Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Gumik

2015.03.25. 21:50

hamoriarpi írta:Hankook Ventus S1 evo2 és P7 Cinturato. Szerintem 5-ös BMW-re ezek nagyon jók általános felhasználásra.

Én spec. tavaly a nagyvasra FALKEN ZIEX ZE ECORUN 97W 914- est vettem, 245/40/18-ban (gyári méret) . Tökéletesen meg vagyok elégedve a "vislkedésével"

2015.03.25. 21:59

hamoriarpi írta:Hankook Ventus S1 evo2 és P7 Cinturato. Szerintem 5-ös BMW-re ezek nagyon jók általános felhasználásra.

Bridgestone Potenza S001 szintén. Ráadásul made in Hungary.

2015.03.25. 22:00

muhaati írta:

Én spec. tavaly a nagyvasra FALKEN ZIEX ZE ECORUN 97W 914- est vettem, 245/40/18-ban (gyári méret) . Tökéletesen meg vagyok elégedve a "vislkedésével"

A FALKEN ár érték arányban nagyon jó.
Sportos vzetést is jól bírja, igaz egy picit jobban kopik mint a többi, de nem vészes.
Volvómon volt, nagyon szerettem.

2015.03.25. 22:05

SvidronyA írta: A SportContact idejekoráni kopásáról már én is hallottam, de pont tegnap -szereléskor- mondta a gumis, hogy az valamivel puhább keverékből áll, mint a PremiumContact.

Olyan is, fog, mint a ződfesték. :franko:

A játszósra nekem ez vált be, a napinyúzósra meg a Bridgestone. Vezetési stílustól, pénztárcától is függ. Ha csak a tapadás számít, akkor Federal semi-slick. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%

2015.03.26. 19:43

Sziasztok!

Köszönöm a sok tanácsot,csak most oda jutottam,hogy fogalmam sincs,milyen gumikat vegyek... :facepalm:
Egy kérdés:
Mi a különbség a Pirelli P7 sima és Blue között?

(Lehet,hogy nem is veszek semmit... :mrgreen: )

Köszi!

2015.03.26. 23:18

novi68 írta:
steve_wonder írta:
novi68 írta:Sziasztok!

Gumivásárlás előtt állok,de nem tudom,milyet vegyek.
Egyelőre a ContipremiumContact 5 és a Pirelli P7 között vacillálok. (225/55 R16 95W) Most Pirelli van fent,de már nagyon régi,viszont ezek szerint tartós,bár most már repedezik azért...
Szóval segítséget szeretnék kérni Tőletek a döntéshez ill. jó tanácsot,tippet!

Köszi!

Pirelli P7 blue szerintem... Sportcontact 5 25000km után közel kukás volt az enyémen és nem baromkodom a kocsival.

Szia!
Mi a különbség a sima és a "blue" között?
(Ajánlották a Good Year efficientgrip-et is,de arról nem sokat hallani...)
Nyugis a vezetési stílusom,de néha azért "odapörkölök" neki. Nem sokat megyek vele,inkább hétvégi és utazós autó,de mindenképpen jó minőségű gumit szeretnék venni.

Köszi!

A blue esőben és fogyasztásban jobb. Azt hiszem, hogy az egyetlen A/A gumi.

2015.03.30. 20:26

Sziasztok!

Az miért van,hogy a *-al jelölt-elvileg BMW-re szánt guminak rosszabb az üa. fogyasztási értéke-"E""-miközben ugyanez a gumi jelölés nélkül "C" kategóriás? 225/55 R16 95w
Pirelli P7-nél is láttam ill. talán a Michelin-nél is...
Ezek más keverékek talán?
Mennyire lényeges ezeknek a jelöléseknek a betartása(*),javasolt-e bármilyen,ebben a méretben kapható gumi vétele a kocsira?

Szóval kell-e ezekre is figyelni ill. a "C" és "E" között mennyi lehet a fogyasztásbeli különbség?
Bocs a buta kérdésekért,de jól akarok dönteni,140-160 ezer ft-ról van szó...

Köszi!

2015.03.30. 20:30

novi68 írta:Sziasztok!

Az miért van,hogy a *-al jelölt-elvileg BMW-re szánt guminak rosszabb az üa. fogyasztási értéke-"E""-miközben ugyanez a gumi jelölés nélkül "C" kategóriás? 225/55 R16 95w
Pirelli P7-nél is láttam ill. talán a Michelin-nél is...
Ezek más keverékek talán?
Mennyire lényeges ezeknek a jelöléseknek a betartása(*),javasolt-e bármilyen,ebben a méretben kapható gumi vétele a kocsira?

Szóval kell-e ezekre is figyelni ill. a "C" és "E" között mennyi lehet a fogyasztásbeli különbség?
Bocs a buta kérdésekért,de jól akarok dönteni,140-160 ezer ft-ról van szó...

Köszi!

...bizony, nem árt jól dönteni, ha ennyi pénzről van szó. Én ezért vettem meg a PremiumContact 5-öt.

2015.03.31. 19:31

Szia!

Van szerinted valami jelentősége az adott márkához gyártott guminak a "simához" képest?
Ha belegondolok,a gumigyár biztos nem az E39-re gyárt már gumit,amikor a BMW-re szánt gumikat gyártja... :oops:
Valószínűleg túlaggódom a dolgot ez ügyben.
Végül is nekem olyan gumi kellene,ami megfelel minden követelménynek egy ilyen teljesítményű autón-és nem öregszik túl hamar,mert inkább az lesz a gond,nem a kopás.
Egyelőre 3 esélyes a dolog:
-ContiPremiumContact 5
-Pirelli P7/P7 Blue (Melyik a jobb?)
-Michelin Primacy 3

A méret:225/55 R16 95W

Köszi!

2015.03.31. 19:37

novi68 írta:Szia!

Van szerinted valami jelentősége az adott márkához gyártott guminak a "simához" képest?
Ha belegondolok,a gumigyár biztos nem az E39-re gyárt már gumit,amikor a BMW-re szánt gumikat gyártja... :oops:
Végül is nekem olyan gumi kellene,ami megfelel minden követelménynek egy ilyen teljesítményű autón-és nem öregszik túl hamar,mert inkább az lesz a gond,nem a kopás.
-ContiPremiumContact 5
-Michelin Primacy 3

Köszi!

Ha Budapesten jársz, kipróbálhatod az elsőt. Holnap lesz egy hete, hogy vettem egy új garnitúrát, pontosan ugyanolyat, amit leírtál.

2015.03.31. 19:57

Én BfGoodrich mellett tettem le a voksom, ár-értékben szerintem jó, és számomra - mint fontos tényező - iszonyat csendes, semmi gumihang, csak úgy siklik a kocsi :) Off modelleken is ezt használtuk, sosem volt vele gondom.

2015.03.31. 20:05

csrobcsi írta:Én BfGoodrich mellett tettem le a voksom, ár-értékben szerintem jó, és számomra - mint fontos tényező - iszonyat csendes, semmi gumihang, csak úgy siklik a kocsi :) Off modelleken is ezt használtuk, sosem volt vele gondom.

Nekem is az volt, 75 000km-et ment,és tök jó volt! Csak ez valakinek túl olcsó! :mrgreen: :)

2015.03.31. 20:15

novi68 írta:Szia!

-ContiPremiumContact 5
-Michelin Primacy 3

Köszi!

Szerintem vedd számításba a Bridgestone Potenza S001-et is, tavaly vettem az E61-re, nagyon is bevált. Michelin pilotról váltottam, és vissza se nézek ezután. A Conti is jó, a cápán meg vagyok elégedve vele.

Amit én javasolnék: XL-es, enyhén erősített oldalfal, _nem_ defekttűrő, 98Y sebességindex. Nem kell törődni a külön BMW-re dologgal,

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: novi68

2015.04.02. 10:10

Sziasztok!

Van valakinek 235/45 R17-es használt nyárigumi garnitúrája olcsón eladó? vagy tud olyat, akinek van, vagy valahol lehet ilyet kapni?!
eladásra menne az autó, így nem szeretnék sokat költeni a gumikra, de valami kéne rá, ami persze mondjuk azért egy hónapnál többet bír! :)
Köszönöm a segítséget!

2015.04.02. 16:52

tomekk07 írta:Sziasztok!

Van valakinek 235/45 R17-es használt nyárigumi garnitúrája olcsón eladó? vagy tud olyat, akinek van, vagy valahol lehet ilyet kapni?!
eladásra menne az autó, így nem szeretnék sokat költeni a gumikra, de valami kéne rá, ami persze mondjuk azért egy hónapnál többet bír! :)
Köszönöm a segítséget!

Facebook-on vannak felnis-gumis csoportok, ezzel a mérettel találkoztam is mostanában .
40e. / 4 db áron volt fent Conti pár napja...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: tomekk07

2015.05.14. 17:02

Sziasztok! Ha jol olvastam, akkor 225/45R18 lenne a valtomeret 225os guminal. Ha 225/40R18at tennek fel, az mit eredmenyezne? Gondolok itt mondjuk km ora csalasra stb. Koszonom a segitseget.

2015.05.14. 17:54

cetabraham írta:Sziasztok! Ha jol olvastam, akkor 225/45R18 lenne a valtomeret 225os guminal. Ha 225/40R18at tennek fel, az mit eredmenyezne? Gondolok itt mondjuk km ora csalasra stb. Koszonom a segitseget.

Kerékméret kalkulátor: KATT!

2015.05.25. 18:37

cetabraham írta:Sziasztok! Ha jol olvastam, akkor 225/45R18 lenne a valtomeret 225os guminal. Ha 225/40R18at tennek fel, az mit eredmenyezne? Gondolok itt mondjuk km ora csalasra stb. Koszonom a segitseget.

Hali
A kilométeróra többet mutat, és a kocsi hasmagassága alacsonyabb lesz több mint egy centivel

2015.05.25. 19:16

lepke írta:

Hali
A kilométeróra többet mutat, és a kocsi hasmagassága alacsonyabb lesz több mint egy centivel

KALKULÁTOR!

2015.05.27. 20:57

Sziasztok!
Ha szakszerűen van tárolva egy új gumi,akkor hány éves korig érdemes megvenni?
Hozzászólás küldése

VigLink badge