![]() |
2014.11.22. 01:07
Bor3sz írta:Lehet,kicsit off ,de nem találtam neki való helyet.
Jelenleg a kulcsom üres,és egy külön egységben van a riasztó vezérlője, ami kezeli a központi zárat is.
Egybe lehet ezt építeni,hogy ne legyen fityegőm?
Nézegettem kulcsházakat is,de nem értek hozzá. (pár hete van meg a kocsi)
2014.11.22. 08:35
2014.11.22. 10:18
kettő, plusz szervízkulcsJohny540 írta:Bor3sz írta:Lehet,kicsit off ,de nem találtam neki való helyet.
Jelenleg a kulcsom üres,és egy külön egységben van a riasztó vezérlője, ami kezeli a központi zárat is.
Minek szedték ki vajon belőle a chipet?![]()
Én kiszednék az autóból mindent ami nem odavaló (gyári).Vennék egy chipes kulcsot,és egy nyerskulcsot (vagy kettőt),és kész.
Egy kulcsod van hozzá?
2014.11.22. 10:36
motordoki írta:Sziasztok! Bocs lehet hogy off lesz, de ez a téma áll a legközelebb a problémámhoz. Ha veszek egy bontott ECU-t, át tudják azt nekem programozni az immohoz? Le tudja valaki klónozni a régi ECU-t? Még az előző tulaj valószínű lemosta a motort, és az ECU egyik csatijához víz ment ami eloxidálódott, így letört az egyik szál, ami az 1.es injektorhoz megy, így nem ment az egyes henger. Diagnosztika is csak annyit írt, hogy 1es injektor nem aktív. Na ez nekem 3nap szerelésbe került mire megtaláltam a hibát, szétszedtem az ECU-t és visszaforrasztottam azt a szálat, jelenleg tökéletesen működik az autó, csak nyugodtabb lennék ha egy gyári nem javított ECU lenne bent. Valaki tud nekem segíteni ECU klónozásban programozásban?
2014.11.22. 11:21
morv írta:motordoki írta:Sziasztok! Bocs lehet hogy off lesz, de ez a téma áll a legközelebb a problémámhoz. Ha veszek egy bontott ECU-t, át tudják azt nekem programozni az immohoz? Le tudja valaki klónozni a régi ECU-t? Még az előző tulaj valószínű lemosta a motort, és az ECU egyik csatijához víz ment ami eloxidálódott, így letört az egyik szál, ami az 1.es injektorhoz megy, így nem ment az egyes henger. Diagnosztika is csak annyit írt, hogy 1es injektor nem aktív. Na ez nekem 3nap szerelésbe került mire megtaláltam a hibát, szétszedtem az ECU-t és visszaforrasztottam azt a szálat, jelenleg tökéletesen működik az autó, csak nyugodtabb lennék ha egy gyári nem javított ECU lenne bent. Valaki tud nekem segíteni ECU klónozásban programozásban?
Az enyem at lett rakva, halott ecu miatt. Ez dizelre vonatkozik, de lehet a benyas is ugyan olyan. A nyaklap kozepen van egy kis eprom, 8 labu fekete bizbasz. Ez tarolja a kocsi adatait, amit az ews-sel nez ossze hogy indithato legyen az auto. Keresel egy biztos kezu muszereszt akinek eros nagyitoja es meg erosebb mini pakaja van, a regirol leszedi es atpakolja az ujra. Ezutan keresel egy hozzaerto szemelyt, aki az uj ecuban atirja az alvazszamot. Ez az inditashoz nem szukseges, e nelkul is hasznalhato a kocsi. Az atalakitas utan a kocsi az uj ecu szoftverevel fut, tehat ha pl tuningolva volt a donor, akkor tuningos lesz, illetve ha barmi tarolt nyugje van, akkor azt is hozza magaval. Majd megkeresem a regi ecumat es csinalok neked egy kepet hogy lasd mirol is van szo. Azt hiszem van itthon egy benyas is, majd azzal is osszenezem, de most alvas, most jottem meg melobol.
2014.11.22. 20:38
Bor3sz írta:kettő, plusz szervízkulcsJohny540 írta:Bor3sz írta:Lehet,kicsit off ,de nem találtam neki való helyet.
Minek szedték ki vajon belőle a chipet?![]()
Én kiszednék az autóból mindent ami nem odavaló (gyári).Vennék egy chipes kulcsot,és egy nyerskulcsot (vagy kettőt),és kész.
Egy kulcsod van hozzá?
De megkérdezem az előző tulajt,hogy is van a riasztó/kulcs mizéria.
Szifonról voltam
2014.11.23. 17:36
Bor3sz írta:A plusz távjózsi az az utólagosan beépített riasztóé, a kulcsban meg a gyári immobili van.
Ehez én nem merek hozzá nyúlni, autóvillamossági szakinak ez gyerekjáték lenne?
Szifonról voltam
2014.11.23. 21:12
Johny540 írta:Bor3sz írta:A plusz távjózsi az az utólagosan beépített riasztóé, a kulcsban meg a gyári immobili van.
Ehez én nem merek hozzá nyúlni, autóvillamossági szakinak ez gyerekjáték lenne?
Szifonról voltam
Azt írtad üres a kulcs.Akkor mégsem?
Olyan emberhez vidd el,aki már látott BMW-t (szerintem).Én megszüntetném azt az utólagos riasztós dolgot.
2014.11.23. 23:15
2014.11.24. 00:29
Papi írta:Sziasztok,
Az autóhoz 4 kulcsot kaptam, de ebből a pótkulcsnak mondott nyomógombos le lehet merülve, mert nem nyitja/zárja az autót. Olvastam a hozzászólásokat, így gondoltam töltetem az autóval, mert nem tudni mióta nem volt használatban. A motort viszont azonnal indította.
Kb 1 órányi autózás után kipróbáltam a zárást, lecsukta a központi zárat, így borzasztóan megörültem, de nyitni már nem nyitotta. A napi használatban levővel viszont gond nélkül kinyílt. Később már bezárni sem zárt a pótkulcs.
Lehetséges, hogy többet kell legyen az autóban, ennyi töltés nem volt elég a kulcs akkujának elsőre? Az nem gond, hogy egyik kulcsot a központihoz, a másikat a gyújtáskapcsolóhoz használom egy ideig, amíg tovább töltöm a pótkulcsot?
Segítségeteket köszönöm,
Papi
2014.11.24. 14:40

2014.11.24. 14:44
samato írta:Sziasztok!
Lehet átsiklottam felette, de nem találtam rá választ az alábbi kérdésemre.
Van egy E36-om és az egyik kulcsban kicseréltem a gumi gombokat (én hülye).
A gombok működnek, indulni viszont nem indul a kulccsal, csak a pótkulcsával (amiben egy kis led lámpa van).
Újra kell programoztatni a kulcsot? Vagy mi a teendő ilyenkor?
2014.11.24. 14:47
Imco írta:samato írta:Sziasztok!
[/img]
A gombok működnek, indulni viszont nem indul a kulccsal, csak a pótkulcsával (amiben egy kis led lámpa van).
Ha nem indul, az immo probléma.
Nem tudom az E36-nál hogy és mi volt.
Nem túl biztató előjel.
2014.11.24. 14:56
Jerry írta:Imco írta:samato írta:Sziasztok!
[/img]
Ha nem indul, az immo probléma.
Nem tudom az E36-nál hogy és mi volt.
Nem túl biztató előjel.
Ahogy Imi mondja!
Gombcserekor nem esett ki belőle egy kis fetekte bizbasz?
Azt tedd vissza és akkor indulni fog. Ha nem, akkor irány Gallaca és ad neked egyet és fel is programozza.
2014.11.24. 15:06
samato írta:Köszi szépen a segítséget!
Akkor Gallaca, mert szerintem kidobtam azt kis fekete bizbasztDe mi is az a Gallaca?
2014.11.24. 15:10
Jerry írta:samato írta:Köszi szépen a segítséget!
Akkor Gallaca, mert szerintem kidobtam azt kis fekete bizbasztDe mi is az a Gallaca?
Kidobtad?!
Gondoltad minek az bele? Vagy mi?![]()
Nem mi, hanem ki. Egy nagyon kedves klubtárs.
2014.11.24. 15:17
samato írta:Jerry írta:samato írta:Köszi szépen a segítséget!
Kidobtad?!
Azt hittem gumidarab
Ah köszi. Köszönöm az infót.
2014.11.24. 16:51
Jerry írta:samato írta:Jerry írta:samato írta:Köszi szépen a segítséget!
Kidobtad?!
Azt hittem gumidarab
Ah köszi. Köszönöm az infót.
Nincs még meg a kukában?
Inkább azt túrnám át, minthogy újat kelljen csináltatnom.
2014.11.24. 18:18
samato írta:Én is áttúrnám, csak nem a saját kukámban van és azt biztos szombat óta ürítették...
2015.01.28. 15:58