![]() |
2010.04.02. 10:02
atesz25 írta:Hali.Szóval a kérdésem az lenne hogy ma reggel 8 fokban bekapcsoltam a klímát hogy miért nem tudom csak úgy.A lényeg nem megy a klíma ventilátor.Mikor bekapcsolom a motor hangján egy nagyon picit hallom hogy a kompresszor bekapcsol.
Most lehet hogy ilyen hidegben nem kell hogy menjen a ventilátor?
Valamilyen úton mondjuk direkt árammal meg lehet nézni hogy a venti a rossz vagy más baj van?
Ha cserélni kell akkor rommá kell szedni az autó elejét?
2010.04.02. 10:34
jackson írta:atesz25 írta:Hali.Szóval a kérdésem az lenne hogy ma reggel 8 fokban bekapcsoltam a klímát hogy miért nem tudom csak úgy.A lényeg nem megy a klíma ventilátor.Mikor bekapcsolom a motor hangján egy nagyon picit hallom hogy a kompresszor bekapcsol.
Valamilyen úton mondjuk direkt árammal meg lehet nézni hogy a venti a rossz vagy más baj van?
Próbáld meg le tekerni teljesen 16fokra a belső hőmérsékletet. De a 8 fok azért elég hideg nem biztos hogy kell neki külső ventilátor. A lényeg a belső utastéri rácsokon hideg levegő jöjjön. A ventilátor klima nyomás függvénye. Ha nem megy fel magasra a nyomás nem fog bekapcsolni.
Azt néztük pár napja a muhaati-val hogy a gyári új viszkó kuplung óta még külső 25 fokban is csak egy pillanatra kapcsolt be amikor ment alapjáraton a V8-as motor (ami nagyon fűt a 525tds-edhez képest)+klima 16-ra állitva. Mivel olyan jó hatásfokkal hűtött a viszkós lapát. Igaz nekem a 1998/9hó utáni fokozat mentes klima ventilátorom van.
És ha felpörgettem 2000-res fordulatra na azt hallani kell mint egy kisebb fajta repülő úgy felzúgott. Igaz ilyenkor 5-10 másodperc után oldani kezd a viszkó a túl jó hűtés miatt és csökken a zúgás.
Ha jó a viszkód akkor az is ad elég levegőt hogy hűtse a klima hűtőt is.
Jackson, aki örül a tökéletes hűtésének (ami egy V8 esetében nem árt)
2010.04.02. 20:54
Ha gázhiányos a klíma akkor a büdös életbe se fog fölmenni a nyomás arra az értékre hogy bekapcsolja a ventit.De ilyen időbe hűt rajta eleget a menetszél és a viszkós ventiatesz25 írta:jackson írta:atesz25 írta:Hali.Szóval a kérdésem az lenne hogy ma reggel 8 fokban bekapcsoltam a klímát hogy miért nem tudom csak úgy.A lényeg nem megy a klíma ventilátor.Mikor bekapcsolom a motor hangján egy nagyon picit hallom hogy a kompresszor bekapcsol.
Próbáld meg le tekerni teljesen 16fokra a belső hőmérsékletet. De a 8 fok azért elég hideg nem biztos hogy kell neki külső ventilátor. A lényeg a belső utastéri rácsokon hideg levegő jöjjön. A ventilátor klima nyomás függvénye. Ha nem megy fel magasra a nyomás nem fog bekapcsolni.
Azt néztük pár napja a muhaati-val hogy a gyári új viszkó kuplung óta még külső 25 fokban is csak egy pillanatra kapcsolt be amikor ment alapjáraton a V8-as motor (ami nagyon fűt a 525tds-edhez képest)+klima 16-ra állitva. Mivel olyan jó hatásfokkal hűtött a viszkós lapát. Igaz nekem a 1998/9hó utáni fokozat mentes klima ventilátorom van.
És ha felpörgettem 2000-res fordulatra na azt hallani kell mint egy kisebb fajta repülő úgy felzúgott. Igaz ilyenkor 5-10 másodperc után oldani kezd a viszkó a túl jó hűtés miatt és csökken a zúgás.
Ha jó a viszkód akkor az is ad elég levegőt hogy hűtse a klima hűtőt is.
Jackson, aki örül a tökéletes hűtésének (ami egy V8 esetében nem árt)
Köszönöm a gyors választ.Ezt már próbáltam és jön a hideg levegő azért vagyok pánikban mert úgy emlékszem persze ez nem biztos hogy télen mikor bekapcsoltam akkor is ment.Egyébként lehet hogy töltés sem ártana?Valahogyan áramot kellene adni a ventinek hogy megy-e.Viszont hozzá férni bármihez az elején elég macerás vagy nem is lehet.Hát még próbálkozom.
Köszönöm!
2010.04.02. 22:33
atesz25 írta:Köszönöm a gyors választ.Ezt már próbáltam és jön a hideg levegő azért vagyok pánikban mert úgy emlékszem persze ez nem biztos hogy télen mikor bekapcsoltam akkor is ment.Egyébként lehet hogy töltés sem ártana?Valahogyan áramot kellene adni a ventinek hogy megy-e.Viszont hozzá férni bármihez az elején elég macerás vagy nem is lehet.Hát még próbálkozom.
Köszönöm!
2010.04.04. 11:35
jackson írta:atesz25 írta:Köszönöm a gyors választ.Ezt már próbáltam és jön a hideg levegő azért vagyok pánikban mert úgy emlékszem persze ez nem biztos hogy télen mikor bekapcsoltam akkor is ment.Egyébként lehet hogy töltés sem ártana?Valahogyan áramot kellene adni a ventinek hogy megy-e.Viszont hozzá férni bármihez az elején elég macerás vagy nem is lehet.Hát még próbálkozom.
Köszönöm!
Ennek nem tudsz simán áramot adni. Ha jól sejtem a tiéd is ugyan az 1998/9hó utáni fokozat mentes ventilátor ami kap egy hatalmas tápot és a DME/DDE-től egy 10-100Hz közötti jelet. Na ezt az utóbbit nem fogod neki adni. És hiába a táp nem indul be.
Az egyetlen teszt motor beindit állóhelyben, klima 16fokra és reménykedni be indul. A admin-nak - mint klima szakinak - nyugodtan hihetsz ha nincs elég nyomás akkor nem kapcsol be.
Nekem úgy indul be hogy ránt rajta (ha jól emlékszem) kettőt és utánna pörgeti fel.
Jackson, akinek most a jó viszkó miatt alig megy az elektromos
2010.04.06. 10:38
2010.04.06. 12:13
norby0420 írta:Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a múlt héten bekapcsoltam a légkondit és amikor kikapcsoltam eszméletlen büdös szag jött be mint pl. a romlott tej....
Valakinek valami ötlet?:D Kösz előreis
2010.04.06. 13:52
simi64 írta:norby0420 írta:Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a múlt héten bekapcsoltam a légkondit és amikor kikapcsoltam eszméletlen büdös szag jött be mint pl. a romlott tej....
Valakinek valami ötlet?:D Kösz előreis
Olvasd végig a klímás topicot, nem túl hosszú. Megoldást ad a problémádra.
2010.04.11. 20:22
2010.04.11. 21:03
Angel írta:Hali
Olyan problémám lenne hogy néha a középső szellőzökön is jön be a levegő amikot elvileg ott nem kéne mert csak automatán van leállítom a kocsit beindítom és akkor már jó.
Valaki valami ötlet
2010.04.11. 21:06
strobi írta:Angel írta:Hali
Olyan problémám lenne hogy néha a középső szellőzökön is jön be a levegő amikot elvileg ott nem kéne mert csak automatán van leállítom a kocsit beindítom és akkor már jó.
Valaki valami ötlet
automatán miért ne jöhetne onnan?!...
2010.04.11. 21:14
jackson írta:strobi írta:Angel írta:Hali
Valaki valami ötlet
Igen én se értem a kérdést.
A középsőn csak akkor nem megy a szellőzést ha lezárod elöl kézzel.
Jackson, aki nem érti
2010.04.11. 21:16
jackson írta:strobi írta:Angel írta:Hali
Valaki valami ötlet
Jackson, aki nem érti
2010.04.11. 21:23
Angel írta:jackson írta:strobi írta:Angel írta:Hali
Valaki valami ötlet
Jackson, aki nem érti
Nekem 90% úgy működik ha automatán van akkor a lábamnál jön a levegő kivéve ha külön nem állítom hogy máshova nyomja. De ha csak az automatvan bekapcsolva és nincs kilün megadva hogy hova nyomja a levegőt akkor csak a lábamnál jön a levegő de ez így jó is lenne. Ha viszont középre akarom nyomni a levegőt akkor megnyomom a testre mutató nyilat és akkor ott is jön
2010.04.11. 21:26
Angel írta:
...Vagyis mostmár nem tudom mi a jó
2010.04.11. 21:33
strobi írta:Angel írta:
...Vagyis mostmár nem tudom mi a jó
Na akkor jó...
2010.05.26. 17:18
2010.05.26. 17:22
Cyri írta:Sziasztok! A napokban vettem észre h nem fúj hideget a klímám, 16 fokon van a leghidegebbre van állítva és úgysem! Nem beszélve arról ha bekapcsolom a klímát vmi sziszegő hangot ad a rácsok felől... Meg vmiért nem nagyon akar hideg levegőt fújni klíma nélkül se!
2010.05.26. 17:52
strobi írta:Cyri írta:Sziasztok! A napokban vettem észre h nem fúj hideget a klímám, 16 fokon van a leghidegebbre van állítva és úgysem! Nem beszélve arról ha bekapcsolom a klímát vmi sziszegő hangot ad a rácsok felől... Meg vmiért nem nagyon akar hideg levegőt fújni klíma nélkül se!
Valószínű nincs elég gáz a rendszerben...![]()
Vidd el egy klímáshoz és ha bármid rossz lenne pont van egy 98-as 528 bontogatóba...
2010.05.26. 18:53
Cyri írta:strobi írta:Cyri írta:Sziasztok! A napokban vettem észre h nem fúj hideget a klímám, 16 fokon van a leghidegebbre van állítva és úgysem! Nem beszélve arról ha bekapcsolom a klímát vmi sziszegő hangot ad a rácsok felől... Meg vmiért nem nagyon akar hideg levegőt fújni klíma nélkül se!
Valószínű nincs elég gáz a rendszerben...![]()
Vidd el egy klímáshoz és ha bármid rossz lenne pont van egy 98-as 528 bontogatóba...
Köszi a gyors választ! Nincs elég gáz? Elvileg ez egy zárt rendszer. Valahol elmehet a klímagázom?Akkor szombaton elmegyek egy klíma szervízbe, ha bármi gond van szólok de ha nincs akkor is.