:31
2018.10.22. 00:22
stupeki69 írta:Na az ilyen válaszokat szeretem ebből lehet tanulni . Gratula.
2018.10.25. 21:28