Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fűtés-hűtés

2016.11.28. 16:20

zsolti325i írta:Sziasztok
problémám a következő,hatha tud valaki segíteni. Digitális két zonas klíma van az autóban (39facelift Touring 2000es benzines) lábra a fűtést nem érezni, illetve az álló fűtés bekapcsolasa után 15 perc elteltével nincs meleg az autóban,es víz hofok sem melegszik fel. Mitől van? Előre is köszönöm a segítséget.

Ha jól tudom akkor benzin motor esetén nincs kályha ami meleget csinálna. Dízel esetén opcionális. Benzin motor esetén a leállított motor maradék hőjét felhasználva fűti az utasteret az állófűtés.

2016.11.28. 16:50

491523 írta:
problémám a következő,hatha tud valaki segíteni. Digitális két zonas klíma van az autóban (39facelift Touring 2000es benzines) lábra a fűtést nem érezni, illetve az álló fűtés bekapcsolasa után 15 perc elteltével nincs meleg az autóban,es víz hofok sem melegszik fel. Mitől van? Előre is köszönöm a segítséget.

Ha jól tudom akkor benzin motor esetén nincs kályha ami meleget csinálna. Dízel esetén opcionális. Benzin motor esetén a leállított motor maradék hőjét felhasználva fűti az utasteret az állófűtés.

Én a helyedben ezeket nézném meg:
Lábfűtés hiba: süni
Víz hőfok- nem melegszik: termosztát.

2016.11.28. 17:21

leslie írta:
491523 írta:

Ezt szerintem nem nekem akartad írni. :)

2016.11.28. 20:13

491523 írta:
leslie írta:
491523 írta:

Köszönöm a válaszokat. a vizetaz álló fűtésnek nem kell elomelegiteni? Illetve meleg levegőt fujnia? Mert nekem langyosat fúj 15 perc után.

2016.11.28. 20:19

zsolti325i írta:
491523 írta:
leslie írta:
491523 írta:

Köszönöm a válaszokat. a vizetaz álló fűtésnek nem kell elomelegiteni? Illetve meleg levegőt fujnia? Mert nekem langyosat fúj 15 perc után.

Benzinesben ritka holmi az állófűtés, amennyiben az autód rendelkezik ezzel a ritka extrával, akkor de, elő kell melegítenie, de csak az utasteret, a motort nem.

Hűtőrendszer hiba

2016.12.04. 18:24

Sziasztok!

Egy 530i-m van. A vízhűtő bal felső csonkja elrepedt. Utána cseréltünk egy vízhűtőt, egy vízpumpát és egy termosztátot. Fel lett fagyállózva és légtelenítve a rendszer. Most az a hibajelenség, hogy a bemenő és kimenő cső a vízhűtőn üzemmeleg állapotban lüktet, pulzál. Ha lekapcsolom a fűtést, akkor nincs pulzálás. Én a vízkeringető szivattyúra gondolok. (Egyébként nincs nyomás a rendszerben, mint amikor hengerfejes, nem eszi a vizet sem.)
Ha szabályzásig lerúgom a gázt, a bal felső, tehát a bemenő vízcső nyaka oldalirányba eltolódik. Mivel műanyag, félő, hogy újra elreped, mint a hűtőcsere előtt.

Találkoztatok már ilyen jelenséggel? Tapasztalat?

Köszi!

2016.12.12. 09:35

Kedves Márkatársak! Az állófűtéshez (nekem csak kiegészítő van) szereztem egy gyári távirányítót. Ehhez kell még valami plusz modul (ha igen milyen?), vagy csak programozni kell? Második kérdés: MID-ről hogyan lehet a kiegészítőt programozni,hogy előbb melegítse fel a motort? (ha egyáltalán lehet ilyet) Előre is köszönöm!

2016.12.12. 11:24

öreglala írta:Kedves Márkatársak! Az állófűtéshez (nekem csak kiegészítő van) szereztem egy gyári távirányítót. Ehhez kell még valami plusz modul (ha igen milyen?), vagy csak programozni kell? Második kérdés: MID-ről hogyan lehet a kiegészítőt programozni,hogy előbb melegítse fel a motort? (ha egyáltalán lehet ilyet) Előre is köszönöm!

1: Kell, a távirányítóhoz passzoló vevőegység a vezetékeivel T60, T70-80-90. Benne van a távirányító elemtartójában matricán, illetve ha a régi kihúzható antennás, akkor az T60.
2: Sehogy. Fel kell programozni állófűtésnek, akkor tudod a MID-ről beállítani.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: öreglala
Értékelés: 4.76%

2016.12.18. 13:07

sziasztok!

telen, hidegben folyamatosan nyikorog a futomotorom. nyaron semmi hangja nincs, de ahogy ilyen 0 fok korul van a homerseklet, elkezd nyikorogni es nem is hagyja abba. elegge idegesito. tudja valaki, hogy mi lehet a gond? komplett futesbox csere? vagy csak futomotor? esetleg nincs valami olyan megoldas, amivel nem kell a fel autot szetbombazni? :D

2016.12.18. 18:29

dreizwanzig írta:sziasztok!

telen, hidegben folyamatosan nyikorog a futomotorom. nyaron semmi hangja nincs, de ahogy ilyen 0 fok korul van a homerseklet, elkezd nyikorogni es nem is hagyja abba. elegge idegesito. tudja valaki, hogy mi lehet a gond? komplett futesbox csere? vagy csak futomotor? esetleg nincs valami olyan megoldas, amivel nem kell a fel autot szetbombazni? :D

Ez engem is érdekelne, mert az enyém ugyan ez. :facepalm:

2016.12.19. 17:18

bendegúz írta:
dreizwanzig írta:sziasztok!

Ez engem is érdekelne, mert az enyém ugyan ez. :facepalm:

Tipikus probléma. Fűtésmotor csere.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz

2016.12.20. 17:49

Sziasztok!

Zörög az a nyomorult ventillátor a vezérlő panelben. Takarításon már túlvagyok, nem segített semmit, gondoltam kicserélem.
Vin alapján 3 opciót hozott az etk, az enyém rejtett hő tárolós, de nem állófűtéses.

Ajánlottak helyette egy patika állapotú vezérlőt, ugyanúgy rest gombos, de már 99-es faceliftes diesel kocsiból jött és állófűtés csatlakozó is van rajta.
Később beszerelek egy állófűtést, ahhoz jól jönne a csatlakozó.

Működni fog e a kocsimban?
Állófűtésnél van e jelentősége, hogy diesel vagy benzin, vagy a panel mindkét esetben egyforma?
Facelift utáni panel megy e facelift előtti kocsiban ?

2016.12.20. 21:38

Afterdark írta:Sziasztok!

Facelift utáni panel megy e facelift előtti kocsiban ?

Nem teljesen átjárható az biztos.
Egyszer beszívtam. Jackson vagy 2 óra alatt nem tudta beüzemelni.
Minden működött, csak nem a megfelelő gombra.
Pl. szélvédő gombra telibe fújta a lábra.
Valahol írtam róla.

Egyébként kb. 3' kipróbálni.

2016.12.22. 19:28

Sziasztok! Kigyenlítő tartály aljánál erősen csöpög a víz és levegősödik, nem fűt. Szint tutira vehető a kiegy.tartaly csere? Csak hogy rendelhetem-e máris. Szerelőhöz csak jövő héten jutok el, de addig is beszerezném. Milyen gyártmányt javasoltok? Köszi előre is!

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2016.12.22. 23:52

Skacok!

Abban tud valaki segíteni,hogy adott egy e39 gyári nagy navis. Ezen be lehet állítani az előfűtést, de ez nem akar fűteni. Mi lehet a gond? Alul a kis kipufogó megvan, de azon nem jön ki semmi. A ventilátor megy meleget nem fúj. Szerintetek?

Köszi.

2016.12.23. 00:11

[quote="habonynorbi"]Sziasztok! Kigyenlítő tartály aljánál erősen csöpög a víz és levegősödik, nem fűt. Szint tutira vehető a kiegy.tartaly csere? Csak hogy rendelhetem-e máris. Szerelőhöz csak jövő héten jutok el, de addig is beszerezném. Milyen gyártmányt javasoltok? Köszi előre is!

BEHR-t vegyél tudtommal a gyári is az.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek handgeschaltet az itt látható tagok köszönték meg: habonynorbi

2016.12.23. 02:05

Toto írta:Skacok!

Abban tud valaki segíteni,hogy adott egy e39 gyári nagy navis. Ezen be lehet állítani az előfűtést, de ez nem akar fűteni. Mi lehet a gond? Alul a kis kipufogó megvan, de azon nem jön ki semmi. A ventilátor megy meleget nem fúj. Szerintetek?

Köszi.

Biztos, hogy a fűtést lehet állítani, és nem a szellőztetést?

2016.12.24. 22:35

rockolo77 írta:

Köszi.

Nem hinném hogy csak szellőztetés lenne, ha rajta van a webasto felirat.

2016.12.25. 02:16

Toto írta:
rockolo77 írta:

Köszi.

Min van rajta? Doblemezen? Mindegyik "d"-n rajta van...
Tévhitek elkerülése végett! Az szellőztetés, ha "aux ventilation" van a kijelzőn. Ahhoz, hogy fűteni tudjon, fel kell programozni az állófűtést, addig csak kiegészítő fűtésként indul a motorral. Programozás után egy heizung, heating, menüpont is megjelenik nyelvtől függően.
Ha olvasgatnál itt a fórumon, már képben lennél, több tízes nagyságrendben van leírva, kitárgyalva. :wink:
Kép
Kép
Ha ezek megvannak, és mégsem indul, akkor kuka a kályha, vagy a szivattyúja.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: rockolo77

2016.12.25. 11:18

Toto írta:
rockolo77 írta:

Köszi.

Pedig elhiheted, a részleteket itt találod: http://bmw.e39.hu/allofutes.htm
Hozzászólás küldése

VigLink badge