* *
Pontos idő: 2026.04.18. 03:19

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 913 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 46  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.10.29. 23:13 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Papi írta:
Sziasztok,

Segítségeteket kérném, állapotfelméréshez a Pellérden általatok írt Somogyi szervize alkalmas-e, vagy Pécsett a Schneider-hez lehet csak menni? A Pécsi-t ismeritek? Megbízhatók? Az autó Pécstől 60 km-re van, és nem engedik fel Pestre...

Segítségeteket előre is köszönöm,

Papi

Helló!

Én a Somogyit ajánlom :) Tel.: 72/587-012

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.10.30. 09:54 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Anti520i írta:
Papi írta:
Sziasztok,

Segítségeteket kérném, állapotfelméréshez a Pellérden általatok írt Somogyi szervize alkalmas-e, vagy Pécsett a Schneider-hez lehet csak menni? A Pécsi-t ismeritek? Megbízhatók? Az autó Pécstől 60 km-re van, és nem engedik fel Pestre...

Segítségeteket előre is köszönöm,

Papi

Helló!

Én a Somogyit ajánlom :) Tel.: 72/587-012

Hali!

Én is Somogyiékat ajánlom! Schneider felejtős, legalábbis szerintem!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.12.31. 01:27 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Még e 34 tulaj voltam,felkerestem Pellérden a Somogyi úrat.Elnézést kértem hogy ilyen öreg modellel zavarom,tudna e segíteni mert gondom van?Természetesen,mikori az autó?Mondom neki 92'.Akkor mondta,egy 10 éves Bmw abszolút nem számít öregnek!Ez a megjegyzés hízelgő volt.Beálltam a műhelybe,patika tisztaság,tudnak mosolyogva köszönni az alkalmazottak is,a szerszámoknak meg van a helye a falon!!!Motortér kinyit,egyből Bmw logós textil felterít a festés védelméért,ez megint egy jó pont!Ott lehet lenni a munka alatt,a feltett kérdésekre kimerítő válasz,mikor pedig kiderült hogy légtömegmérő baj van,befáradtam vele az irodába,megnézte számítógépen az árat :(100000 körül,azt tanácsolta nyugodtan vegyek bontottat,elmondta mire kell odafigyelni a vételnél és beszerelésnél,utána pedig megmutatta a 8-as Bimerét kívül-belül,beindíthattam,beszélgettünk róla hogy hogy megy,aztán elmentünk kipróbálni az autómat,mert Ő nem ad ki semmit úgy, hogy nem győződik meg arról hogy jó-e.A díjra már nem emlékszem,de nevetségesen alacsony volt,így kínomban rendeltem nála két propelleres emblémát a vasra,mert még borravalót sem fogadott el,azt mondta kell a légtömegmérőbe a pénz!Jó rá emlékezni,szerintem kevés ilyen hely van kis országunkban!Nemsokára megyek hozzá hibakiolvasásra.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.09. 18:30 
Újonc
Újonc

Basszus, ha ennek csak a fele igaz, akkor én pestről fogok oda járni hozzá.. :)
Lassan elkészül az M6-os is...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.09. 20:40 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
Joeyker írta:
Basszus, ha ennek csak a fele igaz, akkor én pestről fogok oda járni hozzá.. :)
Lassan elkészül az M6-os is...

Azzal hamar leérsz, 507 LE! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.10. 10:55 
Újonc
Újonc

Üdv!
Izéé... :oops: én az autópályára gondoltam...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.10. 14:53 
E39 FAN
E39 FAN

Attól független jó poén volt :D Szerintem próbáld ki és Te döntsd!Üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.13. 21:35 
E39 FAN
E39 FAN

Ma voltam a Rack autó-nál Budaőrsön,műszerfalápolót kerestünk,az illetékes Úr nem talált hosszas keresgélése után sem.Elnézést kért,elköszöntünk,fordulunk meg az autóval,Ő meg integetve szalad oda hozzánk,hogy mégis talált!Kérdezte hogy vissza megyünk-e érte?Hát természetesen!Ez egy nagy piros pont,tényleg érezni lehetett hogy fontos az ügyfél,még pár ezer forintos tételnél is.Jó érzés volt,köszönjük!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.11. 16:46 
E39 FAN
E39 FAN

bmw520ds írta:
Még e 34 tulaj voltam,felkerestem Pellérden a Somogyi úrat.Elnézést kértem hogy ilyen öreg modellel zavarom,tudna e segíteni mert gondom van?Természetesen,mikori az autó?Mondom neki 92'.Akkor mondta,egy 10 éves Bmw abszolút nem számít öregnek!Ez a megjegyzés hízelgő volt.Beálltam a műhelybe,patika tisztaság,tudnak mosolyogva köszönni az alkalmazottak is,a szerszámoknak meg van a helye a falon!!!Motortér kinyit,egyből Bmw logós textil felterít a festés védelméért,ez megint egy jó pont!Ott lehet lenni a munka alatt,a feltett kérdésekre kimerítő válasz,mikor pedig kiderült hogy légtömegmérő baj van,befáradtam vele az irodába,megnézte számítógépen az árat :(100000 körül,azt tanácsolta nyugodtan vegyek bontottat,elmondta mire kell odafigyelni a vételnél és beszerelésnél,utána pedig megmutatta a 8-as Bimerét kívül-belül,beindíthattam,beszélgettünk róla hogy hogy megy,aztán elmentünk kipróbálni az autómat,mert Ő nem ad ki semmit úgy, hogy nem győződik meg arról hogy jó-e.A díjra már nem emlékszem,de nevetségesen alacsony volt,így kínomban rendeltem nála két propelleres emblémát a vasra,mert még borravalót sem fogadott el,azt mondta kell a légtömegmérőbe a pénz!Jó rá emlékezni,szerintem kevés ilyen hely van kis országunkban!Nemsokára megyek hozzá hibakiolvasásra.
Ahogy régebben írtam,ma eljutottam Pellérdre!Nyolc éve nem voltam arra,de az emlékek miatt jó érzéssel léptem át a küszöböt.A Somogyi úr várt bennünket és beszélgetés után neki is álltak a Fiúk az autót kényeztetni.Mindjárt a motortér nyitó bowden elszakadt,gyorsan újat kihozták,régit kivették-újat berakták és gond egy szál se!Már kétszer kókányoltuk házilag,de a lehető legjobbkor szakadt el,végre ez is új!Egy darabig nézelődtem,kérdezgettem a Srácokat,de úgy vettem észre nem zavarja Őket hogy bámészkodom és valahogy jött az érzés,nyugodtan magukra hagyhatom Őket,abszolút úrrá vannak a helyzeten.Inkább beszélgettem Somogyi úrral,melyik jobb,benzin-dízel,melyik dízel jobb 20-25-30d és miért,meg az a fránya automata váltó az 530d-ben,nagyon jót beszélgettünk,van humora,meghallgatja amit a tudatlanabb mesél,válaszolt olyan kérdésemre ahol máshol erre a kérdésre simán elnézést kértek,nem rabolnák az időm és amúgy más dolguk is van.A hibakiolvasásra is sor került végre,alig vártam hogy elindítsák a helyet elfoglaló 750i nagytesót,morrant a V-8,átgurult a szalonba vele.Mivel Jackson kiolvasta már az autót,volt némi fogalmam róla,mikor mi és miért történik.Az Ő diagja és a Somogyi úré között két különbséget véltem felfedezni,nem volt kábel a számítógépig,mert kényelmesebb???A másik pedig Jacko angolul beszélt az autóhoz Ő pedig németül.Ugyan az a precízség jellemzi a két embert és persze a mögöttük álló tudáshalmaz a Bmw-k iránt(rutin meg az évek)Na a nyaliból ennyi.Sajnos kaptunk olyan információkat,amik terhelik majd a családi kasszát,de még tapasztalt szervizes létén is meglepődött a háromszáz nyolcvankétezer kilométer és a hozzá elmondott hibalista alapján,mennyire problémamentes autó ez.A kialakuló hibával,annak elméleti kialakulásával,ez az állapot fenntartásával és későbbi orvoslásával messzemenően kielégítő,segítő választ kaptam,ezért magától értetődő dolog a további jó kapcsolat és szervizlátogatás!A legmeglepőbb dolog számomra:a szalonban eladó sorban lévő E-60 525d E-39 Fórum rendszámmal!Akinek gondja van,nyugodtan számíthat Rá!Persze az elmaradhatatlan kipróbálás alatt is végig Bmw téma volt,búcsúzáskor megsimogatta az autó tükrét,jó utat kívánt.Én megtaláltam a biztos szervizhátteret a további Bmw házassághoz!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.11. 17:03 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
bmw520ds írta:
Az Ő diagja és a Somogyi úré között két különbséget véltem felfedezni,nem volt kábel a számítógépig,mert kényelmesebb???A másik pedig Jacko angolul beszélt az autóhoz Ő pedig németül.

Igen ezt én is megfigyeltem, hogy minden BMW-s aki profi az Németül nyomja mivel a gyári tanfolyam is németül ment. Amikor ilyen profitól kérdeztem, hogy gondom van a Test-gomb után kérdei milyen teszt gomb? Erre rábökök a képernyő a német Ver... gombra akkor ja hogy az Ver.... és mondja a német nevét a gombnak.
Igen tényleg németül nyomják az ipart.

A Wireless meg tényleg kényelmesebb. Csak én mint amatőr vacakolok a kábellel :lol:

Jackson, aki bólogat és nem elfelejteni csak amatőr diagnoszta vagyok nem profi :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.12. 15:05 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 3 alkalommal
Motor tipusa: 530i
Évjárata: 2001
Lehet, hogy volt ott még plusz négy henger :) (750i V12)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.12. 15:19 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
atx808 írta:

A 760-as a 12 Zilinder!
Az 50 "csak" V8 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.12. 15:27 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: M62TUB44
Évjárata: 1998
Attól függ.

E38-as 750i az V12.

Az újabbaknál valóban csak a hatliteres volt 12 hengeres.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.12. 17:59 
E39 FAN
E39 FAN

atx808 írta:
Szerintem rosszul tudod!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.12. 18:11 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: M62TUB44
Évjárata: 1998
Link

E38 és E65/66 alatt megtalálod az összes motort, amivel gyártották őket.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.12. 18:18 
E39 FAN
E39 FAN

atx808 írta:
Morrant a V-8!!!Morrant.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.13. 09:08 
haladó
haladó

Motor tipusa: 530i
Évjárata: 2001
Visszaszívtam. :) :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.19. 09:50 
Moderátor
Moderátor

Egy vélemény a muhaati-ról:
http://www.muha.hu/

Tegnap nagy autószerelős napot csaptam mivel volt egy potya szabadnapom bírósági tanúskodás (tanú nem rövid ú?) miatt.
A pert meg is nyerte akinek tanúskodtam, cserébe reggel 10-től szabad voltam és már előre szóltam ati-nak aznapra ne vállaljon be mást mert egész nap elfoglalom melóval.
Közben találkoztam atinál a fenti hozzászóló atx808-al.

Amit megcsináltuk:
- Olajcsere (szervíz intervallumos) és levegő szűrő csere

- Fék bowden csere. Mivel mind a kettő be volt rohadva és cirka háromnegyed év kézifék nélkül lófráltam. Ami annyira nem gond mivel az automata váltó P-je tartja a kocsit csak állandóan vadásztam a vízszintesebb helyeket és röhej amikor valahova megérkezünk akkor én megálltam 2 utcával arrébb mert nem tudtam meredek utcán parkolni.
Nos nagyott szívott ati mivel totál be volt rohadva a bal hátsó kábel ez cirka 3 órai meló volt ki imádkozni/püffölni/szenvedni az aluminium kerékagyból (remélem jó írom a nevét az amiben a tengely forog). A számomra legszarabb amikor 3 óra vége felé felhívta egyik autós ismerősét és közölte csak ennek az agy cserével tudták megoldani a cserét. Onlineteile: 93ft nettó. Szuper elmeséltem püffölés közben atinak is.
Eddigre vagy elfáradt az anyag a folyamatos csavarlazitó maszírozás hatására. Vagy az ati ütött nagyobbat (túl nagyot nem lehet mert szét megy a alublokk) de megindult és pár perc múlva kint volt.
Jackson ekkor visszatért a rezgő kocsonya állapotból.
Szívtunk még a kábelek behúzásával mert a kocsi aljából a kézifék karhoz felmenő csövekben rendre elakadt a kábel de sikerült megoldani.
Na ezt a elejétől végig cirka 4-5 órás szenvedést szerintem egyedül senki nem tudta volna megcsinálni.

- Kicserélte a tanksapka záram műanyag betétjét ami miatt eddig simán lophatták volna az üzemanyagomat. Most már bátran leírom eddig annyira nem reklámoztam. Szerencsére itt se kellett szétszedni a fél hátulját simán a tank sapka felöl megcsinálta.

- Kijavítottuk a hátsó ajtó nyilásnál lévő kábel szakadást ami miatt nem ment (megvásárlás óta) az ajtón lévő lámpa. Szuper végre világos van a teremgarázsban hátul is. No ez se volt egyszerű mert mocsok helyen szakadt be és bár ati nem villanyász de kedves nézésemre megforrasztotta. Nagyon szenvedtünk a kábelköteg műanyag takarófedelének visszapattinásával, mert mindig szét ment a felnyitott hátsó ajtó miatt meg nem férsz hozzá, de sikerült némi szenvedés és közös munka során (miért nincs 4-6 keze az embernek, még jó hogy nem otthon estem neki).

- Végig kinyomoztuk mi okoza a 120mAmper túláram fogyasztásomat (becsukás és 16perc után) ami szép lassan leszívja az akkut ha nem lennék ravasz és mindig töltögetem. Ehhez Admin leírása alapján totál szét kell szedni a kocsit.
Mivel hátsó bizti táblán azt mértem, hogy a F100-as bizti felől jön a áram ezért:
Anyósülés kiszed. Ami magában röhely mivel komfort ülés (rohadt nehéz, nem gondoltam volna). És padló felszed+légcsatorna+ hangtompító betét. És amikor már félúton járunk kína felé no akkor megérkeztünk a bizti táblához).
Némi méricske és megvolt, hogy az utólagos riasztó a hunyó. Utánna vissza építés.

-Közben kijavítottam az Attila bátya (szintén szerelő és szintén BMW-s csak X5, és mint kiderült már a papa is fertőzött volt BMW-vel) GT1-es programját.

Némi üröm az örömben (nincs köze a muhaatihoz), hogy mire végre bele öltem 105eFt-ot a kocsiba erre most a végén kiderült a diagnosztikából, hogy nem csak a viszkóm szar (amiről tudtam nem 100%-os) hanem elromlott a klíma ventilátorom is. Úgy hogy rendelhettem meg az új viszkó és ventilátor cserét 63eFt-ért (gyári).
És e miatt (már korábban is borítottam a büdsé-t (remélem így írják) idén se mehetünk külföldre nyaralni (nem Európa hanem messzebb mivel van repjegy kedvezményem egyszerűen ide nem éri meg). Se baj majd magyarországon megyünk és akkor lehet autókázni.

Nos este 20:00-ra végeztünk az ár szolíd a szopáshoz viszonyítva (egy szervízben ezt szerintem minimum másfél nap és dupla áránál ált volna meg). Szerintem muhaati állva dölt be az ágyba. Mellesleg én is.

muhaati: :taps: Plecsni és Köszönöm jó volt stb.

Jackson, akinek egyre jobb a kocsija
ui: haza felé beálltam a garázsba és a liftől jöttem vissza, hogy behúztam-e az új kéziféket. Persze, hogy nem na ja 3/4 évig gyakoroltam, hogy nem szabad behúzni :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.19. 12:21 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
[quote="jackson"]Egy vélemény a muhaati-ról:

Azért a westiket se felejtsd el! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.19. 12:49 
Moderátor
Moderátor

horogp írta:
jackson írta:
Egy vélemény a muhaati-ról:

Azért a westiket se felejtsd el! :lol:

Egész nap nem láttam őket csak:
- a kajájukat amikor vécére mentem (hátul tartják a sufniban, még hülyéskedtem is atival hogy nyam-nyam de finom)
- meg megugattak a házból este amikor kóvájogtam (remélem jól írtam nyelvtanilag) vissza felé a rötyitől.

És kihagytam a nagyképernyős Panasonic TV megnézését is. Majd következőre pótolom. :wink:

Jackson, aki nagyon boldog és ma reggel behúzta a kéziféket a melóhelyén
ui: öööö legalábbis remélem........ vagy ööööö még sem, nem emlékszem ....................lehet, hogy le kéne mennem megnézni? :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 913 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 46  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]