* *
Pontos idő: 2026.07.05. 01:01

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2405 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 121  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: xenon
HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 07:31 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
harobikes75 írta:
Sziasztok,

kérdésem a következő lenne: 100w izzó, xenon jellegő, magasabb hőértékű lámpa előre, elbírja-e a lámpabúra?Van aki azt mondja, elég, bemattul, van aki szerint ha üveg semmi baja nem lesz. Nekem e39 525d van, nem tudom, megoldható-e a csere?a jelenlegi lámpa kb gyertyafény, kicsit zavar, hogy gyenge, holott tisztán tartom,stb, de nem elég a fény.

Köszönöm
András

LCM-ben a tranyó nem fogja bírni a többlet áramot! max 75W :!:

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája: Re: re
HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 07:55 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
Janika_86 írta:
harobikes75 írta:
állítolag xexon gázzal van töltve.nem is ez érdekel, hanem ez h jobban világítson.xenonod mennyi?nehéz berakni?nem értek hozzá..
A.

Üdv!

Ha jól látom az avatarodból ítélve,neked facelift lámpáid vannak.Ami ebből a szempontból azért rossz mert használat során a külső plexi réteg a karcoktól bemattul,és hajlamos belülről is piszkolódni,de az nem vészes annyira,mint a karcok.Ezért hiába raksz bele akár xenon akár nagyobb teljesítményű izzót a gyárinál,előrébb nem sokkal leszel vele.Én a helyedben azt tenném,ha mindenképp szeretnél megoldást a problémára,hogy szétszeded a lámpatestet és kitisztítod kívül-belül,majd meglátod mi változik.Ha ez sem segít akkor érdemes a plexit felpolíroztatni,vagy venni rá új búrákat,ami nem gyári hella ugyan,hanem utángyártott dolog,viszont rengeteg jelent.
Ami a rossz hír:a lámpatest ragasztva van,szóval véletlenül se próbáld meg szétszedni anélkül,hogy érzelnél magadban elég bátorságot,hogy berakod egy SÜTŐBE,majd szinte még forrón elkezded az illesztéseknél szétfeszegetni.A legolcsóbb és legegyszerűbb ha karosszériás vagy hasonló érdekeltségű ismerőst megkérdezel,hogy fel tudja-e a műanyag lámpáidat polírozni.Mert ez járható út,azonban ha nem hozzáértő kezekbe kerül lehet rosszabb lesz mint amilyet valaha is eltudtál képzelni.
A lényeg az alábbi linken látszik,és szerintem a problémád is megoldódik egy polír után.
http://lampadoktor.uw.hu/

Remélem segíthettem! :wink:

Csatlakoznék az elöttem szólókhoz.
A gyenge lámpa hibát nem az égő fény forrás hanem a foncsor és vetítő elemek + plekszi elöregedése okozza. Egy sima mezei 55W-os is ha jó állapotban van akkor olyan tökéletes fénnyel világít, hogy úgy jársz mint én.
Mivel nagy jó a szemem és tökéletes állapotú volt az E30-ban a projektoros lámpám. Volt olyan havazós és ködös idő amikor Miskolcról mögöttem jött a sor végig az autópályán. Senki nem előzött meg pedig lassan mentünk. Csak senki nem látott előre. Amikor megérkeztünk valami 20-30 autós konvoly jött mögöttem :lol: :lol:

Szó ami szó az égőt hiába cseréled ha utánna nincs ami a fényét vissza tükrözze (foncsor) és több optikai elem üveg + plekszi töri és csökkenti a fényét. Plexi pucolás elsőre ha nem segít akkor én inkább Bömbölő környékén járnék hátha van neki nem sérült foncsoros lámpája.
A xenon drágább. Ide kell fényszóró magasság állító (vagy legalábbis a kamu cucc a többiek szerint ami csinálja az inicializálásos mozgatást) és fényszórómosó (vagy legalább a fej berakva) mert különben szívathatnak a rendőrök.

Jackson, aki mindjárt írja a saját lámpás sztory-ját

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 07:59 
Moderátor
Moderátor

jackson írta:
Janika_86 írta:
harobikes75 írta:
állítolag xexon gázzal van töltve.nem is ez érdekel, hanem ez h jobban világítson.xenonod mennyi?nehéz berakni?nem értek hozzá..
A.

Üdv!

Ha jól látom az avatarodból ítélve,neked facelift lámpáid vannak.Ami ebből a szempontból azért rossz mert használat során a külső plexi réteg a karcoktól bemattul,és hajlamos belülről is piszkolódni,de az nem vészes annyira,mint a karcok.Ezért hiába raksz bele akár xenon akár nagyobb teljesítményű izzót a gyárinál,előrébb nem sokkal leszel vele.Én a helyedben azt tenném,ha mindenképp szeretnél megoldást a problémára,hogy szétszeded a lámpatestet és kitisztítod kívül-belül,majd meglátod mi változik.Ha ez sem segít akkor érdemes a plexit felpolíroztatni,vagy venni rá új búrákat,ami nem gyári hella ugyan,hanem utángyártott dolog,viszont rengeteg jelent.
Ami a rossz hír:a lámpatest ragasztva van,szóval véletlenül se próbáld meg szétszedni anélkül,hogy érzelnél magadban elég bátorságot,hogy berakod egy SÜTŐBE,majd szinte még forrón elkezded az illesztéseknél szétfeszegetni.A legolcsóbb és legegyszerűbb ha karosszériás vagy hasonló érdekeltségű ismerőst megkérdezel,hogy fel tudja-e a műanyag lámpáidat polírozni.Mert ez járható út,azonban ha nem hozzáértő kezekbe kerül lehet rosszabb lesz mint amilyet valaha is eltudtál képzelni.
A lényeg az alábbi linken látszik,és szerintem a problémád is megoldódik egy polír után.
http://lampadoktor.uw.hu/

Remélem segíthettem! :wink:

Csatlakoznék az elöttem szólókhoz.
A gyenge lámpa hibát nem az égő fény forrás hanem a foncsor és vetítő elemek + plekszi elöregedése okozza. Egy sima mezei 55W-os is ha jó állapotban van akkor olyan tökéletes fénnyel világít, hogy úgy jársz mint én.
Mivel nagy jó a szemem és tökéletes állapotú volt az E30-ban a projektoros lámpám. Volt olyan havazós és ködös idő amikor Miskolcról mögöttem jött a sor végig az autópályán. Senki nem előzött meg pedig lassan mentünk. Csak senki nem látott előre. Amikor megérkeztünk valami 20-30 autós konvoly jött mögöttem :lol: :lol:

Szó ami szó az égőt hiába cseréled ha utánna nincs ami a fényét vissza tükrözze (foncsor) és több optikai elem üveg + plekszi töri és csökkenti a fényét. Plexi pucolás elsőre ha nem segít akkor én inkább Bömbölő környékén járnék hátha van neki nem sérült foncsoros lámpája.
A xenon drágább. Ide kell fényszóró magasság állító (vagy legalábbis a kamu cucc a többiek szerint ami csinálja az inicializálásos mozgatást) és fényszórómosó (vagy legalább a fej berakva) mert különben szívathatnak a rendőrök.

Jackson, aki mindjárt írja a saját lámpás sztory-ját

Nem kamu cucc csak amikor felkapcsolod a lámpát akkor a manuális állításnál is megmozgatja a lámpákat :wink:

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 08:03 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 7 alkalommal
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1997
Illes írta:
Üdv!

Modicolásnál a licht modulban újra és újra előjön ez a hibakód: Termikus 01 szintszabályzás. Van valakinek ötlete mi lehet ez? Nincs semmi hibajelenség, ezért nem értem ezt a hibát.

Bocs, hülyeséget írtam, nem szintszabályozás, hanem szenzor, tehát a hibaleírás helyesen: Termikus 01 szenzor. Így esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet ez???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 08:08 
Moderátor
Moderátor

MChris írta:

Nem kamu cucc csak amikor felkapcsolod a lámpát akkor a manuális állításnál is megmozgatja a lámpákat :wink:

De azért tisztelt "kamu lámpás" barátom :lol: csak a motort raktad be és a LRA vezérlő meg a szenzor hiányzik. Avagy össze vissza vakít már ha nem állította le alacsonyra állandóan a lámpát. Majd mindjárt írom a sztory-t és annak tükrében folytassuk a témát.

Illés: És ez a LCM-ben mármint lámpavezérlőben van benne a hibaüzenet?

Jackson, aki el meetingre

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 08:15 
Moderátor
Moderátor

jackson írta:
MChris írta:

De azért tisztelt "kamu lámpás" barátom :lol: csak a motort raktad be és a LRA vezérlő meg a szenzor hiányzik. Avagy össze vissza vakít már ha nem állította le alacsonyra állandóan a lámpát. Majd mindjárt írom a sztory-t és annak tükrében folytassuk a témát.

Ezt így cáfolnám de megnézheted majd egy gyári mellett :wink: :nyelves:

A tapasztalatom a következő:

gyári xenon: facelift elött és után nem kérdés
nem gyári: faceliftesben minden gond nélkül berakható és beállítható (lámpamosó is :wink: ) meggyőzni nem akarlak mert ugyse tudlak csak javaslom nézz meg egy utolagos projectoros kamuxenont,és igen 1.0 buzukiban vakító és zavaró számomra is!

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 08:16 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 7 alkalommal
Motor tipusa: M52B28
jackson írta:
MChris írta:

Igen, minden kiolvasásnál ott figyel. Kitörlöm eltűnik, egy két nap mulva visszajön. Tulajdonképpen nem bosszantó, mert minden rendben van (a szintszabályzó hülyéskedése is rendbe jött) csak nem tudom mit jelenthet... :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 09:01 
Moderátor
Moderátor

Illes írta:
jackson írta:
MChris írta:

Igen, minden kiolvasásnál ott figyel. Kitörlöm eltűnik, egy két nap mulva visszajön. Tulajdonképpen nem bosszantó, mert minden rendben van (a szintszabályzó hülyéskedése is rendbe jött) csak nem tudom mit jelenthet... :?

Ez érdekes E39-ben nincsen hőméréklet szenzor maximum a LCM-en belül (ha van bár a usa doksi nem emlegette). Meg kéne nézni a WDS-t a te kocsidra sepcifikusan van-e ilyen külső szenzorja.

Jackson, aki néz mint a moziban

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 09:18 
Moderátor
Moderátor

Nos akkor Jackson eddigi lámpás sztory-ja.

Amikor megvettem a kocsit egy éve akkori állapot:
- gyári xenonos de még angyalkás elötti benne van az extra listában
- a kocsiban már az angyalkás xenon lámpák vannak amit sejtésem szerint az annó balesetekor cseréltek le az újabbra de semmilyen vészes buherálás nem látható.
Már az elején gyanús volt, hogy nem világít korrektül mivel a bal tuti lejjebb volt. Nosza amikor volt időm el az autóklubhoz fényszóró beállításra.
Autóklubtagoknak ingyenes. Beékezvén megállapítanak kettő hibát:
- A jobb fényszórónak vízszintes és nem asszimetrikus a képe. Autóklub ajánlása cseréljek xenon izzót :lol:
- A Bal próbálják állítani de a maximum is túl alacsonyan van.
Röhögtem jót az izzó cserén és inkább foncsor vagy valami vetítési hibára gondoltam. Felhívtam telefonon bömbölőt mint lámpa gurut. Azt mondja, hogy semmi gond ő is jót röhögött a megállapításon. Csak kapcsoljam át az angol üzemmódból a burát (lásd gépkönyvben is) és egyből vissza áll az asszimetrikus képe.
Tehát amikor jobb kormányos országba megyünk jobb oldali felemelkedést a lámpa képén le vízszintezi és nem úgy ahogy én gondoltam hogy elforgatja. Az angol kocsi lámpája tök más mert ott a baloldalon emelkedik és ha átállítják vízszintes lessz.
No garázsban klikk orvosoltam a hibát. A másik hibára azt mondta guruljak el hozzá és majd megnézi.

Időm nem volt ellenben ekkor találkoztam a madárral. Ami a bal fényszóró mellett talákozott a tetővel és kiugrasztotta a angyalka mögötti műanyag fényvisszaverőt. Tehát angyalka a helyén, foncsor a helyén csak ez a henger alakú fémesre festett henger elmozdulva. Mivel utána más ügyben éppen az NT autónál jártam megkérdeztem mi a teendő vele. Közölték lámpa csere. Na ja 150eFt.

Bömölőhöz el megnézni. Hát 3eft ha kiszedem a lámpát és 5eft ha ő teszi. Mondom hajrá csináld csak miért nincs már kész.
Lámpát kiszedi és némi műhely meló után kijön, hogy gond van eltört az alsó műanyag pöcök. Ez nem az állító műanyag mit fent cseréltek hanem egy rövid alul amibe a motor csatlakozik.
10Eft plussz. Hát akkor hajrá kicseréli azt is vissza billenti a műanyaghengert is tökéletesen a helyén. Megúsztam 150eFt-ot :lol:

Elmondja, hogy felállította maximumra de azért be kell állítatni újra. Továbbra is vacak a bal este de beütemezem az autóklubot újra.

Jackson, aki folytatja csak most meló

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 10:04 
Moderátor
Moderátor

Sztori-2

A bömbölős konzultálás után azt mondta, hogy nem hibás a lámpa mivel szétszedte talán dönteni kéne felfelé. Nosza amit a csavarja enged alsó csavarok előre, felsők hátra.

Közben vagy elötte (most nem emlékszem nincs itt a kocsi doksija) volt LRA szenzor hibám is amikor is az első futómű szenzor megadta magát. GT1 0,03V-ot mutat miközben a hátó valami 3-4 Volt körüli értéket. A bontós azért vettem mer még akkor nem volt tiszta a sznzor vagy a csat+kábelezés a hunyó.
Muhaati-nál valami más szerelés közben, bemászott alá néztem GT1-el és látszik hogyan mozog. Tojik változni berak a Bontós és jó lett 3,6Volt. Ugrálás elöl és hátul szépen mozognak az értékek. Bent is hagytuk a bontottat.
Amúgy a garázsban is látszik a nem vízszintes képe (bal alacsonyabban) de tökéletesen mozog bekapcsoláskor.

Muhaati olaj cserekor kérdem Attilát lehet-e többet változtatni a lámpán mondjuk az a fém keresztbe rudat kicsit hátrébb tolni a ball oldalon mert látszik a csavar nem középen van. Válasz nem mivel akkor nem fog felnyílni a motorház tető. Cikki talán reszelni kell majd a csavar alatti műanyagon.

Autóklub elmenetel (még jó hogy közben megnézettem a múltkor a lengés csillapítót most a fékeket is ha már arra járok) és ingyenes lámpa ellenörzés. Közlik, hogy:
- a bal teljesen OK :roll:
- ellenben a jobb oldali túl magas. És lejjebb állította.
Minden szuper és jónak tűnik: Szép képe van mozog ahogy köll.

Erre pár hát után beírja bal motor hiba.
Bömbölő telefon a húha életbe beszart. Kérdezem a jobb oldali mozog és halkan zömmög a bal nem mozog és hangosan kerreg. Bömbölő távgyógyítás mozgasd meg (KIKAPCSOLT lámpa mellett mert agyon csap!!!) a xenon égőnél lévő fejét. Jobb oldali mozog és a bal OK (ekkor nem vettem észre hogy szemben állok tehát a menetirány szerinti jobb lötyög és a bal nem mozog. Én naívan elmegyek hozzá biztos törött a pöcök és ezért nem megy a motor címszóval.

Celtikes visegrádi túra után bömbölő.
Megállapítja, hogy a jobb a tuti töröt 10eFt cseréli. De nekem kavarodnak az oldalak most akkor mi melyik. Komolyabb teszt és kiderül a bal motor nem mozog ugyebár e miatt jöttem de attól még a jobb pövök törött.
Nos mint elmesélte a beállításnál tovább tekerik a végállásnál a beállító csavart vagy túl nagy erővel kezdik húzni.
:evil: nos akkor többet autóklubos nem nyúlhat a csavarhoz mert ezt a jobb oldalit is ők törhették el.
A bal motor meg még lehet, hogy a madár afférkor ment gajra.

A motorból volt neki egy használt E60-hoz bekészletezve. Beköt (még nem berak csak kézben teszt) lámpa bekapcs megy rendesen ahogy kell halk zümmögéssel. Tehát csati és kábel hibátlan akkor csere. A használt motor 3eFt csillogó új a kinézete. Lámpa kiszed berak. Közben egy műanyag anyát is cserélni kellett mert már nem fogta a lámpát. Megkértem, hogy állítsa ő is hátra a búrát mint én mert lefelé villágít.
A totál költség 16eft pöcök, motor és műanyag cserével komplett.

Haza felé menet megállapítom, hogy a lámpa vadálati módon felfelé villágít mivel az elöttem lévő lökhárítója helyett a rendszámtábla felett leledzik és amikor elindul megy felfelé a fény. Amikor elment elöllem kb. 5méterre a kocsi már vakítom be az ablakon
Tapadok mindenkire hogy ne vakítsam.

Nagyon mókás én aki utálom a xenon-t és főleg a vakítását úgy megyek, hogy 50méterre már a fák közepén a fénycsóva. De sötét van kipróbáltam helyzetjelző+ködlámpa semmit nem látni marad a vakítás.

Otthon csavarhúzó szemre beállítás majd hétfőn autóklub. Na ja hétfőn én melózok az ország nem (márc15) szóval talán ma eljutok a autóklubhoz oda és végre befejeződik a lámpajavítási macera. Még azt a néha megjelenő LRA Singal error-t kéne kibogyózni micsoda mert nem írja az első hátsó szenzort. Lehet hogy a rossz motort jelezte?

Jackson, aki végre befejezte

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 13:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
...és óvakodj a sasoktól! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: re
HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 17:51 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 525D
Évjárata: 2003
Mindenkinek köszönöm, aki a xenonnal kapcsolatos értekezésemben segített irányt találni.

András

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.17. 17:39 
Moderátor
Moderátor

Ma jutottam el végre beállitani az autóklubba beállitani a lámpát. Kézzel kicsit alá állitottam. De mintha a jobbra balra beállitást nem vették volna komolyan.
A magasságot is olyan általában 1,5%-osra állitották be lefelé.

Jackson, aki végén felrajzolja magának a TIS beállitó rajzot a garázsba

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.17. 17:59 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 728 alkalommal
Kapott köszik: 799 alkalommal
Széria kód: F11
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2011
Blog: Blog megtekintése (1)
jackson írta:

Jackson átküldi mailban a TIS által megadott méreteket, a rajzzal? :help2

Ati aki ugyanúgy felrajzolná a gyárit a falra.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.17. 18:34 
Moderátor
Moderátor

muhaati írta:
jackson írta:

Jackson átküldi mailban a TIS által megadott méreteket, a rajzzal? :help2

Ati aki ugyanúgy felrajzolná a gyárit a falra.

Inkább átviszem kicsit macera lelopni a képet

Jackson, aki majd ha arra jár megcsinálják

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.22. 09:11 
Moderátor
Moderátor

Dumáltunk a muhaati-val erről a lámpabeállitásról hogy miképpen stb.
Ugyebár a autóklub-ban oda tolják ezt a kis kocsit a lámpa elé és úgy mérnek. Közben az alábbi hibákat követik el:
- Én morogtam, hogy hagy inditsam be a kocsit (hátulra kipufogó elszívás mert büdi lessz) mivel légrugós és szintbe kell állitani magát (80másodperc).
- A lámpa inicializálást szerencsére megvárják mivel az 10 másodperc alatt végig fut.
- A lámpa meredeksége minden kocsinál más tehát meg kellett volna keresnie a 1,0% vagy mennyi cetlit a lámpán és azt beállitani. Ehhez képest hasra csapott és 1,5%-ra állitotta be.
- A lámpa magassága minden autónál más és más. Hiába van beállitva a 1,5%-al alacsonyabb hátsó mérő pad ha elöl a fényszóró totál más magasságon áll mint ahol kéne lennie. Beérkezéskor centi elő és meg kéne mérnie a lámpa közép vonalának magasságát majd utána beállitani azt a kocsin.
- Az oldal irányú beállítás totál szar mivel csak oda tolta a kocsit elé és nem törekedett a lámpa középvonalának a beállitására.
- Ja és üres volt a kocsi amikor beállítottuk (már én tekertem) közben ha jól emlékszem minimum 50kg súlynak kéne lennie a vezetőülésen.

És mellesleg a fékhatás mérésnél meg okosak voltak ott meg a ASC/DSC KELL kikapcsolni mivel beleszól a mérésbe.
Ami a röhej, hogy ez egy vizsgaállomás és a kocsik nagy részét szarul állíttatják be.

Ezek után nem csodálkozom, hogy olyan pocsék a magyarországi lámpa körkép. Ami ugyebár előfordul:
- fel se kapcsolt lámpa (igaz villogásra többnyire bekapcsolja),
- kiégett izzó egy lámpás kocsik 20 autóból 1-2 ilyen (este nem kell várni 5-10 percnél többet hogy ilyen kocsit lássál). Ami azért röhej mivel ezek általában nem a xenon hanem a sima halogénes könnyen cserélhető autók.
- fényszóró magasság hibák tömege. Bőven elég csak nézni a plafont amikor beállnak mögénk a lámpához. A jó fényszóró a lökhárító magasságánál villágít és amikor eltávolodik az elötte lévő autó nem megy felfelé a fény hanem lefelé. Amelyiknél felfelé világít az vakít mint az állat. Ha simán gyalogosként állsz az út szélén látszik melyik világít felfelé mivel a fej magasságodba már nem lenne szabad elérnie.
- utólagos Xenon izzók. Már tárgyaltátok rendesen amikor nincs normális vetítés, mivel halogénhez készült a foncsor és a vetitő üveg elöl.
- Xenon izzók aminek rossz a fényszóró magasság állítója. Igen ilyen is van mint látható a fenti szenvedésemen nem olyan egyszerű javítattni a hibát és komolyan zsebbe kell nyúlni a műanyagpöckök és állító motorok cseréjéhez plusz a magasság szenzorok javítása.
Mi lesz amikor jönnek az adaptív fényszórók ahol még nem csak le-fel hanem jobbra-balra motorok is vannak?
- Béna sofőrök amikor megáll a menetirány szerinti bal oldalon és égve hagyja a tompítottat várakozás közben. És az asszimetrikus égőnek hála vakítja a szembe jövőket hosszabb időn keresztül.

Az eredmény magyarországon 20 autóból 18-19-nek rossz a világítása. És utána ne csodálkozzunk a elütötte este a nem kivilágított kerékpárost stb. eseteken. A sok hibás lámpa egy halom balesetben közreműködik mivel nem látta mire megy rá.
Mint meséltem az E30 318i-vel rosszabb időben (köd vagy erős havazás) konvoj jött mögöttem Pestig mivel nem láttak semmit a hibásan beállított lámpáik miatt. Na ja ködben szar dolog egy felfelé világító lámpa.
És ami a legnagyobb röhej a vizsga rendszer nem oldja meg ezeket a problémákat mert legalább ott állítanák be normálisan. De még azok se képesek rá.

Jackson, aki puffog a lámpa hibák miatt :evil:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.22. 09:37 
Moderátor
Moderátor

Avagy hogyan kéne csinálni:
http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/cikkek/gepjarmu-fenyszoro-ellenorzes.html

Egy OFF mondeos hogyan csináld magad:
LINK ODA

Ez meg egy bosch műszer magyar használati útmutatója:
http://www.bosch.hu/products/diagnost/pdf/hasznalati_utmutatok/MLD_9.PDF
Mint látható a műszer bepozícionánálása a leghosszabb művelet, de ha ez szar akkor nincs pontos beállítás.

Jackson, aki kikereste a linkeket

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jackson 2010.03.22. 10:15-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.22. 10:06 
Moderátor
Moderátor

Mit ellenőriznek a rendőrök a Xenon-nál:
LINK ODA akik megszívták

Jackson, aki arra a H-betüre hívja fel a figyelmet
ui: cserélj komplett lámpabúrát angyalkásra a megoldás azon nincs H betü :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.22. 10:47 
Moderátor
Moderátor

Egy nagyon pöpec magyar HELLA anyag amiben az után gyártott és kínai lámpák hibáira hívják fel a figyelmet.
LINK A HELLA gyári teszt doksihoz

Jackson, aki megtalálta

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.22. 11:37 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Jól elvagy itt :lol:
Ezek szerint kifizettél egy táska pénzt és ugyanolyan szar maradt? :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2405 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 121  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]