![]() |
2010.02.15. 22:28
Írtam privát üzit!Dosi írta:BMW szalonban vegeztek a diag-ot,maszek BMW-sek is megneztek!Amugy hideg levegot fuj 2000-es fordulat felett!Levegos a rendszer????Az hogy?Elindulok a kocsival fujja a meleget eleri a ketezret lehet barmely sebessegi fokozatba 0-110ig es ugyanakkora venti fokozattal hirtelen hidegre valt!!! Amugy uj hibauzi "kieg futes motor,pozitiv zarlat" ez mi lehet?Az allofutes??Biztositek?Rele? Help help help!!!
2010.02.15. 22:44
Dosi írta:BMW szalonban vegeztek a diag-ot,maszek BMW-sek is megneztek!Amugy hideg levegot fuj 2000-es fordulat felett!Levegos a rendszer????Az hogy?Elindulok a kocsival fujja a meleget eleri a ketezret lehet barmely sebessegi fokozatba 0-110ig es ugyanakkora venti fokozattal hirtelen hidegre valt!!! Amugy uj hibauzi "kieg futes motor,pozitiv zarlat" ez mi lehet?Az allofutes??Biztositek?Rele? Help help help!!!
2010.02.15. 23:30
Igen Jackson, ez így van, de attól biztos hogy a fűtésprobléma nem oldódik meg.Nekem sem megy még a kiegészítő fűtés, de az ujjam közt a bőrt majd leégeti a meleg bármilyen motorfordulaton.Ez csak levegős hűtőkör lesz...jackson írta:Dosi írta:BMW szalonban vegeztek a diag-ot,maszek BMW-sek is megneztek!Amugy hideg levegot fuj 2000-es fordulat felett!Levegos a rendszer????Az hogy?Elindulok a kocsival fujja a meleget eleri a ketezret lehet barmely sebessegi fokozatba 0-110ig es ugyanakkora venti fokozattal hirtelen hidegre valt!!! Amugy uj hibauzi "kieg futes motor,pozitiv zarlat" ez mi lehet?Az allofutes??Biztositek?Rele? Help help help!!!
Állófűtés keringető szivatyúja nem megy az a gond. És ez ennyire nem ment a BMW szalonosoknak? Vagy a csatlakozó hibás vagy kábel esetleg a motor szart be.
Na ez a három lehetőség közül választhatsz. A plusz kábel testhez ér.
Jackson, aki szerint akár bármelyik lehetséges is de simán látható diagnosztika alatta, hogy nem kapcsol be a kályha miatta
2010.02.15. 23:36
2010.02.16. 00:11
Kapcsold ki a fűtést,és úgy próbáld ki, akkor mit csinál?Itt a szerelőmnek 523iA van, megvette és nagyon hamar hengerfejprobléma jött ki rajta.Fel lett újítva, azóta tünetmentes.ricsi6230 írta:Heló!!!
Nekem fűtés problémám van. A vízhőfok jelzőm eléri az ideális hőmérsékletet és a belső hőmérséklet 23 fokra van állítva....szóval minden ideális lenne a melegre az utastérben...
De sajnos nem ilyen egyszerű az életem... :S A légbefúvón hideg levegő áramlik be...és ha megállok a kocsival a víz is felmegy az egekbe!!! :S
Olykor ki-be kapcsolom a fűtést, állítok a hőfokon vagy a be-fúvási sebességen és csodálatos módon megjön a forrólevegő a vízhőfok visszamegy a helyére középállásba, és az élet happy. De van úgy, hogy megjön a meleg levegő és gondol egyet és újra hideget nyomat...ekkor a vízhőfok megint megemelkedik és ekkor megint jön az idegeskedés és a panel nyomkodása....:S :S :S A gépet úgy 4 hónapja vettem akkor semmi ilyen hiba nem jelentkezett. Az utóbbi két hétben csinálja ezt és sajnos ez miatt nem is merem használni a kocsit, és hát a csajom is baszogat!!!
Ha tud valaki valami okosat mondani megköszönöm!!!
2010.02.16. 02:17
2010.02.16. 08:09
tomi1000 írta:Sziasztok
Megkérnék minden 540i tulajt, amennyiben van titkos menütök, légyszives nézzétek meg nekem hogy átlagban hány fokon van a hűtővíz hőfok menet közben, pályán, városban.
Nekem sima 540i-m van, M62 vanos mented motorral, fűtött thermosztáttal.
108-111 fokot mutat a titkos menüm minden körülmény között így télen.
Most csereltem thermostatot, mert az előző nyitva maradt..
Ez ugy nez ki jol működik, 111 fölé nem megy a hőfok. Azt olvastam 110 fok a motor működési hőfoka, és a nyomás alatti hűtőrendszerben ez a 110 fok nem okoz problémát.
Nektek mennyit mutat a titkos menü meleg motornál városban-pályán?
Kezdem én:
Autó: 1997 540i
Város:111
Pálya: 108
Üdv, T
2010.02.16. 08:26
bmw520ds írta:Kapcsold ki a fűtést,és úgy próbáld ki, akkor mit csinál?Itt a szerelőmnek 523iA van, megvette és nagyon hamar hengerfejprobléma jött ki rajta.Fel lett újítva, azóta tünetmentes.ricsi6230 írta:Heló!!!
Nekem fűtés problémám van. A vízhőfok jelzőm eléri az ideális hőmérsékletet és a belső hőmérséklet 23 fokra van állítva....szóval minden ideális lenne a melegre az utastérben...
De sajnos nem ilyen egyszerű az életem... :S A légbefúvón hideg levegő áramlik be...és ha megállok a kocsival a víz is felmegy az egekbe!!! :S
Olykor ki-be kapcsolom a fűtést, állítok a hőfokon vagy a be-fúvási sebességen és csodálatos módon megjön a forrólevegő a vízhőfok visszamegy a helyére középállásba, és az élet happy. De van úgy, hogy megjön a meleg levegő és gondol egyet és újra hideget nyomat...ekkor a vízhőfok megint megemelkedik és ekkor megint jön az idegeskedés és a panel nyomkodása....:S :S :S A gépet úgy 4 hónapja vettem akkor semmi ilyen hiba nem jelentkezett. Az utóbbi két hétben csinálja ezt és sajnos ez miatt nem is merem használni a kocsit, és hát a csajom is baszogat!!!
2010.02.16. 10:52
bmw520ds írta:Igen Jackson, ez így van, de attól biztos hogy a fűtésprobléma nem oldódik meg.Nekem sem megy még a kiegészítő fűtés, de az ujjam közt a bőrt majd leégeti a meleg bármilyen motorfordulaton.Ez csak levegős hűtőkör lesz...jackson írta:Dosi írta:BMW szalonban vegeztek a diag-ot,maszek BMW-sek is megneztek!Amugy hideg levegot fuj 2000-es fordulat felett!Levegos a rendszer????Az hogy?Elindulok a kocsival fujja a meleget eleri a ketezret lehet barmely sebessegi fokozatba 0-110ig es ugyanakkora venti fokozattal hirtelen hidegre valt!!! Amugy uj hibauzi "kieg futes motor,pozitiv zarlat" ez mi lehet?Az allofutes??Biztositek?Rele? Help help help!!!
Állófűtés keringető szivatyúja nem megy az a gond. És ez ennyire nem ment a BMW szalonosoknak? Vagy a csatlakozó hibás vagy kábel esetleg a motor szart be.
Jackson, aki szerint akár bármelyik lehetséges is de simán látható diagnosztika alatta, hogy nem kapcsol be a kályha miatta
2010.02.16. 11:32
Dosi írta:bmw520ds írta:Igen Jackson, ez így van, de attól biztos hogy a fűtésprobléma nem oldódik meg.Nekem sem megy még a kiegészítő fűtés, de az ujjam közt a bőrt majd leégeti a meleg bármilyen motorfordulaton.Ez csak levegős hűtőkör lesz...jackson írta:Dosi írta:BMW szalonban vegeztek a diag-ot,maszek BMW-sek is megneztek!Amugy hideg levegot fuj 2000-es fordulat felett!Levegos a rendszer????Az hogy?Elindulok a kocsival fujja a meleget eleri a ketezret lehet barmely sebessegi fokozatba 0-110ig es ugyanakkora venti fokozattal hirtelen hidegre valt!!! Amugy uj hibauzi "kieg futes motor,pozitiv zarlat" ez mi lehet?Az allofutes??Biztositek?Rele? Help help help!!!
Hali! Mitől lehet levegős rendszer?? Valahol fals levegőt szívhat?? Egyébként ha meghúzom a kiegyenlítő tartály kupakot, akkor kis idő múlva óriási nyomás lesz benn! Lehet hogy dugulás van???
2010.02.16. 11:48
Dosi írta:bmw520ds írta:Igen Jackson, ez így van, de attól biztos hogy a fűtésprobléma nem oldódik meg.Nekem sem megy még a kiegészítő fűtés, de az ujjam közt a bőrt majd leégeti a meleg bármilyen motorfordulaton.Ez csak levegős hűtőkör lesz...jackson írta:Dosi írta:BMW szalonban vegeztek a diag-ot,maszek BMW-sek is megneztek!Amugy hideg levegot fuj 2000-es fordulat felett!Levegos a rendszer????Az hogy?Elindulok a kocsival fujja a meleget eleri a ketezret lehet barmely sebessegi fokozatba 0-110ig es ugyanakkora venti fokozattal hirtelen hidegre valt!!! Amugy uj hibauzi "kieg futes motor,pozitiv zarlat" ez mi lehet?Az allofutes??Biztositek?Rele? Help help help!!!
Hali! Mitől lehet levegős rendszer?? Valahol fals levegőt szívhat?? Egyébként ha meghúzom a kiegyenlítő tartály kupakot, akkor kis idő múlva óriási nyomás lesz benn! Lehet hogy dugulás van???
2010.02.16. 14:57
jackson írta:Dosi írta:bmw520ds írta:Igen Jackson, ez így van, de attól biztos hogy a fűtésprobléma nem oldódik meg.Nekem sem megy még a kiegészítő fűtés, de az ujjam közt a bőrt majd leégeti a meleg bármilyen motorfordulaton.Ez csak levegős hűtőkör lesz...jackson írta:Dosi írta:BMW szalonban vegeztek a diag-ot,maszek BMW-sek is megneztek!Amugy hideg levegot fuj 2000-es fordulat felett!Levegos a rendszer????Az hogy?Elindulok a kocsival fujja a meleget eleri a ketezret lehet barmely sebessegi fokozatba 0-110ig es ugyanakkora venti fokozattal hirtelen hidegre valt!!! Amugy uj hibauzi "kieg futes motor,pozitiv zarlat" ez mi lehet?Az allofutes??Biztositek?Rele? Help help help!!!
De hát azt nem nézték meg, nem légtelenítették korrektül? A Nyomás nem gond mivel túlnyomásos a rendszer (mint minden BMW).
Nincsenek kitöltve az adataid a baloldalon mégis merre laksz? És melyik szalonba nézték? Nem tudnád megnézetni muhaati-val. Pillanatok alatt megméri hengerfejes-e és mi lehet a hűtési bibi-d.
Jackson, aki akár oda is menne megnézni diagal a kocsidat közben ha akarod
2010.02.16. 15:11
Dosi írta:
Tényleg nem kötekedni akarok de új a hengerfej tömítés, (más probléma miatt) és nem megy el a víz belőle, nem füstöl, nem eszi se a vizet se az olajat, az olajba sincs víz!!! Most arra lettem figyelmes és egyre közelebb leszek a probléma okához, hogy a nagy vizköröm a levegős, de nem tom légteleníteni. A hűtőm alsó csöve tök hideg a többi viszont meleg (üzemi hőfokon) lehet az új termosztát is rossz????? Szerintem valahol ott lesz a hiba! Lehet dugulás is?? MOndjuk nem vizköves a rendszer mert A-z-ig ki lett takarítva!
Help
2010.02.16. 19:52
jackson írta:Dosi írta:
A hűtőm alsó csöve tök hideg a többi viszont meleg (üzemi hőfokon) lehet az új termosztát is rossz????? Szerintem valahol ott lesz a hiba! Lehet dugulás is?? MOndjuk nem vizköves a rendszer mert A-z-ig ki lett takarítva!
Help
A muhaatinak van egy pöpec kis pumpája nyomás mérővel. Felpumplja 1,5bar túlnyomásra a túlfolyó tartályt és ha nem csökken a nyomás (5-10 percig) nem hengerfejes. Nézzél körben nincs-e valakinek vagy jussál el hozzá.
Jackson, aki nem tudja ki van a környékeden aki megtudná nézni
2010.02.16. 20:01
Viper írta:bmw520ds írta:Kapcsold ki a fűtést,és úgy próbáld ki, akkor mit csinál?Itt a szerelőmnek 523iA van, megvette és nagyon hamar hengerfejprobléma jött ki rajta.Fel lett újítva, azóta tünetmentes.ricsi6230 írta:Heló!!!
Villámsebesen leállítanám motort, mielőtt nagyobb baj nem lesz.
Pár perc alatt be lehet határolni, hogy a termosztát, a vízpumpa, vagy a visco-e a rossz.
Vízpumpa hiba nagyon gyors hőfok emelkedéssel jár, de azért ott is előfordulhat extrém esetben, hogy néha megfordul a lapát és megtéveszthet.
Ezek ellenőrzése rutinmunka. Ha így jársz, majd a hengerfejet is agyonvágod.
Gondolom a hosszbordásszíjat azért megnéztétek, hogy oké e.
2010.02.16. 21:08
ricsi6230 írta:Viper írta:bmw520ds írta:Kapcsold ki a fűtést,és úgy próbáld ki, akkor mit csinál?Itt a szerelőmnek 523iA van, megvette és nagyon hamar hengerfejprobléma jött ki rajta.Fel lett újítva, azóta tünetmentes.ricsi6230 írta:Heló!!!
Pár perc alatt be lehet határolni, hogy a termosztát, a vízpumpa, vagy a visco-e a rossz.
Vízpumpa hiba nagyon gyors hőfok emelkedéssel jár, de azért ott is előfordulhat extrém esetben, hogy néha megfordul a lapát és megtéveszthet.
Ha leveszem a fűtést és a termosztát rossz akkor a hűtőventilátor sem indul el??? Ha viszont a vízpumpa a rossz akkor a termosztát érzékeli h túl meleg a víz és elindítja a hűtőventilátort??? Eddig jó a sejtésem???A visco-t hogyan tudom leellenőrizni???
Kössz előre is a segítséget!!!
2010.02.17. 19:05
Szervusz!Próbálunk segíteni Nektek, de épp ezért mindent végig kell logikusan gondolni!Viper szaktárs jót akar Neked, nem riogat, de amíg nincs kiderítve a hiba, én is gyalogbéka lennék inkább a biztonság kedvéért!A hűtőventilátor elméletileg akkor forog gyorsabban, amikor a meleg levegő által a viszkó kuplung zár és ezáltal lehűti optimálisra a hűtőfolyadékot.Általában a rossz termosztát(ok) miatt nem melegszik fel a motor üzemi hőfokra, de előfordul az ellentétes verzió is a közeg forr mert nem nyit ki.Ha a vízpumpa rossz, akkor üzem meleg állapotból pikk-pakk felforr a víz és ennyi.Le szokott törni a tengelyről a műanyag lapát, illetve a csapágy is beállhat.Egyet tisztázni kell.A vízhőfokmérő óra által látod hogy ingadozik a hőfok a nagyon meleg és a nagyon hideg közt, vagy a csak a fűtésből kiáramló levegő hőmérséklete produkálja ezt, a motorban pedig oké minden?Ez fontos kérdés.A viszkó ellenőrzése:a ventilátor lapátot megfogod álló mocinál és megmozgatod nem lötyög-e az agy rész, beindítod és ha bátor vagy, megpróbálod megállítani!Az enyém elég határozottan pörög, inkább nem kötekszem vele:)ricsi6230 írta:Viper írta:bmw520ds írta:Kapcsold ki a fűtést,és úgy próbáld ki, akkor mit csinál?Itt a szerelőmnek 523iA van, megvette és nagyon hamar hengerfejprobléma jött ki rajta.Fel lett újítva, azóta tünetmentes.ricsi6230 írta:Heló!!!
Ha leveszem a fűtést és a termosztát rossz akkor a hűtőventilátor sem indul el??? Ha viszont a vízpumpa a rossz akkor a termosztát érzékeli h túl meleg a víz és elindítja a hűtőventilátort??? Eddig jó a sejtésem???A visco-t hogyan tudom leellenőrizni???
Kössz előre is a segítséget!!!
2010.02.18. 21:15
ricsi6230 írta:Heló!!!
2010.02.19. 14:29
2010.02.19. 14:41
fnn89 írta:Sziasztok már több mint két éve megvan az E39 Touring-om de csak néhány napja vettem észre h van a padlólemezen egy kis kipufogó szerűség amiből nagyon erőteljes fűstölésre lettem figyelmes az autó leállítása után. Be indítottam a gépet mentem vele úgy egy kilómétert megálltam kiszálltam és pont a vezető oldalról ömlik ki alulról a tömény füst. Mi lehet a hiba? Másik problémám h az állófűtésem csak hideget fúj ha időre állítom be. Valahogy nem bír bemelegedni. Ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék. Köszönöm!!!