![]() |
2015.07.24. 22:07
2015.07.24. 22:35
2015.07.25. 14:00
2015.07.26. 09:36
Wuki írta:Sziasztok, a következő lenne a kérdésem. Van egy e39-em (525tds 96-os). Az óracsoportban nem működik a pillanatnyi fogyasztásmérő. Ezzel kapcsolatban a kérdés, érdemes e szerelőhöz vinni, vagy a bontott lehet a megoldás. Előre is köszönöm.
2015.07.26. 11:29
2015.07.26. 11:39
Hege525d írta:Kedves fórum társak!
Tavasszal egy nagy eső után egyszer csak álló helyzetben felgyulladt és égve maradt a bal oldali oldalsó és hátsó index lámpa. Az első nem, és semelyik másik. Ez a probléma néhány nap után megszűnt. Később ismét esős időben újra előjött. Ekkor tovább tartott a probléma megléte, de elmúlt. Azonban később ismét előjött. Egyre gyakrabban egyre hosszabb időre. Most már el sem múlik. Én úgy kezeltem a helyzetet hogy ha hosszabb időre leálltam, lehúztam az akku negatív pólusát. Ezt napi szinten akár többször is. Okoz hat -e ez egyéb problémát? Illetve mi lehet a megoldás?
BMW 525d 2002.01
Köszönet előre is az ötletekért!
Hege
2015.07.26. 11:50
KissGSV írta:Hege525d írta:Kedves fórum társak!
Tavasszal egy nagy eső után egyszer csak álló helyzetben felgyulladt és égve maradt a bal oldali oldalsó és hátsó index lámpa. Az első nem, és semelyik másik. Ez a probléma néhány nap után megszűnt. Később ismét esős időben újra előjött. Ekkor tovább tartott a probléma megléte, de elmúlt. Azonban később ismét előjött. Egyre gyakrabban egyre hosszabb időre. Most már el sem múlik. Én úgy kezeltem a helyzetet hogy ha hosszabb időre leálltam, lehúztam az akku negatív pólusát. Ezt napi szinten akár többször is. Okoz hat -e ez egyéb problémát? Illetve mi lehet a megoldás?
BMW 525d 2002.01
Hege
Szélvédőcsere nem volt mostanában? A jobb oldali A oszlop aljában, az ajtó előtt nincs beázva az LCM (Lámpa) modul?
A megoldás valószínűleg a beázás megszüntetése, LCM cseréje, programozása...
2015.07.26. 12:07
Hege525d írta:KissGSV írta:Hege525d írta:Kedves fórum társak!
BMW 525d 2002.01
Hege
Szélvédőcsere nem volt mostanában? A jobb oldali A oszlop aljában, az ajtó előtt nincs beázva az LCM (Lámpa) modul?
A megoldás valószínűleg a beázás megszüntetése, LCM cseréje, programozása...
Van utólagos riasztóm, spal, és utólagos vonóhorog. Ott nem lehet gond?
2015.07.27. 11:43
2015.07.27. 15:11
csiza1 írta:Sziasztok!
Segítsééég! Van egy e39 525D 2002-es Bmw-m. A jelenség, hogy nem indul. Teker az önindító, néha olyan, mintha elkapná, de még sem. Az ülés alatti üzemanyag szivattyú rendben, 5 porlasztó cserélve lett (1 tökéletes volt), azért csak 5 lett, vezérműtengely jeladó is cserélve lett. Hibakódnak már először is a jeladót dobta ki és azóta is mindig azt a hibát írja a műszer. kb. 2 hete lettek csinálva a dolgok, eddig semmi baj nem volt, indult rendesen. Ma is használtam, de most meg nem hajlandó elindulni. Valaki esetleg találkozott már ezzel a hibával?
Köszi a válaszokat előre is.
2015.07.27. 15:40
kovessyroli írta:csiza1 írta:Sziasztok!
Segítsééég! Van egy e39 525D 2002-es Bmw-m. A jelenség, hogy nem indul. Teker az önindító, néha olyan, mintha elkapná, de még sem. Az ülés alatti üzemanyag szivattyú rendben, 5 porlasztó cserélve lett (1 tökéletes volt), azért csak 5 lett, vezérműtengely jeladó is cserélve lett. Hibakódnak már először is a jeladót dobta ki és azóta is mindig azt a hibát írja a műszer. kb. 2 hete lettek csinálva a dolgok, eddig semmi baj nem volt, indult rendesen. Ma is használtam, de most meg nem hajlandó elindulni. Valaki esetleg találkozott már ezzel a hibával?
Nekem ugyanilyen hibám volt a 30d-n, és új vezérműtengely jeladó csere megoldotta a hibát.
2015.07.27. 16:16
csiza1 írta:kovessyroli írta:csiza1 írta:Sziasztok!
Nekem ugyanilyen hibám volt a 30d-n, és új vezérműtengely jeladó csere megoldotta a hibát.
Köszi a választ, de nekem nem oldotta meg, hiába lett kicserélve ugyan úgy nem indzl el. És mindig azt a hibád dibja a gép. Eltelik kb. fél- egy óra és újra indul.
2015.07.27. 16:53
Gallaca írta:csiza1 írta:kovessyroli írta:csiza1 írta:Sziasztok!
Köszi a választ, de nekem nem oldotta meg, hiába lett kicserélve ugyan úgy nem indzl el. És mindig azt a hibád dibja a gép. Eltelik kb. fél- egy óra és újra indul.
Főtengely jeladót néztétek már? Veztengely jeladó milyenre lett cserélve?
2015.07.27. 17:54
csiza1 írta:Gallaca írta:csiza1 írta:kovessyroli írta:csiza1 írta:Sziasztok!
Főtengely jeladót néztétek már? Veztengely jeladó milyenre lett cserélve?
. A vezérműtengely jeladó Febi volt és 28 ezer Ft.
2015.07.27. 18:35
2015.07.27. 18:57
2015.07.27. 19:02
csiza1 írta:Sajnos nem találok gyári árakat a vez.tengely jeladöra. Mennyibe kerülhet?
2015.07.27. 19:05
Swiss írta:Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy most volt cserélve légtömegmérő és az autó hirtelen gázadásra 2200-as fordulat fölött hirtelen felpörög, de a kocsi nem húz eléggé. Emellett elég nehezen is indul. Légtömegmérő csere előtt nem állt fenn a motor felpörgési probléma, mondjuk nem is volt bekötve a légtömegmérő, mert az előző gazda anélkül használta. Mi lehet a probléma és összefügghet-e a nehéz indulással és azt mi okozhatja? Az autó 525 tds.
Előre is köszönöm a válaszokat.
2015.07.27. 19:18
Imco írta:csiza1 írta:Sajnos nem találok gyári árakat a vez.tengely jeladöra. Mennyibe kerülhet?
20-30e körül van az enyémhez.
Az ugy. 10e a bontott 4-5e.
A tied is pont ennyi.
2015.07.27. 20:58
Swiss írta:Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy most volt cserélve légtömegmérő és az autó hirtelen gázadásra 2200-as fordulat fölött hirtelen felpörög, de a kocsi nem húz eléggé. Emellett elég nehezen is indul. Légtömegmérő csere előtt nem állt fenn a motor felpörgési probléma, mondjuk nem is volt bekötve a légtömegmérő, mert az előző gazda anélkül használta. Mi lehet a probléma és összefügghet-e a nehéz indulással és azt mi okozhatja? Az autó 525 tds.
Előre is köszönöm a válaszokat.