Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Automataváltó =-olajcsere =-vagy--nem--

2016.07.16. 22:21

velencei75 írta:Sziasztok!
Ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani Muha Meister - nek a gyors váltóolaj cseréért és főleg, hogy sikerült egy gyors szoftver frissítést összehozni "A Sanyi"- val! :lol:
A váltóm már most sokkal szebben vált.
:roker:

Kifejtenéd kicsit bővebben, hogy hogyan zajlott a szoftver frissítés, vagy hogy mit is takar? Többféle verziójú program van a váltóra? :roll:
Adaptációs érték lett törölve?

2016.07.21. 17:40

atesz155 írta:
velencei75 írta:Sziasztok!
Ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani Muha Meister - nek a gyors váltóolaj cseréért és főleg, hogy sikerült egy gyors szoftver frissítést összehozni "A Sanyi"- val! :lol:
A váltóm már most sokkal szebben vált.
:roker:

Kifejtenéd kicsit bővebben, hogy hogyan zajlott a szoftver frissítés, vagy hogy mit is takar? Többféle verziójú program van a váltóra? :roll:
Adaptációs érték lett törölve?

Olajcserével együtt Muha Mester törölte az adaptációt. A BMW ad ki új szoftvert az autókhoz. Egy ilyen "szoftvercsomag" lett felvíve az autóra. Nem konkrétan a váltó újraprogramozása történt. Én nem igazán értek az elektromos, szoftveres dolgokhoz. Hozzá értő szakik komolyabban hozzá tudnak szólni :szerintem :bmw

2016.09.10. 12:49

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne nemrég megvettem életem első v8-as bmw ét egy 1999 540i t
Automata váltos és azt hallotam hogy ezekbe 2 féle váltót raktak az 5hp30-at es az 5hp24-et melyik lehet a kocsimba es melyik a jobb ??? Na meg milyen váltó olaj kell ezekbe???!
Válaszokat előre is kőszönöm!

2016.09.11. 13:35

bmwm62 írta:Sziasztok!
Egy kérdésem lenne nemrég megvettem életem első v8-as bmw ét egy 1999 540i t
Automata váltos és azt hallotam hogy ezekbe 2 féle váltót raktak az 5hp30-at es az 5hp24-et melyik lehet a kocsimba es melyik a jobb ??? Na meg milyen váltó olaj kell ezekbe???!
Válaszokat előre is kőszönöm!

Kép

Kép

A 30-as jelentősebben magasabb nyomatékot kezel, cserébe nehezebb és más áttételezésű.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Afterdark az itt látható tagok köszönték meg: bmwm62
Értékelés: 4.76%

2016.09.11. 13:59

Nagyo szépen kőszönöm a választ ès a képeket

2016.09.11. 14:16

Akkor az 1996-os az még 5hp30 és a normál automata váltós,
és 97-től már jön az 5hp24 ami már tiptronic váltos megoldás?

2016.09.11. 14:47

bmwm62 írta:Akkor az 1996-os az még 5hp30 és a normál automata váltós,
és 97-től már jön az 5hp24 ami már tiptronic váltos megoldás?

Nem.

Egy másik adatbázis szerint:

M62/b44
95-97 -ig volt hp24 és hp30is.
97- től csak hp24

m62/b44tu
98-tól csak hp30

Legegyszerűbb ha alánéztek a váltónak. :wink:

2016.09.11. 14:59

Szerintem is az lesz majd a szerelő kitalálja :lol:

2016.09.23. 22:43

Sziasztok!Debrecenben illetve környékén tud valaki jó automataváltós SZAKEMBERT(!)? :facepalm:

Sztornó.Lehet hogy mégsem váltós kell :shock:

2016.09.24. 21:17

Johny540 írta:Sziasztok!Debrecenben illetve környékén tud valaki jó automataváltós SZAKEMBERT(!)? :facepalm:

Sztornó.Lehet hogy mégsem váltós kell :shock:

Vidd át Nagy Mikihez Nyiregyre, oszt majd megszakérti, hogy mi a nyűgje. Ha váltó, akkor azt, ha más, akkor azt.
Reggel fél 8 körül még ne hívd, mert ...
... hogy is mondjam...
... szóval olyankor még nem annyira kedves telefonban... ;)

2016.10.07. 22:21

Üdv Mindenki! Pár év kihagyás után újra E39-ben ülök (523i aut). Ravenol 5/4 atf olajat ismeri valaki? Ilyet kaptam a kocsimhoz amit vettem, nem is hallottam még róla. A volt tulaj minden szűrőt, olajakat adott a kocsihoz, mert már megvette hozzá és a váltóhoz ezt a márkát adta. Utána olvastam ennek a Ravenolnak, prémium minőségű talán és a WRC szériában is van velük komoly csapat leszerződve. Várom az esetleges tapasztalatokról a visszajelzéseket. Köszönöm előre is!

2016.10.08. 13:25

gytom80 írta:Üdv Mindenki! Pár év kihagyás után újra E39-ben ülök (523i aut). Ravenol 5/4 atf olajat ismeri valaki? Ilyet kaptam a kocsimhoz amit vettem, nem is hallottam még róla. A volt tulaj minden szűrőt, olajakat adott a kocsihoz, mert már megvette hozzá és a váltóhoz ezt a márkát adta. Utána olvastam ennek a Ravenolnak, prémium minőségű talán és a WRC szériában is van velük komoly csapat leszerződve. Várom az esetleges tapasztalatokról a visszajelzéseket. Köszönöm előre is!

Reméljük, hogy a többi dologgal nem spórolt így, szerencse, hogy nem tette bele. (1600/l) Ez dexronIII olaj, egyáltalán nem jó a ZF váltókba, még más dexIII olajjal sem keverhető. Azokba ILYEN KELL!
Teljes olajcsere alkalmával a kormányba esetleg jó lehet.

2016.10.08. 15:13

Éreztem én, hogy ez a Ravenol nem lehet az igazi, nem is akarom beletenni. Amúgy nem azok a spórolós típusú házaspár akiktől vettem. Az autó kiváló bőrben van, a motorhoz fuchs titan gt1 pro flex 5w-30 olajat kaptam tőlük, ezt bele tettem már. Gondolom ezzel nem hibáztam...
A váltóba nézek valami mást. Ez alatt elvileg zf5hp18 lehet igaz? Hány liter fog abba belemenni?

2016.10.08. 19:18

gytom80 írta:Éreztem én, hogy ez a Ravenol nem lehet az igazi, nem is akarom beletenni. Amúgy nem azok a spórolós típusú házaspár akiktől vettem. Az autó kiváló bőrben van, a motorhoz fuchs titan gt1 pro flex 5w-30 olajat kaptam tőlük, ezt bele tettem már. Gondolom ezzel nem hibáztam...
A váltóba nézek valami mást. Ez alatt elvileg zf5hp18 lehet igaz? Hány liter fog abba belemenni?

Autóba nem tudom milyen, de 2 motoros ismerősömnek állt be a motorja Fuchs olajtól.
Igen 5hp18 van benne, 5-6 liternél nem tudsz többet lecserélni belőle váltólevétel nélkül.

2016.10.09. 00:41

Urak,

elnézést kérek, mert csak félig tartozik ide, de nem találtam rá jobb topikot :)

KÉZI váltóban tudtommal tényleg nem kell babrálni az olajat. Igen ám, de van olyan gondom az 530d-vel, hogy alapjáraton, üresben, szépen elkezd valami nyikorgó hang szólni, ami akkor csendesedik el, amikor benyomom a kuplungpedált (és akkor is pár másodperc alatt, ahogy a hangot adó adott forgó rész leáll.)
Tehát pont "fordítva" van a jelenség, mint amikor a kinyomócsapágy szólal meg.

Lehet, hogy kevés a (manuális) váltómban az olaj?
Vagy létezik még olyan kedvenc autóinkban, hogy nyelestengely csapágy? Realoem-en semmi nyomát nem látom...
Egyéb kuplung gondot nem érzékelek, lehet hogy ez a halál első hangja?

Előre is köszönöm :)

2016.10.16. 20:02

Sziasztok!

Sokat olvastam automata váltó olajcserével kapcsolatban, azonban családi volvo s60-asban (garantált 200e. km-nél) cseréltük és utána nagyon rossz lett a váltó, ezért úgy voltam vele, hogy az én autómban eddig nem volt cserélve, jobb ha ezután se fogom.

Azonban, némi gond akadt a váltóval aminek nagyon nem örülök. Ha emelkedőn tolatok és picit nagyobb gázt adok, remeg az egész autó és búgó hangot ad. Sőt, ha hideg van kint és a váltó olaj is hideg, akkor már egyenesben is ezt csinálja, ha beteszem R-be, picit tolatok majd rálépek a fékre, de R-ben hagyom.

Szerintetek egye olajcsere segíthet rajta, vagy már komolyabb a gond? (FE, 30d, tiptronic)

Köszönöm a tanácsaitok!

Üdv,
Tamás

2016.10.19. 00:58

kapitany írta:Sziasztok!

Sokat olvastam automata váltó olajcserével kapcsolatban, azonban családi volvo s60-asban (garantált 200e. km-nél) cseréltük és utána nagyon rossz lett a váltó, ezért úgy voltam vele, hogy az én autómban eddig nem volt cserélve, jobb ha ezután se fogom.

Azonban, némi gond akadt a váltóval aminek nagyon nem örülök. Ha emelkedőn tolatok és picit nagyobb gázt adok, remeg az egész autó és búgó hangot ad. Sőt, ha hideg van kint és a váltó olaj is hideg, akkor már egyenesben is ezt csinálja, ha beteszem R-be, picit tolatok majd rálépek a fékre, de R-ben hagyom.

Szerintetek egye olajcsere segíthet rajta, vagy már komolyabb a gond? (FE, 30d, tiptronic)

Köszönöm a tanácsaitok!

Üdv,
Tamás

Nem hinném, hogy egy olajcsere megoldaná a problémát..
Én egy olaj-szint ellenőrzéssel kezdenék, ha kevés van benne egy rátöltés segíthet, fontos, hogy csak bele valót önts rá. Ha elegendő az olaj mennyisége a váltóban nagyobb lesz a baj.
Az olaj színe is sok mindent elárul, ha feketés, és égett szaga van biztos, hogy a végét járja a váltód.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockolo77 az itt látható tagok köszönték meg: kapitany
Értékelés: 4.76%

2016.10.24. 13:46

rockolo77 írta:
kapitany írta:Sziasztok!

Köszönöm a tanácsaitok!

Üdv,
Tamás

Nem hinném, hogy egy olajcsere megoldaná a problémát..
Én egy olaj-szint ellenőrzéssel kezdenék, ha kevés van benne egy rátöltés segíthet, fontos, hogy csak bele valót önts rá. Ha elegendő az olaj mennyisége a váltóban nagyobb lesz a baj.
Az olaj színe is sok mindent elárul, ha feketés, és égett szaga van biztos, hogy a végét járja a váltód.

Szia!

Nálam is nagyon hasonló hibajelenség állt fenn, én is váltóra gyanakodtam.
Én beraktam R-be, álltam a féken és daráló hang jött, fékpedálon is érezni lehetett, hogy valami nem kóser.
Az egyik motortartóbakot kellett kicserélni és elmúlt, a váltónak semmi baja nem volt. (azóta sem, kopp-kopp és még olajcsere is volt benne).

2016.11.02. 18:43

Sziasztok! Átolvastam most a fórumot, és hát nekem is lett egy kis bajom Katona Jáccint nevű automataváltó doktor úrral! Érdeklődnék hogy a többi ügy kimenetele mi lett?

2016.11.02. 18:52

Gallaca írta:Igen 5hp18 van benne, 5-6 liternél nem tudsz többet lecserélni belőle váltólevétel nélkül.

De. Átmosásos technikával, géppel. ;)
Hozzászólás küldése

VigLink badge