Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.11.26. 13:11

Oroszlan írta:Egy kérdés:

Féktárcsa + betét következik az első tengelyen.
Féktárcsa megvéve, gyári, ATE.

A gyári betét a JURID típusú.
Én ezen párti vagyok, de a környezetemben lévő műszaki szakemberek a következőt mondják:
- tegyek bele ATE betétet, mert az jobb mint a JURID, meg ATE tárcsához ATE betét kéne (akkor gyárilag miért más ?)
- tegyek bele esetleg TEXTAR betétet, mert az is jobb mint a JURID.

Na halljuk ki mit tennem ?

Helo
Csak a gyárit :wink: Te gyári párti vagy :wink:
üdv zoli

2009.11.26. 13:17

lepke írta:

Én ezen párti vagyok, de a környezetemben lévő műszaki szakemberek a következőt mondják:
- tegyek bele ATE betétet, mert az jobb mint a JURID, meg ATE tárcsához ATE betét kéne (akkor gyárilag miért más ?)

Helo
Csak a gyárit :wink: Te gyári párti vagy :wink:
üdv zoli

A gyári JURID meg az utángyártott JURID között azért minőségi külömbség is van.

2009.11.26. 20:22

Nekem TEXTAR van elől hátul és nincs vele bajom.

2009.12.07. 21:27

Kép
Kép
Kép

2009.12.07. 21:39

Celtic írta:Kép
Kép
Kép

Helo
Na ennyire kopik a fékbetét a kocsin
olyan 3-ezer kilométer után
üdv zoli

2009.12.08. 00:50

Én csak a tárcsát látom, a betétből semmit. A tárcsáról meg nem mondom, mennyit ment ezekből a képekből....

2009.12.08. 11:30

tpiski írta:Én csak a tárcsát látom, a betétből semmit. A tárcsáról meg nem mondom, mennyit ment ezekből a képekből....

Helo
a képet azért raktam fel :wink: hogy érzékeltetni lehessen a FÉK porból ami a felnin maradt
milyen gyorsan kopik a fékbetét
nem átlagos vezetési tempónál
üdv zoli

2010.04.15. 21:51

Azért vannak mág normális szakemberek a szervízekben is.

Ma fékcsere volt elől, Nagykanizsa BMW szervíz. Persze nem idegenként voltam ott.

Az első féktárcsák, fékbetétek, kopásjelző, majd a teljes fékolajcsere mind a 4 keréknél lecsapolva.

Miután levette a szerelő a régi tárcsát és a betéteket, megkérdezte kell-e nekem, vagy nem, mert elvihetem.

Mielőtt felrakta az újat a kerékagy felfekvő felületét ledrótkefézte, majd csiszolópapírral fémtisztára csiszolta.
Aztán egy kis féktisztító spray rá, majd száraz ruhával letöröl, kis várakozás, majd amikor a felület száraz lett, odafújt a felfekvő felületre kerámia spray-vel, majd ezektán rakta fel a tárcsát.
A tárcsa csavarját is bekente valamivel.
Miután betétek is berak, a tárcsát ruhával letörölte, ahol a keze kosz nyomai látszottak rajta, majd minden csavart meghúzott külön-külön nyomatékkulccsal.
Ismét jött egy kis kerámiaspray a tárcsa oldalára (ahol a kerék felfekszik rá), majd a kerék belső felfekvő felületét letisztította és így került vissza a kerék a helyére.

Meggyőző volt, tudta mit csinál.

A két első fékcsere és a fékolajcsere megvolt kb 1 óra alatt.

2010.04.15. 22:12

Oroszlan írta:Azért vannak mág normális szakemberek a szervízekben is.

Ma fékcsere volt elől, Nagykanizsa BMW szervíz. Persze nem idegenként voltam ott.

Az első féktárcsák, fékbetétek, kopásjelző, majd a teljes fékolajcsere mind a 4 keréknél lecsapolva.

Miután levette a szerelő a régi tárcsát és a betéteket, megkérdezte kell-e nekem, vagy nem, mert elvihetem.

Mielőtt felrakta az újat a kerékagy felfekvő felületét ledrótkefézte, majd csiszolópapírral fémtisztára csiszolta.
Aztán egy kis féktisztító spray rá, majd száraz ruhával letöröl, kis várakozás, majd amikor a felület száraz lett, odafújt a felfekvő felületre kerámia spray-vel, majd ezektán rakta fel a tárcsát.
A tárcsa csavarját is bekente valamivel.
Miután betétek is berak, a tárcsát ruhával letörölte, ahol a keze kosz nyomai látszottak rajta, majd minden csavart meghúzott külön-külön nyomatékkulccsal.
Ismét jött egy kis kerámiaspray a tárcsa oldalára (ahol a kerék felfekszik rá), majd a kerék belső felfekvő felületét letisztította és így került vissza a kerék a helyére.

Meggyőző volt, tudta mit csinál.

A két első fékcsere és a fékolajcsere megvolt kb 1 óra alatt.

Ez egy teljesen korrekt fékjavítás, ezt így kell csinálni. Amelyik szerelő nem így jár el, annak csak a baja lesz a "rázós" fékkel.

2010.04.15. 22:24

És a régi tárcsákat leadtad, tezsvírem?

2010.04.16. 09:38

simi64 írta:És a régi tárcsákat leadtad, tezsvírem?

Otthagytam nekik, megmértük, mindkettő már méret alatti volt.
Nem tudtam volna mit csinálni velük.
Ha elcipelem MÉH telepre, többe kerül a benzin odáig, mint amit kapok érte.

2010.09.19. 19:02

Mi a min vastagság a féktárcsáknál ? Miből számolja ki az E60, hogy hány km van még a betét cseréig ?
( pl ha vki sokat megy pályán ? )

2010.09.19. 20:40

SoundkeY írta:Mi a min vastagság a féktárcsáknál ? Miből számolja ki az E60, hogy hány km van még a betét cseréig ?

Helo
E60-as autóknál a tárcsa minimum mérete mindegyiknél más és más.A motor teljesítménytől függ a tárcsa átmérője és vastagsága
---miből számolja ki a betét cserét :?: :?: ezt holnapra megtudom

2010.09.19. 20:47

SoundkeY írta:Mi a min vastagság a féktárcsáknál ? Miből számolja ki az E60, hogy hány km van még a betét cseréig ?

A tárcsa vastagsága (a teljes gyártáskori új méret és a minimum méret is) bele van ütve a tárcsa oldalába, ahol az agyra fel van fogatva kívül, a merőleges felületen.
Legalábbis a gyáriakon igen.

Miből számolja ki ? Azért van ott a kopásjelző, ami együtt kopik a betéttel és ha jól tudom, abban van valami kis fém szál vagy valami hasonló drót.

2010.09.19. 21:06

Oroszlan írta:

A tárcsa vastagsága (a teljes gyártáskori új méret és a minimum méret is) bele van ütve a tárcsa oldalába, ahol az agyra fel van fogatva kívül, a merőleges felületen.

Miből számolja ki ? Azért van ott a kopásjelző, ami együtt kopik a betéttel és ha jól tudom, abban van valami kis fém szál vagy valami hasonló drót.

....ja igen ha változik az ellenállása akkor oké...azt hittem a kopásjelző csak azt tudja mutatni, hogy csere ( elszakadt )....ezekszerint nem.

....Egyébként érdemes feltenni lyuggatott / mart tárcsát vagy maradjak a gyárinál ?
E46-nál nagy divat volt az ATE powerdisc

2010.09.19. 21:15

SoundkeY írta:
Oroszlan írta:

....ja igen ha változik az ellenállása akkor oké...azt hittem a kopásjelző csak azt tudja mutatni, hogy csere ( elszakadt )....ezekszerint nem.

....Egyébként érdemes feltenni lyuggatott / mart tárcsát vagy maradjak a gyárinál ?
E46-nál nagy divat volt az ATE powerdisc

Féktárcsa-fékbetét és a motorolaj.
Ezeknél Én kizárólag csak a gyárit tenném és teszem is.

2010.10.11. 22:08

Helo
Ebbe a FÉK visszahívásba egy páran beleesünk :roll:

Nem marad le a BMW sem, a bajor gyár több mint 350 ezer autót hív vissza a fékrendszer lehetséges meghibásodása miatt. Világszerte 345 ezer darab 2002 és 2008 között készült 5-ös, 6-os és 7-es BMW-t, valamint 5800 darab 2003-2010 közötti gyártású Rolls-Royce Phantom típusú limuzint rendelnek vissza szervizre, mert előfordulhatnak problémák a fékrásegítő berendezéssel.

2010.10.11. 22:41

lepke írta:Helo

Nem marad le a BMW sem, a bajor gyár több mint 350 ezer autót hív vissza a fékrendszer lehetséges meghibásodása miatt. Világszerte 345 ezer darab 2002 és 2008 között készült 5-ös, 6-os és 7-es BMW-t, valamint 5800 darab 2003-2010 közötti gyártású Rolls-Royce Phantom típusú limuzint rendelnek vissza szervizre, mert előfordulhatnak problémák a fékrásegítő berendezéssel.

Innét elég kevesen esnek bele, Te például biztos nem.
Nem figyelsz eléggé, öregszel ...

"A gond az ötös, hatos, hetes szériájú, V8-as, illetve V12-es motorral szerelt autóknál jelentkezhet."

Bővebben itt:

http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/magyar ... vas-329223

2010.10.11. 22:44

Oroszlan írta:

"A gond az ötös, hatos, hetes szériájú, V8-as, illetve V12-es motorral szerelt autóknál jelentkezhet."

Bővebben itt:

Helo
Ennek útána járok holnap hívom a szervizet
Mert ahány cikket olvasok annyiszor mások az információk

2010.10.11. 22:46

lepke írta:
Oroszlan írta:

Bővebben itt:

Helo
Ennek útána járok holnap hívom a szervizet
Mert ahány cikket olvasok annyiszor mások az információk

Hívd fel most, ne hagyd holnapra !
Hozzászólás küldése

VigLink badge