![]() |
2011.01.05. 09:59
kzolee írta:Ma reggel tankolni voltam, a kutas ott állt a kút mellett. Odagurultam, leállítom a motort. Kiszállok.
Kérdezi: Melyikből?
Mondom: Abból az EVO-ból kérem, tele.
Kutas: Na devagy gázolaj?
Erre én:![]()
![]()
Azért dicséret illeti a BMW mérnökeit, hogy fülre nem tudta megállapítani
2011.01.05. 10:31
kzolee írta:Ma reggel tankolni voltam, a kutas ott állt a kút mellett. Odagurultam, leállítom a motort. Kiszállok.
![]()
2011.01.05. 12:55
Az biztos ,hogy elismerés a BMW mérnökeinek,de a koty-koty-koty-ot összekeverni a vffvvffvvffvvf-al.....,szerintem hallássérült volt a kutas.kzolee írta:Ma reggel tankolni voltam, a kutas ott állt a kút mellett. Odagurultam, leállítom a motort. Kiszállok.
![]()
2011.01.05. 17:40
A tankoló emberke marka és a zsebed közti koreográfiákat szokták figyelni! De én is megfigyeltem: Kérsz a prémium üzemanyagunkból? Nagyon jó és hiper...Köszönöm, nem! Szuper és amennyivel drágább, annyí...Nem. Köszönöm nem! Aztán elfordul tőlem és Ace Ventura stílusban mondja:" A FRANCCCCBAA"gabec írta:Az biztos ,hogy elismerés a BMW mérnökeinek,de a koty-koty-koty-ot összekeverni a vffvvffvvffvvf-al.....,szerintem hallássérült volt a kutas.kzolee írta:Ma reggel tankolni voltam, a kutas ott állt a kút mellett. Odagurultam, leállítom a motort. Kiszállok.
![]()
Azért dicséret illeti a BMW mérnökeit, hogy fülre nem tudta megállapítaniNem volt furcsa,hogy mikor beszéltél hozzá,figyelte a szádat,és erősen koncentrált?!
2011.01.11. 17:01
strobi írta:Egy érdekes Cikk érdemes elolvasni mert van benne némi igazság
2011.01.11. 17:33
lepke írta:strobi írta:Egy érdekes Cikk érdemes elolvasni mert van benne némi igazság
Helo
Ezek nem egy BMW adatai ...Kollégánk például egy 1,6-os, alsó-középkategóriás modellt nézett ki,....![]()
2011.01.11. 18:40
strobi írta:Egy érdekes Cikk érdemes elolvasni mert van benne némi igazság
2011.01.11. 18:59
A cikkhez írt kommentek még jobbak! Megtudhatjuk, hogy a FIAT Dunyha egy jó dízel, valamint öreg papi szerint tüdő gyuszit kaphatunk a hidegből melegbe való kiszállással, illetve a két vélemény között, együtt retteghetünk az OPL tulajjal, mer már elkerülte a százezret a kilométerszámláló és minden tönkre fog menni! Nekik való cikk! Engem se nem riaszt, se nem inzultál, se nem befolyásol. Az író egyéni véleménye, nyomtatott verzióban. Amin persze pár percet kikapcsolódhattam.strobi írta:Egy érdekes Cikk érdemes elolvasni mert van benne némi igazság
2011.01.11. 19:18
lepke írta:strobi írta:Egy érdekes Cikk érdemes elolvasni mert van benne némi igazság
Helo
Ezek nem egy BMW adatai ...Kollégánk például egy 1,6-os, alsó-középkategóriás modellt nézett ki,....![]()
2011.01.11. 19:30
2011.01.11. 21:18
strobi írta:lepke írta:strobi írta:Egy érdekes Cikk érdemes elolvasni mert van benne némi igazság
Helo
Minden estere érdekes vélemény...
Az biztos,hogy új korától 100-150.000km-ig nem is szokott probléma lenni semmivel még a Diesel BMW-n sem...![]()
A cikk is azt ecsetelné,hogy ezek az új agyon turbózott, szűrőzött, elektronikázott "diesel" autók legyen az bármi 150.000 km felett elég zsebbenyúlós lehet ha nem a Yoli volt a gazdája...![]()
Tény és való az F10-nél megdől majd minden ott már mindegy lesz,hogy Benzingőz vagy Gázolajszag...
egyébként ezzel csak az volt a célom ami cikk címe is akar lenni,hogy biztos-e,hogy a Diesel az olcsóbb?!
Hozzá teszem ténylegesen 150-200.000km feletti futásnál nem mindegy a dolog szerintem!!!
Egyébként nincs gáz mert Magyarországon csakis 120 és 170.000Km-es autókat lehet venni...![]()
Lehet az bármilyen Diesel vagy M5...
2011.01.23. 12:55
2011.01.23. 13:13
Csizmadi írta:Sziasztok. èn adnék egy szavazatot a benzinesnek. ès a miért : Itt németben az ADAC készített egy kimutatást figyelembe véve a vételárat a fogyasztást a szerviz költségeket és a használat után az eladási árat . Mindezt 10 évre vetítve tehát megveszed ujjan 10 évig üzemszerüen használod rendesen szervizeled majd eladod. èrdekes eredmény jött ki ugyanis ahoz hogy a diesel behozza a drágább szervizt az adóban többletköltséget stb évente 50.000 km t kell használni. Mivel én rengeteget uton vagyok személyi soförként off autoval és a sajátomat csak ritkán használom nekem csak a benzines jöhetett számításba . Ha meg már benzines akkor legyen jó nagy v8 4,4 liter . Ha visszafogott stilusban tehát a szabályokat betartva autózok (mivel a jogsimat nem kockáztathatom) picivel 10 liter alatt fogyaszt autópályán . Mivel keveset megyek ez a pár liter / 100 km es plussz nem zavar mert a szervizben én fizetek kevesebbet. Viszont néha napján jól jön az a 440 nm es nyomaték meg az a majd 300 paci . Tehát tegye mindenki szivére a kezét és bevallhatjuk a diesel drágább ha nem mész rengeteget vele ha pedig sokat mész ugyanugy elveszti az értékét hisz 10 év után lesz benne 400- 500 e km mig egy benyásban kevesebb és azt ugye nem kell ecsetelni hogy ugyanabban az évjáratban egy benzines mondjuk 200 e km rel vagy egy diesel 4 - 500 e km rel akkor melyik a jobb vétel ?? Más kérdés hogy ha az órát otthon visszaállítják és eladják az németböl bevitt autokat 140 180 e km rel jobb vételnek tünik de ne feledjük itt csak az vesz dieselt aki rengeteget megy vele mivel az extra magas dieseladó máshogy nem kigazdálkodható . Ennek fényében a német öreg vidéki orvosbácsi diesel autoja kevés kilóméterrel csak kacsa.
2011.01.23. 14:31
barbrady írta:Csizmadi írta:Sziasztok. èn adnék egy szavazatot a benzinesnek. ès a miért : Itt németben az ADAC készített egy kimutatást figyelembe véve a vételárat a fogyasztást a szerviz költségeket és a használat után az eladási árat . Mindezt 10 évre vetítve tehát megveszed ujjan 10 évig üzemszerüen használod rendesen szervizeled majd eladod. èrdekes eredmény jött ki ugyanis ahoz hogy a diesel behozza a drágább szervizt az adóban többletköltséget stb évente 50.000 km t kell használni. Mivel én rengeteget uton vagyok személyi soförként off autoval és a sajátomat csak ritkán használom nekem csak a benzines jöhetett számításba . Ha meg már benzines akkor legyen jó nagy v8 4,4 liter . Ha visszafogott stilusban tehát a szabályokat betartva autózok (mivel a jogsimat nem kockáztathatom) picivel 10 liter alatt fogyaszt autópályán . Mivel keveset megyek ez a pár liter / 100 km es plussz nem zavar mert a szervizben én fizetek kevesebbet. Viszont néha napján jól jön az a 440 nm es nyomaték meg az a majd 300 paci . Tehát tegye mindenki szivére a kezét és bevallhatjuk a diesel drágább ha nem mész rengeteget vele ha pedig sokat mész ugyanugy elveszti az értékét hisz 10 év után lesz benne 400- 500 e km mig egy benyásban kevesebb és azt ugye nem kell ecsetelni hogy ugyanabban az évjáratban egy benzines mondjuk 200 e km rel vagy egy diesel 4 - 500 e km rel akkor melyik a jobb vétel ?? Más kérdés hogy ha az órát otthon visszaállítják és eladják az németböl bevitt autokat 140 180 e km rel jobb vételnek tünik de ne feledjük itt csak az vesz dieselt aki rengeteget megy vele mivel az extra magas dieseladó máshogy nem kigazdálkodható . Ennek fényében a német öreg vidéki orvosbácsi diesel autoja kevés kilóméterrel csak kacsa.
Személy szerint én nem veszek új autót, nem használok 10 évig egy autót, és itt nincs dízel adó. Tehát rám nem vonatkozik a fenti kimutatás
2011.02.03. 18:56
2011.02.03. 19:00
muhaati írta:Szeretném felhívni tisztelt klubtársak figyelmét egy apróságra:
Tudjuk, hogy a diesel baromira jól fogyaszt, és gazdaságos is, DE:
Abba is kell üzemanyag!!!!!!!!
Többediziglen fordult már elő (pl. ma is) hogy hibával keresnek meg, de csak gázolaj kéne bele.
NE VÁRJÁTOK MEG AMÍG MEGÁLL! Hiába az "ilyenkor még szokott menni", mert ugyan a lámpa ég, a mutató hasal, de még biztosan van benne, mert még a board szerint mennie kell. NEM!!!!!!!! Gázolaj nélkül a mozdonyok se mennek!!!
Ha már kevés van a tankban habot nyom, azzal nem forog el, utána már le is áll. Legyen az a tank általában legalább félig.
De még a benzinesek se!! Péter
2011.02.03. 19:06
Orsika írta: De még a benzinesek se!! Péter
2011.02.03. 19:46
muhaati írta:Orsika írta: De még a benzinesek se!! Péter
Ez igaz, de a benzines legalább megáll mint a szög.
Dieselesek jönnek, hogy nem szép az alapjárat, nem forog el rendesen.........................stb.
Pedig csak tankolni kellene bele. És kész is.
Ennyire azért ne spóroljunk!!!!!!
2011.02.03. 21:38
Orsika írta:muhaati írta:Orsika írta: De még a benzinesek se!! Péter
Ez igaz, de a benzines legalább megáll mint a szög.
Dieselesek jönnek, hogy nem szép az alapjárat, nem forog el rendesen.........................stb.
Pedig csak tankolni kellene bele. És kész is.
Ennyire azért ne spóroljunk!!!!!!
De hát válság van ezt hallgatom már mióta! Tényleg holnap meg kell tankolni a vasat!! Péter