![]() |
2011.04.11. 14:55
kzolee írta:BMWMuller írta:
Az árral picit tévedtem, de ha ígértem, akkor 9050-ért oda is adom. Van belőle raktáron. http://schmiedmann.hu/termek/vezermuten ... ado_1.html
Van PÜ gomb is, nem kell teleírni az összes topicot a hirdetésekkel, szerintem.
2011.04.11. 19:57
jackson írta:kzolee írta:BMWMuller írta:
Az árral picit tévedtem, de ha ígértem, akkor 9050-ért oda is adom. Van belőle raktáron. http://schmiedmann.hu/termek/vezermuten ... ado_1.html
Valóban.
Annyit tennék hozzá: gyári BMW 12147518628 online-teile ára 12 14 7 518 628 ami cirka 23.256 Ft és egyébként vezérműtengely jeladó a becses neve. Totál semmi köze a Vanos-hoz.
9.050ft-os pedig egy utángyártott termék ára ami nem BMW minőség tehát az OEM avagy Original Equipment Manufacturer (Link Oda) sem állja meg a helyét.
Az OEM szó azt jelentené, hogy ha mondjuk a Bosch gyártja ezt a terméket akkor közvetlenül a Bosch-tól vásárolod. De már ekkor sem a BMW által megkövetelt minőségi paramétereknek kell megfelelnie avagy lehet eltérés a gyári BMW és a Bosch termék között.
Jackson, aki szerint ennyit azért megérdemel a kocsi
ui: ha telepakolod utángyártott cuccokkal akkor ne csodálkozz ha már nem áll meg vagy megy a BMW-d mivel az már nem BMW akkor
2011.04.11. 22:03
BMWMuller írta:jackson írta:kzolee írta:BMWMuller írta:
Valóban.
Annyit tennék hozzá: gyári BMW 12147518628 online-teile ára 12 14 7 518 628 ami cirka 23.256 Ft és egyébként vezérműtengely jeladó a becses neve. Totál semmi köze a Vanos-hoz.
9.050ft-os pedig egy utángyártott termék ára ami nem BMW minőség tehát az OEM avagy Original Equipment Manufacturer (Link Oda) sem állja meg a helyét.
Az OEM szó azt jelentené, hogy ha mondjuk a Bosch gyártja ezt a terméket akkor közvetlenül a Bosch-tól vásárolod. De már ekkor sem a BMW által megkövetelt minőségi paramétereknek kell megfelelnie avagy lehet eltérés a gyári BMW és a Bosch termék között.
Jackson, aki szerint ennyit azért megérdemel a kocsi
ui: ha telepakolod utángyártott cuccokkal akkor ne csodálkozz ha már nem áll meg vagy megy a BMW-d mivel az már nem BMW akkor
Nem tudom honnan származik az információd, de alapvetően téves. A 12147518628 cikkszámú vezérműtengely jeladó OEM minőség. Lehet, hogy neked nem az, de például Németországban, Norvégiában, Svédországban, Dániában, Finnországban stb. az. De az is lehet, hogy ők nem értenek hozzá. Persze akinek megérdemli a kocsija, nyugodtan dobjon még rá 14.000Ft-ot.
Még egy érdekesség. Elég sok főtengely és vezérműtengely eladásán vagyok túl és csak egy reklamációm volt. Két napot bírt a jeladó aztán meghalt, ez történetesen gyári volt.
2011.04.11. 22:24
2011.04.12. 08:07
simi78 írta:Sziasztok,
Először is köszi szépen az infókat és a segítséget, ezekkel mindig sokat tanul az ember.
Lekérdeztük a vasat, a vezérműtengely jeladó hibáján kívűl semmit nem hozott a hibalista.
Múlthét csütörtökön kicseréltem a jeladót és egészen a mai napig semmi baja nem volt a gépnek. Ma viszont ugyanazt a hibát produkálta (sajnos). Holnap újra elviszem egy diag-ra és ráméretek erre a jeladóra is. Ha megintcsak ezt hozza fel hibának, akkor temészetesen csere, de hogy mitől megy tönkre ilyen hamar, arra nagyon kiváncsi vagyok.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezen jeladó hibája okozhat-e motorleállást menet közben?
Továbbá, ha így leáll menet közben, nekem gyanús, hogy üzemanyag ellátási gond (is) lehet.
Ebben az esetben viszont a diag alatt nem kéne valami hibakódnak jeleznie ezt?
Köszi a segítséget előre is!
2011.04.20. 21:27

2011.04.20. 21:42
nagysparco írta:Üdv!
705-913.
2011.04.20. 22:31
kzolee írta:nagysparco írta:Üdv!
06209-705-913.
Hellóhalló!
Van alkatrészes topic is!
Mielőtt egy modetátor meglátja ezt...
2011.04.21. 05:57
| ! | MChris írta: |
| ALKATRÉSZES TOPIK |
2011.09.22. 09:03
2011.09.22. 22:22
imolnar írta:Sziasztok!
Lehet, hogy tudtok segíteni, 528i autómnál fémes kopogás hallható a szelepfedél környékéről. Ez a zaj utastérbe, tompa kopogás formájában is behallatszik. A tünetek fokozatosan alakultak ki, eleinte csak második indítást követően ill. meleg motornál jelentkeztek mostanra állandó lett. Többen is próbálkoztak a diagnosztizálásával, eddig még nem sok sikerrel. Volt szó hidrotőkéről, jeladókról, vezérműtengelyről stb. A lekérdezésnél a vezérműtengely érzékelő hibát jelzi, azonban ennek kicserélése sem járt eredménnyel. (vélhetően van egy újszerű eladó jeladó) Olvasgatva a topicot felmerült bennem, hogy ez a vanos nem művelhet ilyet, ha egyáltalán van az autómban??? Még annyit, hogy az autón semmi egyéb probléma nem tapasztalható, csak nehezebben indul, "nehezen kapja össze magát".
Előre is köszi a segítséget.
2012.01.01. 15:15
Video innen: : www.youtube.com
Video innen: : www.youtube.com
Video innen: : www.youtube.com2012.01.01. 16:28
adam001 írta:Üdv!csináltam 3 videot a motor furcsa hangjárol hátha valakinek feltűnik valami!
2012.01.01. 16:37
RCKDJ írta:adam001 írta:Üdv!csináltam 3 videot a motor furcsa hangjárol hátha valakinek feltűnik valami!
Szia! Elvileg az M52-esek '98 végétől dupla vanosszal készültek (M52TU), a tiéd is az szerintem. Nekem nemrég hasonló volt "sima" vanoszos M52B28-al, nehezen indult és idiótán kerregett, vezérműtengely-jeladó és beragadt vanos volt (a vanos a vez.tengely miatt vacakolt). Tanulság annyi volt, hogy nem elég a bontott vagy "újszerű" jeladó, új kell (pár hetet se bírt a jó állapotú bontott). Nekem az új jeladó csere után megszűnt a kattogás is, de még nem vittem vissza hibakód-olvasásra, hogy minden hiba eltűnt-e. Sajnos nehéz hallás után behatárolni a hiba helyét, nekem teljesen az injektoroktól jött a hang.
2012.01.01. 17:17
adam001 írta:RCKDJ írta:adam001 írta:Üdv!csináltam 3 videot a motor furcsa hangjárol hátha valakinek feltűnik valami!
Szia! Elvileg az M52-esek '98 végétől dupla vanosszal készültek (M52TU), a tiéd is az szerintem. Nekem nemrég hasonló volt "sima" vanoszos M52B28-al, nehezen indult és idiótán kerregett, vezérműtengely-jeladó és beragadt vanos volt (a vanos a vez.tengely miatt vacakolt). Tanulság annyi volt, hogy nem elég a bontott vagy "újszerű" jeladó, új kell (pár hetet se bírt a jó állapotú bontott). Nekem az új jeladó csere után megszűnt a kattogás is, de még nem vittem vissza hibakód-olvasásra, hogy minden hiba eltűnt-e. Sajnos nehéz hallás után behatárolni a hiba helyét, nekem teljesen az injektoroktól jött a hang.
az az igazság hogy, szivó oldali vezérmütengely hibakodom van meg is vettem a jeladot schmiedmantol , elvileg gyári,viszont még nem cseréltem ki ,de nem is mentem az autoval 25km-nél többet miota tudom a hibát ,jövö héten kilessz cserélve,mit értessz beragadt vanos alatt?
2012.01.06. 20:16
RCKDJ írta:adam001 írta:RCKDJ írta:adam001 írta:Üdv!csináltam 3 videot a motor furcsa hangjárol hátha valakinek feltűnik valami!
az az igazság hogy, szivó oldali vezérmütengely hibakodom van meg is vettem a jeladot schmiedmantol , elvileg gyári,viszont még nem cseréltem ki ,de nem is mentem az autoval 25km-nél többet miota tudom a hibát ,jövö héten kilessz cserélve,mit értessz beragadt vanos alatt?
A hibakód "vanos jammed" volt, amire azt mondták, hogy a rossz vez.tengely jeladó miatt van valszeg (egyébként lehet mástól is, pl. mechanikus probléma). Az autó elmegy rossz vez.tengely jeladóval, ha a főtengely jeladó jó, de a vanos működéséhez kell a vez.tengely jeladó.
2012.01.06. 22:22
adam001 írta:Jelentem Jeladó kicserélve,rossz hangok megszűntek,hibakód-ot nem irta vissza, szoval megoldódott!
2012.01.14. 15:53
RCKDJ írta:adam001 írta:Jelentem Jeladó kicserélve,rossz hangok megszűntek,hibakód-ot nem irta vissza, szoval megoldódott!
2012.04.15. 16:01
2012.07.10. 19:36
BMWMuller írta:imolnar írta:Sziasztok!
Lehet, hogy tudtok segíteni, 528i autómnál fémes kopogás hallható a szelepfedél környékéről. Ez a zaj utastérbe, tompa kopogás formájában is behallatszik. A tünetek fokozatosan alakultak ki, eleinte csak második indítást követően ill. meleg motornál jelentkeztek mostanra állandó lett. Többen is próbálkoztak a diagnosztizálásával, eddig még nem sok sikerrel. Volt szó hidrotőkéről, jeladókról, vezérműtengelyről stb. A lekérdezésnél a vezérműtengely érzékelő hibát jelzi, azonban ennek kicserélése sem járt eredménnyel. (vélhetően van egy újszerű eladó jeladó) Olvasgatva a topicot felmerült bennem, hogy ez a vanos nem művelhet ilyet, ha egyáltalán van az autómban??? Még annyit, hogy az autón semmi egyéb probléma nem tapasztalható, csak nehezebben indul, "nehezen kapja össze magát".
Előre is köszi a segítséget.
Szerintem ezt a hibát a fórumon nem tudod megoldani, esetleg tippelgetnek. Én nyugodt szívvel két BMW szakértőt tudok ajánlani, aki biztosan tud segíteni a problémádon. Nyugaton (Gyenesdiás) Divinyi Józsi 30/9470349 . Sajnos középen még nincs szerződött megbízható szervizpartnerem.