Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Üzemanyag fogyasztás.

2015.04.14. 17:47

Érdekességképpen!

Ezt ma generáltam. :)
Tankolásnál 0.
Majd egy indítás és 6,8 km megtétele után ezt láttam. :)
Magam sem hittem.
Az igazsághoz tartozik, hogy kb 60 km/h nagypapással poroszkáltam.
Utána, ijedtemben, egyből felvittem 9-re.

Kép

2015.04.14. 17:47

Érdekességképpen!

Tankolásnál 0.
Magam sem hittem.

Kép

2015.04.14. 18:03

Imco írta:Érdekességképpen!

Tankolásnál 0.
Magam sem hittem.

60km/h-nál -amikor "nagypapással" poroszkálsz- a 4. vagy az 5. fokozatot használod?

2015.04.14. 18:55

SvidronyA írta:

Tankolásnál 0.
Magam sem hittem.

60km/h-nál -amikor "nagypapással" poroszkálsz- a 4. vagy az 5. fokozatot használod?

Viszonylag alacsony sebességnél az 5. fokozat (ezzel együtt az alacsony fordulatszám) használata a vezető számára fogyasztás előállításához jóleső lehet, de a benzines motornak aligha.

2015.04.14. 20:23

Zo78 írta:
SvidronyA írta:

Tankolásnál 0.
Magam sem hittem.

Viszonylag alacsony sebességnél az 5. fokozat (ezzel együtt az alacsony fordulatszám) használata a vezető számára fogyasztás előállításához jóleső lehet, de a benzines motornak aligha.

Nem volt véletlen az Iminek feltett kérdés, mivel ez nekem elég nagy dilemma, mert nem érzékelek szignifikáns fogyasztáskülönbséget ezen két használati mód esetén. :oops: Viszont a második tagmondatod részletezhetnéd egy kicsit, komolyan érdekel :!: Esetleg a némileg magasabb fordulatszámon nagyobb olajnyomásra, egyszersmind a kenés javuló hatékonyságára gondolsz? Vagy a katalizátor-kímélésre? Ne tartsd magadban! :wink:

2015.04.14. 21:43

Sziasztok!

Én ugyan nem vagyok szakértő, de egy ilyet olvastam a témában:

http://totalcar.hu/magazin/technika/201 ... _fordulat/

látszik benne logika :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek THT az itt látható tagok köszönték meg: 2 Goldman, SvidronyA
Értékelés: 9.52%

2015.04.14. 21:48

THT írta:Sziasztok!

Köszönöm, nincs több kérdésem... :facepalm: E témában... :mrgreen:

Tudod, ez a Klub azért (is) jó, mert nemcsak jó fejek, nemcsak szakértők, nemcsak jó fej szakértők, hanem segítőkész Klubtársak (is) vannak :wink: :taps:

2015.04.15. 07:57

SvidronyA írta:

Erre céloztam.
Magammal példálózva:
Ahogyan arra a közelmúltban fel lettem homályosítva, hidegindítás után addig, amíg a motor el nem éri az üzemi hőfokot, ugyancsak kerülendő az alacsony (2000 alatti) és persze a 3000 fölötti fordulatszám. A magam részéről az utóbbi :oops: időben kínosan ügyelek arra, hogy ezt betartsam, és azt is, hogy lakotton belüli haladás esetén - pl. tartósan 40-60 km/h - se essen a fordulat 1800 alá. Vagyis inkább 3.-ban, 2000 körüli fordulattal haladva hallgatom ahogy fütyörészik a hat henger... :) A fogyasztásom pedig nem emiatt nem rosszabb.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%

2015.04.15. 08:14

SvidronyA írta:

Tudod, ez a Klub azért (is) jó, mert nemcsak jó fejek, nemcsak szakértők, nemcsak jó fej szakértők, hanem segítőkész Klubtársak (is) vannak :wink: :taps:

+1pont az automata váltónak. Ott a váltó vezérlés figyel helyettem a megfelelő fordulatszámra...;)

2015.04.15. 08:28

SvidronyA írta:60km/h-nál -amikor "nagypapással" poroszkálsz- a 4. vagy az 5. fokozatot használod?

5.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%

2015.04.15. 20:01

Imco írta:
SvidronyA írta:60km/h-nál -amikor "nagypapással" poroszkálsz- a 4. vagy az 5. fokozatot használod?

5.

Sőt, hogy így belepörgettétek magatokat, ma azt is megnéztem, hogy olyan 1500 körül forog ekkor.

2015.04.15. 20:08

Imco írta:
Imco írta:

5.

Sőt, hogy így belepörgettétek magatokat, ma azt is megnéztem, hogy olyan 1500 körül forog ekkor.

Én is 5-ben krúzolok :facepalm: ilyen tempónál, de az a cikk, amit a Kolléga linkelt, beültette a bogarat a fülembe :oops: .

2015.04.15. 20:29

SvidronyA írta:
Imco írta:
Imco írta:

5.

Én is 5-ben krúzolok :facepalm: ilyen tempónál, de az a cikk, amit a Kolléga linkelt, beültette a bogarat a fülembe :oops: .

Ez nekem is teljesen új.
Ezek után 2000 körül autózok hidegen.

2015.04.15. 20:55

SvidronyA írta:Én is 5-ben krúzolok :facepalm: ilyen tempónál, de az a cikk, amit a Kolléga linkelt, beültette a bogarat a fülembe :oops: .

Pedig az ember , aki a cikket írta, nem sima laikus újságíró, aki a google-n utánaolvasott a témának, aztán előadja, mint saját gondolatait.
Göbölyös Zs. mérnök, a KTM-nél is dolgozott valamilyen vezető technikai beosztásban, és nem mellékesen VW aircooled fanatikus.
Van egy olyan tuning Bogara, ami 160-170 le-s. :shock:
Fanatikus az ember, mindent tud motor témában, kigrammolva rak össze mindent, gyári komoly tuning cuccokon még átalakít, stb.
Én elhiszem , amit ír.

2015.04.15. 21:02

kovessyroli írta:
SvidronyA írta:Én is 5-ben krúzolok :facepalm: ilyen tempónál, de az a cikk, amit a Kolléga linkelt, beültette a bogarat a fülembe :oops: .

Pedig az ember , aki a cikket írta, nem sima laikus újságíró, aki a google-n utánaolvasott a témának, aztán előadja, mint saját gondolatait.
Göbölyös Zs. mérnök, a KTM-nél is dolgozott valamilyen vezető technikai beosztásban, és nem mellékesen VW aircooled fanatikus.
Van egy olyan tuning Bogara, ami 160-170 le-s. :shock:
Fanatikus az ember, mindent tud motor témában, kigrammolva rak össze mindent, gyári komoly tuning cuccokon még átalakít, stb.
Én elhiszem , amit ír.

Igaza lett Imconak, tényleg rápörögtünk a témára. Egy pillanatra sem vonom kétségbe a cikk szerzőjének hitelességét; sok jó írása van. Ennek fényében még inkább elgondolkodtató a dolog.

2015.04.15. 22:14

Rjani530d írta:
SvidronyA írta:
Imco írta:
Imco írta:

5.

Ez nekem is teljesen új.
Ezek után 2000 körül autózok hidegen.

Ne aggódjatok, jön a meleg (nem nem a melegmárk :twisted: ) pik pakk bemelegszik a gép. Amúgy nekem is ez volt a heppem,hogy hidegen nem hajtjuk a kocsit.
(Amúgy ma lehet bekaptam egy kúúúúrvatrafit :facepalm: )

2015.04.17. 09:49

Sziasztok!

A nemrég vásárolt E39 520D olajkályha éhezőbajnokommal átlagosan városban-országúton-M0-son vegyesen haszálva 5.3-5.7l fogyasztásokat szoktam produkálni. A rekord 5.1l volt eddig Bajára autózva, régi 6-oson, 100-130km/h között átlagosan, lakott területeken 60 körül.
Ha "valaha lepróbálnám" a gázolaj és használt étolaj keverékét akkor a fogyasztásom 5.2-re módosulna, viszont sokkal kellemesebben húzna az autó így alacsonyabb fordulatrólról és kellemes lángossütő illat is érezhető lenne a városi dugóban :mrgreen:

Ez szigorúan csak elmélet persze, semmi tapasztalat... :P
Az adatok kiszámolt, tankolási adatok,no board.. fapad rulez :)
Az autóban 375e km van, szervizelt, jelenleg is becsben tartott vas.

2015.04.17. 09:52

Meg az első rendőr halálra büntetne :D

2015.04.17. 10:28

zsoca929 írta:Sziasztok!

A nemrég vásárolt E39 520D olajkályha éhezőbajnokommal átlagosan városban-országúton-M0-son vegyesen haszálva 5.3-5.7l fogyasztásokat szoktam produkálni. A rekord 5.1l volt eddig Bajára autózva, régi 6-oson, 100-130km/h között átlagosan, lakott területeken 60 körül.
Ha "valaha lepróbálnám" a gázolaj és használt étolaj keverékét akkor a fogyasztásom 5.2-re módosulna, viszont sokkal kellemesebben húzna az autó így alacsonyabb fordulatrólról és kellemes lángossütő illat is érezhető lenne a városi dugóban :mrgreen:

Ez szigorúan csak elmélet persze, semmi tapasztalat... :P

nagy.matyika írta:Meg az első rendőr halálra büntetne :D

Áh, most nem foglalkoznának vele, ahogy látom, el vannak foglalva az újfajta mérőeszközeik beizzításával, használatával... :D

2015.04.17. 10:30

zsoca929 írta:
zsoca929 írta:Sziasztok!

Ez szigorúan csak elmélet persze, semmi tapasztalat...

nagy.matyika írta:Meg az első rendőr halálra büntetne :D

Áh, most nem foglalkoznának vele, ahogy látom, el vannak foglalva az újfajta mérőeszközeik beizzításával, használatával... :D

Számolgatják a napi újraindulások számát ;)

G6-L11
Hozzászólás küldése

VigLink badge