![]() |
2010.09.27. 11:12
cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:simi64 írta:cetabraham írta:cetabraham írta:admin írta:Szerintem abba csak két indítós zsákot fogsz kapni.cetabraham írta:Üdv Urak! Találtam egy E46-os 3águ alul dupla küllős multi kormányt légzsák nélkül. A kérdésem az lenne hogy honnan tudnám megállapítani hogy ez egy vagy 2 indítós kormány? Amúgy a kormány gond nélkül berakható a 4águ multikormány helyére nem? 96-os évjáratu az én gépem. Előre is köszönöm.
Köszi a Választ Admin! És amúgy a kormány légzsák nélkül felszerelhető lenne minden gond nélkül,és a multi is működne?
Illetve kell még valamit beszerezni vagy csak simán kormány le kormány fel és semmi egyéb alkatrész nem kell?
Dominici kocsijában is ilyen volt. Működött minden. Sajnos már eladta.
És nemtudod Simi hogy a kormányon kívül szüksége van még valamire, vagy egy az egybe csak simán csere?
A dupla küllősök mind kétindítósak. Multikormányosítás nem fog menni, mert a 96-os évjárat még külső vezérlős (MFL-modul), a duplaküllős kormány gombjai meg csak bizonyos verziójú LCM-el kommunikálnak. Tehát addig eljutni, hogy egyáltalán fel tudd hangosítani a rádiód LCM-csere, újraszoftverezés, kábel-kiépítés, single stage átvezelő beszerzése, ezt fel kell hekkelni a dualos kormányra (egy helyen esztergáltatni kell az aluöntvényt), dualos légzsákot SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE (!!!!) el tudom mondani, hogy hogy kell bekötni singel autóba (Jackson már csak a beírásért is szóli fog, tudom...). A tempomatod azzal a kormánnyal még akkor sem fog menni, ha rommá(!!!) szeded az autót és mindent kiépítesz hozzá.
Ebbe jól beleszaladtál.
Köszi a részletes leírást! Akkor minden gond nélkül 3küllős kormány csak a régebbi 1indítós m-es multikormány lenne nekem jó ugye? Az meg komplettan jó drága:S:S Esetleg nem tudtok egyet?
Mindenképp kell a multi?
Hát nem lenne rossz azért ha megmaradna. Csak ennél a 4küllősnél sportosabb kormányt szerettem volna:S
2010.09.27. 11:22
hamoriarpi írta:cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:simi64 írta:cetabraham írta:cetabraham írta:admin írta:Szerintem abba csak két indítós zsákot fogsz kapni.cetabraham írta:Üdv Urak! Találtam egy E46-os 3águ alul dupla küllős multi kormányt légzsák nélkül. A kérdésem az lenne hogy honnan tudnám megállapítani hogy ez egy vagy 2 indítós kormány? Amúgy a kormány gond nélkül berakható a 4águ multikormány helyére nem? 96-os évjáratu az én gépem. Előre is köszönöm.
Köszi a Választ Admin! És amúgy a kormány légzsák nélkül felszerelhető lenne minden gond nélkül,és a multi is működne?
Illetve kell még valamit beszerezni vagy csak simán kormány le kormány fel és semmi egyéb alkatrész nem kell?
És nemtudod Simi hogy a kormányon kívül szüksége van még valamire, vagy egy az egybe csak simán csere?
A dupla küllősök mind kétindítósak. Multikormányosítás nem fog menni, mert a 96-os évjárat még külső vezérlős (MFL-modul), a duplaküllős kormány gombjai meg csak bizonyos verziójú LCM-el kommunikálnak. Tehát addig eljutni, hogy egyáltalán fel tudd hangosítani a rádiód LCM-csere, újraszoftverezés, kábel-kiépítés, single stage átvezelő beszerzése, ezt fel kell hekkelni a dualos kormányra (egy helyen esztergáltatni kell az aluöntvényt), dualos légzsákot SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE (!!!!) el tudom mondani, hogy hogy kell bekötni singel autóba (Jackson már csak a beírásért is szóli fog, tudom...). A tempomatod azzal a kormánnyal még akkor sem fog menni, ha rommá(!!!) szeded az autót és mindent kiépítesz hozzá.
Ebbe jól beleszaladtál.
Köszi a részletes leírást! Akkor minden gond nélkül 3küllős kormány csak a régebbi 1indítós m-es multikormány lenne nekem jó ugye? Az meg komplettan jó drága:S:S Esetleg nem tudtok egyet?
Mindenképp kell a multi?
Hát nem lenne rossz azért ha megmaradna. Csak ennél a 4küllősnél sportosabb kormányt szerettem volna:S
Megmaradna?? Akkor jelenleg is multid van?
2010.09.27. 13:31
cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:simi64 írta:cetabraham írta:cetabraham írta:admin írta:Szerintem abba csak két indítós zsákot fogsz kapni.cetabraham írta:Üdv Urak! Találtam egy E46-os 3águ alul dupla küllős multi kormányt légzsák nélkül. A kérdésem az lenne hogy honnan tudnám megállapítani hogy ez egy vagy 2 indítós kormány? Amúgy a kormány gond nélkül berakható a 4águ multikormány helyére nem? 96-os évjáratu az én gépem. Előre is köszönöm.
Ebbe jól beleszaladtál.
Mindenképp kell a multi?
Igen! 96-os a kocsi, és gyárilag multis tempomatos 4küllős kormány van bent.
2010.09.27. 14:18
cetabraham írta:cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:hamoriarpi írta:cetabraham írta:simi64 írta:cetabraham írta:cetabraham írta:admin írta:Szerintem abba csak két indítós zsákot fogsz kapni.cetabraham írta:Üdv Urak! Találtam egy E46-os 3águ alul dupla küllős multi kormányt légzsák nélkül. A kérdésem az lenne hogy honnan tudnám megállapítani hogy ez egy vagy 2 indítós kormány? Amúgy a kormány gond nélkül berakható a 4águ multikormány helyére nem? 96-os évjáratu az én gépem. Előre is köszönöm.
Ebbe jól beleszaladtál.
Mindenképp kell a multi?
Igen! 96-os a kocsi, és gyárilag multis tempomatos 4küllős kormány van bent.
Így hogy gyári multis már gond nélkül bedonható a kormány? vagy még így is van bibi?
2010.09.27. 16:31
2010.09.27. 16:56
jackson írta:Javasolom az új hozzászólás gomb használatát, mert a végén már csak egy betü lesz az első legidézettebb hozzászólásban.
Jackson, aki veszi elő a nagyítót, hogy lássa
2010.09.27. 22:45
hamoriarpi írta:jackson írta:Javasolom az új hozzászólás gomb használatát, mert a végén már csak egy betü lesz az első legidézettebb hozzászólásban.
Jackson, aki veszi elő a nagyítót, hogy lássa
2010.10.02. 13:12
2010.10.02. 21:36
A két fokozatúból gondolom hogy az újabbik M5 kormány légzsákra gondolsz(kerek) mert nem mindegy!g-za84 írta:Hello Mindenki!
Fejembe vettem, hogy multikormányosítom az autómat.
Már csak egy két fokozatú légzsákra lenne szükségem M5 kormányba.
Ha esetleg lenne valakinek olyan amitól megszabadulna, szívesen venném!
Üdv.: g-za84
2010.10.03. 00:01
admin írta:A két fokozatúból gondolom hogy az újabbik M5 kormány légzsákra gondolsz(kerek) mert nem mindegy!g-za84 írta:Hello Mindenki!
2010.10.03. 08:46
g-za84 írta:admin írta:A két fokozatúból gondolom hogy az újabbik M5 kormány légzsákra gondolsz(kerek) mert nem mindegy!g-za84 írta:Hello Mindenki!
Az igazság az, hogy még nincs nálam a kormány, de elvileg a kerek kellene.
2010.10.03. 19:06
jackson írta:g-za84 írta:admin írta:A két fokozatúból gondolom hogy az újabbik M5 kormány légzsákra gondolsz(kerek) mert nem mindegy!g-za84 írta:Hello Mindenki!
Mindegyik kormány kerek.Vagy neked szarv kormányod van mint a repülőn?
Jackson, aki nem éri a választ
2010.10.03. 22:17
2010.10.04. 07:23
hamoriarpi írta:Több hét előkészület és dokumentációgyűjtés (összes wds-ábra) után 2 teljes nap alatt sikerült beszerelnem a teljes mechanikus tempomat/multikormány rendszert.
Ha valaki ilyenben gondolkozik és GYÁRI(!!!) mindőségben szeretné megcsinálni (minden kábel az eredeti helyén, a többiek mellett, lebandázsolva, minden gyári ponton újrakötegelve), akkor szeretném róla egyértelműen LEBESZÉLNI.
Az autó elejét teljesen szét kell szedni hozzá. Műszerfalhéjat leszedni, óracsoportot ki, kormányoszlop, pedálok környéke, vezetőülés ki, küszöb szét, kesztyűtartó ki, kesztyűtartó mögötti modul rack ki, pollenszűrő alatti elekrtomos doboz ki, légszűrőház, másik pollenszűrő alatti ház és még hadd ne soroljam tovább.
Tudtam, hogy ez a menete, készültem is rá és így is néha a sírás környékezett.
És ez még mindig nem elég. Nem csak sorcsatlakozókat kell ide-oda bedugni, hanem évjárat, felszereltség, kiépítés szerint sorcsatlakozót kell készíteni, megfelelően bekábelezve. Pineket számolgatni oda-vissza, hogy minden egyezik-e. Arra is rá kellett jönni, hogy sajnos a wds sem szentírás, előfordul benne hiba, de ez kiszűrhető ha a csatlakozókat, jeleket mindkét irányból megnézi az ember.
Ha valaki mindezek ellenére belefog, egy dolgot tudok tanácsolni: szerezzen egy donorautót (wds szerint egyezzen), fűzze ki a komplett kábelezést (gombsortól a léptetőmotorig mindent), jegyezze, fotózza, úgy egyszerűbb. (Ez 1 nap). Beépíteni sajátba 2 nap.
Kipróbáltam, tényleg nagyon jó, örülök hogy végre bent van, de de....
Mindenkinek nagyon köszönöm aki akár 1 darab gyári kábellel is hozzájárult.
2010.10.04. 11:37
hamoriarpi írta:
Kipróbáltam, tényleg nagyon jó, örülök hogy végre bent van, de de....
2010.10.20. 12:12
g-za84 írta:admin írta:A két fokozatúból gondolom hogy az újabbik M5 kormány légzsákra gondolsz(kerek) mert nem mindegy!g-za84 írta:Hello Mindenki!
2010.10.20. 14:02
g-za84 írta:g-za84 írta:admin írta:A két fokozatúból gondolom hogy az újabbik M5 kormány légzsákra gondolsz(kerek) mert nem mindegy!g-za84 írta:Hello Mindenki!
Végre megvan a kormány!
[img]http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP71&mospid=47559&btnr=32_1137&hg=32&fg=35[img]
Ehhez lenne szükségem még kétfokozatú légzsákra és a kormány kábelkötegére!
Valamint úgy olvastam, hogy egyes esetekben szükség lehet egy kábal átvzetőre, ami a kormány mögött van, viszont realoem szerint nekem ez nem kell, hogy tudnék erről meggyőződni a nélkül, hogy le kelljen szednem a mostani kormányom?
(jelenleg sima kormányom van kétfokozatú légzsákkal)
2010.10.20. 14:17
hamoriarpi írta:g-za84 írta:g-za84 írta:admin írta:A két fokozatúból gondolom hogy az újabbik M5 kormány légzsákra gondolsz(kerek) mert nem mindegy!g-za84 írta:Hello Mindenki!
Végre megvan a kormány!
[img]http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP71&mospid=47559&btnr=32_1137&hg=32&fg=35[img]
Ehhez lenne szükségem még kétfokozatú légzsákra és a kormány kábelkötegére!
Valamint úgy olvastam, hogy egyes esetekben szükség lehet egy kábal átvzetőre, ami a kormány mögött van, viszont realoem szerint nekem ez nem kell, hogy tudnék erről meggyőződni a nélkül, hogy le kelljen szednem a mostani kormányom?
(jelenleg sima kormányom van kétfokozatú légzsákkal)
Ez egy elég nehéz kombináció lesz. Tükörtojás M kormányból viszonylag nehéz lesz dualt találni. Rövid ideig futott. Meg kell nézni a slipringet, hogy multis-e. Míg nem találtál légzsákot hozzá addig ne is menj tovább. Kormánykerék biztos, hogy jó lesz? Egyeztetted? Multigombok belső vezérlője..., agykiképzés..., dualos lufi volt a kormánykerékben?
Jönnek a kérdések...
2010.10.20. 14:43
g-za84 írta:Jó dolgokat kérdeztél!![]()
Hogy tudom ezeket leellenőrizni?
2010.10.20. 16:04
barbrady írta:g-za84 írta:Jó dolgokat kérdeztél!![]()
Hogy tudom ezeket leellenőrizni?
A tiédbe (99/03 után) nem kell átvezetőszalagot cserélni, csak rádugod a másik légzsák és multigomb csatlakozóját, és működik is. Igy kell kinézni a kormányod hátuljának, a képen látszanak a csatlakozók is, a lényeg hogy kétindítós legyen a légzsák (nem lesz könnyű, nagy m-es kormányban elég ritka) és a multigombok is 99/03 utáni kormányról valók legyenek.