![]() |
2013.09.19. 08:47
Johny540 írta:morv írta:Az abs pumpa utan a hatso tengely fele meno csovekben van egy-egy rovid gumicso szakasz. Azokat nezted? Nekem azok kozul eresztett az egyik a gumi-fem csatlakozasnal.
Na azt még véletlenül sem néztem.Ránézek arra is,köszi!
2013.09.19. 21:10
csrobcsi írta:kopasz30 írta:Gallaca írta:kopasz30 írta:Gondolom ha szakadt a bak akkor nem csak R-ben csinálná.Szerintem.Vagy nem?
Attól függ melyik oldal, mert ha el tud emelkedni a helyéről a csavarástól, akkor esetleg "loboghat" a váltó. Előremenetben pedig betámaszkodik a bak. Egy ellenőrzést megér, hátha. Bár ugye én nem érzem, hogyan remeg, így csak tipp volt! De ha már ismerős vagy Tamásnál, akkor pláne látogasd meg.
Igazad van, egy ellenőrzést megér.Holnap felhívom Tamást.
Köszönöm az infókat.
Ugyanez volt nekem is, nem akarlak keseríteni, de valóban hátrameneti dugattyú csere. Illetve motortartó bakok következtek utána, mert az is hibás a remegés miatt. Illetve ha wandler felújítás is volt öröm az ürömben hogy csekkolhatod jó volt-e. A váltó olajteknőjében elvileg nem lehet semmilyen szennyeződés, púder-szerű lerakódás.
2013.09.19. 21:37
kopasz30 írta:csrobcsi írta:kopasz30 írta:Gallaca írta:kopasz30 írta:Gondolom ha szakadt a bak akkor nem csak R-ben csinálná.Szerintem.Vagy nem?
Attól függ melyik oldal, mert ha el tud emelkedni a helyéről a csavarástól, akkor esetleg "loboghat" a váltó. Előremenetben pedig betámaszkodik a bak. Egy ellenőrzést megér, hátha. Bár ugye én nem érzem, hogyan remeg, így csak tipp volt! De ha már ismerős vagy Tamásnál, akkor pláne látogasd meg.
Igazad van, egy ellenőrzést megér.Holnap felhívom Tamást.
Köszönöm az infókat.
Ugyanez volt nekem is, nem akarlak keseríteni, de valóban hátrameneti dugattyú csere. Illetve motortartó bakok következtek utána, mert az is hibás a remegés miatt. Illetve ha wandler felújítás is volt öröm az ürömben hogy csekkolhatod jó volt-e. A váltó olajteknőjében elvileg nem lehet semmilyen szennyeződés, púder-szerű lerakódás.
Na a múlthét pénteken voltam Papp Tamásnál, beült kiszállt és azt mondta MOTORTARTÓBAK.
Elvittem Muha Mesterhez, szerencsére volt 7 nap amíg szabad volt az autó.Az egyik bak teljesen gatya, a másikat félig megette az olaj.Gyors csere és újra a régi a vas.Ezúton is köszönöm Attilának a gyors, precíz javítást.
2013.09.29. 13:57
2013.09.29. 14:13
greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
2013.09.29. 14:16
hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
Csak fokozatválasztót kell cserélni, enyhe kábelezés, kódolás és kész.
2013.09.29. 14:29
greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
Köszi Árpi! Az enyhe kábelezés mit takar pontosan? Kell a steptronic kulisszának a kábele is ami az elektronikához megy vagy ennél is egyszerűbb?
2013.09.29. 14:32
hamoriarpi írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
Köszi Árpi! Az enyhe kábelezés mit takar pontosan? Kell a steptronic kulisszának a kábele is ami az elektronikához megy vagy ennél is egyszerűbb?
2 vagy 3 szál pluszban.
Biztos vagy benne, hogy használnád is? Nekem eszembe nem jut pofozni.
2013.09.29. 14:40
greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
2 vagy 3 szál pluszban.
Szerintem sokszor használnám. Előzésekkor a sima automatával az autó teljesítményének a fele használható ki kb. A gázpedál alatti kapcsolót meg nem szívesen használom. Elég akkor csak a kulisszát megvennem? Tudsz segíteni esetleg ennek a bekötésében? (Akár szóban is)?
2013.09.29. 14:42
hamoriarpi írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:[quote="greeen54"]Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
2 vagy 3 szál pluszban.
Szerintem sokszor használnám. Előzésekkor a sima automatával az autó teljesítményének a fele használható ki kb. A gázpedál alatti kapcsolót meg nem szívesen használom. Elég akkor csak a kulisszát megvennem? Tudsz segíteni esetleg ennek a bekötésében? (Akár szóban is)?
2013.09.29. 14:43
hamoriarpi írta:Biztos vagy benne, hogy használnád is? Nekem eszembe nem jut pofozni.
2013.09.29. 15:23
2013.09.29. 16:17
nagy.matyika írta:Én is csak kipróbáltam. Annyira nem gyors, hogy értelme legyen + szeret felülbírálni is. A pedál alatt lévő kapcsolót, miért nem használnád? A gépkönyvbe is levan írva, hogy a rendes kickdownhoz az kell, olyankor ugyan azt éred el, mint ha sportba lenne, max sima D-be hamarabb felkapcsol, meg nem váltogat állandóan vissza. Szerintem a pedál alatti kapcsoló tök egészséges, ha ártana, akkor nem lenne ott. Javítsatok ki, ha tévedek
2013.09.29. 16:19
greeen54 írta:Előzésekkor a sima automatával az autó teljesítményének a fele használható ki kb. A gázpedál alatti kapcsolót meg nem szívesen használom.
2013.09.29. 16:22
2013.09.29. 16:31
Gallaca írta:greeen54 írta:Előzésekkor a sima automatával az autó teljesítményének a fele használható ki kb. A gázpedál alatti kapcsolót meg nem szívesen használom.
Gyerekek, én ezt frankón nem értem!![]()
Kicket nem szívesen használja valaki, de manuálban szívesen kínozná!![]()
Lehet, hogy azért, mert nekem d van, de én még nem éreztem, hogy csak 3 hengerrel előznék.
Manuál, módban is el fog váltani, és nem engedi addig pörögni, mint az user szeretné, ezt figyelembe kell venni. Az autó számára káros fordulatokat nem engedi alkalmazni. Manuál módban, a karral való kapcsolás és a fokozat váltása között irreálisan sok idő telik el, ergó automatában gyorsabb a váltás, ha tisztességesen belépem a pedált. Manuál funkció csak a léleknek jó, hogy van ilyen is a kocsiban.
Szerintem törölni kellene egy váltóadaptációt, és egy kicsit sportosabb stílusban betanítani a váltót. Hozzá van szokva a laza, kímélő stílushoz. És alkalomadtán használni a pedál alatti gombot.
2013.09.29. 16:46
2013.09.29. 16:51
Gallaca írta:greeen54 írta:Előzésekkor a sima automatával az autó teljesítményének a fele használható ki kb. A gázpedál alatti kapcsolót meg nem szívesen használom.
Lehet, hogy azért, mert nekem d van, de én még nem éreztem, hogy csak 3 hengerrel előznék.
Manuál, módban is el fog váltani, és nem engedi addig pörögni, mint az user szeretné, ezt figyelembe kell venni. Az autó számára káros fordulatokat nem engedi alkalmazni. Manuál módban, a karral való kapcsolás és a fokozat váltása között irreálisan sok idő telik el, ergó automatában gyorsabb a váltás, ha tisztességesen belépem a pedált. Manuál funkció csak a léleknek jó, hogy van ilyen is a kocsiban.
Szerintem törölni kellene egy váltóadaptációt, és egy kicsit sportosabb stílusban betanítani a váltót. Hozzá van szokva a laza, kímélő stílushoz. És alkalomadtán használni a pedál alatti gombot.
2013.09.29. 17:03
greeen54 írta:Gallaca írta:greeen54 írta:Előzésekkor a sima automatával az autó teljesítményének a fele használható ki kb. A gázpedál alatti kapcsolót meg nem szívesen használom.
Tudja valaki törölni azokat a váltó adaptációkat? Lehet, hogy csak a léleknek jobb, de csak jobb az a steptronic mint a sima 2. 3. fokozat.
2013.09.29. 17:10
Tomi.i írta:greeen54 írta:Gallaca írta:greeen54 írta:Előzésekkor a sima automatával az autó teljesítményének a fele használható ki kb. A gázpedál alatti kapcsolót meg nem szívesen használom.
Tudja valaki törölni azokat a váltó adaptációkat? Lehet, hogy csak a léleknek jobb, de csak jobb az a steptronic mint a sima 2. 3. fokozat.
Ha steptronicot akarsz akkor csináld meg.Ne hagyd magad le beszélni róla.Ha ettől jobban érzed magad akkor vágj bele!Sok sikert!Vannak itt páran akik megszállott átépítők.Akkor miért ne csinálnád meg te is az elképzelésedet.?