* *
Pontos idő: 2026.04.24. 11:41

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2935 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 147  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.07. 19:23 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Tano írta:
Hali!

Beleszaladtam egy problémába. Nemrég felraktam a laptopra a Win7-et, eddig működött is vele minden ugyanúgy mint XP alatt ADS módban. Most viszont használni akartam OBD módban is, de így nem látja a vezérlőket. XP alatt működött rendesen. Szerintem az OBD drivert nem rakta fel rendesen Win7 alatt. Tud valaki megoldást erre esetleg? Kompatibilitási módot már próbáltam, de úgy sem jött össze.

Mindenki bele fut ebbe a Win7-es hibába. Tessék már megvárni az első SP1 vagy inkább SP2-t. Addig csak ha sok szabadidővel rendelkezel akkor használj Win7-et.

Jackson, aki informatikus mérnök-ként nem javasolja :firefox (MS utáló ikon nincs)

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.07. 22:18 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 17 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 320d
Kivitele: Sedan
Oké, köszi. Próbaképp használom a Win7-et, eddig nem is volt vele gond. De ezekután visszarakom az xp-s mentést.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Dis v55 jelszó-gázok
HozzászólásElküldve: 2010.01.11. 17:26 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Széria kód: E38
Évjárata: 2000
Hi!!

Olyan problémába botlottam, h amikor változtatni kellene az installnál a root jelszót, meg a többit...és kéri, hogy login: root
utána pedig választani lehetne, h 1-es vagy 2-es opció, tehát pick a psw., akkor nekem egyből a jelszót kéri és nem ad lehetőséget választani, innentől fogva nem is tudok változtani és beírni se tudok semmit, pedig, amikor a root:12345:0:0 cuccost be kellett írni a unix-ban, megnéztem 2* is és mégse jó!

help pls!!!

üdv. Levike

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: megoldás
HozzászólásElküldve: 2010.01.12. 07:30 
Újonc
Újonc

Évjárata: 2000
Megoldódott a probléma. az sco unmount után start gomb helyett, vmi mást toltam neki és nem tetszett....
Arra akkor is szeretnék még választ, h az 55-tel nem működik a c/k memory tutira?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.12. 08:46 
Guru
Guru

Kapott köszik: 9 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 306D2
Évjárata: 2004
jackson írta:
Tano írta:
Hali!

Beleszaladtam egy problémába. Nemrég felraktam a laptopra a Win7-et, eddig működött is vele minden ugyanúgy mint XP alatt ADS módban. Most viszont használni akartam OBD módban is, de így nem látja a vezérlőket. XP alatt működött rendesen. Szerintem az OBD drivert nem rakta fel rendesen Win7 alatt. Tud valaki megoldást erre esetleg? Kompatibilitási módot már próbáltam, de úgy sem jött össze.

Mindenki bele fut ebbe a Win7-es hibába. Tessék már megvárni az első SP1 vagy inkább SP2-t. Addig csak ha sok szabadidővel rendelkezel akkor használj Win7-et.

Jackson, aki informatikus mérnök-ként nem javasolja :firefox (MS utáló ikon nincs)

A win 7 így jó ahogy van.....stabil a rendszer...pedig csesztetem rendesen....minden ment rajt ami nem 28 éves linuxos progi :-)
Szerintem semmi köze hozzá milyen oprendszert használ az ember....se xp vel se vin 7-el se ADS módban sem OBD módban nem megy a car/key program....nálam. Lehet maga a crackelt cucc a hibás.....a driverekre gondolok....
És tele a törpöm vele....használok mást.....
Ja nem az INPA verzió miatt és nem a kábelkötés miatt van....sok kört ffutottam vele már....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.28. 17:28 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 10 alkalommal
Kapott köszik: 1
Széria kód: E53
Motor tipusa: 4.4i V8
Kivitele: SAV
Sziasztok

Elolvastam az egesz topicot, 1-2 helyen tobbszor is :wink:
Par dolog nem vilagos teljesen. Talan csak tul kivancsi vagyok.

Az oka a kifancsi-fancsisagomnak:
Kollegakkal itt angliaban kozosen szeretnenk venni E39-es BMW-hez kabeleket, interface-t. Van jopar E39-es kollegam a cegnel.
Tul sok fele van a neten, es nem tudjuk mit erdemes, mi mire jo pontosan.
Amire hasznalni akarjuk oket:
• Motoroptimalizalas
• Hibakod olvasgatas, fejtegetes
• Elo adatok olvasasa, elemzes
• Auto allitgatasa (km/mile, MPG/L-100km, 24H-12H, kulcs adatok, stb…)
A kerdes az hogy van-e olyan kabel ami erre mind kepes, vagy tobb felere lesz szugseg?

Milyen szoftverek kellenek ha ezeket akarjuk csinalni? Tudom tobbfele letezik. A Carsoft 6.5 SP1 mar megvan.

Az en automnak most az a baja hogy kb 18-at fogyaszt normal vezetesnel autopalyan.(1997 540iA 4.4V8) Varosban 20-22, de nincs benne annyi ero amennyi kene, tehat valami nagyon nem stimmelhet. Tudom nagy motor, de ennyit akkor kene egyen ha mindenhol padlogazzal megyek.
EGR mar uj, olaj-viz OK!, kompresszio nagyon jo, gyertyak OK, az egyetlen hibakod az a 3-as O2 sensor, de kiszedtuk, kiprobaltuk masikkal, de ugy sem valtozott semmi ezert gondolom a kocsi valahol falsot sziv. Ezt meg vegighamozzuk majd, lebontom a szivosort.
Ha akkor sem valtozik semmi, gondoltam talan valami motoroptimalizalo program segithetne. Az egyetlen amit nem tudok megmerni hogy jo-e az az AC pumpa. De ha van vele valami, akkor max nem megy a kocsi, es kevsebbet fogyaszt, de semmikepp nem sokat es nem megy… (gondolom en)

Van olyan kabel amivel ezek mind mennek?
BMW scanner 1.3.x
CARSOFT 6.5
INPA
EDIABAS?
GT1/DIS ?? Talan ez mindent tud amit a fentiek osszesen?? :roll:

Milyen modon tudnek egy motoroptimalizalast vegezni az automon? Melyik szoftver kepes erre?

Bocsi a sok kerdesert.
Varok otletet is a fogyasztasos problemamra de remelem szivosortomites lesz csak.

Udv mindenkinek!!!
Tamas

/bakit erdekel valami angliaval kapcsolatban, akkor abban biztos tudok segiteni :-) /

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.28. 20:28 
Moderátor
Moderátor

tomi1000 írta:
Sziasztok
• Motoroptimalizalas

Mármint a gyárban nagy mainframen BMW mérnökök által költség/teljesitmény/élettartam háromszögben optimalizáltat tovább optimalizálni?
Most akkor arra gondoljak letöltöd hex-ában a vezérlő szoftverét és akkor neki állsz állítgatni mi lenne rövidebb vagy hosszabb befecskedezéssel stb?
Mert szerintem minden belenyúlás kirúgja a háromszögből a cuccot. Hidd el nagyon optimálisra megcsinálták ha kevés vegyél M5-öt
tomi1000 írta:

DIS/GT1 INPA kábellel, meg van amihez csak az INPA jó
tomi1000 írta:

INPA és a GT1-ben is nézegethetsz adatokat, de menetközben (vezető nem nézheti). Utasoldalon nem szabad légzsák miatt, inkább a vezető mögötti ülésről csinálják a profik.
tomi1000 írta:
A kerdes az hogy van-e olyan kabel ami erre mind kepes, vagy tobb felere lesz szugseg?

Nincs. több féle több mindenre jó
- CarSoft: óra buherálás
- BMW Scanner: szoftver lementés és vissza töltés az összes vezérlőbe (DME nagyon hosszú legalább 30Amperes töltő kell hozzá). kulcs adatok olvasása.
- DIS/GT1: a gyári szoftverrel bármi gyári cucc megy ha Car&Key Memory állitás is (igaz az INPA NCS is tudja de jobb szövegesen). Ebbe benne van amit irtál kijelzés változtatás.
- INPA: hibakódok ha tudod melyik vezérlőben keres a hibát, státuszok és ki-bekapcsolások (na persze ésszel), adaptáció törlés DME, EGS na ezt még inkább ésszel mert nagyon elbaszod a kocsit ha PONTOSAN TUDOD mit csinálsz. Az Ediabas meghajtó az INPA program része.
- Egy külön kulcs iró ketyere na azzal lehet a kulcsokban lévő adatokat manipulálni.

Ami a lényeg a hibaelhárításhoz kell tudni az autós szak angolt. És ISMERNI a modern motorok működését mert fogalmad se lessz a hibaüzenetekről mi mit jelent és milyen hatással vannak egymásra a rendszerek. Van olyan, hogy nem ott jelentkezik a hiba ahol jelzi csak utal rá. Na ez utóbbit a mai magyar autószerelők nagy része nagy ívben ugatja.

A tied nem kell ennyit enni lásd baloldalt az enyémer országút 13l/100km (100-al) város 13-16(de akkor már állok a dugóban órákat). Tuti hogy gond van vele. Kérdezz a E39 topik alatt sok minden okozhatja.
Motoroptimalizáló program nem segit csak ront rajta. A hibát kell megtalálni. De ezt tegyük az arra hivatott topikokban (talán kérdések válaszok E39-ről kezdésként jó lessz.

Jackson, aki válaszol

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.30. 10:32 
Újonc
Újonc

sziasztok!

Lenne egy (inkább néhány) nagy kérdésem:
-mely tényezők befolyásolják a fogyasztást
-a disben hol tudom kiolvasni fentebb emlitett tényezők adatait

sajnos nekem nem dob vissza hibát.Azért gondolom, hogy van valami gond mert zabála kocsi 20d 90nél 10l
országúton.
Es az egyik szerelő azt mondta,hogy valamelyk szenzor szélsőértéken van és ezét nem dob vissza hibát. És szerinte az üzemanyaghőmérséklet szenzor a ludas. Ezt arra alapozza,hogy a wv konszernél ezt a szenzot verték át és így csikartak ki több lovat a kocsibol(paraszt tuning).
Tehát ha valaki segíten nagyon örülnék!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.30. 10:56 
Moderátor
Moderátor

kerezsijoc írta:
sziasztok!

sajnos nekem nem dob vissza hibát.Azért gondolom, hogy van valami gond mert zabála kocsi 20d 90nél 10l
országúton.
Es az egyik szerelő azt mondta,hogy valamelyk szenzor szélsőértéken van és ezét nem dob vissza hibát. És szerinte az üzemanyaghőmérséklet szenzor a ludas. Ezt arra alapozza,hogy a wv konszernél ezt a szenzot verték át és így csikartak ki több lovat a kocsibol(paraszt tuning).

A kérdésed a "E39/üzemanyag fogyasztás" topikban jobb helyen lenne.
- A fogyasztást sok minden befolyásolja. Ez az egyik legjobb hatásfok jelző az egyes üzemmódokban. Ha valami rossz a motorban akkor egyből elszáll azonos körülmények között a fogyasztás.
- Ha magas lett a fogyasztásod akkor először tisztázni kéne, hogy valóban az e. Tehát egy kúttól-kútig mérés és csak utánna a szenzorok meg a kimutatott értéket hibáztatni. Ezért nem tudom hova rakni a szerelő válaszát.
- Az hogy a OFF VW konszernél mit csinálnak a commersz autókban az egy dolog de azt vedd figyelembe (most nem felvágás vagy hasonló okokból), hogy ez egy BMW ami nagyon sok mindenben direkt már tervező asztalon eltér egy átlagos autótól. Mivel nem átlagos felhasználásra tervezték. Tehát csak nagyon kivételes esetekben fog menni amit a VW-nél megszoktál módszert a BMW-nél.
- A fogyasztást a E39-en a titkos menüben lévő kallibrációs menüpontban feje tetejére lehet állitani. Tehát ha az előző tulaj ezt elállitotta akkor akármilyen kicsi/nagy lehet. A pontos értéket a bele töltött tüzelőanyag mennyisége jelenti (és lehetőleg ne 100km-en hanem teli tank elfogyásával számolj). Olvasd el a Tippek-trükkökben a titkos menüt.
- "szélső értéken van és ezért nem dob vissza hibát": ezen jót röhögtem. Azért ennek az okosnak megmutatnám azokat a szenzorokat az INPA-ban aminél látszik a skálán a min. és max. piros tartomány és amikor pirosba megy bevágja hibára. Az igaz van amit nem jelez a diagnosztika pedig hiba van (ritka), de azért ha nem megy a levegő tömegmérő azt speciel azonnal beirja hibára.

Jackson, aki szerint ráférne némi képzés az adott szerelőre (pedig én csak amatőr vagy de röhögök rajta, neki ez a szakmája tudnia kéne)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.30. 13:10 
Újonc
Újonc

szia!
Próbáltam telitankkal is és sajnos ezzel is 10 körüli érték jött ki.
autópályán debrecen-pest 120 konstans (tempomat) 8,5l a fedélzeti meg azt hazudja,hogy 5,2 a8,5 pedig 2 telitak között ugyanannála kútnál sőt ugyanazon a töltöcsonknál + ugyanazon nap. A pillanatnyi állandóan ha 80 akkor is 4l ha 150 akkor is 4l csak ha nyomom akkor fekszik le.
Próbáltam más kutat is omv és ugyanezek a fogyasztási adatok.A kocsit állandóan nézem a Dis-sel short teszt és semmi hibát nem dob ki.Mármint a motorvezérlőre nemrég cseréltem porlasztót mert az egyik hibás volt most tökéletes a korrekió 0 vagy max 0,6. Denem változott semmi gondoltam már a légtömegmérőre de azt mondták, hogy torpanna de ezt sem produkálja.
Az inpát nem ismerem de akár abban is megnézem az adatokatcsak mondja meg valaki hól találom benne.

Köszönöm!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.30. 13:29 
Guru
Guru

kerezsijoc írta:
szia!
autópályán debrecen-pest 120 konstans (tempomat) 8,5l a fedélzeti meg azt hazudja,hogy 5,2 a8,5 pedig 2 telitak között ugyanannála kútnál sőt ugyanazon a töltöcsonknál + ugyanazon nap. A pillanatnyi állandóan ha 80 akkor is 4l ha 150 akkor is 4l csak ha nyomom akkor fekszik le.
Próbáltam más kutat is omv és ugyanezek a fogyasztási adatok.A kocsit állandóan nézem a Dis-sel short teszt és semmi hibát nem dob ki.Mármint a motorvezérlőre nemrég cseréltem porlasztót mert az egyik hibás volt most tökéletes a korrekió 0 vagy max 0,6. Denem változott semmi gondoltam már a légtömegmérőre de azt mondták, hogy torpanna de ezt sem produkálja.
Az inpát nem ismerem de akár abban is megnézem az adatokatcsak mondja meg valaki hól találom benne.

Köszönöm!!!

Hali!

Ha nem ad hibát akkor először is állítsd be a fogyasztásértéket a titkos menüben megkeresed és a korrekciós tényezőt belövöd 2-3 tank kifogyasztása után ki is lehet átlagolni szépen...az oldalon a tippek trükkök alatt megtalálod a képletet meg a titkos menühöz tartozó dolgokat...
Szűrők tiszták?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.30. 14:50 
Moderátor
Moderátor

Pocilaci írta:
kerezsijoc írta:
szia!

Köszönöm!!!

Hali!

Ha nem ad hibát akkor először is állítsd be a fogyasztásértéket a titkos menüben megkeresed és a korrekciós tényezőt belövöd 2-3 tank kifogyasztása után ki is lehet átlagolni szépen...az oldalon a tippek trükkök alatt megtalálod a képletet meg a titkos menühöz tartozó dolgokat...
Szűrők tiszták?

Az INPA státusz adatokat lehet nézegetni. Komolyan javasolom, hogy valamelyik E39 fórum alatti pl fogyasztás topikban kérdezd mert ezt a topikot kevesen látogatják. Ha ott megkérdeznéd akkor egy halom diseles ötletet kapnál mit érdemes megnézni. A diagnosztika nem mindenható tehát mint emlitettem simán lehet, hogy nincs semmilyen tárolt hibád és mégis gond van.
A pillanatnyi fogyasztásmérős megközelitésed már nem rossz. Hasonlitsad össze azonos autók azonos sebesség és hőmérséklet alatti pillanatnyi fogyasztását (a tempomat és sik terep mellett persze).
Minden esetre pontosit be a kijelzett átlagot ahogy pocilaci is emlegette.

A "80 és 150-nél is ugyan annyit fogyasztot" csak akkor lehet értelmezni, ha meg mondod milyen sebesség fokozatban tetted ezt. Ha mondjuk azonos sebesség fokozatban történt akkor gond van. Mivel óhatatlanul nagyobb fordulat szám nagyon eltüzelt tűzelőanyagot jelent.
Az INPA státusz ablakok között van ez analóg-1 adatok között egy olyan ami a befecskendezett mennyiséget jelzi: köbmilliméter-ben. Ha valaki elkisér (profik a vezető mögötti ülésen szokták) és menetközben nézi ezt akkor látni kéne a fordulatszámra változást amikor a két különböző sebességgel mész.

Választ szét a hibát a valóságban fogyaszt sokat ami valami motor hiba vagy csak kijelzési gond.

Jackson, aki ad némi ötletet

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.30. 19:00 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 10 alkalommal
Kapott köszik: 1
Széria kód: E53
Motor tipusa: 4.4i V8
Kivitele: SAV
jackson írta:
tomi1000 írta:
Sziasztok
• Motoroptimalizalas

Mármint a gyárban nagy mainframen BMW mérnökök által költség/teljesitmény/élettartam háromszögben optimalizáltat tovább optimalizálni?
Most akkor arra gondoljak letöltöd hex-ában a vezérlő szoftverét és akkor neki állsz állítgatni mi lenne rövidebb vagy hosszabb befecskedezéssel stb?
Mert szerintem minden belenyúlás kirúgja a háromszögből a cuccot. Hidd el nagyon optimálisra megcsinálták ha kevés vegyél M5-öt
tomi1000 írta:

DIS/GT1 INPA kábellel, meg van amihez csak az INPA jó
tomi1000 írta:

INPA és a GT1-ben is nézegethetsz adatokat, de menetközben (vezető nem nézheti). Utasoldalon nem szabad légzsák miatt, inkább a vezető mögötti ülésről csinálják a profik.
tomi1000 írta:

Nincs. több féle több mindenre jó
- CarSoft: óra buherálás
- BMW Scanner: szoftver lementés és vissza töltés az összes vezérlőbe (DME nagyon hosszú legalább 30Amperes töltő kell hozzá). kulcs adatok olvasása.
- DIS/GT1: a gyári szoftverrel bármi gyári cucc megy ha Car&Key Memory állitás is (igaz az INPA NCS is tudja de jobb szövegesen). Ebbe benne van amit irtál kijelzés változtatás.
- INPA: hibakódok ha tudod melyik vezérlőben keres a hibát, státuszok és ki-bekapcsolások (na persze ésszel), adaptáció törlés DME, EGS na ezt még inkább ésszel mert nagyon elbaszod a kocsit ha PONTOSAN TUDOD mit csinálsz. Az Ediabas meghajtó az INPA program része.
- Egy külön kulcs iró ketyere na azzal lehet a kulcsokban lévő adatokat manipulálni.

Ami a lényeg a hibaelhárításhoz kell tudni az autós szak angolt. És ISMERNI a modern motorok működését mert fogalmad se lessz a hibaüzenetekről mi mit jelent és milyen hatással vannak egymásra a rendszerek. Van olyan, hogy nem ott jelentkezik a hiba ahol jelzi csak utal rá. Na ez utóbbit a mai magyar autószerelők nagy része nagy ívben ugatja.

A tied nem kell ennyit enni lásd baloldalt az enyémer országút 13l/100km (100-al) város 13-16(de akkor már állok a dugóban órákat). Tuti hogy gond van vele. Kérdezz a E39 topik alatt sok minden okozhatja.
Motoroptimalizáló program nem segit csak ront rajta. A hibát kell megtalálni. De ezt tegyük az arra hivatott topikokban (talán kérdések válaszok E39-ről kezdésként jó lessz.

Jackson, aki válaszol

Koszonom a sok valaszt. Utananetezek meg en is kicsit, majd megyunk ebay-re es megnezem mi mennyi.
A kocsimon nem igen talalom az OBD csatit. Ugy tunik csak a kerek csatlakozom van a motorterben. Atneztem alul minden a vezeto oldalon es az anyos oldalon is, de semmi felnyithato ablak, semmi OBD felirat.
A jobbkormanyos autoban is a vezeto oldalon kene lennie?

Az viszont biztos hogy veszunk majd atalakito csatlakozot is.

A motoroptimalizalast arra ertettem, ha nem talaljuk meg a motorban levo erzekelok hibajat, es ugy tunik minden OK, akkor valami oka csak kell legyen a magas fogyasztasnak.
Valami biztos nem stimmel, mert nem huz ugy az auto ahogy kene. Itt nem -2 loerore gondolok, hanem nagyon erezheto a dolog. Nem kell egybol nekem M5, nem butasagbol irtam, mint sok nagymeno akik jajgatnak hogy nem megy a kocsi... :-)

Ha hazamegyunk akkor lehet hogy elmennek hozzad egy kiolvasasra es velemenykeresre.
Ha esetleg van olyan szoftvered is amivel at lehet rakni a kormanyt a bal oldalra, akkor szolj :D

Nemsoka meglesz a kabelem es megnezem az ertekeket ha sikerul. Majd mindenkepp jelzek!

Minden jot addigis !

Tomi, aki Jacksonnak valaszolt :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.01.30. 20:15 
Guru
Guru

Adott köszi: 108 alkalommal
Kapott köszik: 31 alkalommal
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 2002
A kocsimon nem igen talalom az OBD csatit. Ugy tunik csak a kerek csatlakozom van a motorterben. Atneztem alul minden a vezeto oldalon es az anyos oldalon is, de semmi felnyithato ablak, semmi OBD felirat.

A 97-es vasban csak kerek csati van. Talán csak a Jacko egyedi mobiljában van mind2, mert épp akkor állították át a gépsort. :)
Talán 99.02-ig kerek, és minimál átmenet után OBD, ha jól emlékszem a sok infóból.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.01. 17:40 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 7 alkalommal
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1997
Carsoft 6.5-öt használok (használnék ha működne), de valami nem klappol. Ugyebár ha rádugod a csatiját az autóra az interfacen világít az egyik led, ha rádugod a laptopra, majd ráadod a gyújtást, világítani kezd a másik led is. Nálam is világít az egyik led, de ha gyújtásra teszem elalszik ahelyett hogy a másik is égne, a laptop meg nem találja az autót. Próbáltam már mindenféle variációt, úgy vélem az interfacel lehet valami, vagy az autóval??? Valakinek ötlete???

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.02. 20:01 
Guru
Guru

Illes írta:
Carsoft 6.5-öt használok (használnék ha működne), de valami nem klappol. Ugyebár ha rádugod a csatiját az autóra az interfacen világít az egyik led, ha rádugod a laptopra, majd ráadod a gyújtást, világítani kezd a másik led is. Nálam is világít az egyik led, de ha gyújtásra teszem elalszik ahelyett hogy a másik is égne, a laptop meg nem találja az autót. Próbáltam már mindenféle variációt, úgy vélem az interfacel lehet valami, vagy az autóval??? Valakinek ötlete???

Mondtam ha kicsit vársz bemegyek hozzád.....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.02. 20:15 
Guru
Guru

Motor tipusa: 523i
Évjárata: 1996
Pocilaci írta:
Illes írta:

Mondtam ha kicsit vársz bemegyek hozzád.....

Poci? Illés Carsoftjával le lehet tiltani a helyzetjelzők ellenőrzését?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.03. 10:28 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 4 alkalommal
Motor tipusa: 520dA
Évjárata: 2007
kerezsijoc írta:
sziasztok!

országúton.

Ha a 20d 10-et eszik akkor olyan füstnek kéne mögötted lennie hogy helyben kiszed és felhozállít a közeg!
Lyukas a tank! Azthiszed viccelek, pedig nem. Halálkomolyan keresni kellene folyást a rendszerben. 90-nél egy 20d ha 4 felett eszik az szar....
vagy kilkopják belőle.....vagy mittomén, de ha nincs füst akkor rejtély

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.03. 10:30 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 4 alkalommal
Motor tipusa: 520dA
Évjárata: 2007
BMW_Power írta:
kerezsijoc írta:
sziasztok!

országúton.

Ha a 20d 10-et eszik akkor olyan füstnek kéne mögötted lennie hogy helyben kiszed és felhozállít a közeg!
Lyukas a tank! Azthiszed viccelek, pedig nem. Halálkomolyan keresni kellene folyást a rendszerben. 90-nél egy 20d ha 4 felett eszik az szar....
vagy kilkopják belőle.....vagy mittomén, de ha nincs füst akkor rejtély

kilopják naa :)

(hová lett a szerkesztés gomb admin :)?????)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.02.04. 09:32 
Moderátor
Moderátor

BMWFUN írta:

A 97-es vasban csak kerek csati van. Talán csak a Jacko egyedi mobiljában van mind2, mert épp akkor állították át a gépsort. :)
Talán 99.02-ig kerek, és minimál átmenet után OBD, ha jól emlékszem a sok infóból.

Igen nekem a két csatlakozós van, de a belsőről csak a DME és EGS elérhető. A 20 pinest kell használni és minden megy.

Jackson, akinek dettó onnan megy

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2935 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 147  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]