![]() |
2017.10.20. 15:03
2017.10.20. 16:31
mitra7 írta:A fentiekhez még. A lámpamosónál valami dugulás volt, így az már oké, viszont az intenzív mosó pumpáját 12V-al megtáplálva működnie kellene. Jól gondolom? Lehet még más hibalehetőség? vagy egyértelműen a két pumpa mehetett egyszerre tönkre?
2017.10.20. 17:22
Nekem volt olyan, hogy egymás után kotlott meg kettő.mitra7 írta:A fentiekhez még. A lámpamosónál valami dugulás volt, így az már oké, viszont az intenzív mosó pumpáját 12V-al megtáplálva működnie kellene. Jól gondolom? Lehet még más hibalehetőség? vagy egyértelműen a két pumpa mehetett egyszerre tönkre?
2017.10.21. 16:39
atesz155 írta:mitra7 írta:A fentiekhez még. A lámpamosónál valami dugulás volt, így az már oké, viszont az intenzív mosó pumpáját 12V-al megtáplálva működnie kellene. Jól gondolom? Lehet még más hibalehetőség? vagy egyértelműen a két pumpa mehetett egyszerre tönkre?
Az intenzív mosó motor forgó- és állórésze össze van rohadva. Szét kell szedni a motort és kitisztítani a belsejét. Ha nem ért nagyon össze, akkor még menthető. Én is így csináltam meg az enyémet, abba is beszivárgott a folyadék és összerohadt, de egy féktisztítós-WD40-es kezelés megoldotta.
2017.10.22. 11:08
2017.10.22. 20:33
2017.10.23. 09:49
Lando írta:Sziasztok! Tipikus hibáknál szerepel a jobb hátsó ablak hibásodása, hát sajnos jelentkezett a probléma. Gomb megnyomására lefelé működik, ha döcögősen is, viszont felfelé nem nyomja vissza az ablakot. Hallatszik a kattogás ha lenyomom a gombot de nem történik semmit. Mi lehet a pontos hiba, illetve ez házilag mennyire javítható? Tegnap gyors leszedtem a belső burkolatot és felnyomtam, de ez elég vészmegoldás volt. Előre is köszönöm a segítséget!
2017.10.23. 18:06
attila94 írta:Lando írta:Sziasztok! Tipikus hibáknál szerepel a jobb hátsó ablak hibásodása, hát sajnos jelentkezett a probléma. Gomb megnyomására lefelé működik, ha döcögősen is, viszont felfelé nem nyomja vissza az ablakot. Hallatszik a kattogás ha lenyomom a gombot de nem történik semmit. Mi lehet a pontos hiba, illetve ez házilag mennyire javítható? Tegnap gyors leszedtem a belső burkolatot és felnyomtam, de ez elég vészmegoldás volt. Előre is köszönöm a segítséget!
Nincs kitöltve az adatlapod.
Nem tudom volt-e változtatás a gyártás során, esetleg a karosszériaváltozatok (sedan/touring) van-e különbség.
'96-os autóban, szintén jobbhátsó romlott el: az ablaküveg mozgató kocsiból kiszakadt a bowden a kenés hiánya miatt. A motor a túláram miatt kattan.
Lehet érdemes bontottan venni egy szerkezetet és azt bezsírozni rendesen, az ablakemelő kocsi külön is kapható én ilyet vettem:
https://www.ablakemeloalkatreszek.hu/bmw_wysocki_ablakemelo_javitas_a4/e39_19952004_122/bmw_e39_fem_hatso_csuszka_1017
2017.10.23. 20:02
NagyMatyas írta:atti523i autója. Alacsonyabb fordulaton szerinte gyengébb, illetve nem nagyon akar 5 ezer fölé forogni. Az autónak van egy kis benzin szaga melegen is, illetve valahol falsch levegőt szív az új olajszeparátor ellenére. Megdiagoltam, de nekem nem sokat mond. Aki tud legyen szíves segítsen neki.Inpaban nem nagyon vagyok otthon, ha jól sejtem, akkor a felkiáltó jeles adatok nem jók, illetve nekem az injektor korrekciók se tetszettek.
Képek:
2017.10.24. 18:39
gorcsev írta:attila94 írta:Lando írta:Sziasztok! Tipikus hibáknál szerepel a jobb hátsó ablak hibásodása, hát sajnos jelentkezett a probléma. Gomb megnyomására lefelé működik, ha döcögősen is, viszont felfelé nem nyomja vissza az ablakot. Hallatszik a kattogás ha lenyomom a gombot de nem történik semmit. Mi lehet a pontos hiba, illetve ez házilag mennyire javítható? Tegnap gyors leszedtem a belső burkolatot és felnyomtam, de ez elég vészmegoldás volt. Előre is köszönöm a segítséget!
Nem tudom volt-e változtatás a gyártás során, esetleg a karosszériaváltozatok (sedan/touring) van-e különbség.
'96-os autóban, szintén jobbhátsó romlott el: az ablaküveg mozgató kocsiból kiszakadt a bowden a kenés hiánya miatt. A motor a túláram miatt kattan.
Lehet érdemes bontottan venni egy szerkezetet és azt bezsírozni rendesen, az ablakemelő kocsi külön is kapható én ilyet vettem:
https://www.ablakemeloalkatreszek.hu/bmw_wysocki_ablakemelo_javitas_a4/e39_19952004_122/bmw_e39_fem_hatso_csuszka_1017
Nekem is volt hasonló. (97-es 528 sedan) Szabi küldött egy bontottat. Pikk-pakk kicseréltem. Most ez is megadta magát. De most csak kiugrott a bovdenen lévő "gumó" a kocsiból. Visszanyomtam és felhúztam az ablakot. Egyenlőre tartja, de kell majd valami végső megoldás. A gombot meg letiltottam, a gyerekek nem kell hogy nyomkodják.
Szedd le a kárpitot és a szigetelést és utána nézd meg mit csinál ha megy motor. Lehet hogy csak leugrott a bovden ami húzza. Mondjuk ha egyszer lejött le fog jönni máskor is. Szerintem csere lesz.
2017.10.27. 20:25
Lando írta:gorcsev írta:attila94 írta:Lando írta:Sziasztok! Tipikus hibáknál szerepel a jobb hátsó ablak hibásodása, hát sajnos jelentkezett a probléma. Gomb megnyomására lefelé működik, ha döcögősen is, viszont felfelé nem nyomja vissza az ablakot. Hallatszik a kattogás ha lenyomom a gombot de nem történik semmit. Mi lehet a pontos hiba, illetve ez házilag mennyire javítható? Tegnap gyors leszedtem a belső burkolatot és felnyomtam, de ez elég vészmegoldás volt. Előre is köszönöm a segítséget!
Nekem is volt hasonló. (97-es 528 sedan) Szabi küldött egy bontottat. Pikk-pakk kicseréltem. Most ez is megadta magát. De most csak kiugrott a bovdenen lévő "gumó" a kocsiból. Visszanyomtam és felhúztam az ablakot. Egyenlőre tartja, de kell majd valami végső megoldás. A gombot meg letiltottam, a gyerekek nem kell hogy nyomkodják.
Szedd le a kárpitot és a szigetelést és utána nézd meg mit csinál ha megy motor. Lehet hogy csak leugrott a bovden ami húzza. Mondjuk ha egyszer lejött le fog jönni máskor is. Szerintem csere lesz.
Köszönöm szépen a segítséget Nektek! Nincs ellenemre az itthoni bütykölés úgy hogy a hétvégén a végére járok pontosan mi is a hiba forrása. A probléma az volt, hogy az első két lámpa állító műanyagjai, illetve olaj+ szűrők cseréje után jelentkezett a gond és már nem volt türelmem neki fogni.De ha otthon orvosolható a probléma akkor nincs világvége hangulat.
gorcsev - a fent linkelt csúszkából ugrott ki a bovden? Csak azért kérdem mert ezen az oldalon lehet kapni fém csúszkával komplett javító szettet 11 ezerért, ami nem hangzik rosszul és akkor inkább ezt venném, ebben minden benne van ami kellhet.
2017.10.28. 11:28
2017.10.28. 17:27
blueboi69 írta: ...érdemes-e vennem egy bontottat 10-20pénz körül és abban cserélni kúpcsapágyakat, majd kicserélni a difit a jelenlegivel? Idő hiányában nem állnék neki az enyémet szétborítani és felújítgatni, sajnos apránként tudnám csak a bontottat megcsinálni, olajat cserélni stb, és amikor kész, akkor kicserélni. Ez otthoni körülmények közt megoldható? Aknám nincs, ellenben az e30-am alatt már többször cseréltem difit. Nem tartozik a kedvenc műveleteim közé
Köszönöm előre is!
2017.10.28. 22:25
2017.10.29. 14:35
2017.11.07. 00:28
2017.11.07. 09:13
Afterdark írta:Sziasztok!
Bajban vagyok az autóval.
Hidegen beindítva olyan hang jön a kocsi alól valamivel a b oszlop vonala elől mintha egy üres konzerves dobozban 10es anyákat rázna valaki. Melegszik egy fél percet, utánna elhallhat. Üresben motort felpörgetve nincs hanghatás, ám amikor esik vissza a fordulat szintén csörög valami.
D-ben nincs ilyen gond, viszont megjelent egy állandó vibráció a kocsi alatt. Nem durva, de ismerem a kocsi minden rezdülésést és nekem feltűnik.
Tudom, hogy nehéz távszerelni, de csak jövő hét szerdára kaptam időpontot a szervízbe addig csak bizakodni tudok, hogy nem a váltó fog meghalni.
2017.11.07. 10:40
leslie írta:Afterdark írta:Sziasztok!
Hidegen beindítva olyan hang jön a kocsi alól valamivel a b oszlop vonala elől mintha egy üres konzerves dobozban 10es anyákat rázna valaki. Melegszik egy fél percet, utánna elhallhat. Üresben motort felpörgetve nincs hanghatás, ám amikor esik vissza a fordulat szintén csörög valami.
D-ben nincs ilyen gond, viszont megjelent egy állandó vibráció a kocsi alatt. Nem durva, de ismerem a kocsi minden rezdülésést és nekem feltűnik.
Tudom, hogy nehéz távszerelni, de csak jövő hét szerdára kaptam időpontot a szervízbe addig csak bizakodni tudok, hogy nem a váltó fog meghalni.
Kipuff cső, vagy dob nem mozdult el a helyéről? Vagy valamelyik gumi tartója?
2017.11.07. 10:42
Afterdark írta:leslie írta:Afterdark írta:Sziasztok!
Kipuff cső, vagy dob nem mozdult el a helyéről? Vagy valamelyik gumi tartója?
Szerinted ez kipufogó ?
[youtube]https://youtu.be/iMXxi0oi1Cg[/youtube]
2017.11.07. 13:23