Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.03.08. 17:55

szia mindenkinek.

Több kérdésem is volna:

- mi lehet a 4:3-asommal , menet közben kikapcsol bekapcsol.
- lehet találni 735-ös használati útmutatót?
- navi cd-t keresek
- a cd táram nem játszik le semmit, azt irja nincs benne lemez
- a fabetéteket mivel lehet javitani?
- hol lehetne beszerezni olcsóbban optikai elemeket? ( diszléc, króm, műa. elelemek...)
- találok valahol első lökös toldato???

köszi előre is a segitséget. zakicorp

2008.03.08. 18:59

zakicorp írta:szia mindenkinek.

Több kérdésem is volna:

- mi lehet a 4:3-asommal , menet közben kikapcsol bekapcsol.
- lehet találni 735-ös használati útmutatót?
- navi cd-t keresek
- a cd táram nem játszik le semmit, azt irja nincs benne lemez
- a fabetéteket mivel lehet javitani?
- hol lehetne beszerezni olcsóbban optikai elemeket? ( diszléc, króm, műa. elelemek...)
- találok valahol első lökös toldato???

köszi előre is a segitséget. zakicorp

Üdv!

Van TV-Navi topic, talán ot találsz segítséget. Ha nem, küldj privát üzit (pü)-t Bombolo-nek vagy Naviprofi-nak Ők tudnak neked segíteni!
A fabetétek: a 7-esnél ha jól tudom csak a váltó körüli elem fa, a többi műanyag. Javítani felesleges, inkább bontóban keress. A váltó körüli neked kb 8.000.- ...de fényeztesd le, az is jól néz ki.
amúgy minden mást bontóban keress: lökös, díszkéc és társai.

üdv,

Labi

728 vasarlas

2008.04.17. 19:13

hello mindenkinek

nagyon erdekel ez a jargany - http://www.hasznaltauto.hu/1735866_bmw_728_1996
gondolom jo kerdes de valaki ismeri esetleg? valami otlet, hogy egyatalan hogy kezdjek neki?
meger ennyit? kereskedes szerint beszamoltak nagyobba, es nem nagyon foglakoztak vele utana, 200e km 'korul' van benne.
otlet? ha felmegyek megnezni hogy kezdjek neki? kocsim volt mar boven, alap dolgokat kiszurom, de megis, bmw7 specko dolgok, vagy valami otletek egyatalan!
varom a valaszokat!!

koszi elore is!!

Re: 728 vasarlas

2008.04.17. 20:37

orvil írta:hello mindenkinek

gondolom jo kerdes de valaki ismeri esetleg? valami otlet, hogy egyatalan hogy kezdjek neki?
meger ennyit? kereskedes szerint beszamoltak nagyobba, es nem nagyon foglakoztak vele utana, 200e km 'korul' van benne.
otlet? ha felmegyek megnezni hogy kezdjek neki? kocsim volt mar boven, alap dolgokat kiszurom, de megis, bmw7 specko dolgok, vagy valami otletek egyatalan!
varom a valaszokat!!

koszi elore is!!

Szerintem a 7-esbe kicsi a 28as motor,én a helyedben inkább 35 v.40-est keresgélnék.

Re: 728 vasarlas

2008.04.17. 21:31

s528 írta:
orvil írta:hello mindenkinek

varom a valaszokat!!

koszi elore is!!

Szerintem a 7-esbe kicsi a 28as motor,én a helyedben inkább 35 v.40-est keresgélnék.

érdemes elolvasni a totálcáron a népítéleteket.....akinek 28-as motorral szerelt hetese van, az mind a lomhaságára panaszkodik!! ...és van benne vmi

2008.04.17. 21:49

Ha jól láttam Bpesti az autó, ha komoly a szándék nézesd át mindenképp szervízben.
NT Autó Budakalász vagy akár a Wallis Pest. Ha nem akarnak belemenni, inkább felejtős.
Megeggyezés kérdése, hogy milyen "sumákság", hiba esetén ki fizeti a "révészt".
Mivel 28-as, mindenképp számolj vele, hogy gyorsulásban nem rakéta. Ha már megindult megy azért szépen, de ez annak való aki - ha tényleg szép állapotú - hosszú távon beválalja, babusgatja és a limuzinos, nyugis suhanást kedveli. Ha most ugrasz a BMW világába fejest nem biztos, hogy egy "nagy, öreg 28-as automata" a jó választás.

2008.04.18. 01:29

Szerintem írj az index 7'er fórumába. Sok e38 tulaj van ott. A wallist nem javaslom átvizsgáláshoz (én is ott voltam, bár talán nem a wallis pestnél). Szerintem NT vagy 5'er kft. Mindenféleképp érdemes alaposan átnézetni. Ha nem volt még BMW-d vagy akár nem volt még e38-ad, simán belefuthatsz pár100ezres kiadásokba elég hamar úgy, hogy vásárláskor fel sem tűnik.

2008.04.21. 09:31

Szerintem motoros a srác, úgyhogy neki bőven elég a 728i. Akár milyen motorral venné lassú lenne, úgyhogy csak hogy többet zabáljon ne vegyél V8-at. Elgurulászni, amíg nincs szerzon, jóaz :) Amúgy a 750i sem egy szélvihar szerintem.

2008.06.14. 15:14

hi!
egyre jobban gondolkozok h eladom a mostani gépet és veszek egy e38ast. de mennyibe van a fenntartásuk? teljesítmény adó? megéri nem 750 és 740 hanem kisebb? Ilyen nagyot biztos nem tudnák fenntartani. mondjuk 728i? nem lesz az rohadt lomha? fogyasztásokról vmit tudnátok írni? meg így általában mennyit kell rá költeni?
jah és mennyire kell mélyre nyúlni a zsebemben ha vmi elromlik?
érdemes egyeltalán itt magyarországon venni?mert nem nagyon akarozik behozatni egyet...
szall így az anyagiak érdekelnének az e38al kapcsolatban. Ebben tudnátok segíteni? :?:

Csak mert nehogy túlválaljam magamat ha esetleg télleg erre adnám a fejemet... :oops:

2008.06.15. 11:41

LehaKilla írta:hi!
egyre jobban gondolkozok h eladom a mostani gépet és veszek egy e38ast. de mennyibe van a fenntartásuk? teljesítmény adó? megéri nem 750 és 740 hanem kisebb? Ilyen nagyot biztos nem tudnák fenntartani. mondjuk 728i? nem lesz az rohadt lomha? fogyasztásokról vmit tudnátok írni? meg így általában mennyit kell rá költeni?
jah és mennyire kell mélyre nyúlni a zsebemben ha vmi elromlik?
érdemes egyeltalán itt magyarországon venni?mert nem nagyon akarozik behozatni egyet...
szall így az anyagiak érdekelnének az e38al kapcsolatban. Ebben tudnátok segíteni? :?:

Csak mert nehogy túlválaljam magamat ha esetleg télleg erre adnám a fejemet... :oops:

Szia!

Költségek:

Teljesítményadó: (minden év január 1-én aki a tuajdonosa az autónak az fizeti az évet!! Még akkor is ha már eladta évközben az autót!!)
http://www.eredetiseg-vizsgalat.hu/az-u ... tnunk.html

Eredetvizsgálat:
2000 cm3 felett: 20000Ft

Átíratás:
http://www.eredetiseg-vizsgalat.hu/menn ... ratas.html

Kiválaszott autóknál számold ki a költségeket + nagyszervíz, én így csináltam anno.

Motor téren nem tudok mit hozzátenni,de szerintem a E39 és E38 súlyra kb megegyezik.

Üdv.

2008.06.15. 12:31

a 740I GYAKORLATILAG ÚGYANÚGY MEGY MINT A 750I...CSAK EGY KICIT KEVESEBBET NYEL...SZERINTEM ITTHON NEM LEHET MEGKÍMÉLTTET TALÁLNI! NÉMETO.-BÓL OPA-TÓL KELL VENNI :) ! AZ VISZONT NAGYON JÓ ÖTLET! :D

2008.06.15. 13:47

Én már találkoztam megkímélt, szép 740-ekkel (az egyik a sógóromé), egy 750-t is láttam. Az viszont biztos, hogy jóval többet eszik, mint az 528!

2008.06.16. 12:54

Üdv!
740i=1790Kg
750i=1960Kg
Gyorsulásra 6,6 körül van mind a kettő, a 750-nél van plusszba négy henger, gyertyák trafók stb. Mivel a 740 könnyebb, ha számít a fogyi, meg a szervíz költség is húzósabb a tizenkét hengeresnél, a 740-es tűnik a célszerűbb választásnak.
Oldboy!

2009.01.02. 18:17

Oldboy írta:Üdv!
740i=1790Kg
750i=1960Kg
Gyorsulásra 6,6 körül van mind a kettő, a 750-nél van plusszba négy henger, gyertyák trafók stb. Mivel a 740 könnyebb, ha számít a fogyi, meg a szervíz költség is húzósabb a tizenkét hengeresnél, a 740-es tűnik a célszerűbb választásnak.
Oldboy!

Én úgy hallottam hogy a 750i megbízhatóbb de a szervízköltsége tényleg elég húzós.Én ha vennék akkor inkább 740i mert abból ha jól tudom létezik kéziváltós.

2009.01.02. 20:29

A 740i-ben ugyan az a moci van mint az 540i-be, nekem nincs motor gondom, ebből az aspektusból nem hinném, hogy a 750i megbizhatóbb volna. A kézi váltós szemszöget megértem, ezért inkább a 40-es a jó választás. ( Csak úgy zárójelbe, az 540i előtt egy 750i-t akartam megvenni, volt szerencsém alaposan kipróbálni, ha E38, akkor 750i, de akkor "örök" darabnak. Úgy volt 200-on az Üllőin, hogy észre sem vettem. A mellettem ülő szólt gyengéden, én fizetek ha bemérnek. Viszont végül is nem bántam meg az 540-et mert sportosabb. De hát innentől szubjektív az egész. )
Oldboy!

2009.01.03. 02:22

Oldboy írta:A 740i-ben ugyan az a moci van mint az 540i-be, nekem nincs motor gondom, ebből az aspektusból nem hinném, hogy a 750i megbizhatóbb volna. A kézi váltós szemszöget megértem, ezért inkább a 40-es a jó választás. ( Csak úgy zárójelbe, az 540i előtt egy 750i-t akartam megvenni, volt szerencsém alaposan kipróbálni, ha E38, akkor 750i, de akkor "örök" darabnak. Úgy volt 200-on az Üllőin, hogy észre sem vettem. A mellettem ülő szólt gyengéden, én fizetek ha bemérnek. Viszont végül is nem bántam meg az 540-et mert sportosabb. De hát innentől szubjektív az egész. )
Oldboy!

A tiéd automata vagy kézis?Mert amikor néztem a 28i-t akkor kerestem kézivátóst 540i-be és 740i-be de nem találtam és inkább maradtam a 28i-nél.

2009.01.03. 11:28

Oldboynak automatája van. kézit V8-nál kifogni nehéz, mert ritka. 7-esnél meg még ritkább és inkább csak a fapadoknál volt.

2009.01.03. 12:05

Oldboynak automatája van. kézit V8-nál kifogni nehéz, mert ritka. 7-esnél meg még ritkább és inkább csak a fapadoknál volt.

Ja, automata sajnos, de azért nem mindig bánom. Városi araszolásnál király ill. ha berakom sportba és döngetünk csak az útra kell "koncentrálni". Ahogy Labi írta nehéz kifogni kéziváltóst és hát az autót összességébe kell nézni mikor veszi az ember. ( Hiába kézi ha szétvan már "döntve", le van lakva az egész. )

2009.01.03. 14:39

Oldboy írta:Oldboynak automatája van. kézit V8-nál kifogni nehéz, mert ritka. 7-esnél meg még ritkább és inkább csak a fapadoknál volt.

Ja, automata sajnos, de azért nem mindig bánom. Városi araszolásnál király ill. ha berakom sportba és döngetünk csak az útra kell "koncentrálni". Ahogy Labi írta nehéz kifogni kéziváltóst és hát az autót összességébe kell nézni mikor veszi az ember. ( Hiába kézi ha szétvan már "döntve", le van lakva az egész. )

Én se vennék olyan kézist ami már szét van csapva.Nekem számos dolog mellet ez tetszik a BMWbe hogy még a nagymotorosokból is csináltak kézist a Mercivel ellentétbe(most ezt nem azért írtam hogy fikázzam a Mercit de ez az igazság).
Ha jól tudom Mercibe 3000ccm felett nincs kézis

2009.01.03. 14:50

Marc528i írta:
Oldboy írta:Oldboynak automatája van. kézit V8-nál kifogni nehéz, mert ritka. 7-esnél meg még ritkább és inkább csak a fapadoknál volt.

Én se vennék olyan kézist ami már szét van csapva.Nekem számos dolog mellet ez tetszik a BMWbe hogy még a nagymotorosokból is csináltak kézist a Mercivel ellentétbe(most ezt nem azért írtam hogy fikázzam a Mercit de ez az igazság).
Ha jól tudom Mercibe 3000ccm felett nincs kézis

Szerintem 3000ccm felett már nem is igen kell kézi sőtt csak onnan célszerű az autómata szerintem... 3000ccm felett csak a sport autókba raknák kézit mint az M5... :wink:

A streptronic-al kiélheted magad "manuálba" is ha nagyon kell... :roll:
Hozzászólás küldése

VigLink badge